GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La Ivan Pescar & Scrumbia Bar
Zilele trecute, pe la pranz, iesind la o plimbare tehnica (adica in cautarea unor piese de mobilier :)) ) prin oras, facandu-se ora 15,00 am constatat ca ni se facuse foame.
Spontan ne-am hotarat, fiind in zona, sa ne indreptam pasii spre Ivan Pescar & Scrumbia Bar.
Tot ziceam de prin ianuarie, de cand s-a deschis si in Bucuresti, sa ajungem si noi pe acolo.
Si tot amanam din diverse motive.
Asa ca am pornit spre restaurant pe jos, incetisor, profitand din plin de vremea faina, cu soare din plin.
Restaurantul Ivan Pescar & Scrumbia Bar este afacerea cunoscutului mare sportiv implicat activ in promovarea Deltei Dunarii si nu numai, Ivan Patzaichin.
Se pare ca dupa succesul avut cu restaurantul deschis la Tulcea acum cativa ani a deschis si in Bucuresti unul, dupa reteta deja consacrata.
Ca locatia a ales cladirea monument istoric a fostei Burse de Marfuri, construita pe la 1900, distrusa intr-un incendiu prin 1990, lasata in parasire si ruina si renascuta in 2008 cand a fost reconstruita pastrandu-se doar arhitectura exterioara, interiorul distrus in incendiu fiind refacut si transformat in spatii birouri, de atunci cladirea capatand numele The Ark.
Dupa spusele marelui sportiv, a ales acest loc, care nu este intr-o zona „cu vad”, in zona centrala, „in buricul targului”, convins fiind ca daca serviciile oferite sunt de calitate, clientii vor veni cu siguranta.
Timpul va clarifica acest aspect.
Mergand pe jos, venind dinspre zona Sebastian/Rahova pe Calea Rahovei, de la Pta Chirigiu am continuat in stanga tot pe... Calea Rahovei, prin spatele Pietei de Flori.
Am trecut pe aceasta portiune de drum printr-o zona ce nu face deloc cinste capitalei.
Aflata la vreo 600m de Palatul Parlamentului, la aprox. 1,5 Km de Piata Unirii, adica intr-o zona centrala, bucata de strada Calea Rahovei dintre Pta Chirigiu si pana incepe sa coboare pe langa Beraria Germana, Palatul Bragadiru si Cladirea Academiei este... un maidan as zice.
Pe o parte, cladiri vechi cu arhitectura deosebita, darapanate, neingrijite, locuite de o anumita etnie.
Pe alta parte, Piata de Flori si cladirile in ruina ale fostei Fabrici de Bere Bragadiru.
Peste tot mizerie, gunoaie, mirosuri nu tocmai placute, masini de toate soiurile parcate alandala, o imagine nu tocmai placuta pentru cel ce merge... sa manance.
Si usurel, trecand de aceasta portiune, ajungi la intersectia cu strada Uranus, unde se afla restaurantul cautat de noi.
Am admirat in fuga frumoasa arhitectura exterioara a cladirii, din caramida rosie, aparenta, si am intrat.
Practic la parterul cladirii intr-un open-space este amenajat, in stanga intrarii, restaurantul.
Delimitarea spatiului restaurantului de restul se face prin niste paravane din sipci de lemn, vopsite in nuante intrepatrunse de cenusiu si albastru.
Restaurantul este amenajat intr-un stil minimalist, spatiul inchiriat avand aspect interior industrial, stalpi, grinzi, pereti si plansee din beton.
Instalatiile electrice, de ventilatie si incalzire fiind la vedere.
La intrare o fotografie la o scara foarte mare, un panou ni-l infatisa pe batranul pescar al Deltei, de loc din Mila 23, unde s-a nascut si Ivan Patzaichin, : Deda Artiom, Artiom Haralambe numit atat de frumos „Patriarhul Deltei” care a parasit aceasta lume la peste 90 ani, acum vreo 2 saptamani, in data de 11 aprilie.
O lotca veche si una noua te intampina chair la intrarea in restaurant, iar un schelet de lotca este suspendat deasupra meselor de plafon.
Cand am ajuns noi la restaurant, bineinteles fara rezervare, ... locuri libere, ... ioc.
Nici macar nu puteam incerca o rezervare telefonica, pentru ca nu aveam la noi nici macar un telefon. =))
Asa ca nici foto nu am putut face in restaurant.....neavand ustensilele necesare.
Dar pentru a exemplifica totusi cate ceva din ce va povestesc, cu voia @web, voi posta cateva foto preluate de pe net.
Ne-am indreptat catre primul ospatar pentru a intreba de ceva locuri libere, iar acesta foarte binevoitor, zambitor ne-a sfatuit a ne aseza la bar, ca in foarte scurt timp se va elibera o masa.
Asta am si facut ne-am asezat pe scaunele de lemn, inaltute de la bar, iar pana ne-a adus meniurile si pana sa ne hotaram ce sa alegem, s-a si elberat o masa de 4 persoane de langa bar.
Imediat s-a debarasat si masa, ne-am asezat si ne-am pus pe treaba.
Meniul ni s-a parut bogat, diversificat, bazat numai pe preparate din peste, dar nu sofisticaturi, ci retete si preparate specifice Deltei.
In acel weekend era si Festivalul Scrumbiei, asa ca o pagina din meniu era dedicata preparatelor din scrumbie de Dunare.
Drept urmare, sotia a luat o salata de icre de scrumbie, portie mai mult decat suficienta chiar si pentru 2 persoane care a sosit imediat insotita de un cosulet cu felii de paine prajita.
Mi-a facut cu ochiul o tuiculita Zetea, tocmai buna langa borsul pescaresc pe care pusesem ochii.
Am fost intrebat daca sa aduca in acelasi timp cu icrele si borsul meu, lucru confirmat.
Am apreciat ca au avut si bere la draft, chiar daca pestele mergea de minune cu un vin alb, oferta restaurantului fiind foarte bogata la capitolul vinuri, din podgoriile dobrogene. Dar am zis ca-i prea cald afara si merge o bere de racoreala (chiar doua).
Astamparandu-ne un pic foamea am inceput sa ne uitam si un pic in jur, observand ca incet incet, spre ora 17 incepusera sa se rareasca si musterii.
Am observat si servirea rapida, atentia ospatarilor, tineri si zambitori.
Borsul pescaresc adu a fost foarte gustos, sau mi-o fi fost mie foame, cine stie. :)) Cert este ca a fost pe placul meu, suficient de mare portia.
Rapid s-a eliberat masa pentru felul urmator, imediat ce am terminat de mancat.
Eu am ales pentru felul urmator un preparat din stiuca: „malasolca” adica un file sarat de stiuca, fiert, cu cartofi natur si mujdei de usturoi, iar sotia tot ceva pe baza de scrumbie, ca doar era festivalul scrumbiei: scrumbie prajita care a venit insotita de salata verde.
Toate preparatele au fost servite in boluri si farfurii din ceramica, iar berea servita in pahare simple, ca cele de apa de erau odata prin gospodariile taranesti...
Noua ne-a placut aici, totul fiind simplu, fara briz-briz-uri, fara fite, mancaruri pe gustul nostru, e drept nu ieftine. Dar totusi vorbim de preparate din peste.
Nota de plata pentru 1 salata de icre scrumbie (17lei) +1 bors pescaresc (17lei) + 1scrumbie prajita (33lei) +1malasolca (35lei) +40ml tuica Zetea (17lei) +4 beri Silva draft (7lei) = 147 lei
Preparatele sunt specifice Deltei Dunarii, bucataresele fiind lipovence autentice, iar materia prima, pestele, venind pe filiera directa.
Un loc pe care il recomandam iubitorilor de preparate de peste, autentice, din Delta Dunarii, un loc cu mese si scaune din lemn, simple, un loc fara decoratiuni si lux, dar cu mancare buna (sau pe gustul nostru).
Ca o recomandare pentru cei ce ajung aici, daca veniti ca noi, pe jos, alegeti varianta venind dinspre Beraria Germana si Palatul Bragadiru, urcand prin spatele Primariei Sector 4, pentru a evita zona murdara din capatul celalalt dinspre Pta Chirigiu.
Noi am ales la plecare a merge in jos, spre Pta Regina Maria (Rond Cosbuc), pe o Cale a Rahovei ce coboara acentuat, cu cateva curbe, pana la Pta Regina Maria. O straduta curata, linistita, fara trafic auto sau pietonal. Prilej cu care am admirat in voie arhitectura cladirilor vechi, ale Palatului Bragadiru, dar descoperind si o alta carciumioara care ne-a placut tare mult cum arata de afara, cu o terasa cu multa verdeata si cu nume tare fain: Mahala.
P. S. Numele restaurantului Ivan Pescar nu vine cum v-ati gandi de la numele lui Ivan Patzaichin ci de la numele unei frumoase pasari mare amatoare de peste: Ivan Pescar. :))
Este o pasare micuta, viu colorata, cu un cioc foarte lung cunoscuta in Delta ca Ivan Pescarul, in restul tarii fiind cunoscut ca Pescarusul Albastru.
Trimis de Testosu' in 25.04.18 16:43:45
20 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Testosu'); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
20 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Testosu: Odată, demult, cel puțin în zona mea, peștele era mâncarea săracului. Acum a ajuns un lux. Frumos, nepretențios... cam depărtișor, dar merită încercat!
@Zoazore: Mda, adevarat!
Iar anul acesta scrumbia de Dunare a depasit 40lei/kg in pescarii din cauza nivelului mare al apei, aceasta nu prea a mai urcat pe Dunare ca in anii trecuti. Fiind peste salbatic si nu de acvacultura efectul s-a vazut in pret.
Din pacate nu numai pestele a devenit un lux pentru multi romani!
@Testosu :
Bun, bun, acum nu stiu daca articolul sau borsul ca imi ploua in gura, iar asta nu era ora de citit asa ceva. povesti cu bau, bau pt seara.
Cert este ca DA, musai sa facem o adunare a gastii acolo
deci deschidem lista....
@zoazore
@vulpita
@ANILU
@aurici (ca doar s-a invatat ca o iau din zbor)
@roth
@testosu (ca trebuie sa ne duca cineva)
si cine o mai fi/o mai pofti
sa treaca Delta si poate prin Iulie/August ne vedem la Ivan Pescar
mmmmm
@roth:
Si eu dacă sunt prin zonă! La pește, cu mare plăcere ????!!
@Testosu :
Așa este, duminica trecută căutam scrumbie în provincie și am aflat misteriosul preț dar nu și scrumbia!
Bun loc, l-am reținut.
@Testosu: Suntem mari amatori de peşte! Iar locul descoperit de tine arată tare bine iar tu ne-ai spus că şi preparatele au fost gustoase.
Nu mai trebuie să confirm participarea la un peşte, sunt acolo pe listă
Şi apropo de scrumbie, anul acesta a fost mai scumpă, noi avem confirmarea de la colegii din Galaţi... dar o avem rezervată... noi trebuie să mergem la Galaţi pentru un grătar An de an facem asta... motiv de întâlnire... revedere...
Daţi un semn şi poate ieşim la un peşte pe terasă.
Toate cele bune.
@ALL daca se doreste, daca se pofteste hai sa facem o avanpremiera la Delta si undeva final de mai sa ne adunam ...ce spuneti?
18/19/25 sau 26 ia sa vad miscare... !!!
@roth:
18 mai, abia dacă reusim sa parcam la Dunăre, la bulgari!!
Dacă ajungeți atunci, vă zic de acum petrecere pescărească pe cinste!
@roth: 18/19/25 sau 26 ia sa vad miscare... !!
18-19 m-ar aranja! 25 sau 26 zicea @doinafil de-o ieșeală!
Eu am bagat... bățul prin gard, ... dar nu contati pe mine in luna mai. ????
@all, daca imi iese maine seara sunt acolo, vad peste zi cum e cu rezervarea ca mergem familia si va mai povestesc
Hai sa vedem daca pt 18 sau 19 sunt doritori, dar putina rabdare ca merg sa degust, sa bughisesc si mai vb
seara faina
@roth:
”@roth: 18/19/25 sau 26 ia sa vad miscare... !!
18-19 m-ar aranja! 25 sau 26 zicea @doinafil de-o ieșeală
Scuze-scuze-scuze! M-am grabit! NU pot pe 18-19 mai sub nici o forma! 25 sau 26 mai ar mai fi!
@Zoazore: Zinut-o... ai imbatranit?
Oki o lasam sa curga usor, pe seara merg eu la o ciorba si daca este povestim si decidem dupa.
@roth: LIKE! LIKE! LIKE!
Nuuu, n-am uitat! Modificare de program!
Aseara am vorbit cu prietena mea buna de la Braila. Ziua ei de nastere este pe 20 mai si se numeste si Elena. M-a-ntrebat daca-si poate serba zilele la mine-n curte, pe 19 mai. Normal ca n-am putut-o refuza! Deci tot la chefuiala merg!
@Testosu: Vecine, prin zona aia ne facem şi noi veacul destul de des pentru că ne e aproape şi suntem la fel de nemulţumiţi de cum arată. Dar suntem mulţumiţi de restaurantele acelea înşirate unul după altul şi închidem ochii până ajungem să intrăm. Când ieşim nu mai este cazul că se întunecă.
Dar poate avem noroc şi s-o găsi persoana potrivită care să realizeze că împrejurimile alea merită altă faţă.
@roth: Moţato, moţato !
@Testosu: Super superb totul la Ivan Pescarul... eu am fost in tulcea in august, abia astept sa merg si in Bucuresti saptamana asta! Icrele de crap sunt excelente, nu am mancat icre in viata mea atat de bune... si storceagul la fel! preturile decente fata de alte restaurante pescaresti!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ