GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pentru ca incepuse sa ploua, inainte sa intram in statiunea Sovata, ne-am hotarat sa vizitam salina Praid.
Din Sovata, de la indicatorul care ne indruma spre Praid, am ajuns in 15 minute la intrarea in salina Praid, distanta aproximativa este de 10km.
Am lasat masina in parcare, mare si pietruita, pazita (noi aveam bicileta pe masina), cu taxa de 10lei, care se afla la aproximativ 500 metri distanta de casieria salinei pe aceeasi parte cu aceasta (parcare care apartine tot de salina).
Casieria salinei se afla pe o straduta in partea dreapta de la soseaua principala, pe sensul de mers dinspre Sovata.
Precizez ca pretul unui bilet de intrare la salina Praid este de 25 lei pentru adulti, respectiv 15 lei pentru copii.
Tot aici este afisat si programul cu orarul plecarilor spre salina a autobuzului. Eu am reusit sa pierd autobuzul, pentru ca, am mers la toaleta (frumos si curat amenajata din statia de unde se imbarca lumea pentru vizitarea salinei), desi mai erau 10 minute pana sa plece autobuzul, conform programului.
Pentru ca biletele de intrare in salina erau la mine si restul familiei era in autobuzul care plecase am inceput sa fug dupa acesta si sa fac cu mana sa ma ia si pe mine, dar... am luat urmatorul autobuz. Concluzia este urmatoarea: daca scaunele din autobuz sunt ocupate, acesta pleaca, asa ca nu va ghidati dupa orar.
Pentru a vizita salina Praid se merge cu autobuzul printr-un tunel intunecos si lung si de 1200m. La intrarea in salina se verifica biletele iar apoi se coboara mai multe trepte printr-un tunel frumos luminat.
In salina temperatura este intre 14 - 16 grade C (in cazul nostru, era mai cald in salina decat afara - 15,6 grade C si 62% umiditatea, iar afara, termometrul din bordul masinii arata 8 grade C).
Am inceput plimbarea pe la ora 12, dar pe la ora 13:30 atat eu cat si sotul meu aveam senzatia de ameteala si lipsa de oxigen, iar baiatul a spus ca il doare capul (asta o spune doar cand are febra) asa ca la ora 14 am iesit din salina.
In acest interval de timp am facut o plimbare dintr-un capat in altul sa vedem cum este amenajata si ce putem face, mai exact sa vedem cum putem ocupa timpul copilului. Peste tot panourile informative sunt bilingve in limba romana si limba maghiara.
Strategic amplasat chiar la intrarea in salina, ca sa aiba suficient timp copiii sa isi ceara drepturile, se observa parcul de distractii Dinoland Felicity (10 lei pentru 20 minute) care consta intr-un tobogan mare gonflabil si alte forme de escaladat,trambulina, labirinturi, toate frumos colorate.
Inaintand prin salina am observat un alt parc de distractii, Club Aventura – Aventura din adancul pamantului, unde se inchiriaza echipamentul pentru escaladare pentru 60 minute, iar preturile sunt in functie de inaltime: de la 110 cm pana la inaltimea de 160cm – 20 ron, iar pentru adulti – 30 ron. Sunt mai multe trasee, accesibile in functie de varsta. Este si o trioliana de care te poti bucura platind 10 ron/tura (conditia de greutate este intre 50 kg – 115kg).
De asemenea se pot inchiria palete de tenis de masa, de badminton. Sunt foarte multe tobogane si leagane, banci si mese, precum si un chiosc unde se serveste cafea, sucuri si dulciuri.
Tot aici este amenajat si un muzeu al salinei, o biserica, un magazin bisericesc, magazin naturist, cinema 3D, WIFI , o crama foarte mare cu expozitie de butelii de vin, un restaurant, magazin de suveniruri si jucarii, precum si punctul de belvedere - Mina Iosif. Toaleta din salina, cel putin cand am fost eu era curata.
Dupa atata plimbare urmeaza proba finala, urcarea celor 168 de trepte (cel putin atatea am numarat eu) spre iesirea din mina. Din mina se iese tot cu autobuzul, iar cand am iesit noi, la ora 14 au venit doua deodata.
Ca obiectiv turistic de vizitat, o recomand, este foarte bine amenajata pentru copii, se pot juca, au multe optiuni sa isi consume energia, este curata.
Nu am intrat in amanunte despre salina pentru ca exista deja articole foarte bine documentate pe AFA si nu cred ca ar avea rost sa ma repet, dar atasez poze facute panourilor informative, pentru persoanele care doresc sa afle mai multe date despre istoria salinei Praid.
Trimis de Dana2008 in 24.05.16 20:18:03
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în PRAID [HR].
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.55075500 N, 25.12052500 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Dana2008 - Acest articol mi-a adus aminte de un obiectiv pe care l-am vizitat și noi anul trecut. Ne-a plăcut Salina Praid, chiar dacă atunci când am fost noi acolo era destul de multă aglomerație (asta e, doar era vară - perioada concediilor). Spre deosebire de alte saline pe care le-am vizitat, aici am găsit mai multe facilități de petrecere a timpului în subteran, astfel că nu ne-am plictisit repede. Ne-a mai plăcut faptul că temperatura este mai mare decât în salina de la Slănic Prahova, pe care am vizitat-o cam în aceeași perioadă.
Un articol cursiv, pe care l-am citit și l-am votat cu plăcere!
Si eu recomand Salina Praid. Mi-a placut. Singurul minus sunt masinile alea poluante care coboara in subsol. Felicitari pentru articol
@Crazy_Mouse: Mulțumesc frumos pentru apreciere. Si eu ti-am citit articolul azi. Pentru că era foarte bine descrisă salina Praid nu am mai intrat în amănunte despre care s-a scris deja. Înainte să concep un articol citesc tot ce există postat pe AFA referitor la acea destinație ca să nu mă repet cu informațiile.
@Dan&Ema: Mulțumesc frumos. Autobuzele sunt izolate de salină prin porțile de la intrare si este o diferență mare de nivel până la galeriile salinei. Eu cred că e studiată problema gazelor de eșapament emanate in tunelul de acces la salină.
Ma bucur ca v-am cunoscut, a fost o placere si o onoare! Astept cu interes povestile tale de la Sambata si intre timp pregatesc si eu cate ceva... din alea de-ale mele!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2023 La Salina Praid — scris în 24.07.23 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 Salina Praid - orașul de sub oraș — scris în 17.04.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Se pot face bani și din drobul cu sare — scris în 18.11.22 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2022 Încă o primăvară la Praid — scris în 25.06.22 de danutza_ang din TâRGU JIU - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Salina Praid, sănătate, relaxare, joacă și adrenalină la Club Aventura — scris în 14.07.19 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Apr.2019 Nu recomand... — scris în 22.04.19 de Costely din SUCEAVA - nu recomandă
- Sep.2018 Dezamagire partiala — scris în 01.10.18 de tdf din BOLDESTI-SCAENI - nu recomandă