GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Un restaurant fără pretenții – Cuptorul cu lemne

Bucureștiul se află la început de iarnă, fără zăpadă însă – doar o vreme rece, o atmosferă parțial noroasă și cețoasă. Ar fi numai bine să stai în casă în fața unui șemineu savurând o ciocolată caldă. Am simțit o astfel de căldură cu ocazia serbării unei aniversări la restaurantul numit Cuptorul cu lemne.
Nu am fost niciodată în această unitate, situată pe bulevardul Pache Protopopescu nr. 65 – vis-a-vis de Colegiul Național Mihai Viteazul, zonă unde nu prea ajung de obicei. Am onorat invitația și în jurul prânzului parcam autoturismul în fața colegiului, pe trotuar, restaurantul neavând decât vreo 4-5 locuri de parcare în față (tot pe trotuar).
Prima impresie: este un restaurant fără fițe, „înghesuit” într-un cartier de case, cu un spațiu interior/exterior mic, bun pentru servirea rapidă a unei mese. Terasa exterioară este închisă pe perioada anotimului rece; în interior spațiul este împărțit în trei compartimente: cel mai mare pentru nefumători și două spații mai mici (în stânga-dreapta holului de acces) pentru fumători.
Mobilierul este identic în toate spațiile: măsuțe și bănci de lemn, foarte ușor de manevrat și rearanjat în funcție de rezervări. Un pic cam incomode totuși băncuțele pentru un „popas” mai lung de o oră jumate. În spatele sălii pentru nefumători se află bucătăria și cuptorul cu lemne unde flăcările focului zburdă jucăuș (drept urmare ieși din restaurant mirosind puțin a fum... hi, hi). Pereții sunt decorați cu felurite caricaturi efectuate de Clubul Caricaturiștilor Sorin Postolache, care își desfășoară activitatea acest loc.
Primim meniul tipărit ce conține în cea mai mare majoritate produse cu specific românesc, nimic sofisticat. Pizza la cuptor cu lemne (pentru care e cunoscut localul), diverse sortimente, se află pe primul loc; urmează antreuri, supe și ciorbe, produse din carne de porc, pui, vită, berbecuț, pește, salate, paste, deserturi etc. Prețuri, feluri de mâncare și imagini edificatoare găsiți pe saitul cuptorulculemne.com.
Timpul de servire a fost foarte scurt, produsele comandate au fost aduse la temperatura potrivită, porțiile destul de mari iar gustul îndeajuns de bun. Iată pe scurt ce am mâncat noi la „Cuptorul cu lemne”: ciorbă de burtă (13,90 lei), ciorbă de perișoare (7,90 lei), coaste de porc haiducești (25,90 lei), tochitură țărănească (19,90 lei), tocăniță de ciuperci (12,90 lei), clătite cu nucă și miere (6,90 lei). Nu au fost produse sofisticate, doar feluri de mâncare normale (o avanpremieră la „porcăriile” Crăciunului) – toate au avut un gust bun.
După amiază localul era plin, nu mai găseai o masă liberă. Am observat că se livrează și mâncare gătită la domiciliu, nu numai pizza. Consider că raportul calitate-preț este unul potrivit la Restaurantul „Cuptorul cu lemne”.
Trimis de tata123 🔱 in 15.12.15 10:55:47
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Cuptorul cu Lemne este OK pentru o pizza sau chiar pentru o mâncare, nu neapărat pe fugă. În anotimpul friguros, terasa este recomandată, mai ales pentru nefumători (ținând cont de lipsa de educație a consumatorului român, care fumează ca turcul la masă), deoarece ea, terasa, este foarte bine încălzită și aerisită. În plus, ca în orice local românesc, locurile pentru nefumători sunt cele mai proaste.
Aici apreciez concurența - Dominium, de la Obor (și am înțeles că și cel de vizavi de magazinul Cocor, după ce și-a schimbat locația) - care a interzis fumatul în interior.
Caricaturile sunt geniale și se schimbă periodic.
Serviciul este de calitate, iar prețurile, într-adevăr, acceptabile.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2025 [Cofetării, patiserii, ceainării, gelaterii] La Dolce Milano - gustul fin al Italiei in Bucuresti — scris în 09.03.25 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2025 [Restaurant Ever After] Asiatic si iar asiatic - Restaurant Ever After — scris în 01.02.25 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2025 [Grand Cafe Van Gogh] Van Gogh si Funeralii fericite - cafeneaua Van Gogh — scris în 25.01.25 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2025 [Restaurant La Mama / Universitate] La Mama - nu chiar ca la mama acasa — scris în 23.01.25 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2025 [Ramore Fresh Food - Viilor] Burgeri și Bombardieri de la Ramore... — scris în 20.01.25 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2025 [Restaurant MACE by Joseph Hadad] Alt masterchef... — scris în 13.01.25 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - RECOMANDĂ
- Dec.2024 [Restaurant Monza] Pit stop la Monza - Restaurant Monza — scris în 18.02.25 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ