GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
O pizza siciliană veritabilă la Belli Siciliani
Inspirată de articolele extrem de convingătoare ale colegelor care au fost acolo şi au descris foarte bine cele văzute şi gustate, vezi impresii, vezi impresii şi vezi impresii, după doi ani am reuşit să ajung şi eu la acest restaurant-pizzerie cu specific sicilian. A fost o alegere foarte bună pentru o seară răcoroasă de toamnă, vremea permiţându-mi poate ultima ieșire la o terasă din actualul sezon.
Adresa: Str. Mătăsari nr. 47, sector 2, Bucureşti
Website:bellisiciliani.eu
Accesul se face din Bd. Ferdinand sau din Bd. Pache Protopopescu.
Nu există locuri de parcare pentru clienţii restaurantului, dar eu am parcat cu uşurinţă pe stradă, pe partea dreaptă cu vreo douăzeci de metri înainte de restaurant, venind dinspre Ferdinand.
Am trecut de Casa della Mozzarella, un magazin cu produse tradiţionale siciliene aflat exact alături şi având aceiaşi patroni, şi am ajuns la Belli Siciliani, firma luminoasă a acestuia fiind vizibilă de la distanţă.
În stradă, înainte de a intra în curte, pe un panou măricel erau prezentate principalele produse oferite de restaurant, cu poze ale acestora, suficient de tentante pentru a te convinge să îi treci pragul.
Am fost întâmpinate, cu prietenie, de căţeluşa proprietarilor, neagră, frumoasă, foarte cuminte şi sociabilă, fără să deranjeze sau să cerşească la mese, tot ea însoţindu-ne spre ieşire şi la plecare, vreo două ore şi jumătate mai târziu. Am întrebat cum o cheamă, iar răspunsul mi-a stârnit hohote de râs: ZOA! Prietenii ştiu de ce! Colega Zoazore, alintată şi Zoa, trecuse pe acolo în urmă cu vreo doi ani, dar nu spusese nimic despre căţel, ci doar despre doi pisoi.
Am fost impresionată, încă de la primii paşi făcuţi în curtea restaurantului, de decorarea deosebită a acesteia, de bogăţia de culori, de picturile manuale originale şi inspirate, de obiectele tradiţionale realizate cu gust expuse pretutindeni. Cel mai mult mi-au plăcut mesele din curte, foarte originale, cu blaturile pictate manual chiar de către patroana localului, cum aveam să aflu ulterior, una nu semăna cu alta, dar fiecare încerca să te transpună în atmosfera Siciliei natale a soţului patroanei, un sicilian veritabil şi un bucătar talentat şi pasionat. Şi simpatic pe deasupra :).
Din motive de fumat, ne-am ales o masă afară, chiar lângă cişmeaua originală şi amuzantă. Pe spătarele scaunelor am găsit păturici roşii personalizate cu numele localului, foarte utile în serile mai răcoroase. O chelneriţă tinerică de-a adus imediat două meniuri şi ne-a întrebat ce dorim de băut.
Oricât m-ar fi tentat să încerc o bere italienească, m-am abţinut fiind cu maşina şi am comandat limonadă siciliană, la fel ca prietena mea, care a vrut să „compătimim” împreună. Băuturile ne-au fost aduse în scurt timp la masă. Pentru mine a fost o premieră limonada din lămâi siciliene cu lapte de migdale. A costat 15 lei, a fost interesantă ca experienţă datorită aromei de migdale, dar prea dulce pentru gustul meu. În schimb, prietena mea s-a declarat încântată.
Ne-am apucat apoi să studiem meniurile, cam stufoase, cu o sumedenie de specialităţi italiene, în cea mai mare parte complet necunoscute mie. Noroc cu explicaţiile privind ingredientele folosite, prezentate în cinci limbi: italiană, română, engleză, franceză şi germană. Nu sunt fan mâncare italienească, exceptând pizza, însă venisem hotărâtă să încerc pizza mult lăudată de la „Sicilieni”. Totuşi nu aş fi crezut că gama extrem de variată de pizza din meniu mă va pune în dificultate, neştiind ce să aleg, multe din acestea fiind noutăţi absolute pentru mine. Prietena mea a fost mai rapidă comandându-şi o pizza Ragu, iar eu m-am decis în final pentru o pizza Pistacchio.
Am aşteptat prepararea mâncării comandate, timp în care am mai stat la poveşti, ca fetele :), am avut timp să inspectez şi interiorul restaurantului, am descoperit şi un loc de joacă drăguţ pentru copii, în interior. Am vizitat şi toaleta restaurantului, coborând nişte trepte spre subsol. Totul foarte curat, spaţios, dotat cu consumabilele necesare.
Masa noastră era situată în apropierea bucătăriei restaurantului şi prin fereastra deschisă îl auzeam pe patronul italian cântând în timp ce gătea. Aşteptarea noastră nu a durat mult şi au sosit cele comandate. Prima impresie: WoW! Cele două pizza cu diametrul de 33 centimetri mai să nu încapă pe masă.
Pizza Ragu, comandată de prietena mea, conţinea pulpă de roşii, Mozzarella, sos de carne (de fapt, un fel de carne tocată de vită), oregano şi ulei de măsline şi a fost foarte gustoasă, ştiu asta pentru că am luat şi eu o felie de curiozitate şi mi-a plăcut. Dar mai mult mi-a plăcut Pizza Pistacchio aleasă de mine, care conţinea Mozzarella, Prosciuto crudo, Pecorino cu fistic, Fistic de Bronte, oregano şi ulei de măsline. Nu mai mâncasem vreodată pizza cu fistic, dar mi-a plăcut combinaţia. Mai greu a fost să dovedim tot ce aveam în farfurie. Având capacitate, exerciţiu şi multă experienţă :D, eu am reuşit să nu jignesc bucătarul, în timp ce prietena mea a luat la pachet bucăţile de pizza rămase. Oricum am fost inspirate să lăsăm desertul pentru o vizită viitoare, deoarece acum nu mai era loc pentru nimic altceva.
A venit şi nota de plată: 94 lei, rotunjit la 100. Nu se putea plăti cu card bancar, un minus, în opinia mea, chiar dacă exista un bancomat chiar la intrarea în curtea restaurantului. Eu nu eram însă dispusă să plătesc comisioane bancare cât nu face.
Există şi o reţea WIFI, cu parolă, dar eu nu am avut timp de aşa ceva, astfel încât nu ştiu cât de bine funcţionează.
Din discuţiile cu patroana am aflat că sunt în renovări, urmând a deschide în curând şi partea de camere de închiriat aflate la etaj, în regim bed and breakfast.
Recomand oricând o vizită la Belli Siciliani, dar preferabil pe perioada verii dacă sunteţi fumători, pentru a vă putea bucura de curtea cochetă a restaurantului. Amatorii de mâncare italienească vor fi încântaţi de cele oferite aici. Preţurile mi s-au părut puţin peste medie, dar gustul incredibil al preparatelor m-a convins că merită fiecare bănuţ. Contează mult faptul că toate ingredientele folosite sunt aduse din Italia.
Trimis de nicole33 in 26.10.19 10:43:08
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@nicole33: Recunosc locația, am fost și eu acolo când @crismis a venit în București și a ieșit o întâlnire frumoasă cu prieteni AFA.
Da, și eu zic că merită să ajungi acolo și să mănânci preparate siciliene.
Să vă fie de bine!
@ANILU:
”Recunosc locația, am fost și eu acolo când @crismis a venit în București și a ieșit o întâlnire frumoasă cu prieteni AFA.
Eu am ratat miniîntâlnirea AFA de atunci, nefiind în ţară, dar am reţinut locaţia şi recomandarea şi am "recuperat" doi ani mai târziu.
Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!
@nicole33:
”Am întrebat cum o cheamă, iar răspunsul mi-a stârnit hohote de râs: ZOA! Prietenii ştiu de ce! Colega Zoazore, alintată şi Zoa, trecuse pe acolo în urmă cu vreo doi ani, dar nu spusese nimic despre căţel, ci doar despre doi pisoi.
= Woow! Iote cum m-am făcut eu de-o ”finuță”! Blănoasă, ce-i drept! Super-tare gagica! Neagră, să pară rea! Acum doi ani nu era, colegii care au fost, atunci, știu! Dar... gata, am ”adoptat-o”! Cei care mai treceți pe la ei, să vă purtați frumos cu finuța mea!
Off, tare mi-e dor de sicilieni! Amalia și Dominico sunt oameni de excepție și pun suflet! Văd c-au diversificat meniul! Pizza ragu n-o văzusem, dar sună tentant! Iar de cea cu fistic... nici nu mi-am imaginat c-ar putea exista!
La cum mi-amintesc eu că se gătește acolo, chiar merită totul!
Bravo Tiza! Mulțam pentru prezentarea finuței!
@Zoazore:
”Neagră, să pară rea! Acum doi ani nu era, colegii care au fost, atunci, știu! Dar... gata, am ”adoptat-o”! Cei care mai treceți pe la ei, să vă purtați frumos cu finuța mea!
Doar pare rea, în realitate fiind foarte blândă şi prietenoasă. Dacă nu m-a lătrat ea pe mine, deşi o fi simţit mirosul de pisică, atunci sigur nu latră pe nimeni
La cât de rar va trece "naşa" pe acolo, moare "finuţa" de foame sau de dor, dar mă bucur că ţi-ai asumat "botezul"
”Iar de cea cu fistic... nici nu mi-am imaginat c-ar putea exista!
Nici eu nu aveam idee de o asemenea combinaţie, curiozitatea fiind motivul principal pentru care am ales acest sortiment şi mi-a plăcut MULT.
Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!
@adrianbogdan:
”In sfarsit ai ajuns acolo
Mai greu, deh, cu pornirea la vârsta mea, dar mai bine mai târziu decât niciodată
Important este că de acum pot să mă laud că şi eu AmFostAcolo şi mi-a plăcut.
În plus, mai sunt câteva "chestii" pe care le-am ochit, dar le-am lăsat pentru o dată viitoare, pentru că sigur voi reveni la "Sicilieni"
Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!
Pacat ca ai ratat dulciurile, chiar sunt deosebite. Un motiv bun, sa mai treci pe acolo.
@teona:
”Pacat ca ai ratat dulciurile, chiar sunt deosebite.
Ştiu ce am pierdut, pentru că am auzit numai de bine despre dulciurile de acolo, dar aşa am toate motivele să revin cât de curând.
Mulţumesc mult pentru vizită, sfat şi ecou!
@nicole33: Mi-am recitit articolul din 2017, vezi impresii si uite ce-am gasit:
”Toată afacerea a făcut 268 lei pe bon. Se poate plăti și cu cardul. Și se dau și carduri de fidelitate, cu 10% reducere.
Daca tu n-ai putut plati cu cardul, probabil ca se reorganizeaza si nu se poate acum. Eu cred ca vor reveni la plata cu cardul! Si probabil si la cardul de fidelitate!
Foarte frumos, vrem si caini si pisici la toate terasele????
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Bellini Garden] Un nou și același restaurant „Bellini” — scris în 28.11.24 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ