GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am mancat la Alexo, am platit lui Shakespeare
Targoviste este orasul prin care trec de 15 ani, cel putin de 2 ori pe luna; mereu pe fuga, caci doar la nici 50 km ne asteapta vechea casuta atat de draga noua si cei 3 caini bine ingrijiti si iubiti de vecinii nostri Petruta si Lorin. Acolo se fac gratare aproape de fiecare data, uneori, iarna, in soba din bucatarie daca afara e viscol, acolo e parca cerul mult mai albastru iar aerul si iarba chiar sunt cele mai frumoase din lume. Dar duminica trecuta, dupa o aventura in trei, adica sotul, eu si o gripa zburdalnica cum doar la cativa ani odata ai norocul s-o intalnesti, am hotarat sa nu ne obosim cu ceremonialul focului pe caldura si asa mare si sa mancam de pranz undeva in drumul spre Bucuresti. Unde decat in Targoviste, bun prilej de a ne invarti un pic prin orasul acesta ce, credem noi, poate deveni foarte atractiv daca cineva acolo sus va pune suflet, caci banii se pot face intr-un loc atat de incarcat de istorie (doar vecinii nostri bulgari ne-au dovedit ca turismul se poate face cu succes acolo unde exista un abur cat de mic de trecut glorios).
Venind dinspre Campulung Muscel, am zis sa nu mergem pe Calea Domneasca stiind cat de aglomerata este zona si am ales Calea Campulungului, am parcat la parcul Mitropoliei (voi povesti in articolul urmator) si am cautat intai un loc unde sa mancam. In zona nimic vizibil pentru masa asa ca ne-am indreptat spre Centrul Istoric unde sunt multe pub-uri. Trecem printre ele incercand sa ne inspiram din ce aveau ceilalti pe mese, alegem una, ne asezam si, de ce nu s-ar repeta Mangalia din iulie, asteptam si asteptam si tot asa. Intre timp un grup de flacaiasi deja au intrat si cerseau la fiecare masa, unii clienti reclamau comenzile date in secolul trecut asa ca ne-am ridicat si nici nu ne-am oprit pana la strada Calea Domneasca unde am ales exact cel mai aglomerat loc, restaurant/pizzerie Alexo.
Nu va spun ce bine a fost. Desi lume cat cuprinde, personalul isi misca bine si picioarele si mainile si ochiii, caci aproape imediat iti aruncau o privire zambitoare care spunea "am vazut ca esti nou, vin acum" si oricat de flamand esti, devii calm stiind ca cineva te are in grija. Dupa putin timp a venit o fetiscana simpatica cu meniul, apoi ne-a luat comanda si, nu foarte tarziu fata de cat era de debarasat si servit, ne-a adus primul fel, ciorba de burta. Aici a fost o chestie simpatica care mi-e totusi mi-a prins bine: eu, avand o voce pe care nu recunosc s-o port permanent, de vina acum fiind iubita gripa, atunci cand sotul m-a intrebat de vreau ciorba, am zis ceva aproape de neanteles si pentru mine dar ei au priceput "da". Cand ne-a adus tacamurile si am vazut lingura infasurata in servet, am inteles ca voi primi si o ciorba de burta, initial am vrut sa spun nu, apoi am zis s-o incerc, nu era musai sa o si termin. Foarte buna, am reusit sa-mi termin portia inaintea sotului. Era suficient de grasa, nu prea mult, a avut smantana adaugata de la bucatarie exact pe gustul nostru, nu a fost nevoie de comandat suplimentar, ardeiul pe care l-a primit sotul a fost cu adevarat iute, asa ca unul deja era prea mult.
Felul doi a fost greu de ales. Meniul este bogat si variat, de la pizza de multe feluri (la urmatorul drum vom opri pentru o ciorba de burta si o pizza "vulcano", cea cu doua blaturi, pe care acum imi pare rau ca n-am comandat-o la cutie - ei fac si distributie in Targoviste), paste, peste, vita si porc, plus deserturile pe care recunosc cu parere de rau ca nu le-am gustat din motiv de lipsa loc in stomac. Noi am ales, cum altfel in plina canicula daca nu porc, platou ciobanesc pentru doua persoane care avea carne de porc afumata, carnati de casa afumati, branza de burduf, foarte buna, mamaliga, varza murata si ceapa rosie. Daca a fost bun intrebati? Excelent! Si suficient pentru doi insi, catelul comunitar cuminte si frumos a primit ceva carne care pur si simplu nu aveam cum sa o mai mancam, nu a primit si branza pe care totusi sotul nu s-a indurat sa o lase (sa nu credeti ca nu stiu cum este branza de burduf buna dar de ceva timp am evitat sa cumparam din piata musceleana, de cand vaca s-a modernizat si da la muls pasta de cartofi).
Pentru desert din pacate nu a fost loc. De baut am luat Santal, dar aveau si limonada casei, cred ca e buna dupa cum arata la alte mese, noi am evitat dupa o experienta neplacuta pe litoral.
Ne-a placut mult servirea si locatia, este de fapt chiar in drumul nostru, de asemeni preparatele foarte bine lucrate.
Am intrebat daca au deschis si iarna, da, au in interior bine organizat iar serile se pare ca au muzica live si uneori comedy show, pe noi nu ne atrage decat o masa in trecere sau pizza pentru acasa (pizza se face la cuptor clasic).
Preturile nu par mari deloc, ce am retinut, la acest sfarsit de august :
-ciorbele sunt toate la 6 lei portia, sunt de burta, cocos, peste, perisoare, fasole, vacuta, etc., zilnic au 4 feluri din care am inteles ca nu lipseste cea de burta; ardeiul si smantana, ca peste tot, se platesc separat.
- pizza: cred ca au peste 20 de feluri, intre 9 si 22 lei, Vulcano 20 lei; servesc si focaccia la 6 lei.
-gustari si bruschete, salate: de la 6 la 25 lei (la cea cu fructe de mare).
-peste: pestele, odata mancarea saracului, destul de scump, ca peste tot, o saramura cu mamaliga 28 lei; restul nu-mi amintesc, dar au si pastrav si dorada, somon.
-carne: pui, vita, porc, pe alese, de la ciulama de pui, ficatei de toate felurile, berbecut (bineanteles vita este cea mai scumpa) pana la porc la garnita si afumaturi, preturi de la 12 la cam 25 lei pentru pui si porc, pentru vita mult mai mari.
-desert n-am luat dupa cum am spus, imi voi lua totusi la urmatoarea oprire papanasii pe care cu regret i-am "sarit" (10 lei portia), au si clatite si inghetata.
-despre bauturi nu va pot povesti, noi am luat santal, 5 lei/0,25 ml, bineanteles cu regret din partea soferului.
Cam acestea sunt preturile de care imi amintesc. Am facut ceva poze, iertati ca la platoul ciobanesc de 2 persoane/ 51 lei (pentru o persoana este 22 lei) ne-am amintit de poza dupa ce ne-am infruptat ceva dar aromele duceau clar la uitarea chiar si a prietenilor.
Ca si locatie este placuta, curata, are iarba si florile ingrijite, prezentare frumoasa a zisei oliviere, vedeti in poza, scaune cu perne curate si pavilioane elegante; daca sunteti in trecere puteti parca pe strada, ei nu au parcare proprie dar va puteti supraveghea masina de la masa (vara). Wi-fi excelent, am cautat ceva pe tableta asa ca este verificat cum s-ar zice. Se plateste cash sau cu card.
Am zis de plata cash. Aici este frumos, primesti bonul intr-o casetuta in forma de carte pe care scrie W. Shakespeare. Ca "Young Will" a fost renumit pentru inclinatia sa naturala in arta afacerilor si a speculatiilor, este deja stiut, ca noi am fost indrumati sa platim pentru cultura, cultura gastronomica, a fost iarasi un fapt placut care ne va face sa ne oprim si alta data aici la Alexo Targoviste, Calea Domneasca nr. 179, intre Parcul Chindia si Curtea Domnesca, caci ne va iesi mereu in drum si va genera amintiri placute.
Pentru ce am gasit ieri si pentru ca am fost multumiti, i-l recomand cu placere. Daca in viitor ne dezamageste, voi reveni sa va informez.
Trimis de elviramvio in 31.08.15 09:55:10
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TÂRGOVIȘTE [DB].
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elviramvio); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Restaurante, terase în Târgoviște, TÂRGOVIȘTE [DB]" (deja existentă pe sait)
@elviramvio: Mă bucur tare când cineva scrie despre orașul meu natal, de parcă ar scrie despre mine
Eu evit să scriu, pentru că aș fi prea subiectivă. Prefer să scriu despre locurile unde sunt turist, unde AmFostAcolo.
În ceea ce privește localul Alexo, deși vara este minunat în grădini, mie nu îmi place interiorul, iarna fiind înghesuit și nu atât de frumos ca în foișoare. Să încercați data viitoare și vecinul, Tower's, unde la fel găsiți foișoare în curtea din spate și o mâncare excelentă. Bine, în Târgoviște aproape peste tot se mănâncă bine și ieftin. Foarte mulți concetățeni au fost plecați ca bucătari, ajutor de bucătar sau ospătari prin țări străine și s-au întors acasă făcându-și propriile afaceri. Oferta fiind mare, prețurile nu sunt deloc ridicate, iar clienți sunt tot timpul.
Pe centrul vechi încercați San Marco (la etaj, pe acoperiș, este o terasă minunată) și Belvedere (tot la etaj, dar pe o terasă normală cu o priveliște wow).
@cloverina:
Multumesc pt ca ai citit si pentru recomandari. Din pacate timpul nu ne permite sa stam mult in Targoviste, seara nici vorba. Nu aveam in gand sa oprim sa revedem la pas cetatea decat poate la iarna dar daca s-a ivit ocazia, am profitat. Centrul vechi mi-a lasat un gust amar asemeni centrului vechi bucurestean. Targoviste este un oras frumos dar de care nu se ocupa cineva cu suflet pentru istorie. Poate in viitor.
Vacante frumoase!
@elviramvio - Am intrat, am citit, am savurat și-am votat! Că nici nu se putea altfel! Prea-i frumos!
Sarut mâna pentru masă!
@elviramvio: Eu zic să vă faceți drum în jurul datei de 8 septembrie. Uitați-vă pe internet la programul artistic în funcție de zi. Sunt zilele cetății, niște evenimente frumoase. De exemplu, într-o seară vin Holograf și Stefan Bănică. Eu nu pot ajunge anul ăsta acasă, dar îmi pare foarte rău.
@Zoazore -
Nu-i departe si pentru gustat!
Multumesc... de sarutat.
@cloverina -
Multumesc dar cade tare prost, musai sa fim in capitala atunci.
Sâmbătă am fost în plimbare la Târgovişte. După ce am vizitat Curtea Domnească, doamna de la intrare care vindea suveniruri ne-a recomandat să mâncăm la "Taur" (a. k. a. Tower). Avand in minte recomandarile de aici ne-am oprit la Alexo, acesta fiind si primul local intalnit. Tower e imediat după Alexo.
Meniurile au apărut repede pe masa noastră. A fenit apoi o fată să ia comanda dar care îşi cam "prindea urechile" în tableta pe care nota comanda. Am comandat 2 ciorbe de burtă, 1 pizza Capricio, 1 tochitură ardelenească 1 pomana porcului şi 2 porţii de papanaşi.
După un timp destul de lung de aşteptare, am primit ciorbele. Deşi cerusem să aducă şi pizza pentru copil împreună cu felul I aceasta nu a apărut decât la felul II. În stilul consacrat în România ultimilor ani, comanda de ciorbă de burtă nu mai include smântână, mujdei şi ardei iute. Ciorba fiind suficient de grasă am cerut nişte mujdei. Până a venit usturoiul soţia aproape că a terminat de mâncat porţia ei de ciorbă.
După ce am terminat şi eu şi a venit să debaraseze a urmat un alt timp extrem de lung până a venit cu următorul fel de mâncare. Băieţelul nostru a gustat pizza şi a cerut un sos dulce. Mare greşeală: până a venit bulionul, noi, părinţii, aproape terminasem de mâncat. Aş vrea să mai găsesc şi eu un restaurant în care să mănânc o tochitură tradiţională, adică fără bulion şi să conţină carne, cârnat, slănină şi ficat.
Când am terminat de mâncat, fata care se ocupa de noi parcă intrase în pământ. A apărut după cca. 15 minute şi am cerut să ne pună pizza la pachet (Edi se săturase deja de la noi până a primit sosul) şi să ne aducă papanaşii. După alte 10-15 minute vine cu cutia de pizza si ne spune ca papanasii mai dureaza deoarece la bucătărie au o comandă de 30 de portii de papanasi. Am spus că dacă nu sunt gata în 5-10 min. renunţăm la comandă şi să ne aducă nota. Apare din nou după aprox. 5 minute cu papanaşii moment în care cerem şi nota.
Nota a venit "greşită" cu o porţie de friptură cu ciuperci de 22 lei în plus. Când i-am atras atenţia şi-a cerut scuze şi a zis că ştia că e în plus dar a uitat să o taie.
Preţurile ok având în vedere şi porţile foarte mari de mâncare, dar timpii de aşteptare au fost monstruos de mari în condiţiile în care pe toată terasa erau ocupate 4-5 mese cu tot cu a noastră.
În concluzie... nu recomand.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2024 [Hanul Dragodana [Dragodana, DB], restaurant] O duminică frumoasă de septembrie încheiată la Hanul Dragodana — scris în 22.09.24 de Pușcașu Marin din UM01065 - RECOMANDĂ
- May.2024 [Restaurant Toscany] Un loc tare drăguț este Restaurantul Toscany — scris în 08.05.24 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- May.2021 [Restaurant Casa Veche] Casa Veche — scris în 08.06.21 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 [Hanul Dragodana [Dragodana, DB], restaurant] Hanul Dragodana și „întemeiatorul” său: Charles de Gaulle — scris în 24.09.19 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2018 [Restaurant Casa Veche] Restaurant Casa Veche – grădina secretă din Târgoviște — scris în 15.06.18 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2018 [Restaurant-pizzerie Alexo] Restaurant Alexo – o masă la chindie — scris în 22.05.18 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2016 [Restaurant Belvedere] O buna vedere de la Restaurantul Belvedere — scris în 12.10.16 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ