ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.05.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti S1
ÎNSCRIS: 06.02.15
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
MAY-2013
DURATA: 1 nopți
familie cu copii
6 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
99.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

La Sud de Ruse, o vacanță pe toate gusturile

TIPĂREȘTE

Acum doi ani, la inițiativa unor prieteni, am ajuns pentru un week-end la pensiunea "Orehite", din satul Bozhichen, la doar 18 km de Ruse și la 94 km de București!

Pentru aceasta, am cumpărat împreună cu acei prieteni câte un voucher turistic de pe un site de reduceri.

(Dacă există interes, pot face și câteva aprecieri separate despre sistemul voucherelor turistice. Așa am ajuns până acum, cu astfel de vouchere, la Paris, la Verona, la Ranch Poiana Marului lângă Zărnești și la Casa Brădet din Întorsura Buzăului)

Ca să revin la excursia în Bulgaria, menționez că la alegerea făcută a contat și faptul că vom merge cu acei prieteni (soț, soție, fata lor de 22 de ani și prietenul acesteia, plus un cățel). Noi am fost în formula, eu, soția și cățelul. Băiatul a rămas acasă, cu bunicul.

Al doilea motiv a fost că în zona de lângă Ruse mai fusesem în anul 2007 (în drum spre Veliko Tarnovo și apoi spre Thassos) și încercasem atunci zadarnic să dăm peste mănăstirile în stâncă de la Basarabov și Ivanov, iar acum acum aveam ocazia să « bifăm » aceste obiective, plus încă două de care am aflat atunci : cetatea medievală Cherven și peștera Orlova Chuca.

Ultimul și nu cel mai putin important a fost și costul acestui voucher, care a inclus cazarea pentru o noapte pentru 2 persoane, masa de seară și masa de dimineață.

Nu voi insista asupra parcursului până la pensiune, menționez doar că imediat după intrarea în Ruse am căutat indicatorul de Basarbov, am mers încă 10 km până în sat, aici am vizitat mănăstirea de la Basarabov, apoi după încă vreo 15 km, în satul Bozhichen, am găsit pensiunea « Orehite » (care s-ar traduce prin « Nuci »)

Am parcat cele două mașini ale grupului nostru, am primit cheile de la 3 camere și am pornit relaxarea :)

Care este oferta pensiunii Orehite?

Au 8 camere duble, mobilate cu mobilier din lemn și dotate cu TV prin cablu și o baie privată. De asemenea, pentru confortul și plăcerea oaspeților pensiunea dispune de o piscină în aer liber, un bar, un restaurant cu un șemineu funcțional, o terasă în aer liber, un magazin alimentar.

Există și un loc cu un panou de baschet, lângă piscină, pentru cei care vor și puțin sport, plus o grădină mare, flori, o pajiște cu un gazon bine întreținut.

Noi, grupul nostru, care cumpăraserăm din Ruse câteva produse "specifice", am început cu un grătar, pregătit acolo, în curtea pensiunii, într-un loc special amenajat, cu băncuțe, masă și acoperiș, moment în care am primit ajutorul tatălui patroanei, care vorbea foarte bine… românește (nu am reușit să aflam dacă nu era chiar din România, la origini, așa de bine ne vorbea limba…)

Cei doi caței din grup (al nostru și al prietenilor) au luat în stăpânire pajiștea bogată de acolo și s-au împrietenit rapid cu golden retrieverul gazdelor :)

Într-un cuvânt, am avut parte de o masă de prânz plăcută, în aer liber, cu impresii schimbate cu gazdele și, unii dintre noi - vedeți mai încolo care :) - cu planuri de excursii în zonă.

Eu, soția plus cățelul din dotare am profitat apoi de temperatura plăcută a acelei după-amiezi pentru a explora pe jos satul Bozhichen și impresiile au fost deosebite (veți vedea și în poze :))

Am remarcat aici ceea ce am văzut și în alte sate din zonă: undeva, în vatra satului, sau câteodată chiar în centrul lui, există un mic parc, un pâlc de pădure, sau măcar o pajiște mare și, obligatoriu o piațetă generoasă, în fața primăriei și a școlii locale.

Ca urmare, putem spune acum despre satul Bojichen că are niște peisaje uimitoare, fără multe case moderne, dar cele existente sunt bine întreținute.

În sat am găsit și alte pensiuni sau hoteluri, deci există cerere din partea turiștilor pentru zona respectivă.

Ce m-a impresionat plăcut în scurta deplasare dintre Ruse și Bozhichen a fost existența unor brâuri de stânci înalte, brăzdate de râuri care au creat în timp văi protejate, unde s-a păstrat o floră bogată și diversă.

După mine, caracteristica cea mai valoroasă a naturii din această zonă este virginitatea ei, lipsa industriei, a otrăvurilor și a substanțelor chimice, dar și fauna conservată.

De asemenea, în drumul până la pensiune, am remarcat tăieturile în stratul gros de calcar al stâncilor, dar și râul Lom (care reunește de fapt trei râuri: Beli Lom, Malki Lom și Cerni Lom), ultimul mare afluent pe partea dreapta al Dunării, care șerpuiește alene printre păduri și pajiști și a creat un peisaj unic, inclus acum în Rezervația naturală "Rusenski Lom".

De altfel, în timpul acestei plimbări prin sat și cu gândul la peisajele din zonă a fost pentru prima dată când ne-am întrebat "oare cum ar fi să cumpărăm o casă aici" și apoi să ne retragem acolo după pensionare !

A urmat masa de seară, pe o terasă în aer liber de lângă piscină și un somn liniștitor, netulburat de zgomotele civilizației.

După masa de dimineață, pe aceiași terasă acoperită, dar în bătaia soarelui matinal, echipa noastră s-a despărțit în două: jumătatea activă, adică noi, a plecat spre alte trei obiective de bifat (cetatea Cherven, peștera Orlova Chuca și bisericile rupestre din Ivanovo), iar ceilalți, mai… relaxați, au preferat să rămână la pensiune, ca să se bucure de binefacerile piscinei și a ambianței plăcute de acolo.

De altfel, acești prieteni au revenit în acel an la pensiunea Orehite și mi-a părut rău că nu i-am putut însoți.

Într-un cuvânt, nordul Bulgariei, adică zona de la lângă orașul Ruse, oferă numeroase atracții turistice și zone liniștite și plăcute, cum am găsit aici la pensiunea Orehite, din Bozhichen.


[fb]
---
Trimis de FlorinAndrei in 06.05.15 12:27:14
Validat / Publicat: 06.05.15 14:23:09
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2547 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (FlorinAndrei); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P22 Pensiunea Orehite. La grătar, în aer liber :-)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24950 PMA (din 29 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

10 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[06.05.15 12:43:39]
»

@FlorinAndrei - rog aruncă o privire peste următorul link amfostacolo.ro/src_google ... p.php?hid=18368.

  • - localizează unitatea de cazare în cauză pe acea hartă (mărește sau micșorează zoom-ul pentru o vizualizare cât mai confortabilă)
  • - fă click pe locul unde e amplasată
    • - dacă click simplu nu funcţionează: fă click-dreapta pe acel loc, apoi alege, din meniul ce va apărea, "Ce se află aici" ("What s here?")
  • »» coordonatele GPS vor apărea într-o mică fereastră sus-stânga;
  • copiază coordonatele și scrie-ni-le te rog aici.
  • ===

    Mutat în rubrica "Orehite (The Chestnuts) Complex [Bozhichen], RUSE" (nou-creată pe sait)

    FlorinAndreiAUTOR REVIEW
    [06.05.15 12:48:55]
    »

    @webmasterX - Coordonatele corecte sunt astea:

    43.715549,25.951999

    Se vad acolo cele 3 clădiri care compun pensiunea Orehite și piscina, în dreapta

    webmasterX
    [06.05.15 12:57:43]
    »

    @FlorinAndrei - Mulțam fain. Am modificat "cursorul", rezultând noua poziționare de aici.

    În plus, am adnotat coordonatele drept confirmate.

    puiutea
    [06.05.15 14:57:22]
    »

    Felicitări! Mi-au plăcut mult cele două review-uri pe care am apucat să le citesc, și te-aș ruga să-mi dai niște date suplimentare despre acele vauchere de care vorbești (eventual pe PM), poate vom apela și noi la ele!

    P. S. Nu-i cam grăsuță șoricuta? A noastră era neagră și la fel de plinuță!

    FlorinAndreiAUTOR REVIEW
    [06.05.15 15:08:49]
    »

    @puiutea - Ok, urmează mesaj PM despre vouchere.

    Nu este nimic de acuns, îți voi preciza câteva saituri de punde poți cumpăra, nu o firmă anume, la ce să fii atent/ă înainte de a le cumpăra și dacă este cazul să le cumperi, sau să mergi direct acolo (după ce ai vorbit în prealabil cu proprietarii pensiunii...), în condițiile de preț din voucher

    Referitor la cățel uite cateva informatii

    Să știi că ai dreptate!

    Cățelul nostru este unul tipic de apartament... în mod normal doarme 20 de ore pe zi, iar când nu doarme, este obsedată de mâncare. Nu am mai văzut câine așa de mâncăcios

    Așa că măcar în concedii încercăm să îl mai antrenăm!

    Dar să știi că se bucură foarte mult când ajunge la o pajiște, începe să alerge ca nebuna pe acolo, asta doar circa 5 minute, după care i se termina "bateriile"

    In pădure caută mirosuri, își bagă botul în scorburi și în găuri din pământ, etc.

    La origine, tekelii erau câini de vânătoare: erau antrenați să alerge ore în șir, în haită, în jurul unui mistreț, până îl aduceau în bătaia puștii.

    Are un pedigree impresionant, cu niște nume de familie numai cu "Von... " în față, de nici nu pot să le pronunț!

    Este adusă de la o canisă de lângă Arad, în București nu se prea găsește rasa asta!

    Winnie (așa o cheamă) a intrat în peste 10 peșteri până acum și nu s-a plâns

    puiutea
    [06.05.15 18:15:20]
    »

    @FlorinAndrei - Să vă trăiască, să fie sănătoasă, și să vă bucurați de ea nenumărați ani, de-acum încolo!

    Cred că, având în vedere pedigree-ul, ar trebui să-i spuneți "Von Winnie"!

    Toate cele bune și concedii multe și frumoase!

    Mulțumesc pentru informații, abea acum le citesc!

    puiutea
    [06.05.15 18:25:33]
    »

    Tot eu sunt, zona pare a fi pe gustul nostru - adică tihnită, cum spun eu - și te mai deranjez cu o întrebare : regimul de masă, la DP, a fost cât de cât acceptabil? Mulțumesc și scuze de deranj!

    FlorinAndreiAUTOR REVIEW
    [07.05.15 08:10:45]
    »

    @puiutea - Salut,

    Să știi că după 2 ani nu îmi mai amintesc exact ce am mâncat atunci la Orehite

    Ideea este că am mers acolo atunci fără așteptări deosebite, după ce am plătit așa de puțin. Oricum, îmi amintesc că am mâncat ce ni s-a servit acolo la cină și la micul dejun, nu a fost nevoie să cumpăram altceva de mâncare (mai ales că făcusem și gratar la prânz...), doar băuturi, cafea și suc parcă am comandat în plus și am plătit (parcă au acceptat și euro în loc de leva).

    Ceea ce e bine să știi este că, în general, în Bulgaria, mâncarea (și chiar și băutura) este mai ieftină ca la noi. Si până acum, mai ales la restaurante, nu am nimerit ceva din ce am comandat care să nu îmi placă :-)

    Dacă mai doresti și alte informatii, îți stau la dispoziție.

    puiutea
    [07.05.15 09:04:28]
    »

    @FlorinAndrei - Mulțumesc frumos, tocmai ne-am luat de la Lidl o ladă frigorifică ce merge și la mașină - 12 V - și la 220 V, o vom încărca și... toate cele bune!

    FlorinAndreiAUTOR REVIEW
    [10.05.15 06:36:44]
    »

    @puiutea: Bravo, asteptam impresiile

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    FlorinAndrei

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.57331895828247 sec
    ecranul dvs: 1 x 1