Nei Pori - satisfactie deplina
Am revenit dupa un an in aceasta statiune in care ne-am simtit extraordinar si din nou am plecat cu regretul ca timpul trece prea repede. Am fost cazati la Brunis Apartments (vezi impresii) si de aceasta data am reusit sa cunoastem mai in amanunt Nei Pori. Eu impart statiunea in doua parti- est si vest separate de parcul central in care se afla si biserica. Ca o parere personala daca vreti, partea estica este mai atractiva, plina de viata, magazine, marketuri si de taverne atat pe faleza cat si in linia a doua.
Am mancat la Vulcano o pizza family cu ton (10 euro) la sugestiile primite pe a. f. a. dar am fost dezamagit. Mare, cam pentru 4 persoane, dar fara nici un gust deosebit, ton foarte putin si suspect de repede onorata comanda (3 min?) ceea ce ma face sa cred ca blaturile le fac in serie si doar le umplu dupa preferinte. Au un singur fel de blat asa ca nu recomand decat daca sunteti multi si buget subtirel. La Platon am fost intr-o seara si am servit 3x1/2 de pui prajite cu cartofi, portii imense din care am luat si acasa. O recomand cu placere.
Am mai mancat la terasa-gradina a hotelului Olympic Beach profitand si de oferta unei seri de muzica greceasca live. Am ramas numai cu amintirea muzicii grecesti si a dansurilor executate de cativa ospatari, in rest mancarea adusa foarte tarziu si rece. Nu recomand. Ceea ce va recomand calduros este taverna Athos la vreo 200m de Vulcano, spre partea de est, pe faleza. Meniu diversificat, inclusiv mancare gatita, portii uriase, servire exemplara si preturi modice (1 cotlet de miel+2 cotlete de porc imense+uzo+1 bere+1l de vin la carafa numai 26 euro).
O taverna unde am mancat niste cotlete de miel delicioase si branza feta prajita este situata in Paleo Panteleimonas (30 euro dus-intors cu taxi). Este construita in jurul unui copac imens si are un nume greu de pronuntat (vezi foto) dar merita efortul. Cred ca mai jos de aceasta era To petrino dar drumul in panta pana acolo te cam pune pe ganduri pentru intoarcere.
O alta taverna pe care v-o recomand este Limanakia situata in portul statiunii Platamonas, este singura cu mobilier albastru. Am mancat si anul trecut aici si aceeasi servire eleganta, rapida si mancare bine gatita mai ales fiind vorba de fructe de mare. Ca idee, 3 portii de caracatita si 1 de fructe de mare pane cu uzo, bere si 2 carafe de vin 52 euro.
Cam atat din experienta de anul acesta
Trimis de aricel in 18.06.14 12:47:32
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (aricel); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
buna ziua. daca insistati putin gaseati si casa cu sweetie sau prajiturele in panteleimonas... era la 30 m de to petrino... exceptionale prajiturile-4 portii 14 eu-... si la final lichior facut in casa... mmm. noi am mancat la o taverna la intrarea cealalta in sat... atat de simpla dar excelenta mancarea dat comanda direct la bucatar. fara menu. erau numai greci acolo. orez cu vita si orez cu porc si paine delicioasa 18 euro 2 portii de abia am terminat 4 persoane... si privelistea nu mai zic
- Sep.2021 [Taverna Olympos [Palaios Panteleimonas]] Taverna Olympos — scris în 02.05.22 de ile57b din ŢăNDăREI [IL] - RECOMANDĂ
- Jun.2017 [Taverna Athos [Nei Pori]] Taverna Athos - Nei Pori — scris în 11.07.17 de andreiutasg din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2016 [Taverna To Petrino [Paleos Panteleimonas]] Taverna fără nume din Palaios Panteleimonas — scris în 03.11.16 de elviramvio din JUD. ILFOV - RECOMANDĂ
- Jul.2014 Casa cu delicatese (Paleo Panteleimonas) — scris în 14.07.14 de Cesere din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Jun.2014 Cateva sugestii — scris în 26.05.15 de Paul-Corneliu din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2013 [Taverna To Petrino [Paleos Panteleimonas]] Taverna To Petrino - Surpriza savuroasa din Paleo Panteleimonas — scris în 09.09.13 de tefadd din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2012 Tavernele din Nei Pori: locul unde papilele mele gustative au luat-o razna! — scris în 09.01.13 de danapp din BUCURESTI - RECOMANDĂ