ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.02.2010
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Târgu Mureş
ÎNSCRIS: 03.04.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUL-2007
DURATA: 7 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Obiceiuri, traditii, curiozitati grecesti

Ilustrație video-muzicală

TIPĂREȘTE

Fiindca foarte multi romani merg acum in Grecia, consider ca este bine sa cunoastem anumite lucruri despre aceasta tara, precum si despre oamenii ei. Unele dintre ele le-am vazut pe internet, altele le-am auzit de la altii, unele dintre ele le-am auzit de la o doamna stabilita in SUA, dar care avea o casa de vacanta pe plaja de la Elea Village. De la ea am primit cativa butasi de leandru, pentru a-i planta cand ajung acasa. (O mica paranteza: aceasta doamna cunostea Romania, a fost aici de mai multe ori, si-si amintea de multe manastiri vizitate la noi, precum si de existenta multor copii orfani).

Grecia este o tara traditionala, un amestec de vechi si nou, cu obiceiuri bine marcate, unele dintre ele devenind legi nescrise, respectate de poporul grec. O atentie deosebita se acorda trecutului, sarbatorilor, valorilor traditionale, chiar si de catre tinerii moderni care la prima vedere par a fi interesati doar de discoteci si baruri.

Fetele grecilor nu trebuie sa-si faca griji in a-si achizitiona o locuinta, ele sunt favorizate, familia fiind obligata sa asigure o locuinta pentru fiecare fata. Barbatii nu au acest noroc, in schimb ei trebuie sa se insoare cu o fata care are casa asigurata.

In privinta caselor, este inca o problema: la sate constructia satelor se realizeaza in plan orizontal, iar in mediul urban, in plan vertical. (noi avem la sate case, iar la oras blocuri, asemanator, deci). In mod obligatoriu, la subsol/demisol este magazinul sau atelierul de lucru, la parter stau parintii, la primul etaj copii (sau fata care primeste ca zestre locuinta), iar daca sunt copii, se face inca un nivel.

Grecii dau o atentie deosebita curtii din jurul casei. Cu totii am remarcat gradinile frumos amenajate si ingrijite ale grecilor. Ei sustin ca gradina scoate in evidenta valoarea casei, din acest motiv ei nu concep existenta casei fara o curte sau o gradina care sa desfete privirile si placerile grecilor.

Un alt obicei (care s-a transmis si la noi), este acela ca la mutarea intr-o casa noua, preotul trebuie sa vina la sfestanie, iar ziua cu ghinion este marti 13, nu vineri 13 ca la noi.

Masa traditionala a grecilor contine obligatoriu masline. Ei consuma masline la orice: doar cu paine, la salate, la sandwich-uri, etc. Imi amintesc ca la hotelul Elea Village, fiindca nu puteam manca la restaurantul hotelului (bungalow-ului) la masa de amiaza, trebuia sa luam masa la taverna de peste drum. Ne-a adus un cos de paine ce continea mai multe feluri din acest produs: paine alba, paine neagra, paine prajita, precum si o paine alba cu masline, era ca o ciocolata alba cu fulgi de ciocolata neagra. Deasemenea, uleiul de masline se produce in gospodariile taranilor greci precum vinul la romani.

Nici o pisica nu va vagabonda in cautare de apa sau mancare, locuitorii ingrijind pisicile chiar si daca nu sunt ale lor. Pisicile si-au castigat acest drept din perioada bizantina, cand intr-o biserica, o pisica a prins un soarece tocmai cand se pregatea sa-si dea drumul in pocalul cu apa sfintita. De atunci, pisicile au voie sa se plimbe in voie prin biserici si sunt protejate de localnici.

Un obicei, care desigur l-au intalnit toti cei care au calatorit in Grecia este faptul ca toate magazinele sunt inchise intre orele 13 si 17. 00, atat din cauza caldurii, cat si pentru siesta de dupa amiaza. Grecii respecta cu sfintenie aceasta pauza, nerespectarea ei fiind o adevarat jignire. In plus, la greci se insereaza mai repede si intr-un timp mai scurt decat la romani. Stateam pe terasa restaurantului de Elea Village la masa de seara, pe la 20. 30, soarele fiind jos ne feream sa nu ne intre in ochi, iar la ora 21 (sau 21. 30) era deja intuneric. Vorbeam la telefon cu cineva din Romania si la noi era inca lumina la ora 21. 00, fiind in iulie, dar in Grecia era intuneric, chiar daca ora este aceeasi. Inserarea e foarte scurta.

Cunoscutul dans Zorba grecul este defapt un amestec a doua dansuri grecesti combinate de producatorii filmului Zorba, care sub nici o forma nu erau greci.

Cafenelele grecesti sunt un loc unde barbatii se intalnesc si discuta. Acest loc este dedicat barbatilor. La sate, taranii sunt revoltati daca vad femei in cafenea. (femeia moderna de la oras a inceput sa intre si ea in cafenea, impreuna cu barbatii). Intr-o cafetarie traditionala, o persoana trebuie sa aiba trei scaune: unul pentru asezat, unul pentru picior, unul pentru cot. Am incercat sa-mi imaginez cum arata un om pe aceste scaune, dar impresia mea este ca persoana respectiva e mai mult culcata decat sa stea pe scaun. Acest obicei s-ar putea sa-si aiba originea din faptul ca grecii au fost intotdeauna doritori de confort. Primele scaune cu spatar au aparut la greci, romanii preluandu-le de la romani, care au conceput scaunul sub forma unui taburet. Acestia la randul lor au preluat ideea de la egipteni, care au avut scaune drept butuci, piedestale, din diferite materiale.

Orice restaurant care se respecta trebuie sa aiba scaune de lemn.

Un alt obicei este spartul farfuriilor. Multe petreceri se desfasoara zgomotos, cu pahare si farfurii aruncate, cioburi din abundenta. Acum cativa zeci de ani, se arunca cu cutite, dar erau prea multe persoane ranite, asa ca s-a ajuns la sticlarie.

O atractie deosebita pentru mine a fost cand am vazut micile biserici de la marginea drumului, acestea fiind semnul ca acolo a murit cineva. La noi, la locul accidentului, se pune o cruce neagra de fier sau o cruce din lemn. La greci, sunt aceste biserici in miniatura, albe cu cupola albastra, sau crem/galbene cu cupola visinie. In biserica se pune o fotografie a persoanei decedate si candele. Durerea este mare cand moare cineva, dar parca suna altfel sa spui ca “E in casa Domnului” decat sa spui ca e la doi metri sub pamant...

Acestea sunt cateva obiceiuri grecesti stiute de mine. Rog a se aduce corecturi /imbunatatiri pentru a cunoaste care este adevarul, sau pentru a afla mai multe obiceiuri grecesti.


[fb]
---
Trimis de biancuta in 17.02.10 17:52:12
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 82861 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

29 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (biancuta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 10150 PMA (din 15 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

29 ecouri scrise, până acum

mario 110
[17.02.10 19:10:10]
»

timpul scurt de inserare se datoreaza faptului ca sunteti la mare, soarele "ascunzindu-se" dupa linia orizontului in citeva secunde (30-40 de secunde). fiind doar marea si neavind alte forme de relief din care sa reflecte, ni se pare ca inserarea e mai scurta. cind suntem la munte de exemplu, soarele nu se mai vede devreme din cauza formelor de relief si astfel inserarea este mai lunga. depinde deasemenea din ce pozitie fata de mare apune soarele; daca apune spre mare (se "aascunde" in mare), timpul inserarii este scurt, daca apune pe continent, timpul inserarii este mai lung. La rasarit se intimpla la fel.

La noi rasaritul este scurt si inserarea lunga.

La turci inserarea este scurta si rasaritul lung.

biancutaAUTOR REVIEW
[17.02.10 19:19:36]
»

Asa este. Soarele cand apune, se ascunde, cum spui tu, in mare, nivelul marii fiind considerat nivelul O (zero), deci cand apune, se face direct intuneric. In alte zone, chiar daca nu mai vedem soarele, el se ascunde dupa dealuri. Ai perfecta dreptate, dar noi am remarcat acest lucru si ni s-a parut interesant, am si comentat pe tema asta in prima seara.

Diaura*
[17.02.10 20:11:07]
»

In Grecia sarbatorirea Sfantului Vasile (in prima zi a anului) este mult mai importanta decat trecerea dintre ani. Se considera ca pe intai Ianuarie a murit sfantul si de aceea trebuie pomenit. Grecii se viziteaza unii pe altii in aceasta zi, isi fac cadouri simple (dulciuri si flori), iar copiilor li se pun cadouri in ciorapei.

Obligatoriu in noaptea de Revelion pe masa oricarei familii exista un mare tort. In el se ascunde un banut de argint, iar cel care va gasi in portia sa banutul, va avea noroc tot anul.

Nu intrebati un grec unde sa gasiti un "restaurant"... va va indica un supermarchet.

Diaura*
[17.02.10 20:30:53]
»

In functie de ce doriti sa mancati trebuie sa alegeti unul din cele patru tipuri de restaurante (cum le numim noi) ;

1. taverna - acolo se mananca bucate traditionale

2. psarotaverna - restaurant numai cu preparate din peste si fructe de mare

3. esfiatorion - cu meniu clasic deseori international

4. psistaria - unde se serveste carne la gratar, cea mai apreciata fiind cea de berbecut si de miel

webmaster13
[17.02.10 21:09:04]
»

Grecia , obiceiuri , traditie si muzica , bineinteles !

biancutaAUTOR REVIEW
[17.02.10 21:54:31]
»

Multumesc pentru fondul muzical, webmaster. Nu se poate vorbi despre Grecia si obiceiurile ei fara a avea muzica greceasca!

biancutaAUTOR REVIEW
[17.02.10 22:06:32]
»

Frumos, Diaura! Foarte frumos si interesant!

Despre alte obiceiuri grecesti:

Grecii obisnuiesc sa-si faca diverse urari, astfel ca pe data de intai a fiecarei luni se ureaza sa ai o luna buna, pe 1 septembrie se ureaza o iarna buna, iar pe 1 martie sa ai o vara buna!

Postul mare de Paste incepe cu o mare batalie cu faina. Oamenii se protejeaza cu haine speciale, iar cantitatea folosita este de 1000 - 2000 kg.

Diaura*
[17.02.10 22:50:04]
»

biancuta - foarte tare obiceiul cu faina, dar cred ca nu este valabil in toata Grecia ....cu siguranta nu in Corfu unde am fost anul trecut de Paste ( daca vrei citeste " Paste in Corfu).

Alta este explicatie pentru felul diferit in care apune Soarele in Romania fata de Grecia sau de Egipt. Cu cat coboram mai aproape de Ecuator, cu atat rasaritul si apusul se petrec mult mai brusc. La Ecuator ziua este egala cu noaptea si nu exista acea perioada de trecere lina intre zi si noapte , cand desi Soarele a apus...sa mai fie inca un pic de lumina. Acolo brusc se face noapte sau zi.

ileanaxperta*
[18.02.10 11:58:23]
»

Un obicei care mi-a dat fiori dar care m-a si fascinat a fost de sarbatoarea Pastelui de anul trecut, petrecut pt. prima oara pe pamant elen, la Hanioti, in Halkidiki. Aici in noaptea de Inviere am fost la biserica si mirata, am vazut in curte pregatita o spanzuratoare si o papusa ce statea atarnata acolo iar dedesubt erau stranse mormane de lemne, sigur gandeam eu, ii va da foc. Dar de ce? !... Si marea noastra uimire a fost cand au batut clopotele de miezul noptii, intr-adevar, s-a dat foc vreascurilor si imediat s-a facut o mare valvataie ce in cateva minute a cuprins acea papusa!... Apoi am intrebat in stanga si-n dreapta si ne-au spus ca acel personaj caruia i se da foc in noaptea de Inviere este Iuda tradatorul... Cand am timp, poate o sa pun una sau doua poze. Este ceva ce n-am mai vazut sau auzit vreodata, stateam cu totii gura casca si ni se incinsesera obrajii de la caldura emanata de focul ce se intindea pana sus... Un tablou cam de groaza dar si interesant...

biancutaAUTOR REVIEW
[18.02.10 12:43:15]
»

Ileana, e fascinant, parca-m fi in filme... E intr-adevar un obicei deosebit si interesant, grecii fiind foarte superstitiosi si cu multe obiceiuri. Astept sa vad pozele!...

almona CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[18.02.10 13:14:25]
»

De bataia cu faina nu stiam, dar de Lasata secului de Pasti, stiu ca grecii petrec in Carnaval. Cel putin in regiunea Macedonia asa se obisnuieste.

biancutaAUTOR REVIEW
[18.02.10 16:28:29]
»

Diaura, este evident ca este vorba despre pozitia Pamantului fata de Soare. Pe timp de vara, Soarele se afla in emisfera nordica iar Grecia este mai la sud decat noi, deci mai aproape de Ecuator, cum spui tu. Probabil din acest motiv, seara se lasa mai repede, iar timpul scurt de inserare cred ca depinde si de arcul de cerc de la Soare pana la Ecuator. Dar ma opresc aici fiindca cine stie ce mai spun...

Cineva mi-a spus ca nu are cum sa fie apusul in mare, fiindca Grecia e la rasarit. Chiar daca pe harta globului Grecia este la rasarit, Sithonia este o mica peninsula, cu o parte la rasarit si una la apus. Plaja de la Elea Village este cu fata spre apus. Am sa si incarc cateva poze in care am surprins apusul de soare.

Cei care au fost la Elea Village stiu ca daca o luai la stanga, era plaja cu nisip de la Antheamus Sea, iar spre dreapta, pe langa taverna, o plaja cu pietris. Pozele sunt surprinse aici.

ileanaxperta*
[18.02.10 20:30:13]
»

Hellooo, webs. Stiu ca sunteti super-aglomerati. Dar am atasat si eu inca de la pranz 3 sau 4 amarate de poze cu un obicei al grecilor, de sarbatoarea Pastelui si nu au aparut (inca? ! ). Va rog, se pot pune la acest review ce nu-i al meu?

Multumesc si numai bine.

Admin
[18.02.10 21:49:54]
»

hello-o-o. Rog putintica rabdare, cum am scris si pe forum, suntem in usoara criza de moderatori (sunt pelcati, majoritatea).

Am validat eu asta-seara un set luuung de poze -- cate-am ajuns, ca a trebuit apoi sa fug la tipografie (la ora 20. 30! ) dupa ecusoane!

Pozele tale vor fi validate cat de repede si ele. Insa trebuie retinut ca nu exista nicio modalitate tehnica prin care programuls a stie ca acele poze sunt atasate ACESTUI review. El 'stie' doar ca sunt atasate acestui OBIECTIV si le va afisa ca atare (acolo unde nu sunt poze la un review, programul afiseaza cele mai recente poze din OBIECTIV).

biancutaAUTOR REVIEW
[19.02.10 08:22:37]
»

Webmaster, sa nu va fie cusuparare, am incarcat si eu aici trei poze cu apusul de soare in Grecia - Elea Village, dar acum nu mai apar, si sus se vede mentiunea ca nu sunt poze atasate acestui review. Aseara pozele erau, dar dupa validarea pozelor Ilenei au disparut ale mele.

Va multumesc.

webmasterXY*
[19.02.10 08:46:53]
»

cele 3 poze nu le-am acceptat la acest review pentru ca nu sunt traditii, nici obiceiuri si cu atat mai putin curiozitati. ar putea fi mult mai bine "lipite" la review-ul lui 'pepsi70ro' despre rasarituri/apusuri de soare pe mare. sau la un review despre zona unde au fost facute acele poze.

biancutaAUTOR REVIEW
[19.02.10 09:11:40]
»

Le-as atasa atunci la Sithonia-peisaje deosebite, fiind review-ul meu. Daca credeti ca nu se incadreaza nici aici, le dau lui pepsi, daca le accepta.

webmasterXY*
[19.02.10 09:23:22]
»

cu atat mai mult, daca ai review propriu, e bine sa le pui acolo! aici chiar nu aveau nicio legatura cu subiectul, din pacate... si tot din pacate, pentru validare se va astepta probabil cam la fel de mult.

biancutaAUTOR REVIEW
[19.02.10 10:11:32]
»

OK, nu e nici o problema.

almona CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[19.02.10 12:30:52]
»

Pe mine m-au fascinat obiceiurile pe care le-am vazut la nunta prietenei mele, in Serres.

In joia dinaintea nuntii, se gateste casa viitorilor soti, se pregateste patul nuptial si parintii miresei dau o masa.

Vineri, nasii merg la mire, iau rochia de mireasa si, impreuna cu cavalerul de onoare, o aduc la casa miresei. Rochia "se joaca" pe o melodie traditionala de nunta. Mireasa si familia asteapta oaspetii cu dulciuri (in special bezele sau merengue) si bautura. De aici, nasii si cavalerul de onoare iau costumul mirelui si i-l duc acestuia.

Tot vineri seara, oaspetii aduc cadourile pentru tanara familie (n-am vazut sa se dea dar de bani la masa, iar daca se da, nu se striga).

Sambata decurge cam ca la noi, cu mici exceptii.

Dupa slujba religioasa, toti invitatii care se afla in biserica se fotografiaza cu mirii in fata altarului, dupa care primesc "marturiile", un saculet de tul sau de matase cu migdale glasate, apoi pleaca la restaurant.

Mirii si nasii merg sa faca fotografiile pentru album si vin la restaurant pe la miezul noptii.

Pana vin ei, se pune masa.

La miezul noptii sunt intampinati cu foc de artificii, taie tortul si deschid dansul.

Ca o "ciudatenie", am vazut ca nasii nu este obligatoriu sa fie un cuplu cununat in biserica. Nasii prietenei mele nu erau nici macar casatoriti.

biancutaAUTOR REVIEW
[19.02.10 23:33:40]
»

Am si eu o cunostinta care a fost la o nunta in Atena. Nu mi-a dat prea multe detalii, dar a spus clar ca se dau eventual cadouri, nu bani. Cea care se marita era sora ei, deci stie sigur acest lucru.

Mi-a mai spus ca rochiile nu sunt complet albe, ci cu ornamente rosii si galbene.

biancutaAUTOR REVIEW
[01.03.10 09:58:00]
»

Fiindca azi este 1 martie, mi-am amintit ca am gasit intr-o zi pe net ceva despre acest obicei in Grecia. Grecii avand o slabiciune foarte mare fata de amulete si talismane, ei confectionau martisoarele din pietre pretioase si incercau sa dea o nota superstitioasa acestor pietre. (mai multe aici)

Si fiindca se apropie in curand 8 martie, ziua femeii, as vrea sa adaug ca primii oameni care au cinstit femeia au fost grecii, dovezile in acest sens aparand pentru prima data in Grecia antica. Ulterior, toate popoarele au preluat acest obicei. (mai multe aici)

almona CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[01.03.10 10:29:03]
»

La 8 ianuarie, se sarbatoreste "O zi sub papuc". Femeile preiau "conducerea" si treburile casnice trec in sarcina barbatilor.

Se pare ca obiceiul este o reminiscenta a erei matriarhatului cand figura dominanta in societate era femeia. Ea a inceput sa-si piarda din rolul conducator odata cu aparitia crestinismului.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
almona CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[01.03.10 10:48:35]
»

Si pentru ca suntem in Postul Mare, mi-am amintit ca Saptamana Patimilor incepe in Grecia cu "Kathari Deftera" (Lunea Curata"), zi de post pe care grecii o petrec in natura.

Iar daca vremea este frumoasa, copiii inalta zmee de hartie.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
almona CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[01.03.10 15:19:41]
»

Grecii sarbatoresc de doua ori pe an Ziua Nationala.

O data la 25 martie cand marcheaza victoria "Filiki Eteria", sub conducerea lui Alexandru Ipsilanti, cu sprijinul nemijlocit (si foarte apreciat de grecii de rand de astazi) al lui Tudor Vladimirescu, asupra otomanilor.

A doua oara, la 28 octombrie, cunoscuta si sub numele de "Ziua Marelui NU" (Megalo Ohi), cand au respins propunerea de a se alatura Axei.

biancutaAUTOR REVIEW
[02.03.10 10:41:32]
»

Va multumesc tuturor celor care ati adus completari la acest review. Toate completarile sunt interesante, specifice traditiilor grecesti iar pozele ilenei le consider fascinante si originale, ca de altfel intregul ritual, pare o magie.

magdalena
[29.08.10 10:07:09]
»

Eu sunt un fan al maslinelor si la greci nu ma puteam decide ce sa cumpar la cate sortimente aveau! Am luat si acasa unele verzi delicioase.

Dabator
[24.12.14 18:34:59]
»

@biancuta: Foarte interesant - Excelentă idee a avut @Admin. Incredibil că nici măcar SB nu avea până acum.

biancutaAUTOR REVIEW
[26.12.14 12:25:27]
»

@Dabator, mă bucur că ți-am trezit interesul!

Sărbători fericite îți doresc!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
almona, biancuta, Diaura*, ileanaxperta*, magdalena
Alte impresii din această RUBRICĂGrecia - bucătarie, obiceiuri, tradiții, curiozități:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.047383069992065 sec
    ecranul dvs: 1 x 1