GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Bucurestiul este un oras foarte mare si sa mananci undeva unde sa-ti place poate reprezenta o provocare. Din acest motiv in momentul in care mi-a placut sa mananc undeva raman fidela locului. Gusturile sunt diferite deci probabil ca se vor gasi si persoane care sa spuna ca lor nu le-a placut sau poate ca nu sunt eu prea pretentioasa.
Oricum voi face o recenzie comuna a catorva dintre localurile din Bucuresti si cum m-am gandit care sa fie ordinea astfel incat sa fiu cat mai corecta (avand in vedere ca exista anumite diferente), ordinea in care voi povesti despre ele este plecand de la cel mai apropiat de casa mea pana la cel mai indepartat.
Despre mine ce sa spun, ma incadrez in categoria gurmanzilor, care stiti de cate ori mananca la o masa? de doua ori prima data de foame si a doua oara de placere.
1. Hanu berarilor interbelic (Casa Elena Lupescu), Bd. Pache Protopopescu, nr. 51 hanuberarilor.ro
Am luat masa de cateva ori acolo cu familia sau cu prietenii si am plecat intotdeauna multumita. Preturile nu sunt “budget” insa e ok tinand cont de servicii mai ales. Nu pot sa nu remarc amabilitatea ospatarilor mai ales care te fac sa te simti bine. Despre produse mentionez megasnitelul care depaseste cu brio limitele farfuriei de nu stii cum sa-l incepi, cvartetul de gustari calde la platou, zacusca precum si fasolea batuta la care daca alaturi si painea neagra uiti de orice dieta instantaneu. Nu luati paine alba, luati doar neagra si nu o sa va para rau. De asemenea am baut un suc de catina minunat, aveai impresia ca te afli de fapt la o pensiune la munte si nu in Bucuresti. Vinul nu ne-a fost adus pur si simplu la masa ci prezentat cu tot dichisul incat asteptam plini de nerabdare sa ni-l si toarne in pahare, si aici a fost un intreg ritual. Ii admir totodata si pentru atentia acordata persoanelor la a treia tinerete, pentru ei la ora pranzului sunt meniuri speciale care se numesc “Meniuri a treia tinerete” la 10 lei de persoana. De asemenea locatia este una minunata, intr-o casa veche in care pana acum cativa ani functiona o biblioteca si care dintr-o cladire cenusie s-a transformat dintr-o crisalida intr-un fermacator fluture, o cladire luminata feeric care te atrage ca un magnet.
2. "La conac", locatia din Bd Pache Protopopescu (aproape de Foisorul de Foc), la numarul 38 conacul-nobil.ro Aici am luat masa chiar de mai multe ori, la fel cu prietenii sau familia. Si acest loc a fost timp de mai multi ani un loc de incercare pentru diferite tipuri de restaurante care nu au rezistat, dispareau atat de repede incat nu apucam sa le incercam. Dar iata ca intr-o zi de vara ne-am incercat norocul si aici la terasa si a fost superok. Preturile sunt ok. I-am organizat baiatului cel mare o „mica petrecere” la aniversarea de 19 ani (unde el si invitatii – colegii de la clubul de dans unde activeaza si profii de dans), mica pentru ca era dupa ora 21.30 si ne-am inteles cu ei si am stat si peste ora de inchidere cam inca o ora, in schimb reprezentativa deoarece era 40 persoane (intre 15-50 ani) drept care ne-au amenajat etajul. Ca sa va faceti o idee despre acel loc profii si-au exprimat ingrijorarea ca sigur va fi scump si nu vor ajunge banii sa plateasca masa. A fost o petrecere reusita pe deplin.
Am avut parte si de o intamplare pe care vreau sa o povestesc si nu ca un fapt negativ (cum ar gandi unii) ci pentru a exprima felul in care decid pe moment gestionarea unei situatii de criza. Am facut o rezervare pentru o zi de sambata pentru 5 persoane (noi familia) pentru ora 19.30. Si uite cum porniti la drum, cu masina lasata acasa ca toata lumea sa bea, ne infiintam sa beneficiem de rezervare. Din motive nu foarte definite nu am putut beneficia de ea, scuza prezentata era ca la masa care ar fi trebuit sa fie pregatita pentru noi era un grup (de fapt se auzea ceva galagie) care nu avea de gand sa se lase dus pana nu termina rezerva de lichide bahice a localului. Toata lumea stanjenita (noi ca eram pusi pe petrecere – era ziua sotului, ei ca nu stiau ce sa faca), intr-un final cineva care s-a prezentat ca fiind patronul, dupa scuzele de rigoare ne-a propus schimbarea rezervarii pentru o alta zi cu promisiunea reducerii cu 50% a notei de plata. Am acceptat, oricum nu aveam ce face si am plecat spre casa. Pe drum au inceput glumele, sotul meu spunea „ nici nu stii cati bani le-am dat sa nu plece de la masa” iar eu ii spuneam „ sa vezi ca marti cand mergem acolo seful nu este”. Intr-adevar marti seful nu era insa lasase vorba si in dreptul rezervarii noastre era scrisa reducerea de rigoare. Cinste lor. Am fost si cu colegele de serviciu si de asemenea si ele si fost incantate de produse si servire. Dintre produsele consumate: Blueburger cu cartofi prajiti, Bruschete, pizza, linguini cu fructe de mare, penne siciliene al forno, quesadilla cu pui, aripioare de pui crocante cu sos de usturoi si sos dulce-acrisor, platou pentru 2 persoane cu diferite carnuri si cartofi prajiti, bulz la conac, cartofi La Conac, salata Cesar si La conac iar ca dulce in general:Tort Krantz, Meringata, inghetata.
3. Restaurant chinezesc Chong Quing — Bd. Pache Protopopescu, nr. 28, la intersectia cu strada Traian, restaurantulchinezesc.ro. Din afara restaurantul nu atrage prin aspectul exterior, vezi niste lampioane si un tub cu luminite rosii care te trimit cu gandul la Craciun (iarma merge dar vara mai putin Craciun) care lumineaza intrarea in ceva care seamana mai degraba cu un gang si poate ca nu as fi mers acolo niciodata daca un coleg (am facut un curs de limba chineza de cateva luni) nu ar fi spus ca acolo mananca cei de la ambasada chineza, semn ca mancarea este apreciata. Drept care am ajuns acolo de 2 ori pana in prezent, cu colegii. Daca va grabiti nu va recomand, nu este locul in care spui in fuga ce vrei sa mananci, iti aduce repede, ai mancat si ai plecat. Pentru ca ultima data am fost acolo acum aproximativ o luna impreuna cu alte 4 colege am sa va spun ce am comandat (in afara de bere care au fost 7 sticle - am stat cam 3 ore deci nu a fost exagerat): Orez cu legume, taitei prajiti cu legume si sunca (am inteles ca la fel de bune sunt si in varianta cu fructe de mare), cartofi prajiti cu usturoi (o portie imensa si de un gust deosebit, cartofii fiind de fapt ca si cand ar fi dati pe razatoare si prajiti in wok cu usturoi si condimente), vita la plita incinsa, porc la plita incinsa, vinete cu usturoi (gatite altfel decat ni le imaginam in stilul clasic), urechi de lemn cu pui. Din fiecare produs a fost cate o portie insa nu am fost in stare sa terminam tot astfel incat ce a ramas ne-a fost pus la pachet. Deci toata consumatia a fost pe nota de plata 208 lei, ceea ce pentru 5 persoane mi se pare foarte in regula.
4. Casa cu tei, in Piata Rosetti restaurantcasacutei.ro a fost destul de ok, nu mi-a placut ca spatiul interior era destul de stramt si astfel am stat pe terasa, in noiembrie, terasa fiind insa bine izolata si asta doar ca sa simt mai putin fumul celor din jur. In rest mancare ok, servire ok insa fiind mai in centru nu pot spune chiar ca m-a incantat
5. Alt Shift, strada Constantin Mille, nr 4, exact langa Cercul Militar altshift.ro, la etaj deorece la parter este un club, Control Club. Aici am fost de 2 ori cu colegele de la actualul serviciu (12 persoane) si cele de la fostul serviciu (10 persoane), astfel incat tinand cont de parerile tuturor este o locatie pe care o recomand. Aici preturile sunt ceva mai maricele insa produsele foarte bune. De remarcat pastele care sunt homemade. Avand in vedere ca s-au comandat de fiecare data cate 6-7 feluri din cele prezentate in meniu toata a gustat din toate incat nu stiai daca ce a comandat colega e mai bun decat ce ai comandat tu. Il recomand cu placere, mancare buna, atmosfera placuta.
 
In final ce sa spun, imaginatia mea a luat-o razna, sucurile gastrice isi fac de cap iar eu astept ca in urmatoarea jumatate de ora sa apara niste pizza comandata pentru o sarbatorita a zilei de azi. O zi frumoasa in continuare
Trimis de mishu in 07.01.16 13:19:03
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2024 [Restaurant Ventto Pizza & Caffè] Ventto Pizza & Caffè – Când ţi-e poftă de pizza — scris în 18.12.24 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2024 [Restaurant Grafitti UrbanFood] Aniversare˝ 90˝ la restaurant Grafitti — scris în 15.12.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant Bellini Garden] Un nou și același restaurant „Bellini” — scris în 28.11.24 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ