GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pe unde am potolit foamea și setea la Pardubice
Nu cred că o să insist prea mult pe fiecare crâșmă-n parte, voi încerca să fac o prezentare exhaustivă, să aibă tot omul de unde alege.
Să începem, așadar:
- Restaurantul pensiunii „Birdie” - birdie.cz/en/restaurace.php
Aici am luat masa de cele mai multe ori, fiind și cel mai la îndemână pentru noi.
Meniu bun, am apreciat câteva dintre specialitățile locale, dar și „clasicul” șnițel cu cartofi prăjiți. Mâncarea a fost mereu excelentă, serviciul rezonabil de bun.
- Restaurantul „U Lva” (La Leu) - ulva.cz
Un restaurant „cu ștaif”, cred că e nevoie de rezervare la ora prânzului - noi am avut noroc să găsim o masă fără să fi avut rezervare.
Mâncare excelentă, specialități locale și internaționale foarte gustoase și frumos prezentate. Serviciul de nota 10.
- Restaurantul „Na Netřebě” [Mikulovice] - na-netrebe.cz/en/restaurace
O pensiune-restaurant din preajma orașului, dar care avea destui clienți la restaurant la ora prânzului, veniți cu toții cu mașinile, de abia mai încăpeau în parcarea destul de mare din curte! Meniul nu foarte încărcat, dar având în special feluri de mâncare specific cehești.
Prețuri foarte bune, serviciul bun și el.
- Restaurantul chinezesc „U Bílého Koníčka” (La Calu' Bălan) - ubilehokonicka-pce.cz/par ... e/o-nas/vitejte
Evident, nu prea e pe specific local, dar pentru ceva „aparte” e recomandabil. Mai ales că e fix în piața centrală a orașului, la baza (aproape) a Turnului Verde și la doi pași de Cetate.
Au și meniu sushi. Am stat pe terasă și am comandat „la comun”: toate felurile pe mijlocul mesei și fiecare aveam farfurii și tacâmuri cu care ciuguleam din fiecare fel. A fost ceva interesant, mâncarea excelentă, serviciul la fel.
- „Original Irish Pub St. Patrick” - stpatrick.cz
Pub irlandez „standard”. Ce mi-a plăcut aici cel mai mult - sistemul de „alimentare” cu bere direct din pivniță, cu contor ca la pompa de benzină.
Mâncare foarte bună, bere - câtă vrei și când o vrei, doar să o poți bea! Bună și ea, evident!
Serviciul excelent, ambianță plăcută, a fost o seară memorabilă. :)
- Restaurantul italian „Cartellone” - cartellone.cz
alt restaurant „cu specific”. Chiar pe malul Elbei, cu o grădină foarte frumoasă, umbroasă, cu loc de joacă pentru piticii care însoțesc onor clientela.
Chiar are gust „italienesc” mâncarea lor - felicitări chef-ului! Meniul nu e foarte bogat în feluri de mâncare, dar toate sunt apetisante. Iar prețurile nu sunt de speriat. Îl recomand și pe ăsta călduros. Evident, și aici serviciul a excelat.
- Berăria „Pivovarka” Pernstejn - pernstejn.cz/kam-na-perns ... urace-pivovarka sau pivovarka.cz
Aici am testat doar berea. De mai multe ori. A fost „descoperirea” mea (ciudat, mai ales că de curând tocmai m-am lăsat de băut bere!), și sincer aici am băut cea mai bună bere dintre cele testate acolo, în Cehia. Poate unde era direct din fabrică (Pivovarka = Fabică de bere, în cehă)? nu știu. Au și un magazin cu tot felul de beri, chiar și la pachet cadou. Dar la fel de bine poți veni cu un bidon și îl umpli la „dozator”.
Serviciu? zero barat! Dar berea nu doar face toți banii, ci e de departe și cea mai ieftină luată acolo la vreo crâșmă!
De neratat!
PS ceva detalii suplimentare, prin descrierile pozelor. Recomand vizionarea întregului set, dar avertizez asupra posibilității creării unui puternic efect emoțional. ;)
Trimis de Dragoș_MD in 02.08.15 16:12:57
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CEHIA.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dragoș_MD); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Acum, vara, parca ar merge totusi mai bine recomandarile racoroase in locul celor calduroase Dar asta e, ne multumim cu ce primim, daca tot e gratis.
Multumim pentru recomandarea " de neratat "
Noroc si sanatate va urez cu un pilsner urquell
@Dragos
Chestia asta cu degustarea atator bucate mi-aduce aminte de un week-end petrecut la niste gurmanzi normanzi (o natie ce traieste pentu a manca) si care dupa micul dejun aduceau pranzul si dupa el, cina. A doua zi la fel. Nu ne mai sculam deloc de la masa. Totul era stropit cu vin din belsug, si povesteam de toate pentru toti... apoi, urma branza cu un alt fel de vin si deserturile si salatele de fructe. Ce bine e sa fi gurmand.
@crismis - de nevoie, evident!
Nu că vinul ar fi mai bun sau mai rău, dar din motive necunoscute, berea ce se poate cumpăra la noi (dar și cea din Bulgaria, din păcate) nu îmi mai „pică bine” de ceva vreme.
Culmea este că, la cehi, nu am avut probleme. Bine, nici nu am întrecut măsura, dimpotrivă, am căutat să fiu cât mai ponderat posibil. Ar fi fost păcat să fi mers într-una din „patriile berii” și io să beau doar vin și apă...
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
@Dragos: Da, cam ai dreptate!... Astfel am gandit si eu dupa ce am baut prima data bere la mama ei, acasa, la o fabricuta dintr-un orasel german. Culmea e ca am gasit apoi "aceeasi" bere imbuteliata, pe care am cumparat-o de la supermarket, dar... diferenta de la cer la pamant!
Da, berea adevarata e cu totul si cu totul altceva decat ce ni se vinde in mod curent.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)