GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Priveliste de vis si atat - Restaurant Cota 2000
Ti se pune sa iti duci consoarta la destresare si sa faci iar un weekend d’ala in care ii satisfaci toate poftele domnitei, tu care esti un domn. Asta crezi, pentru ca ideea cu iesirea a fost a ei, tu ai ales doar cazarea (vezi impresii) si ai venit cu propunerea de a urca pana la cota 2000 (ca sa faci cateva poze de ofticat prietenii de pe facebook, dar ea nu stie asta). Si dupa ce te imprumuti pe la toata lumea ca sa ai bani de telecabina pana sus la dilibau, o plimbi 10-15 minute pe platou si-i povestesti cum iti spunea tie ghidul din tabara din clasa a patra ca de aici in zilele senine se vede Dunarea… barbatul din tine rabufneste: “Te scot la restaurant! ”. Orice raspuns normal ar fi “Sa mori tu?”… Asa ca dupa ce inghiti raspunsul, tu ala care nu ai dus-o la cofetarie decat ca sa ii arati de la fereastra cum mananca lumea prajituri, iti amintesti brusc ca esti barbat si pui piciorul in prag: in pragul restaurantului Ceaunul Crapat, prin care ai trecut cand ai iesit de la telecabina, dar inca nu te prinsesi ca e o carciuma.
Cum unul din motivele pentru care ai adus-o pe doamna ta aici era ca faceai pur si simplu pe tine dar astia nu montara ecologice la j’de mii de metri in sus, iti lasi consoarta la masa in asteptarea meniurilor si tu te duci sa te usurezi total nelinistit, stiind ca 100 de metri mai incolo era berea 10 lei si se vindea dintr-o ghereta care ar fi fost buna de “ecologica”. Si nelinistea ta se confirma mai repede decat ai fi vrut: dupa ce ai stat la coada 20-30 de minute si ai aflat toate tipurile de pampersi existente, dupa ce ai vazut oameni iesind pe burta din respetiva buda si nu intelegeai de ce, dupa ce ai vazut afisul pus pe interior cu “nu avem apa”… e deja tarziu: trebuia sa “o dai” tu linistit pe pajiste mai jos, dar te-ai trezit tu batman / ecofriendly, sa te duci la buda. Asa ca revii spasit la consoarta care e in prag de divort si ii ceri un servetel umed, bucuros fiind ca macar are meniuri in brate.
Si de aici distractia… Ca oi avea tu meniu, dar ce scrie prin el te lasa masca. Daca felurile de mancare ti se par cunoscute si ai mai auzit de ele, preturile par numere de telefon, avand prea multe cifre. Dar barbatul din tine nu poate refuza o bere, oricat ar costa dansa – plus ca esti aici sa ii satisfaci toate poftele doamnei, nu? Asa ca te rogi pana si la Zamolxis (ca tot esti aproape de el si de salasul lui) ca ea sa nu vrea nimic si sa nu cedeze insistentelor ospatarului si zambetului lui. Dar teapa! A recomandat nenea o mega-giga-bautura de amestec fructe de catre padure si a ta consoarta iti zambeste atat de candid incat nu o poti refuza. Incerci sa cauti si lucrurile bune in tot ce ti se intampla si ajungi sa te bucuri ca a vrut doar 100 ml – bulanul tau, dar iti si aduci aminte ca d’asta ai luat-o de nevasta: nu bea (mult), nu fumeaza… Esti happy. Sau zen. Iti tragi cateva selfieuri si le postezi. Esti miez!
Dar e peste ora 14 si tie chiar ti-e foame! (Cine te-a pus sa bei??? Cine te-a pus sa nu te opresti la market sa iti iei un pateu in traista???) Plus ca pana jos in Sinaia faci aproape o ora. Asa ca mai iei meniul ala la puricat, poate nu l-ai inteles din prima. Dupa ce te convingi ca e acelasi, iti aduci aminte scopul vizitei: sa se simta doamna ta bine! Si te risti la 2 ciorbe de fasole… si privind toata splendoarea din jurul tau, bucurandu-te de privelistea superba, savurand vedenia de la atata inaltime, iti si imaginezi castroanele aburinde sosind la masa, dar… ai un soc primind o ciorba la scrumiera. Pentru ca asta e senzatia: ca portia e servita intr-o scrumiera, in niciun caz intr-un castron – era mai mare salata de ceapa decat ciorba.
Trecem si peste asta, doar suntem “zen” si ne bucuram de clipa. Ne mai bucuram noi de priveliste pana ne terminam masa (acel minut, ca mai mult nu a durat) si ne felicitam ca nu am comandat si felul doi., platind astfel “doar” undeva la 90 lei pentru 2 microciorbe, o bere, o afinata si o tuica. Ce iti mai ramane de facut decat sa cobori in oras si sa cauti o carciuma serioasa, unde sa mananci si tu ceva? Iar doamna, daca are noroc, va avea parte chiar si de desert…
Acum nu ma luati cu miturile gen “esti in varf de munte, transportul e scump”. Eu inteleg ca fasolea nu creste in varf de munte, dar orice fraier poate cara 2 kile in rucsac, nu necesita transporturi speciale. N-or fugi porcii pe la 2000 de metri, dar nici nu-s din (tez) aur. Iar apa nu se obtine prin combinarea hidrogenului - vreo doua bucati - cu oxigen, intr-o camera din spate. Cum e posibil sa nu ai unde te spala pe maini, in anul 2014? Si cum poate functiona o “carciuma” fara apa curenta si o toaleta functionala??? Ceaunul asta nu e doar crapat, e tandari pur si simplu!
Dar esti multumit, sau macar te prefaci. Ai fost la munte, ti-ai plimbat jumatatea, i-ai dat chiar sa si manance, ai postat pozele si acum speri ca macar patul din camera sa nu scartaie sau macar sa nu adormi pana afli daca scartaie sau nu. Esti barbatul perfect, mai fa-ti o poza si culca-te! Ca data viitoare… cine stie, poate chiar iti iese.
VACANTE PERFECTE!!!
Trimis de papone in 26.10.14 15:51:20
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SINAIA.
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (papone); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ei... se pare că a fost inspirat fi-meu... Vara trecută am urcat cu telecabina la Cota 2000 şi deşi îl apucase foamea n-a vrut în ruptul capului să mâncăm acolo- ba că în interior miroase a mâncare, ba că afară îl bate soarele în cap, ba că ne va zgâlţâi telecabina la coborâre cu burta plină! A trebuit să-i facem hatârul, am coborât şi am mâncat la restaurantul Snow de lângă telecabină pe care îl recomand fără nicio rezervă.
Eu rămăsesem totuşi cu regretul că n-am mâncat la Ceaunul Crăpat... Impresiile dv. mi-au risipit regretele şi mi-au întărit convingerea că fi-meu are intuiţie mult mai bună decât mama lui!
@Floria - se pare ca are intuitie foarte buna inca de mic iar asa cum reiese si din acest review, nu ati pierdut nimic. multumesc pentru vizita!
Mi-a plăcut la nebunie modul în care ai descris aventura turistico-culinaro- fiziologico-râsu- plânsu şi mai aştept şi altele de acelaş calibru greu.
@papone
Salut.
Eu cred ca cei ce administreza restaurantul mizeaza pe prezenta zapezii din belsug si probabil ei au facut armata pe timpul lui... ala ce taia lumina dar incuraja consumul de peste, de aceea nu cred ca este oportun sa dea drumul la o cismea. Nu s-au gandit in schimb la cei sub 40 si la femei care nu au cunoscut "marea Bulgareala".
Măi, dar știu că am râs cum n-am mai făcut-o de ceva vreme citind un review (mai ales că știu despre ce e vorba, AmFostAcolo...) !!!
Să tot fie vreo 3 ani de când am luat masa la Cota 2000. Îmi aduc aminte perfect șocul la deschiderea meniului, dar îmi era atât de foame că îmi făcusem socoteala că dacă nu ne ajung banii, mai aveam noi un ceas, un cercel, o brățară... ceva pentru diferență tot găseam...
Buuun, și ne încumetăm și luăm o ciorbă pentru copil, iar eu... pffff... platou din ăla cu carne la garniță, cartofi și ce se mai lăudau pe acolo...
Când a venit comanda, am simțit instantaneu că-mi vine să plâng. Erau pe acel "platou" fix două bucățele de carne, un cartof în folie de aluminiu tăiat în jumate și o lingură de mămăligă. Inutil să spun că nu mi-au ajuns nici pe-o măsea. Băăăi, și ce-am mai plâns... de foame până am ajuns jos în Sinaia...
Da, magistrală comparația prețurilor cu numerele de telefon. Exact aia e senzația. Oare în scurt timp o să adauge +40 în față?
Genială descriere! You've made my evening! Mulțumesc!
@papone - Mon cher @Papone... mă trezi consoarta dis-de-dimineață să-i duc odraslele la școală/grădi/scos cătzelu' Famigliei afară și alte chestiuni administrative pe acest ger "bobotezesc" care ne încântă metropola. Bineînțeles că am suduit din rărunchi... însă datoria de soț grijuliu m-a făcut să o scutesc de ieșirea năsucului său răcit în miezul iernii de oktoberfest.
La revenirea din preumblări mă aștepta o ciocolată caldă cu mult lapte și rugămintea (pentru a scădea drastic injuriile nemanifestate) de a ceti un rew pe AFA care îmi va descreți ridurile provocate de frigul pătrunzător (în absența injecțiilor tip colagen sau L'Oreal, deși le merit).
Se nimeri chiar să fie impresiile tale pe care nu le pot descrie cum ar fi potrivit din cauza reminiscențelor de hohot pe care le manifest, ca și a durerii acut-ventriculare a mușchilor aferenți. Așadar, mă simt nevoit să închei subit, menționând că-mi făcuși ziua de luni extrem de funny și trimițându-ți felicitări fără număr... fără număr... fără număr!
Semnat: un alt soț grijuliu (join the club anyone?)
ma bucur daca v-am mai descretit fruntile si va multumesc pentru vizite si voturi. si voi mi-ati facut ziua mai frumoasa!
M-am distrat citind aventura ta... ciobita bine de un asa restaurant "de varf"- de munte, desigur!
Chiar ma gandeam la o mica escapada spre Sinaia, asa ca am retinut: Da, pentru Alex, nu pentru Ceaun si de incercat "smaraldul" in doi...
@kiwivik - omule, multumesc pt vizita/vizite. alex e belea, iar 17-le de la marald e de... satisfacut jumatatea! voturi n-ai avut???
@papone - ups, m-am pierdut citind, pagina dupa pagina... ca am de "inspirat"- acu' dupa ce ti-am gasit povesti(ri)le!
Am ajuns deja pe la bulgari, dupa ce dadui o tura si pe la Cocosu Rosu!
Revin cu voturile... cand fac cate un popas!
@kiwivik - daca vrei inspiratie (si ti-o spun pentru ca am avut prieteni buni care au urmat ce am facut eu acolo), citeste venetia, bongiorno serenissima. a fost articolul care a inspirat multe lucruri si ma refer aici la surpriza din camera de hotel
Felicitări pentru articolul care a reușit să mă distreze foarte bine! E un "articol orgasm! " Mi-a plăcut atât de mult si abia aștept să mai vii cu încă unul la fel de comic. Astfel de articole imi conferă dependența. Spor la scris!
@Dana2008 - Multumesc mult. E pe "vine" Pamukkale, in seara asta sper sa fie urcat pe site.
Sper sa fie macar la fel de reusit!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2023 [Restaurant Lord @ Hotel Caraiman] Restaurantul Lord Caraiman - mâncare bună într-o ambianță plăcută — scris în 02.12.23 de calator65 din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Jul.2023 [Restaurant Complex Militar Sinaia] Se mănâncă foarte bine! — scris în 27.07.23 de ux127042 din HUNEDOARA - RECOMANDĂ
- Jun.2023 [Restaurant-Crama Rina Sinaia] Restaurantul „La Roq” hotel Sinaia — scris în 02.07.23 de nelu73 din AGNITA SIBIU - RECOMANDĂ
- Jan.2023 [Restaurant-Crama Rina Sinaia] O seara de neuitat — scris în 01.02.23 de Zmeu din BOTOşANI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Restaurant WooD] Un prânz rapid într-un restaurant cu clasă — scris în 07.01.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Restaurant pensiune Argeșu] O experienta extrem de neplacuta — scris în 29.12.22 de ux128011 din BUCURESTI - nu recomandă
- Dec.2022 [Restaurant-pizzerie Hotel Irish House] Una calda, una... rece rau. — scris în 02.12.22 de _XXL_ din BUCURESTI - nu recomandă