Muzeul Rezervatiei Bucegi, jalnic
In prima zi in care am ajuns la Sinaia toate erau deja inchise, sau nu functionau in acea zi de marti, astfel ca singurul loc unde am putut intra la 4:30 dupamasa a fost la "muzeul rezervatia Bucegi" din parcul Dimitrie Ghica. Muzeul reprezinta sectia din Sinaia a Muzeului Judetean de Stiintele Naturii Prahova.
Cladirea e una mica, pare ceva modern. Am intrat bucurosi ca programul era mai permisiv, parca pana la 18. Intrarea e o sala cu tot felul de vitrine, nu am vazut nimic interesant dintr-o privire si ne asteptam ca adevaratele lucruri interesante sunt altundeva. Ba mai mult, era o expozitie de goblene in perioada de la inceputul lui august cand am fost noi. Dar hai sa fim seriosi, fara nicio lipsa de respect pentru autor, cine gaseste interesant sa se uite la goblene? ... goblene avea si bunica pe toti peretii casei, ce dumnezeu.
Era o doamna sictirita la tejghea, singurul om de personal, ne-a zis in jos si la dreapta si "pa si pusi" (fara ultima parte evident, dar asta era atitudinea). Am cumparat biletul, 3 lei de persoana (fara reduceri de studenti sau asa ceva), si pentru pretul asta trebuia sa ne asteptam la ce urmeaza...
Si totusi... nu am putut sa nu regret cei 6 lei in total dati pe grota aia comunista cu "exponate". Nu stiu cine e de vina, nu stiu daca sa ii urasc sau sa imi fie mila de ei, chiar am ezitat daca sa scriu review-ul asta, dar expozitia a constat din doua camarute mici cu o vitrina lunga si animale impaiate in ele. Genul ala de "expozitii" pe care le vedeam ca si copii dusi cu clasa la te miri ce muzeu saracacios in urma cu mai bine de 10 ani... Nimic interactiv, nimic interesant, abia niste informatii despre numele animalelor. Si nici nu erau nu stiu ce animale, vedeam capra, cainele, ursul, veverita... Doamne, ce trist a fost, ce atmosfera de saracie si apasare! Si noi ca adulti normal ca nu suntem entertained de asa ceva, dar chiar atunci vizita muzeul si o fetita la vreo 9 ani cu parintii ei si dupa ce a terminat de vazut totul (in vreo 5 minute) a zis dezamagita "asta a fost tot? "... Abia a avut niste exclamatii mai fericite la vreo pasare sau cerb sau asa ceva mai deosebit.
Stiu ca pretul e aproape nesemnificativ, ce e aia 3 lei, sau 1 leu de copil... dar... asta nu inseamna ca e normal sa existe asemenea "muzee" in ziua de azi. Imi inchipui ca undeva e o problema de fonduri, de lipsa de implicare. Dar acel muzeu trebuie inchis si refacut. E minunat ca exista in parc, ideea ar fi buna... dar doamne iarta-ma, animale impaiate si "pestera" facuta din plastic ieftin care se vede de la o posta cat de fals e... ? Doua camarute de maxim 4 m lungime si 2 m latime, cu o vitrina lunga cu animale inghesuite, puse alandala. Abia era recreat un pic habitatul, zapada era niste bilute de polistiren rare. Cine mai e interesat sa vada animale banale in vitrine, cand exista documentare superbe, rezervatii naturale, unde le vezi la ele acasa, etc... Pune macar niste placute moderne, pune niste ecrane interactive, pune niste videouri documentare sau ceva. Nu ma intereseaza ca costa 3 lei, de ce sa permitem existenta unor rebuturi dinastea comuniste de muzee?
In final, NU recomand, evitati-l, nu-l incurajati, sa se inchida! De ce sa supravietuiasca asa, ca un om muribund?
Puteti gasi pe internet site-ul muzeului, dar cam ce vedeti acolo in poze e tot ce exista in muzeul ala. Nu va lasati inselati de descrierea lor, nu merita vizita, decat de plictiseala poate.
Trimis de alle4295 in 08.08.17 12:48:06
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SINAIA. A mai fost în/la: Brukenthal, Brasov, Bran, etc
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alle4295); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat, la reorganizare, în rubrica «Muzee în Sinaia» (nou-creată, între timp, pe sait)
Mutat, la reorganizare, în rubrica «Muzeul Rezervației Naturale Bucegi» (nou-creată, între timp, pe sait)
@alle4295: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@webmaster26: Pot confirma eu că poziționarea pe hartă este OK. Nu am vizitat Muzeul Rezervației Naturale Bucegi, dar am trecut recent de mai multe ori pe lîngă el.
- Dec.2021 Noroc că scria pe el „Muzeu” – Muzeul rezervației naturale Bucegi — scris în 22.01.22 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2011 Muzeul Rezervatiei Naturale Bucegi & Expozitia temporara “Mit, fictiune si realitate” a Muzeului Figurilor de Ceara din Sankt-Petersburg — scris în 27.06.11 de Lumis66 din BUCURESTI - RECOMANDĂ