ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.05.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Frumuşani [CL]
ÎNSCRIS: 03.03.08
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
MAY-2010
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Complexul Militar Sinaia - mancare ca la cazarma, servire de nota 11

TIPĂREȘTE

Adresa: strada Cazarmii, chiar in capatul acesteia. Este practic a doua intersectie pe drumul spre Cota, cum urci dinspre Manastirea Sinaia. La bifurcatie, exista un indicator, destul de vizibil (anexez si poza).

Sambata pe la orele pranzului, dupa un periplu destul de lung prin oras, la indemnul gazdei noastre atat de binevoitoare, am purces spre acest ultim punct de atractie al zilei: restaurantul.

Prietena noastra ne laudase atat de mult acest local, incat nu as fi putut sa-l trec cu vederea, nici sa mai fi vrut! "Mergeti acolo, se mananca excelent si la niste preturi... n-o sa va vina sa credeti!"

Bun. De gasit, nu l-am gasit deloc greu. Intram pe poarta (accesul este restrictionat cu o bariera - noi fiind pe jos, nu ne-a prea interesat daca se poate patrunde si cu masina; probabil ca da. Daca nu, e loc destul s-o lasati chiar si pe strada) si ne intampina o domnisoara draguta, cerandu-ne un act de identitate (de asta stiam, fusesem avertizati si, oricum, am mereu C. I. la mine) pe care urma sa-l recuperam la iesire. Ce vreti, rigorile cazone!

Cum se intra in curte, pe partea dreapta sunt cateva cladiri de felul cazarmilor clasice (un nivel) in care se pot si caza cadre M.Ap.N., iar in stanga este o terasa (inca inchisa) si cladirea unde functioneaza si restaurantul (asta are 2 nivele, restaurantul fiind la etaj).

Urcam si gasim o sala mare de mese (popota), curata, luminoasa, frumos decorata (dar fara ostentatie). Pe un perete un acvariu cu cativa pesti exotici de talie mare, iar pe diagonala fata de acesta - barul. Langa bar, un bazin cu vreo 3 rate de plastic. :) De ce tot amintesc de bar? Simplu: orice doriti sa luati pentru baut, sau la desert (prajituri standard, cam 2 feluri in fiecare zi si eventual inghetata) trebuie sa va ridicati de la masa si sa va cumparati de acolo. Barmanul este un tip mustacios, foarte de treaba, extrem de politicos si de serviabil. Pe noi ne-a "daruit" cu 2 beri de import (una fara alcool) servite dupa moftu' nostru (una calda, alta rece!) si 2 parfeuri de ciocolata (nici nu credeam ca mai exista asa ceva!), totul pentru 13,5 lei. Evident, am lasat 15, desi bietu' om insista sa vina la masa sa ne aduca restul! Sper ca nu i-am facut neplaceri fata de vreun comandant! :)

Dupa un timp de asteptare relativ mare (timp in care am putut citi Meniul si de la cap la coada, si de la coada la cap de cateva ori fiecare), o doamna ne-a luat comanda si dupa inca putin timp (rezonabil) a venit cu ciorba pe care o comandasem doar eu.

Era o ciorba de perisoare, cu adaos de smantana (o lingura cu varf) si cu un ardei iute (da' iute! de scoteam fum pe urechi, cum imi place mie!). Temperatura - placuta, se putea chiar o idee mai calda, avand in vedere ca am mai pus si smantana (12% grasime) care era mai rece in ea... Pe masa erau cateva chifle (bune) care au insotit-o in caderea ei libera pe gatlej in jos.

A venit apoi randul felului cel de-al doilea: iubi o portie de pulpe de pui la gratar cu cartofi pai si o salata de vara (salata verde, rosii, castraveti), care probabil fusesera pregatite ori pentru altcineva, ori au stat sa ne aduca amandurora odata felul doi, ca erau cam reci, iar eu o tochitura (asa-zis dobrogeana) pe care am savurat-o fara alte mofturi (chit ca avea si ceva slanina pe bucatelele de porc, pe care am dat-o de-o parte). Chit ca si asta putea sa fi fost o idee mai calda, iar ochiul de ou ceva mai putin prajit; dar astea-s chestii de gust, probabil altcuiva i-ar fi placut exact asa cum am primit-o eu. Oricum, am mancat mai-mai sa pleznesc! Si tot n-am putut termina toata portia; au supravietuit cateva bucatele de cabanos prajit si o farama de mamaliguta. Au ajutat-o sa coboare pe magistrala gatului cateva guri de bere, dar si o chestie numita pompos "salata de iarna": gogonele, castraveti, gogosar si conopida de le butoiul din beciul unitatii! Cine a mancat de la cazan, stie despre ce vorbesc!

Cu greu ne-am hotarat sa ne ridicam de la masa (desi deja achitaseram si nota - 23 lei! tot ce-am enumerat mai sus!) si drumul catre casa a fost cu atat mai greu. Dar tot raul spre bine: e o metoda sigura sa va mentineti siluetele, sigur ardeti mai multe calorii decat puteti ingera! :))

Personalul politicos, binevoitor, cu un zambet pe fata, "Buna ziua, bine ati venit pe la noi!" - "La revedere, va asteptam sa reveniti!" la sosire, respectiv la plecare... Daca voi mai merge in Sinaia, sper sa imi fac timp sa le indeplinesc urarile! Merita, desi nu e de 5*!!!

PS: poze nu prea am, intrucat in interiorul incintei, pozatul este strict interzis! o sa atasez doar vreo 3 cu exterioare.

PS2 in privinta timpului cam lung de asteptare: privind la mesele servite de ceilalti chelneri, am tras concluzia ca noi nimerisem (ghinion!) la cea mai lenta dintre toti... asadar, nu as depuncta prea mult localul din aceasta cauza; eu consider ca am avut "bafta" sa nimerim pe o 'exceptie'.

PS3 o sticla de vin de 75cl la bar era intre 15 si 22 de lei (vinuri 'normale', romanesti, de masa); cel mai scump produs din lista (eu am retinut ceva cu "dorada regala nu-stiu-cum", iubi - un alt fel de mancare) nu depasea 19lei! portia! un pastrav la gratar, tot asa, pana in 10 lei, orice prajitura 2,50 lei...


[fb]
---
Trimis de Dragoș_MD in 10.05.10 13:38:33
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 51198 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

23 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dragoș_MD); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 intraţi aici! buletinul îl daţi unde scrie "RECEPŢIE", apoi o luaţi la stânga, pe lângă barieră, şi după 20 de m intraţi pe stânga în Restaurant.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 11200 PMA (din 19 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

23 ecouri scrise, până acum

Sanziana
[10.05.10 13:51:42]
»

chiar daca nu ai poze la capitolul care ma intereseaza pe mine, un vot si cand mai mergi da si tu sfoara in tara, venim si noi

david
[10.05.10 14:00:33]
»

Interesant loc unde poti manca boiereste la preturi decente, l-am notat pentru urmatoarea vizita la Sinaia.

Totusi pentru noi astia mai tinerei, ce este un parfeu?

Dragoș_MDAUTOR REVIEW
[10.05.10 14:12:40]
»

@ david: este o inghetata facuta prin amestecul ingredientului principal (ciocolata, fructe, fistic etc.) cu frisca, urmata de congelare, taiere in dreptunghiuri de cca 200 g si ambalate in staniol simplu. fara nicio poza, reclama etc. e excelenta, putin cremoasa, nu face ace de gheata nici la -20 de grade...

creivean
[10.05.10 14:36:56]
»

Dragoş, Restaurantul îi cu circuit închis (pentru militari) sau putem intra şi noi civilii?

Nu de alta, dar de la BCR, care are o mulţime de hoteluri (în Predeal, Mamaia etc.), la MIRA (cu hoteluri inclusiv la Mamaia), MJ (cu hoteluri la Sovata, Amara şi Eforie Sud), sunt o grămadă de astfel de locaţii cu circuit închis.

Chiar şi eu am stat la Viena într-una de acest fel şi o să revin zilele următoare cu un review.

Dacă ai furnizat informaţia şi nu am văzut-o, îmi cer scuze.

Mulţumesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dragoș_MDAUTOR REVIEW
[10.05.10 14:47:17]
»

@creivean: nu am spus-o destul de explicit, recunosc: la restaurant are acces orice persoana care la prezentarea la intrare are in dotare un act de identitate personal ce urmeaza a fi retinut pe durata sederii in incinta (ajunge unul la o familie, nu trebuie sa aibe chiar toti!); cazarea se poate face exclusiv pentru cadre militare.

PS nu as fi scris o impresie despre o locatie cu acces restrictionat/limitat, pentru ca ar fi fost practic inutila pe acest sait...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
creivean
[10.05.10 14:50:21]
»

Bine de ştiut.

Dar pentru o porţie de ceva la ceaun, merită reţinută locaţia. Că, ca la ceaun nu se găteşte niciunde. Şi uite aşa, îmi aduc aminte cu nostalgie vremea stagiului militar. Voi?

Mulţumesc.

L.E.

Dă-mi voie să-ţi spun că, şi în astfel de locaţii ajung mulţi dintre noi.

De exemplu, eu am fost la Viena anul trecut într-un loc cu circuit închis şi aş fi dat orice să fi avut unde să citesc despre el. Plus că, dintr-un mail schimbat cu webmasterul responsabil pe Austria, acesta şi-a dat acordul să postez un review.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dragoș_MDAUTOR REVIEW
[10.05.10 15:12:19]
»

io vorbeam din prisma modului meu de a vedea lucrurile. dar - vorba ta! e posibil sa ma insel.

oricum, am revenit pentru ca mi-am dat seama ca m-am ramolit rau de tot: inca de ieri ma gandeam sa nu uit sa specific foarte clar si vizibil: in acest local, NU se fumeaza!!!

si mi se pare un lucru extraordinar. (mai ales ca acolo, m-as mira sa apara "exceptii" - poate doar vreun general sau rudele sale, da' nici atunci)...

cosminp
[10.05.10 15:34:43]
»

un vot pentru utilitatea si continutul impresiilor.

cat priveste fumatul: ce bine!

magdalena
[10.05.10 17:09:35]
»

Ce vorbesti Dragos acolo??? Pai ma costa mai ieftin sa ma urc in masina si sa mananc acolo decat sa ma duc la un restaurant aici in Bucuresti! Bravo! Retinut pontul si te servesc cu 400 de puncte!!

pepsi70ro
[10.05.10 18:33:54]
»

Pana in urma cu doi trei ani totul era cu circuit inchis, inclusiv accesul la restaurant se putea face doar cu o legitimatie MApN. Binenteles ca putea intra oricine - trebuia ca unul sa posede o astfel de legitimatie. Pana la urma cred ca au ajuns la concluzia sa scoata accesul pe baza de legitimatie, devenind inutil.

Nu se poate intra cu masina in interior decat daca ai cazare. Primesti un permis auto pe timpul stationarii in tabara.

Mancarea intr-adevar pe cat de bine preparata pe atat de buna, dar nu gasesti decat un meniu fix din ceafa/pulpe/snitel/muschi/ciorbe de vacuta/burta. Adica daca cineva doreste sa serveasca o mancare cu sosuri (fasole, tochitura, sarmale, etc) nu poate.

Uneori in fiecare zi exista cate un fel de mancare gatita, care alterneaza periodic.

Per ansamblu se mananca bine, se plateste putin, dar se asteapta foarte mult, mai ales cand restaurantul este plin.

Venind sezonul cald se deschide si terasa de langa restaurant unde pe timpul zilei se poate servi un mic la gratar si o bere rece.

Felicitari pentru modul cum ai scos la lumina un obiectiv semi-militarizat.

creivean
[10.05.10 19:50:35]
»

Dragos

Am postat review-ul promis aici:

click aici

Dragoș_MDAUTOR REVIEW
[10.05.10 20:17:02]
»

mersi, mersi! îl citisem deja, de mult...

Michi
[11.05.10 14:07:58]
»

Cand ai sa mai mergi la Complexul Militar intreaba de Cristina din Comarnic care e cea mai rapida si politicoasa chelnerita. Ne-a adus de jos de la gratar mici (mari) asa incat abia am putut face fata pastravului + ceafa porc + 2 mici + salata + doua beri, ceva in jur de +2 kg la greutatea mea si numai cca 30 lei la cost. Atentie, se si poate dormi la Complex. Locatia e inchisa numai cand vin stabi mari in "inspectie" dar cine doreste se poate informa telefonic.

Clotilde
[21.05.10 11:30:14]
»

Pacat ca nu am citit impresiile tale saptamana trecuta! Cu siguranta as fi ajuns acolo. Insa, niciodata nu-i tarziu! O sa retin locatia!

Un vot de la mine!

magdalena
[01.06.10 14:44:08]
»

Aha, desi il citisem, nu retinusem faza cu actul de identitate, m-au "orbit" bunatatile!

Ma gandisem la vreo legitimatie de serviciu, ceva...

Dragoș_MDAUTOR REVIEW
[04.07.10 12:11:47]
»

am revenit ieri în Sinaia şi a fost foarte frumos. chiar dacă plouase cu doar cel mult o oră înainte, am vizitat pe fugă mânăstirea, apoi am intrat pentru un păstrăv şi o prăji la Complexul militar... parcă totuşi nu mai sunt la fel de mici preţurile! am mai luat şi o porţie de "Gordon bleau" (= cordon bleu, LOL!), o apă plată de 1,5l şi două salate de roşii + un parfait de cicolată = total (cu pourboir) 37 de lei.

ne-a servit Cristina (am aflat pe urmă, de pe bon)... intr-adevăr s-a mişcat foarte repede şi a fost extrem de ambilă.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
raduu1972
[18.08.10 20:57:25]
»

@dragos, am fost si eu acolo de foarte multe ori si am fost foarte multumit de restaurantul acesta, poate ca uneori nu strica putina militarie si in viata noastra de zi cu zi, preparatele sunt foarte bune, ospatarii cu bun simt, un loc simplut dar in care te poti simti bine si cu preturi foarte decente in contextul zonei. am fugit acolo dupa un traseu de la cota 2000 spre babele si retur, eram disperat sa mananc o ciorbita de vacuta acolo si a fost foarte buna.

george_bton*
[14.07.11 10:19:40]
»

Sunt mai nou pe afa si sunt surprins sa gasesc [un] rw despre restaurantul de la centrul militar. Am fost si eu acolo de mai multe ori, imi place linistea din curte, aerul curat si semi-cazon.

Din păcate sunt si unele aspecte negative, cum ar fi faptul ca exista o ospatarita care "te face" cu ochii inchisi, cum se spune. Nu sunt rautacios, chiar o spun ca pe o snoava, si pentru ca tipa chiar e de poveste. Si are un talent deosebit. Mergeam acolo cu baietelul nostru - 5ani acum - iar tipa mi-l lua in brate de la usa. "vai, baietel dragut, am si eu un nepot etc". Foarte comunicativa, serviabila, surpriza venind odată cu nota de plata. Invariabil, vorbesc de mai multe cazuri, retineti, nota era umflată sesizabil spre grosolan. Adică si la gramaj si la produse, pur si simplu aveam produse in plus.

Faza foarte tare a fost când ii dădea coate barmanului ca prajitura (care era trecută in pix 3 lei in loc de 2) este "din aia cu frisca" iar ăla o ținea una si buna ca nu mai are cu frisca.

Cum spunem, chestiunea e mai mult de cancan, cu toate ca, in cazul nostru, are un caracter de fenomen .

In rest, de acord cu rw, mancare bunicica, atmosfera draguta si, probabil cel mai important aspect, preturi foarte accesibile.

ana maria1988
[11.09.12 17:31:50]
»

@Michi: buna

as vrea si eu te rog numarul de telefon de la centru militar din sinaia ca nu il gasesc nicaieri

multumesc

Michi
[11.09.12 18:38:13]
»

@ana maria1988: din pacate nu il am pentru ca noi mergem direct la restaurant, fara rezervare. In timpul saptamanii nu e nicio problema, nu stiu cum e in WE. Poti sa il ceri la informatii Romtelecom 118932 care acopera toata tara sau de la o ospatarita care lucra acolo (nu stiu daca mai e). Numarul ti-l dau pe PM. Ultima data am fost anul trecut cand chelnerul ne-a incarcat cu 15% ptca nu aveam legitimatie de cadre (militare)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
george_bton*
[12.09.12 17:39:53]
»

@ana maria1988: nr de telefon de la centru, nu de la restaurant, e [***]

Nu am mai fost de ceva timp aici, dar părerea mea despre local mi-a fost confirmată între timp de alţi prieteni. Respectiv, în pofida preţurilor nici şi a aparenţei amabilităţi, rişti destul de tare să fii înşelat la gramaj, la numărul de produse şi la preţul final din nota.

În funcţie de cum reacţionezi în astfel de circumstanţe, poţi opta sau nu pentru acest restaurant.

Altfel, poftă mare!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster26
[12.09.12 17:44:35]
»

@george_bton: folositi va rog mesageria privata, pentru date de contact.

george_bton*
[12.09.12 19:44:48]
»

@webmaster26: îmi cer scuze, fiind o unitate militară l-am apreciat că asimilat oarecum cu "din afara României"... Revin pe privat.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
11 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ana maria1988, Clotilde, cosminp, creivean, crima, david, george_bton*, magdalena, Michi, raduu1972, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Sinaia?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051237106323242 sec
    ecranul dvs: 1 x 1