ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.10.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 02.10.19
STATUS: JUNIOR
DATE SEJUR
SEP-2019
DURATA: 8 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Excursii opționale cu plecare din Hurghada

TIPĂREȘTE

Am ajuns în Egipt printr-o agenție română de turism dar excursiile opționale le-am făcut cu o agenție locală din Egipt - SHAHIN TOURS. Informațiile le-am găsit pe internet. Încă din țară am vorbit cu Amir pe Whatsapp și am stabilit prețul excursiilor. Față de ce oferea agenția de turism din București prețurile oferite de agenția SHAHIN TOURS prin Amir – [***] au fost la jumătate. Referințele de pe internet erau excelente, iar promptitudinea cu care răspundea Amir la orice informație solicitam mi-a creat o impresie foarte bună. Nimic nu m-a dezamăgit. Dimpotrivă.

Prima excursie a fost la Cairo. Am avut parte de condiții excelente în autocar, cu ghizi amabili și am fost însoțiți permanent de cineva care ne asigura securitatea. Contrar a ceea ce ne spusese ghidul agenției din București, care ne-a sfătuit ca pentru securitatea noastră să preferăm excursiile oferite de ei. Nimic mai neadevărat! Ghidul pentru Cairo al agenției SHAHIN TOURS (Hany) s-a urcat în Cairo. Vorbea foarte bine englezește. Un om cultivat, cu mult bun simț. Nu ne-a grăbit niciodată. A fost mereu atent la nevoile noastre și căuta tot timpul ca toată lumea să fie mulțumită.

Vizita la Muzeul de Arheologie al Egiptului (sau Muzeul Egiptean). a fost ca o lecție de istorie. Masca de aur a lui Tutankhamon, multe mumii, foarte multe sarcofage imense si prețioase, papirusuri vechi, toate ne-au transportat într-o lume despre care știam doar din cărți. Muzeul este imens și necesită o zi întreagă pentru a fi vizitat. Noi am reușit, datorită ghidului, să vedem mult într-un timp relativ scurt. Hany a dovedit că este profesionist, oferindu-ne explicații detaliate și surprinzător de concise despre arta și cultura egipteană.

Am mers la Fabrica de Parfum unde am fost primiți cu multă amabilitate. Am fost serviți cu ceai și parfumați cu tot felul de esențe. Mie mi-au plăcut în mod special două esențe: Parfumul Floare de Lotus (pentru femei) și Hibiscus (pentru bărbați).

La Institutul Papirusului am văzut pentru prima oară planta din care se extrage fibra, precum si modul in care se realizează papirusul. Lucrările expuse pot fi cumpărate, papirusurile artizanilor profesioniști egipteni fiind adevărate opere de artă. Nu am rezistat tentației de a cumpăra un papirus original, nu ca cele care se vând cu un dolar de către vânzătorii ambulanți prezenți în toate punctele de interes turistic.

Am admirat orașul Cairo dintr-o barcă într-o scurtă plimbare pe Nil.

Obiectivul principal din punctul meu de vedere au fost piramidele. Hany a făcut toate aranjamentele necesare pentru a avea o experiență de neuitat (acolo, în momentul sosirii, câteva cămile și șarete ne așteptau deja). Multe morminte-piramida sunt pe malul vestic al Nilului, in partea in care apune soarele, deoarece se credea că spiritul faraonului părăsește trupul îmbălsămat și călătorește zilnic pe cer împreună cu soarele. La apus spiritele se întorc în morminte pentru a se odihni și revigora, de aceea, in timpul ceremoniei funerare, se puneau in mormânt și ofrande de hrană. Cea mai vestită piramidă, piramida lui Khufu (Keops) are alături altele mai mici. Am intrat într-una din ele, dar interiorul mi s-a părut sub așteptări. M-a izbit un aer închis care m-a determinat să ies cât mai repede afară. De aici, am coborât la Sfinx. Astfel mi-am îndeplinit una dintre marile dorințe de a vizita una dintre cele șapte minuni ale lumii antice.

A doua excursie a fost la Luxor.

Unul dintre cele mai glorioase orașe ale antichității a fost Teba (Thebes), măreața metropolă din sudul Egiptul antic. Teba a fost capitala regatului Egiptului de sus (Upper Egypt) și multe secole a marelui regat unit. Astăzi pe ruinele Tebei se află orașul modern Luxor pe malul estic al Nilului iar pe malul de vest se afla tărâmul morților cu zeci de temple funerare și renumita Valea Regilor. Am vizitat templele din Karnak și Deir el Bahari – templul lui Hatshepsut. În credința egipteană malul estic al Nilului era tărâmul viilor unde locuiau atât faraonii cât și oamenii de rând. Aici se desfășura viața în Egiptul antic. Malul vestic în schimb era tărâmul morților unde erau îngropați faraonii care își construiau morminte pentru a face călătoria spre viața de apoi. Noi am traversat de pe malul estic pe malul vestic cu o barcă. Autocarul ne-a urmat pe o altă rută.

Complexul din Karnak este al doilea cel mai vizitat loc de turiști din Egipt după piramidele de la Giza. Este un loc absolut magic unde coloanele gigantice te fac să simți cât de grandios era vechiul imperiu egiptean.

Templul reginei Hatshepsut. Este una din cele mai impozante construcții ale Egiptului antic aflată la poalele munților, într-un cadru natural deosebit. Hatshepsut este considerată unul din “cei” mai importanți faraoni ai regatului. În templu se remarcă numeroasele statui ale reginei întruchipată sub forma unui bărbat cu coif de faraon și barbă.

La Valea Regilor nu am mai coborât din autocar, deoarece temperatura era în jur de 40 de grade și deja obosisem foarte mult după ce am urcat scările la templul reginei Hatshepsut. Am așteptat să se întoarcă cei ce s-au încumetat să viziteze cele câteva morminte deschise.

Spre sfârșit am făcut o scurtă oprire la coloșii lui Memnon, 2 statui uriașe care îl întruchipează pe faraonul Amenhotep III, ce cândva păzeau intrarea în templul acestuia

A treia excursie a fost un safari.

Pentru a face safari în Hurghada, am plecat de la hotel cu un microbuz. Am ajuns în deșertul egiptean, după aproximativ 25 de km. După un scurt popas am mers în interiorul deșertului încă 25 de km într-o mașină de teren. Am mers prin deșert și printre dealurile golașe din apropierea Munților Roșii, până la un sat de beduini. Aici am avut parte de o tură cu cămila. Eu nu m-am încumetat, dar mi-a făcut plăcere să-i urmăresc pe ceilalți și să fac poze. La întoarcere ne-a așteptat o masă și un spectacol cu artiști egipteni, dansuri tradiționale și un fachir care ne-a arătat cum îi rezistă spatele pe cuie și fața pe cioburi în timp ce se urcau pe el câțiva turiști.

Mulțumim lui Amir pentru experiența minunată! Cu siguranță, recomandăm agenția de turism Shahin și excursiile propuse de Amir.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Magdalena87 in 03.10.19 22:52:19
Validat / Publicat: 04.10.19 06:21:52

VIZUALIZĂRI: 887 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Magdalena87); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Cairo - Piramidele
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12150 PMA (din 14 voturi)

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

webmaster45
[04.10.19 06:21:30]
»

@Magdalena87: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.

Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.

===

Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 29&ridAnt=97103

Dana2008
[04.10.19 09:25:07]
»

@Magdalena87: Bun venit printre prietenii Afa!

Felicitări pentru articol!

Călătorii plăcute!

Numai bine!

Spor la scris în continuare!

vacantamea2012
[04.10.19 14:59:24]
»

@Magdalena87: Buna, ne poti oferi mai multe detalii despre organizarea si preturile excursiilor pe care le-ai ales. Ma intereseaza durata, pretul si zilele in care se fac. Multumesc.

webmaster45
[06.10.19 21:41:13]
»

Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.

Dana2008
[06.10.19 22:10:06]
»

@Magdalena87: Foarte frumoase fotografiile! Felicitări și mulțumim!

Călătorii plăcute!

Magdalena87AUTOR REVIEW
[06.10.19 22:16:11]
»

@Dana2008: Multumesc si eu pentru ecou!

Dana2008
[06.10.19 22:40:57]
»

@Magdalena87: ????

Magdalena87AUTOR REVIEW
[07.10.19 12:05:27]
»

@vacantamea2012: Cairo (Muzeul Egiptean, piramidele, sfinxul, prânz inclus) 50 euro - durata 1 zi.

Luxor: Karnak, colosii lui Memnon, templul lui Hatshepsut, valea regilor, prânz inclus) 45 euro - durata 1 zi.

Jeep Safari - (satul beduinilor, BBQ, camel ride, spectacol)

15 euro - durata 5 ore.

În toate excursiile am avut ghid. Extra la Cairo am mers la o fabrică de parfumerie și la Intitutul Papirusului, iar la Luxor la un atelier unde se prelucra alabastru.

Agenția unde am contractat excursiile este din Egipt - Shahin Tour - Amir - [...] . L-am contactat pe whatsapp din țară înainte să plecăm

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
vacantamea2012
[07.10.19 12:12:20]
»

@Magdalena87: Multumesc mult. O zi buna.

webmasterX
[07.10.19 12:57:54]
»

@Magdalena87: Pe AmFostAcolo nu acceptăm postarea în clar a informaţiilor cu caracter personal (nume, numere de telefon, adrese de mail, etc). Aceste info se pot trimite/primi însă prin mesaje private, destinatarul primind aceste mesaje în aceeaşi căsuţă de mail în care primeşte şi înştinţările despre ecouri.

Pentru a transmite un mesaj personal: click pe linkul "mesaj pers" afişat la fiecare ecou, lângă username (ori click pe username, apoi - în fereastra nou-deschisă - pe linkul "trimite mesaj pers").

Notă: Este necesar ca destinatarul să aibă bifată opţiunea ACCEPT PRIMIRE MESAJE DE LA CEILALŢI UTILIZATORI. Opțiunea se poate seta/deseta din secțiunea CONTUL MEU.

--

E a doua oară când nu respecți această regulă, așa că primești un Avertisment (”oficial”)

Magdalena87AUTOR REVIEW
[07.10.19 13:56:44]
»

@webmasterX: Am înțeles. Îmi cer scuze. Am să răspund privat când mi se cer amănunte care implică nume de agenție sau telefoane.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Magdalena87, vacantamea2012
Alte impresii din această RUBRICĂOpționale cu plecare din regiunea Hurghada:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.05626106262207 sec
    ecranul dvs: 1 x 1