ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.07.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2017
DURATA: 2 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 7 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Tisa Spa Resort - ne-a plăcut acest aquapark!

TIPĂREȘTE URM de aici

În urmă cu o săptămână am ajuns pentru trei zile la Băile Olăneşti. Despre staţiune am citit de-a lungul timpului mai multe informaţii, aşa că ştiam în linii mari cam ce putem vedea şi face pe acolo. În acest articol vă voi prezenta unul dintre locurile din staţiune unde am mers două zile la rând (pentru că ne-am simţit bine) – este vorba despre Tisa Spa Resort. Acest centru spa este amplasat în zona centrală a staţiunii, adresa exactă fiind strada Dr. Carol Davilla, nr. 4.

Tisa Spa Resort este găzduit de o clădire masivă ce poate fi recunoscută după nuanţele de albastru şi galben utilizate la exterior. În partea stângă a centrului spa este un spaţiu generos de parcare, de fapt o curte pietruită unde pot fi lăsate gratis maşinile. Noi am folosit parcarea doar a doua zi, preferând să mergem atunci cu maşina întrucât pe cer apăruseră mai mulţi nori ameninţători.

După câteva trepte urcate se ajunge la intrare, respectiv în zona recepţiei (aflată în stânga intrării). Acolo există mai multe fotolii – o zonă de aşteptare unde stăteau câţiva bunici care îşi aşteptau nepoţii aflaţi în interior.

La recepţie sunt câţiva tineri care te întâmpină zâmbitori şi care apoi îţi prezintă ofertele. Noi am optat de fiecare dată pentru acelaşi pachet, respectiv acces 3 ore pentru o familie formată din doi adulţi şi un copil în zona Aqua la preţul de 65 de lei. În weekend, tarifele sunt ceva mai mari: de exemplu, acest pachet costă sâmbăta şi duminica 80 de lei (voi detalia alte preţuri la finalul articolului).

Imediat după ce am plătit, am primit brăţările de acces (care sunt foarte largi, astfel că am preferat să le păstrăm într-un rucsac mic pe care l-am lăsat pe şezlong). Fiecare brăţară are inscripţionat un număr, acea cifră reprezentând numărul dulapului din vestiar. Prin scanarea brăţării se trece de turnicheţii de la intrare şi gata... am intrat la Tisa Spa Resort!

La parterul acestui centru spa se află (pe lângă recepţie) vestiarele doamnelor, restaurantul şi o zonă cu piscine. În ceea ce priveşte restaurantul, noi nu am mâncat acolo, însă am aruncat o privire: cele câteva feluri de mâncare arătau bine, iar ca preţuri am reţinut ciorba de vită – 7 lei, supa de pui – 6 lei şi cartofi cu verdeaţă – 6 lei (preţuri pentru câte o porţie). Am văzut afişată şi o ofertă gen „Meniul zilei – 17 lei”: ciorbă de burtă, pulpă de pui, cartofi la cuptor şi o chiflă.

În ceea ce priveşte piscinele de la parter, în stânga se află o piscină pentru înot având dimensiuni generoase; în această piscină, apa are 28 de grade, adâncimea fiind peste tot de 1,40 metri. În dreapta se află o piscină de agrement, acolo fiind amenajate jeturi de apă, cascade, fotolii de hidromasaj şi o zonă unde jeturile de apă formează curenţi care te învârt printr-un culoar special amenajat (în pliantele de prezentare, această zonă este denumită „lazy river”). În piscina de agrement, apa are 30 de grade şi adâncimea de 1,20 metri. Această piscină a fost preferata noastră, am petrecut mare parte a timpului înotând de la un jet de apă la altul. Cei care doresc să se bronzeze, pot ieşi pe o terasă exterioară unde sunt amplasate alte şezlonguri, dar şi vreo două umbrele.

La celelalte trei etaje ale centrului spa se poate ajunge atât pe scări (aflate de o parte şi de alta a sălii), dar şi cu liftul. Între etaje este amenajată o terasă interioară care reprezintă zona de sosire a toboganelor.

La etajul unu se află alte piscine (pentru familiile însoţite de copii mici), un loc de joacă pentru copii, zona de plecare a toboganelor, o terasă exterioară mai mică decât cea de la parter (unde se află şi un bar), precum şi vestiarul bărbaţilor.

Piscinele pentru cei mici au adâncimi de 30,60 şi 90 de centimetri, piscina cu adâncimea de 60 de centimetri fiind cea mai întinsă. Există şi acolo jeturi de apă care funcţionează alternativ, la fel ca în piscina de la parter. Spre încântarea celor mici, apa ţâşneşte şi din gurile câtorva delfini aşezaţi pe la colţuri.

Tot în zona piscinelor este amplasat şi un mic tobogan (destinat puştilor de câţiva anişori) pe care nu l-am văzut funcţionând deloc. Aş da pentru acest lucru o bilă neagră, întrucât erau în acele piscine de la etaj copilaşi (însoţiţi de părinţi) care s-ar fi bucurat probabil de toboganul destinat lor.

În ceea ce priveşte locul de joacă, există la etaj un labirint modular dotat cu muulte-multe bile, însă nimeni nu îl folosea. Bălăceala era mai atractivă atât pentru cei mici, cât şi pentru părinţii lor :)

Să trecem la toboganele mari de la Tisa Spa Resort, pentru că –din punctul nostru de vedere- ele reprezintă punctul de maximă atracţie pentru mulţi dintre cei care merg acolo. Toboganele sunt în număr de două, unul dintre ele cu trei piste descoperite. Acolo am putut să ne întrecem, să vedem care dintre noi coboară mai repede şi care ajunge mai departe. Nu vă spun ce valuri făceam şi câtă apă am înghiţit (involuntar) când ajungeam jos! :) Cu toate acestea, am revenit iar şi iar, până când ne dureau picioarele de la atâta urcat pe scări.

Dacă toboganul cu trei piste funcţionează aproape permanent, celălalt este pornit din când în când. Apreciez că din cele trei ore cât a durat fiecare dintre intrările noastre, toboganul mare a funcţionat cam jumătate din timp. Acest tobogan este realizat sub forma unui tub şi înăuntru este întuneric. Alunecarea este rapidă şi întoarcerea la 360 de grade îţi poate da la început o uşoară senzaţie de panică. După două-trei ture, parcă nu ai vrea să mai pleci de acolo!

În ceea ce priveşte barul de pe terasa exterioară, sucurile la 0,5 litri costau 5 lei, iar berile aveau preţuri de 6-7 lei.

Să trecem puţin şi pe la vestiarul bărbaţilor (aflat la etajul unu) ! Toaletele erau curate şi există suficiente duşuri astfel încât nu am găsit aglomerat nici la venire (pentru duşul înainte de intrarea în piscină), dar nici la plecare. Am şi fotografiat un dulap pentru a vă putea da seama cam care este spaţiul avut la dispoziţie (vara este loc suficient, iarna nu ştiu...)!

La etajele al doilea şi al treilea este zona Thermarium care funcţionează în intervalul orar 13.00 – 21.00. Acolo este permis accesul exclusiv persoanelor care au achiziţionat suplimentul de acces Thermarium, iar copiii sub 16 ani nu au voie în această zonă. Există zonă de tratamente spa, saune, zonă de jacuzzi, zonă termală spa, terasă panoramică. Nu am intrat în acea zonă, însă informaţiile pe care le prezint sunt extrase din pliante sau din ceea ce era afişat pe pereţii de la recepţie.

Dintre ofertele de tratamente, aş putea aminti „Tinereţe fără bătrâneţe” (ritual antiageing de 2 ore) – 180 de lei pentru o persoană sau 340 de lei pentru două persoane; „Masaj cu săculeţi aromatici” (calmant, antistres sau detox, 50 de minute) – 110 lei de persoană; „Bosfor” (ritual hamam turcesc, 50 de minute) – 110 lei de persoană sau 200 de lei pentru două persoane; „Marina” (împachetare cu alge, 50 de minute) – 90 de lei de persoană; „Electrostimulare” – 30 de minute, 30 de lei/persoană; „Coloana infinitului” (tratament pentru spate, 50 de minute) – 95 de lei/persoană; „Masaj terapeutic cu cremă analgezică” – 50 de minute, 95 de lei/persoană; „Hot stone” (masaj cu pietre vulcanice, 75 de minute) – 110 lei de persoană, 200 de lei pentru două persoane, etc.

Revenind în zona Aqua (unde am intrat noi), trebuie adăugat faptul că se poate aluneca pe gresie dacă eşti neatent. Pe marginile piscinelor este pusă gresie măruntă (ca un mozaic), aceea fiind mai puţin alunecoasă. În cele două zile în care noi am mers la acest centru spa, termometrul de pe peretele de la etajul unu arăta 31 de grade în interior (suficient de cald încât să nu răceşti).

În ceea ce priveşte programul Tisa Spa Resort, centrul funcţionează de luni până vineri între orele 11.00 – 21.00, iar sâmbăta şi duminica între orele 09.00 - 21.00. Alături, se preciza că acesta este programul de vară, nefiind făcute referiri la un alt program valabil în anotimpul rece.

Tarifele pentru accesul la Tisa Spa Resort sunt diferenţiate – intervalul luni-vineri, respectiv sâmbăta, duminica şi sărbătorile legale. De exemplu, un adult plăteşte 30 de lei pentru 3 ore în timpul săptămânii sau 35 de lei în weekend. Există şi acces pentru întreaga zi – 50 de lei în timpul săptămânii şi 60 de lei în weekend.

Accesul pentru un copil cu vârsta cuprinsă între 3 şi 12 ani costă 15 lei (3 ore în timpul săptămânii) şi 20 de lei (3 ore în weekend). Pentru întreaga zi, accesul pentru un copil costă 25 de lei, respectiv 35 de lei (weekend).

După cum am precizat de la început, există şi pachete pentru familiile cu doi adulţi şi un copil – 65 de lei (3 ore în timpul săptămânii) şi 80 de lei (în weekend). Pentru întreaga zi, accesul pentru familie costă 110 lei, respectiv 135 de lei (în weekend).

Există şi suplimente pentru zona Thermarium, de exemplu o persoană plăteşte 30 de lei (3 ore în timpul săptămânii) şi 35 de lei (în weekend).

Închirierea unui prosop costă 10 lei, iar pentru închirierea unui halat se plăteşte 15 lei. Copiii până în 3 ani au acces gratuit în zona Aqua. Pentru alte informaţii şi tarife complete se poate consulta site-ul locaţiei. Ar mai fi de precizat că, dacă alegeam pachetul pentru întreaga zi, puteam să părăsim locaţia şi să revenim ulterior fără a plăti suplimentar (asta ni s-a spus la recepţie).

Ajuns la final de articol, pot afirma că nouă ne-a plăcut la Tisa Spa Resort şi ne-am dori să revenim cândva acolo! Ca părere personală, ar fi fost excelent dacă tarifele (destul de mari oricum) erau calculate pentru 4 ore de acces (şi nu doar 3 ore cum este în prezent), deoarece se mai pierde timp cu dezechiparea şi duşul la venire, respectiv cu pregătirile pentru plecare.

Numai bine!


[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 18.07.17 00:38:18
Validat / Publicat: 18.07.17 09:05:13
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BĂILE OLĂNEȘTI.

VIZUALIZĂRI: 13591 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Piscina de agrement de la parter - vedere din alt unghi.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42050 PMA (din 45 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

Dana2008
[18.07.17 09:29:05]
»

Felicitări pentru articolul interesant și foarte util persoanelor iubitoare de centre Spa!

Călătorii plăcute!

webmaster
[18.07.17 09:41:40]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

mishu
[18.07.17 09:52:41]
»

@Crazy_Mouse: Parca ma simt ceva mai bine azi ca am trecut putin si pe la Spa.

Felicitri, votat cu mare placere.

Floryn81AUTOR REVIEW
[18.07.17 11:31:45]
»

@Dana2008: Mulțumesc mult! Am citit că și vouă vă plac spa-urile, aşa că sper să vă distraţi pe cinste la Therme!

@mishu: Şi eu mă simt la fel de bine după ce am navigat alături de tine pe iahtul acela frumos! Vezi, de-asta iubesc eu AFA! În plus, România e frumoasă şi merită vizitată, doar că trebuie să fim atenţi şi bine informaţi! AFA ne ajută din nou!

Mulţumesc frumos pentru lectură şi pentru ecourile voastre!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[18.07.17 11:56:52]
»

@Crazy_Mouse: Am remarcat ceva, parca in ultima vreme apar tot mai multe articole despre tara noastra si asta este minunat, pentru ca tara noastra este frumoasa si daca nu o apreciem noi in primul rand, ne facem de ras ca vin turistii straini si pleaca extaziati de ce gasesc aici.

Insa piedicile sunt puse tot de cei care ar trebui sa ajute la dezvoltarea turismului, o infrastructura bine pusa la punct ar duce la dezvoltarea turismului si astfel la o evolutie pozitiva, dar avem interesul sa ne dezvoltam?

Pana vom rezolva si problema asta macar sa ne bucuram de ceea ce vedem.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mishu
Alte impresii din această RUBRICĂTisa SPA aquapark (acoperit):


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.083690881729126 sec
    ecranul dvs: 1 x 1