GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Voi face o comparație între cele două sejururi petrecute la hotelul Marina Royal Palace 5* din Duni, cu ocazia sărbătorilor pascale în doi ani diferiți 2009 și 2013. Prețul plătit a crescut și el în cei 4 ani care au trecut, de la 36 euro/noapte la 40 euro/noapte de persoană cazată în cameră dublă standard cu vedere la mare.
Drumul
În 2009 plecam pentru prima dată spre o stațiune din sudul litoralului bulgăresc și, la presiunea grupului, am ales traseul București-Ruse-Razgrad-Schumen-Varna-Burgas-Sozopol-Duni. Autostrada până la Varna și puțin după era peticită, cu gropi și extrem de zgomotoasă, ceva mai bine se putea merge pe banda de urgență (știu că este interzis). Între Varna și Burgas drumul este aglomerat, cu o singură bandă pe sens și cu multe serpentine. Grupul a fost format din trei mașini, am avut și doi copii de 7-8 ani la vremea respectivă și cu pauzele de rigoare am făcut 7 ore. La fel și la întroarcere.
În 2013, căpătând mai multă experiență în vacanțele bulgărești, ne-am luat prietenii cu noi în mașină și am ales un traseu mult mai scurt și mai frumos și anume București-Ruse-Razgrad-Tărgoviște-Omurtag- Kotel -Burgas-Sozopol-Duni, 5 ore și 10 minute. Altă viață. La întoarcere am ales același traseu, dar, plecând târziu de la hotel, am prins aglomerație înainte de pod la Ruse.
Parcarea
Insuficientă, dar păzită și gratuită în 2009.
Tot păzită, dublă ca suprafață și număr de locuri de parcare, însă a costat 6 leva/noapte (nu 7 cum am mai citit pe aici).
Cazarea
În 2009 am avut camerele la rând la etajul 4 (echivalentul etajului 2, deoarece etajul 1 era sub nivelul mării, iar etajul 2 era la nivelul aleii de acces, practic un parter) în corpul dinspre dig. În trei camere din patru nu a funcționat căldura oferită prin sistemul centralizat de climatizare. Deși am reclamat acest lucru, nu s-a ostenit să vină nimeni să repare ceva pe acolo. Nu am primit nici păturile suplimentare solicitate la recepție. Am rezolvat problema a doua zi făcând o plimbare până la Burgas la Metro și cumpărându-ne aeroterme.
Camera era spațioasă, balconul frumos, cu o superbă vedere la mare, baia mare și curată. S-a făcut curățenie în fiecare zi, prosoapele au fost schimbate zilnic, lenjeria niciodată (pentru trei nopți, chiar nu a fost o problemă).
În 2013 am avut camere la etajul 6 în corpul central, în aripa cu vedere la mare, dar nu și la piscină. Vedeam marea din orice poziție, iar în stânga vedeam și parcarea. Camera arăta foarte bine deși trecuseră 4 ani și nu fusese renovat între timp, mobilierul a fost ok, instalațiile funcționau bine. Spre deosebire de prima vizită când am tremurat în prima noapte, anul acesta am avut căldură în neștire. Sejurul fiind de cinci nopți, a treia zi ne-au schimbat și cearșafurile.
Restaurantul
Am mâncat doar la restaurantul principal, deși puteam face gratuit rezervare și la cel a la carte cu specific italian, însă marea diversitate de feluri de mâncare ne-a satisfăcut pe deplin. O mențiune specială voi face pentru meniul deosebit din prima zi de Paște, amintind ouăle roșii găsite la fiecare din cele trei mese, pulpa de miel gătită impecabil de la prânz, ciorba de burtă și ciorba de miel de la cină. Baclavalele și saraliile, torturile diverse și multele fructe garantau un desert perfect indiferent de gusturi. Într-una din seri am mâncat și tort de înghețată prezentat cu torțe.
Am mâncat doar pe terasă, lângă balustradă admirând marea. Personalul, vizibil mai numeros ca în 2009, nu te lăsa să te așezi bine la masă că venea să te întrebe ce dorești să bei și erai servit imediat cu apă plată rece, bere sau vin (la sticlă, câteva sortimente). Debarasarea se făcea suficient de repede. M-au deranjat compatrioții noștri veniți în grupuri mari care aveau prostul obicei de a lipi cât mai multe mese (ca la nuntă) obligând personalul și pe ceilalți turiști să facă adevărate slalomuri pe terasă cu farfuria în mână și conversându-se cu voce tare taman cu cei aflați la celălalt capăt al mesei precum și copiii care, nesupravegheați de părinți, scăpau mâncarea pe jos, adesea cu tot cu farfurie.
Cafeaua din restaurant era băubilă, găseai și ness la dozator, însă cei mai pretențioși puteau lua de la orice bar din resort espresso sau cappuccino (în 2009 aveau espressor doar la lobby barul de la MRP).
Cele mai bune cocktailuri le-am băut la lobby bar. Chiar dacă ingredientele erau doar bulgărești, eu am fost mulțumită de calitatea acestora. Existau și mărci cunoscute de import, dar contracost. Am apreciat amabilitatea barmanilor, care, deși erau asaltați de clienți, nu uitau să zâmbească. Anul acesta hotelul fiind plin de români, parte din aceștia comandau la baruri în limba română și nu am văzut să nu fie vreunul servit sau să primească altceva decât ceea ce a cerut.
Plaja și marea
Plaja este perfectă, extrem de lată și cu nisip fin. Umbrelele și șezlongurile, existente în număr foarte mare, cred că ajung pentru toți cei doritori de plajă la mare, chiar dacă tot resortul este plin. Nefiind în sezon, ne-am mulțumit cu plaja de lângă MRP, astfel fiind mai aproape de barul de la piscină. Alți turiști preferau să stea la una din cele două piscine, fiind deschisă și cea de la Marina Beach.
Piscina
Piscina de la MRP-mare, curată, aglomerată, apa încălzită de la soare era mai caldă decât apa mării.
Piscina de la MB – foarte mare, curată, liberă, apa încălzită de la soare era mai caldă decât apa mării.
Piscina interioară de la MRP-mică, încălzită, insuficientă pentru numărul mare de turiști cazați și mai ales pentru copiii acestora care săreau încontinuu în ea, ignorând cu nonșalanță interdicțiile în acest sens. Alături, jacuzzi-liber cu apa o idee mai rece decât cea din piscina interioară.
Animatorii mi-au părut mai puțin activi și insistenți ca în urmă cu 4 ani, însă nu ocoleau pe nimeni, chiar dacă nu toți turiștii erau interesați să participe la diverse activități.
În două seri au fost spectacole la amfiteatru, primul mai bun, al doilea mai slab, după cum comentau alți turiști. Pe mine nu m-a interesat, seara preferând plimbările prin resort.
Ne-am relaxat în cele șase zile petrecute într-un resort foarte verde, curat și civilizat împreună cu prietenii noștri, ignorând restul turiștilor mult prea gălăgioși pentru gustul nostru.
Singurul minus constatat se referă la absența internetului free, lucru inadmisibil pentru un hotel de 5 stele, astfel că voi depuncta hotelul la categoria servicii.
Voi reveni la acest hotel cu plăcere, poate chiar anul viitor.
Recomand acest hotel și, de fapt, întregul complex.
Trimis de Arya in 07.07.13 11:25:07
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Arya); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 42.37294000 N, 27.71428500 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
”București-Ruse-Razgrad-Tărgoviște-Omurtag- Kotel -Burgas-Sozopol-Duni, 5 ore și 10 minute.
ceva detalii despre stare drumului
multumesc mult
@arub
Pentru noi drumul a fost o surpriza placuta.
Ruse-Razgrad avea unele portiuni latite, cu asfalt bun, altele in curs de latire, insa fara a incurca circulatia
Am luat o groapa urata inainte de Trapishte, greu de ocolit, de credeam ca rup masina. Zona cu gropi a aparut mai devreme decat stiam. La intoarcere, toata zona era proaspat peticita, fara gropi, semn ca bulgarii au lucrat si inca eficient intre 1 mai si Paste.
Portiunea pana la intrarea pe autostrada a fost surprinzator de libera. A urmat autostrada mai lunga decat anii trecuti si mult mai buna decat cea de Varna.
mersi mult...
scuze de la Kotel se merge prin Karnobat-Ajtos-Burgas?
@arub:
” scuze de la Kotel se merge prin Karnobat - Ajtos - Burgas?
Eu nu ți-aș recomanda varianta prin Aytos, deoarece drumul este prost. Unii îl preferă pentru faptul că este cel mai scurt, cu serpentine spectaculoase etc., dar eu nu aș merge niciodată pe acolo. Atenție la setarea GPS-ului. Dacă îi dai cel mai scurt traseu, vei ajunge exact pe acolo.
in nici un caz prin Ajtos stiu nicole 33, doar ca eu am pus intrebarea fara sa studiez harta... si am vazut ca se poate evita Ajtos mergand pe autostrada
eu anul trecut am fost pe Varna a fost bine dar parca asi incerca si altceva... desi nu stiu cum stam si pe acest traseu cu curbele tinand cont ca am doi copiii de 5 si respectiv 8 ani
mersi de raspuns
@arub:
Se pare că am folosit același traseu și în aceeași perioadă. Confirm cele descrise mai sus.
Traseul prin Varna-Burgas te va costa câteva zeci de kilometri în plus și o durată a drumului mai mare cu cel puțin o oră.
Dpdv al serpentinelor, eu m-am simțit mult mai bine pe acest drum. Nu spun că este drept, însă traversarea prin munți, același traseu pe care îl folosesc în fiecare an în drumul spre Turcia, mi se pare mai rezonabilă decât serpentinele dintre Obzor și Nessebar, pe care nu ai cum să le eviți dacă mergi prin Varna.
Și ca o completare la cele scrise mai sus, calitatea asfaltului pe autostrada spre Burgas nu se poate compara cu a celui de pe autostrada spre Varna (extrem de zgomotoasă).
Îmi place acest... ehm... en detail al unui review ce nu-i lipsește nimic.
O informare corectă și concretă.
Chiar dacă nu voi ajunge niciodată în locația respectivă, din motive mai... ehm... dilite - nu suport ceafa de bulgar - aglomerație și altele... review-ul s-a scurs plăcut prin ochi.
Felicitări, Arya!!!
@Alex_Macedo:
Mulțumesc pentru apreciere și ecou. Nu aș fi crezut că un articol atât de vechi mai este citit de cineva.
Vizita ta mă onorează.
@Arya:
Întotdeauna, când un articol este... ehm... articulat prin a trece lin prin ochiul cititorului nu are cum să fie decât un succes... articulat.
Eu, la rândul meu, sunt onorat că pot citi ușor.
Cu drag!
Compari mere cu pere, la cativa ani diferenta. Te-ai documentat pe pagina unitatii de cazare? Articolul e tendentios, menit sa disipeze frutrarile cuiva care nu a avut net moca, dar nu a citit ce ofera locul unde se cazeaza.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2021 Peste asteptari — scris în 14.10.21 de Cata.FPopa din VIDRA [IF] - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Placut si foarte relaxant — scris în 25.07.18 de cristisch2003 din BUZăU - RECOMANDĂ
- May.2018 Toate șase-s norocoase! — scris în 23.12.21 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 O vacanta frumoasa — scris în 12.03.18 de ralucalungu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Un concediu reusit si relaxant! — scris în 16.11.17 de gabrielanik1 din IAşI - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Vacanţa la Duni — scris în 18.06.17 de costeldobre din BRăILA - RECOMANDĂ
- Apr.2017 Paste pentru a treia oara la Duni — scris în 19.04.17 de cristim10 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ