GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Când ne-am hotărât să mergem la Curtea de Argeş, căutând cazare doar pentru o noapte, nu ne doream decât ca locaţia să fie aproape de cât mai multe dintre obiectivele propuse pentru vizitare, să aibă baia în cameră şi un loc de parcare în siguranţă.
Am studiat ofertele de pe internet şi am eliminat din start pe cele cu preţul neafişat, pe cele prea ieftine (care aveau şi referinţe negative), dar şi pe cele prea scumpe (240 lei/noapte mi s-a părut exagerat). Din cele rămase, telefonând, rând pe rând, am mai eliminat câteva. Motivele au fost diverse: una dintre pensiuni organiza o nuntă, altele, din vecini, nu mai aveau locuri din cauza aceleiaşi nunţi, una avea baia pe hol, alta era un bloc transformat în pensiune, una era prea aproape de piaţă, iar altele prea departe de obiective… Şi uite-aşa, tot eliminând, Motelul Meşterul Manole amplasat pe Str. Albeşti, nr. 34, la 350 m distanţă de Mănăstirea Curtea de Argeş, a rămas singur pe listă.
Luând în considerare faptul că internetul menţiona că Motelul Meşterul Manole "dispune de autoservire, restaurant cu o capacitate de 150 locuri" şi afişa un tarif mai mult decât convenabil (85 lei/cameră dublă în weekend), în plus faptul că cineva spunea - aici, pe AmFostAcolo - că "Motelul este situat destul de aproape de Mănăstirea Curtea de Argeş şi oferă cazare ieftină, iar condiţiile sunt chiar foarte bune. Motelul are în dotare autoservire (cu mâncare bună şi preţuri acceptabile) şi restaurant frumuşel", nu ne mai rămânea decât să facem rezervarea.
Un telefon, câteva întrebări cu răspunsurile cuvenite privind condiţiile şi... camera ne aştepta pregătită pentru sâmbătă. Am ajuns acolo după amiază, cu o bună parte dintre obiectivele oraşului deja vizitate. Bineînţeles, aşa cum facem întotdeauna, telefonic, am ţinut legătura cu gazda care a fost anunţată că vom întârzia.
Motelul Meşterul Manole amplasat aproape de ieşirea din oraş, pe drumul spre Vidraru, nu este o locaţie de lux şi nici nu este înconjurat de parcuri sau clădiri frumoase, dar este foarte potrivit pentru tranzit.
Parcarea din spatele şi lateralul clădirii, pavată, nu este foarte mare, dar poate găzdui în condiţii bune cam 14 autoturisme.
Camera
Toate camerele se află la etaj, de o parte şi de alta a două coridoare dispuse în L. Camerele nu au balcoane şi nici nu sunt dotate cu frigidere. Cei interesaţi pot afla că pe hol există două minifrigidere de folosinţă comună. Mai trebuie să spun că preţul pe cameră afişat pe internet este 85 lei/noapte în timp ce panourile din faţa motelului afişeză 75 lei/noapte. Dacă doreşti aer condiţionat în cameră (şi cine nu şi l-ar dori în luna lui cuptor?) achiţi suplimentar 5 lei.
Fără a fi prea mare, camera 4 care ne-a fost rezervată este încăpătoare şi dotată cu mobilier în bună stare: un cuier mare, cu oglindă şi dulăpior cu rafturi, o măsuţă cu două scaune în continuarea cărora se află un alt corp de mobilier pe care este postat televizorul, un pat mare cu două noptiere şi un şifonier cu două uşi.
În cameră sunt suficiente prize şi întrerupătoare, precum şi un prelungitor amplasat la vedere, posibil de folosit la încărcări de telefoane sau de acumulatori pentru aparate foto. Conexiunea la internet se face în condiţii bune, cu parola înscrisă pe un bilet postat lângă televizor sau solicitată la recepţie.
Sub fereastra dotată cu plasă contra insectelor există un calorifer mare, util în anotimpul rece, iar în colţul din stânga, sus, aparatul de aer condiţionat.
Mai trebuie să menţionez parchetul acoperit cu o traversă în culori asortate şi aplicele montate de o parte şi de alta a patului, cam sus pentru a fi utile şi la citit.
Aspecte mai puţin plăcute. Amplasate cam deasupra bucătăriei, dacă au geamurile deschise, atât camera 4 cât şi camerele vecine beneficiază din plin de mirosuri de ciorbe şi grătar. Pentru unii, deranjantă poate fi şi apropierea motelului de o biserică (de lemn, cu turlă înaltă) de la care dimineaţa şi seara răzbat până în camere bătăi de toacă şi dangăte de clopot. De asemenea, în timpul nopţii, dacă ai un somn mai uşor, poţi fi neplăcut impresionat de lătrăturile câinilor care tranzitează depozitul de lemne din apropiere.
Baia
Baia, capitonată cu gresie şi faianţă în ton, este nici prea mare, nici prea mică. Aş zice că este suficientă pentru o persoană de statură normală. O priză specială pentru aparatul de ras, ventilator în tavan, cabină de duş şi suficiente bare şi agăţători pentru lucruri personale, un dozator cu spumant lângă chiuvetă, dar... numai un săpunel tip turist şi numai un prosop mare. La solicitare, problema celui de-al doilea prosop pentru duş a fost remediată.
Ochiul meu critic şi spiritul AFA (mult dezvoltate de când am devenit membru al acestei comunităţi) nu mă lasă să închei fără a menţiona depunerile de calcar şi urmele de necurăţenie din colţul şi de la îmbinările cabinei de duş.
Restaurantul
Restaurantul se află la parter, cu intrare din interior, coborând o scară sau direct din stradă. Personal, nu am fost în restaurant, dar soţul meu care a intrat acolo m-a informat că restaurantul este mare, are şi terasă, precum şi o zonă cu autoservire.
De ce nu am fost în restaurant? Vă asigur că ne-a stat în intenţie să luăm cina şi micul dejun înainte de a pleca mai departe a doua zi, dar…
Sâmbătă, la ora 19.55, după ce am vizitat Mănăstirea Curtea de Argeş, revenind la motel, am vrut să mergem la cină, dar am găsit restaurantul închis. Recepţionera s-a scuzat spunând că numai atunci când au evenimente ţin deschis mai târziu şi s-a oferit să ne însoţească la un supermarket de unde să ne cumpărăm ceva de ale gurii. Pentru a nu ne culca flămânzi şi mai ales însetaţi după o zi atât de călduroasă, am fost la supermarketul cel mai apropiat (cam 200 m) şi ne-am aprovizionat cu bere şi toate cele necesare pentru sandwich-urile pe care le-am consumat în cameră.
Duminică dimineaţa, trecuse de ora 10 iar restaurantul era tot închis. Ne-am mulţumit cu câte o cafea cumpărată de la cofetăria cea mai apropiată (50 m) pe care am luat-o în cameră şi împreună cu fursecurile aduse de acasă, am încropit cel mai romantic mic dejun de ziua mea.
N-aş fi povestit toate aceste amănunte, dar am vrut ca viitorii posibili vizitatori ai Motelului Meşterul Manole din Curtea de Argeş, dacă vor citi aceste rânduri, să ştie că restaurantul are un program mai ceva ca pe vremea lui Ceauşescu. Probabil că absenţa solicitărilor a dus la această stare de lucruri. Prezentarea prea pompoasă de pe internet ar putea duce în eroare pe mulţi. Pentru că nu am luat masa la restaurant şi nici măcar nu am intrat acolo, nu voi nota bucătăria şi condiţiile de servit masa mărginindu-mă la a aprecia doar condiţiile de cazare şi cadrul natural.
Dacă recomand Motelul Meşterul Manole? Pentru cazare de o noapte sau două, dacă sunteţi în tranzit, da, Motelul Meşterul Manole este o alegere bună. Nu trebuie însă să vă lipsească din portbagaj rezervele de hrană. Reţineţi totuşi că nu există frigidere în camere, ci doar unele foarte mici, pe hol, la dispoziţia tuturor.
Trimis de iulianic in 22.07.15 12:09:15
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.16339800 N, 24.67146000 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@iulianic - Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@webmasterX - Da, este OK!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2011 Cazare placuta — scris în 26.03.13 de Atomix din BOTOSANI - RECOMANDĂ