ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.09.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 09.09.08
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2013
DURATA: 5 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 6

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 45 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 9 MIN

Placut

TIPĂREȘTE

Am avut rezervare la acest hotel pentru 5 nopti la sfarsit de august. Este in oras, la cca 1 km de port si de centrul propriu-zis, poti parcurge drumul pe jos sau cu microbuzul. Plaja au la vreo 4 km, asigura transport cu autobuzele proprii de 4 ori pe zi.

Am ajuns seara, pe la 20.30, obositi si infometati. Vazand ca intrarea se face dinspre o strada destul de circulata, am "rugat" (10 EUR :) receptionerul sa ne dea o camera spre piscina / curtea interioara. Preferam de 1 mie de ori sa dorm la pranz in tipete de copii decat noaptea in zgomot de masini.

Fiind in oras, nu s-au putut intinde prea mult, asa ca ceea ce alte hoteluri au pe orizontala, la Piril e pe verticala. Adica - receptia e la 1, restaurantul la 0, noi stateam la -2, piscina e la -3 etc.

Camera

Am avut un junior suite, 2 camere despartite printr-o usa. Obligatoriu pt cei cu copii (fie chiar si 1) pt ca camerele standard sunt mici. Mici au fost si ale noastre, dar am avut spatiu suficient sa fim dezordonati. Dormitorul cu pat confortabil, dulap incapator ascuns intr-o nisa din perete, birou mic cu scaun, 2 noptiere. Prima camera, unde dormea copilul, avea o canapea extensibila f confortabila, putea dormi lejer 2 copii pe ea. Un LCD micut pe perete (nici nu cred ca l-am deschis), usa de la balcon, si in rest bagajele noastre raspandite :). Baia surprinzator de mare daca compari cu camerele, cu cabina de dus, poate cam slab luminata. Multe consumabile - sampon, gel de dus, crema de corp, balsam pt par, betisoare de urechi, pieptan... le completau la nevoie. Balcon micutz, cu 1 masa, 2 scaune si chestie de intins prosoapele. Totul gandit ergonomic, sa incapa in spatiu mic, sa fie confortabil si sa nu poti spune ca iti lipseste ceva. N-am stat sa urmaresc femeia de serviciu ce si cum a schimbat, cred ca prosoapele erau schimbate zilnic, dar nu bag mana in foc. Saife gratuit, a fost util. Ieseam imediat la piscina de relaxare, era bine pozitionata camera. Mini-barul de platea iar apa imbuteliata n-am vazut pe nicaieri, noi ne-am cumparat apa pt in camera. Curentul nu se intrerupea cand ieseai, puteam face ghetarie cu AC-ul cat eram iesiti ca sa dormim apoi linistiti cu geamurile inchise. Seara ne mai luam un pahar de vin de la bar si il beam pe balcon, nu zicea nimeni nimic.

Hotelul

Gandit in trepte, cum spuneam. Wi-fi gratuit de calitate, peste tot, inclusiv la piscina. Parca intr-o zi a fost mai ragusit in exterior. Mancarea acceptabila, nu erau multe feluri (este un hotel destul de mic totusi), dar la pranz si seara nu se repetau. Noua ne-a placut. La mic dejun multe branzeturi f bune. Legume de toate felurile, imi faceam zilnic salate delicioase. Micul dejun se servea in restaurantul principal, care nu are terasa (aviz fumatorilor), dar la primele randuri de mese acoperisul era retractabil. Pranzul se putea lua tot acolo, dar si la snack barul de la piscina. Snack barul mi-a placut f mult, aveau aproape permanent gozleme de multe feluri, preparata pe loc, apoi de pe la 11-12, nu mai retin, pui la gratar, vreo 3 feluri de salata in castroane mari ,,snitele cu cartofi prajiti, hamburgeri, pepene rosu... foarte gustos. Pe la 4, strangeau astea si faceau cartofi copti umpluti cu diverse. Dupa amiaza, inghetata, cam 1 ora, apoi veneau prajiturile de la ora 5.

Cina - in restaurantul principal sau la restaurantul a la cart, 1 rezervare pe sejur, unde serveau 2 variante de meniu, pescaresc si otoman.

2 piscine - 1 mare, unde teoretic exista animatia (eu in afara de 1 meci de polo n-am vazut vreo activitate, drept e ca am stat si putin pe acolo), 1 mai mica, chipurile de relaxare. Terasa mare la bar. Nu exista batalie pe sezlonguri, am petrecut 2 dupa-amieze la piscina si am gasit loc, chiar daca nu chiar la umbra. As zice ca un punct in minus ca au cam putine umbrele.

La piscina mare este si locul unde se schimba prosoapele pe baza cardului primit de la receptie. A, si mai e o piscina mica de copii pe care in lispa copiilor o transformau uneori in jacuzii si inca o piscina mica, rotunda, cu apa termala. Cam greu sa intri in apa fierbinte cand afara sunt peste 30 de grade, dar am facut-o in ultima zi si a fost surprinzator de placut.

Tot pe acolo un fel de mini-club, n-am vazut pe nimeni pe acolo, erau putini copii in hotel.

Bauturile acceptabile, berea Efes buna, vin alb si rosu, au si o lista de cocketuiluri dar alea sunt posirci, facute cu sucurile alea TEC de la dozator - mai bine lipsa. La restaurantul principal se serveau doar la masa, si uneori cam trageai de ei...

Vreo 2 dimineti am fost la sala de fitness, nu era nimeni acolo, desi mi s-a parut destul de bine utilata.

La subsol mai era o piscina mare cu apa termala si un jacuzii, nu le-am incercat, media da varsta pe acolo era de 80 de ani :). Pt cei cu probleme locomotorii cred ca face bine. Este obligatoriu sa purtati casca acolo jos. Centrul spa arata foarte bine, este mandria lor.

O sala de jocuri cu o masa de biliard cam obosita si 1 pt tenis de masa. Astea erau gratis, dar atat de vechi ca ar fi fost jenant sa-ti ceara bani. Play station si fotbal contra cost, costau putin, dar n-am vazut pe nimeni jucand, nu stiu daca play station-ul functiona (1 lira 15 min parca).

Turisii amestecati, am mai intalnit o singura familie de romani, cu copii adolescenti, foarte linistiti. Cam jumatate turci cred, mai erau englezi pe locul 2, nemti sa zic pe 3, am auzit vorbindu-se si o limba slava (sarba / poloneza ceva, nu erau rusi). Putini copii, la mini disco, il incercau in interior unde aveau o sala ca de spectacole, nu strangeau mai mult de 2-3-4 seara. Pe terasa de la bar in 4 seri din 5 au incercat ceva - musica live, karaoke, Miss Piril. Placut, stateam la un pahar, musica, lume relaxata, jucam un scrabble sau ceva... La 24.00 se inchidea pe acolo.

Plaja

A fost o surpriza placuta, si va spun ca baietii mei care doar cu forta vor la plaja si la mare, ei sunt cu piscina, lor le-a placut. In prima zi am zis ca plecam cu autobuzul de 15.00, dar l-am laut pe cel de 17.00. Si din 4 zile pline petrecute in Cesme, au mai cerut ei singuri insistent o zi acolo. A fost un miracol, desi nu e o plaja asa cum stim noi, ci facuta de ei, cu excavatorul. Au sapat in munte, au terasat, chiar la mare este o platforma betonata pe care au pus nisip. apoi mai sunt vreo 2 niveluri cu 2 randuri de sezlonguri, apoi o pasune mare unde intr-o dupa-amiaza au avut o petrecere. Este un Club de fapt, Dilaila, unde contra cost vin si oameni din exterior. Restaurant foarte mare, exista meniu separat pt cei cazati la Piril. Cam ca la snack-barul de la piscina, plus 2 feluri de pide, 2 de paste si alte feluri de salata. Si pizza, si mai multe fructe, nu doar pepene. Desert era un fel de budinca. Bauturile aceleasi ca la hotel. Tipul de la bar, cam ciudatel si obraznic, intr-o zi n-a vrut sa ma serveasca pana nu am pronuntat corect in turca ce vroiam (pe bune, era cu "repet after me"... pana n-am zis, nu mi-a dat), in rest bombanea tot timpul cand cereai ceva. La masa de pranz servirea era la masa, inclusiv cu bauturi, Mai era un magazinas cu articole de plaja si tigari. Muzica la un volum decent, cat sa poti citi si o carta, chiar daca esti asezat langa boxe.

In mare sunt pietre, dar stiam asta si eram pregatiti cu pantofi speciali. Prima data cand am folosit asa ceva, si dupa reticenta initiala, ne-am dat seama ca nu ne deranjau cu nimic. Majoritatea nu aveau, dar am vazut o tanara intr-o zi schiopatand si cu lacrimi in ochi, cred ca gasise un arici. Se putea intra direct sau de pe ponton, de unde apa ajungea pana la nivelul pieptului unui adult. Mai erau pestisori, dar nu d-aia ciupitori. Apa un pic mai rece decat stiam noi Marea Egee, dar asa e in Cesme, in sensul ca simteai cand intrai :). Norocul nostru cat am stat acolo este ca, contrar a ceea ce citisem, nu a batut deloc vantul cat am stat in Cesme. Citind ce-am scris, nu imi dau seama ce era asa special la locul ala, dar va spun, de cand merg cu sotul meu la mare, el cred ca adunate toate concediile nu a stat atat de mult in apa cum a stat acolo. Aveam o priveliste superba catre insula Chios si eram bine protejati cu umbrele mari la sezlong. Se mai putea sta si pe perne mari pe ponton.

Ce puteti face in zona

Multe, dar pt noi timpul a fost scurt. In primul rand, windsurfing. Am mers in Alacati, orasul vecin, care este vestit pt acest sport. De pe plaja, se vedeau sute de vele colorate, era spectaculos. Am auzit vorbindu-se romaneste, parintii si 2 copilasi de 7-8 ani, imbracati in costume de neopren, luau frumusel lectii. Ceea ce a provocat o criza de nervi la pustiul meu, ca vrea si el. Am intrebat, din pacate costau lectiile vreo 400 EUR pt 3 zile. Este un sport scump. Am mai vazut apoi masini cu nr de Romania, cu echipamentul sus. Bravo lor! Si nu erau deloc masini de fite, ci modeste, cred ca mai mult costa echipamentul. De la centrele de inchiriere de echipament pt windsurfing puteti inchiria biciclete, 25 lire pt jumatate de zi. Au si pt copii. O plimbare apoi prin oras... a fost ca o lectie de arhitectura, ce vile aveau turcii pe acolo. N-am nimerit centrul istoric, din poze arata ceva cam ca Sighisoara, dar obosise rau copilul si n-am mai intrebat.

Plaja Ilica, este de vis, am fost si acolo cateva ore, nu sunt pietre in apa, apa este mai calda si mica pana departe. In stanga ai insula Chios, in dreapta inaltimile peninsulei Karaburun. Nisipul este alb si fin, iar marea albastru deschis. Caraibe, ce mai... 15 lire de sezlong parca, dar se putea sta si pe nisip direct.

Plimbarile astea le-am facut cu microbuzul local, masina era bine blocata in parcarea micuta a hotelului si n-am scos-o deloc cat am stat acolo.

Portul si castelul din Cesme, am petrecut si acolo o dupa-amiaza. Castelul este mai mare decat Cetatea Sucevei, si complet refacut. Construit de un sultan pe la 1400. De sus am vazut vapoarasele de croaziera aducand turistii inapoi la mal, era o veselie si o petrecere acolo, o incantare. Pe faleza multe restaurante, magazine, deh, loc de promenada ca la mare. Un mic lunapark pt copii...

Nu as recomanda acest hotel familiilor cu copii pt un sejur complet, pt ca sunt locuri in Turcia unde pentru un pret similar poti avea mai multa distractie pt ei. Merita ca parte a unui sejur mai lung, cum a fost pt noi, sau cuplurilor singure care vor sa investigheze zona si chiar sa se bucure de o locatie mai linistita, fara agitatia specifica copiilor. Ce cred ca este important: nu a fost aglomeratie nicaieri, coada la nimic, imbulzeala pe undeva. Nici macar seara la bar nu am prins mai mult de 2 persoane. Sa zic, cand aduceau inghetata, astepta ala micu' vreo 5 min. Nu se rezervau sezlonguri, nu cautai indelung o masa, nimic din toate astea. Mi s-a parut foarte confortabil din punctul asta de vedere.


[fb]
---
Trimis de Deborah77 in 11.09.13 13:31:46
Validat / Publicat: 11.09.13 14:17:01
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1837 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Deborah77); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9900 PMA (din 13 voturi)
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 45.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    7 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [11.09.13 14:18:47]
    »

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    Deborah77AUTOR REVIEW
    [11.09.13 14:36:10]
    »

    @webmaster: Este Ok semnul rosu, nr 1. Nu ma prind ce reprezinta cele galbene

    webmaster
    [11.09.13 14:45:07]
    »

    @Deborah77: Mulțam fain.

    "cele cu galben" - numerotate 2,3 șamd, indcă poziția ALTOR hoteluri din zonă (2 = Park Hotel, 3 = Altin Yunus Hotel etc).

    "legenda" e în partea stângă a acelei pagini

    adrianbogdan
    [11.09.13 15:13:59]
    »

    Cum stau la capitolul parcare?

    A-ti reusit sa vizitati zona?

    va multumesc!

    Deborah77AUTOR REVIEW
    [11.09.13 15:48:00]
    »

    Am povestit ce am vazut din zona in review. Ce cred ca ar fi meritat, un tur la peninsulei nordice, Karaburun. Este foarte muntoasa si am citit ca ar fi mai salbatica

    Deborah77AUTOR REVIEW
    [11.09.13 16:10:21]
    »

    @adrianbogdan: Au putine locuri de parcare, dar ne-au gasit loc. Masinile sunt pe 2 randuri, daca esti pe cel din spate, ca noi, ori le lasi cheia, ori anunti la receptie ca vrei sa pleci, ori renunti la ea si folosesti transportul local. Oricum, daca nu e sa gasesti, se poate parca pe langa trotuar fara probleme.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    adrianbogdan
    [11.09.13 16:54:39]
    »

    @Deborah77: multumesc, acest lucru vroiam sa-l aflu, vreau ca la anu sa vizitez zona.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    adrianbogdan, Deborah77
    Alte impresii din această RUBRICĂPiril Hotel Thermal & Beauty Spa:
    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.044126987457275 sec
    ecranul dvs: 1 x 1