ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.07.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 19.04.13
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2017
DURATA: 1 zile
prieteni
10 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Drumeție și reculegere la Mănăstirea Crasna

TIPĂREȘTE

Îmi place primăvară până toamna târziu, mai ales zona de mijloc cu zilele cele mai lungi, pentru că îmi dă posibilitatea să fac ceea ce îmi place cel mai mult, adică să merg pe jos prin pădure. În perioada aceasta, cu câteva excepții, week-end-urile în care nu plecăm mai lung, înseamnă o zi de administrative și una în care alegem un loc la care să ajungem ușor din București, să facem o drumeție de 2-3-5 ore și până seara să ne întoarcem acasă. Când și când ne mai luăm și câte o cazare. Lista noastră de drumeții scurte nu se epuizează niciodată pentru că tot timpul mai auzim de câte ceva și cum mai mult auzim și adăugăm decât executăm, lista se tot lungește.

Din lista asta am ales pentru o zi de la începutul lui iulie Mănăstirea Crasna. Și pentru mănăstirea în sine, dar mai ales pentru drumeția până la ea, pentru că poți ajunge până în poarta ei cu mașina, dar o poți lăsa în parcarea de la capătul satului Schiulești sau pe drumul dintre sat și mănăstire și poți merge pe jos, prin pădure.

Am plecat în dimineața aceea mai târziu față de cum plecăm de obicei, adică la 9 am avut întâlnire la Mc Donalds-ul din Otopeni, unde ne întâlnim atunci când plecăm pe DN1 spre Cheia sau Buzău.

Spre rușinea mea, despre Mănăstirea Crasna, știam înainte de vizita asta decât că se ajunge la ea pe drumul acela frumos prin pădure, așa cum am văzut eu în niște poze acum vreo 2-3 ani. Și că se află în comuna Izvoarele, satul Schiulești, județul Prahova, la poalele Muntelui Ursoaia. Dar odată ajunși acolo ne-am lămurit și cu câteva lucruri. Dacă vreți să aflați istoricul mănăstirii, găsiți la magazinul de acolo, un pliant realizat foarte bine, pe care puteți să-l cumpărați cu 14 lei sau doar să îl citiți. În plus călugării pe care o să-i întâlniți sunt foarte amabili și dornici de vorbă, așa că este suficient să deschideți gura că ei vă acaparează imediat.

Din pliantul acela am reținut și eu lucrurile esențiale și anume că Mănăstirea Crasna se află la o altitudine de aproximativ 750 de m (Ursoaia având 1162), pe malul stâng al pârâului Crasna, că a fost la început un schit, iar ctitorii lui au fost câțiva călugări din zona Văleni și Izvoarele, care au donat o adevărată avere, multe moșii, o vie, animale, foarte multe pogoane de pământ și alte acareturi, pe care schitul le-a pierdut însă o dată cu legile și decretele privind secularizarea averilor mănăstirești.

Am mai aflat că de-a lungul vremii schitul Crasna a avut diferiți locuitori, de la 50-60 în anii de început, 2-4 la începutul anilor 1900, nici unul în anii 1960, când schitul a fost desființat de către comuniști, iar astăzi a ajuns din nou să numere aprox 30 de călugări. Schitul Crasna așa cum a fost recunoscut până a dobândit statutul de mănăstire în anul 2001, a fost afectat de incendii și cutremure, dar a fost refăcut de fiecare dată, iar noi am găsit un lăcaș super înfrumusețat.

Dar să ne întoarcem la drumul nostru. Până în satul Schiulești sunt aprox 120 de km din București, iar noi am urmat traseul București - Ploiești pe DN1 și apoi pe DN1A am urmat drumul de Cheia pe la Boldești-Scăieni - Vălenii de Munte și după Văleni, chiar înainte de intrarea în localitatea Izvoarele se face un drum la stânga și sunt indicatoare de Schiulești (sat), 5 km și Mănăstirea Crasna (12 km, sper să nu fie 10!).

Satul Schiulești prin care am trecut ne-a cam lăsat fără cuvinte. Strada principală era cam șifonată pentru că se vedea că tocmai fuseseră astupate niște săpături și cred că le-au băgat gaze sau canalizare, dar pe ulițele în pantă, stânga-dreapta, se vedea un asfalt proaspăt, de toată frumusețea. Nu doar asta ne-a plăcut. Gospodării ca în satul ăsta eu nu cred că am mai văzut prea des. Este adevărat că nu am luat-o pe ulițe, ci am mers doar pe strada principală, dar toate curțile în care ne-am uitat erau curate, îngrijite, pline de flori, casele frumoase, chiar dacă modeste, și în general fără troace și acareturi, cum suntem obișnuiți să vedem prin satele noastre.

Mi-am propus să mai merg o dată în satul acesta pentru că ori am fost într-o zi când am văzut totul roz, ori așa era și trebuie să mă mai conving o dată. Sunt anumite locuri din drumurile mele în care mi se face câte un click iar satul ăsta, Schiulești, de care nu auzisem în viața mea, a fost unul dintre ele.

La ieșirea din sat este o parcare unde se pot lăsa mașinile și autocarele. Este și un afiș pentru taxă, 5 lei/oră, dar noi n-am văzut pe nimeni pe acolo nici când ne-am dus, nici când ne-am întors. Nu sunt foarte multe locuri de parcare dar nici nu se oprește toată lumea aici, pentru că drumul continuă și se poate merge cu mașina liniștit, încă destul de mult. De aici, de la capătul satului până la mănăstire sunt 3 km dar cu mașina se poate merge lejer, cel puțin până cu 700 de m înainte de mănăstire, unde este un indicator că din acel loc pot merge doar mașini 4*4. Eu cred că pot merge și alte mașini pentru că am văzut mașinile mănăstirii care nu erau 4*4 dar și altele care au mers până acolo. Erau mașini parcate cam pe tot drumul, la distanțe, mai mari sau mai mici unele de altele.

Acolo, la capătul satului, cu intrare din parcare se vedea și un parc, dar l-am lăsat pentru finalul excursiei.

Noi ne-am lăsat mașinile în parcare pentru că venisem pentru drumeția de 6 km (dus-întors). Drumul este cu plăci betonate și este în plin soare o bucată, dar după aceea intri într-o pădure deasă și frumoasă și este mai mare dragul să mergi prin ea. Am ochit de la dus tot felul de plante medicinale și cum anul acesta nu aveam stocul făcut, la întoarcere am adunat sunătoare, coada calului, coada șoricelului, țintaur și cimbrișor. Le-am uscat și așteaptă să le bem.

Drumul betonat se termină la un moment dat, dar se continuă cu unul forestier până la indicatorul de 0,7 km, care zice că de acolo nu se mai poate cu mașina. Am intrat într-adevăr pe o potecă forestieră, cam pietruită și cu niște șleauri, dar au trecut mașini pe lângă noi, deci cui nu îi este așa milă de mașină poate încerca, am văzut destui.

Peisajele de jur-împrejur, până intri în pădure și nu mai vezi, sunt extraordinare, cred că nu realizăm tocmai bine ce țară frumoasă avem.

La scurt timp am ajuns într-o poieniță și de acolo drumul se bifurcă. Înainte, traversezi un pod suspendat peste Crasna și se intră în pădurea deasă unde urcușul devine din ce în ce mai solicitant, dar traseul nu mai este lung de aici până la intrarea în mănăstire (aprox 10-15 minute de urcuș), iar în stânga este șoseaua care este puțin mai lungă dar urcușul este mai lin și se ajunge în spatele mănăstirii.

Noi am traversat podul și am luat urcușul în piept dar ne-am propus să ne întoarcem pe celălalt drum. Din loc în loc sunt băncuțe cu mese pentru odihnă pentru cei care simt nevoia. Am ajuns mai repede decât doream la poarta mănăstirii și ne-am oprit la masa de la intrare ca să ne tragem puțin sufletul, dar să ne mâncăm și sandwich-urile pe care le aveam de acasă, picnic care este plăcerea noastră în acest gen de excursii. Cu toate că abia așteptăm momentul ăsta, acum puteam să nu ne grăbim pentru că după ce am intrat, toată lumea ne îndruma spre sala de mese ca să mâncăm (gratuit) o mâncare foarte bună, după cum ne spuneau cei care veneau de acolo. Nu ne-am dus pentru că tocmai mâncasem, dar ne-a părut rău pentru că am ratat această experiență. Nu știu dacă tot timpul este așa la Crasna, ne-a fost rușine să întrebăm, dar cred mai degrabă că a fost vreun praznic în ziua aceea. Cei care s-au dus să vadă locul au găsit o trapeză modernă și au aflat că la Crasna se asigură masa și cazarea pelerinilor, fără costuri. Bănuiesc însă că fiecare face o donație de echivalentul acestor servicii.

Mănăstirea este foarte, foarte frumoasă. Am găsit biserica veche care are hramul Sfinții Împărați Constantin și Elena, biserica nouă Acoperământul Maicii Domnului, construită în anii 1990, dar și un altar de vară, cu hramul Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, toate pictate de o familie de pictori bucureșteni. Pe domeniul mănăstirii sunt mai multe corpuri de clădire, unde te poți caza, chilii și grădini superbe. Am concluzionat cu toții că acolo este mână de peisagist și nu de călugări.

Am mai găsit o cruce de piatră pictată, o troiță a eroilor și un mic lac cu nuferi din afara mănăstirii de care ne-a spus unul din oamenii cu care am interacționat și care era un client vechi al mănăstirii, după cum ne-am dat seama. Am găsit imediat, după zidurile mănăstirii, lacul cu nuferi înfloriți, unde este și un izvor de unde ne-am alimentat cu apă. Tot acolo în spatele mănăstirii sunt grădinile de zarzavat, serele, livada și curtea cu păsări, o gospodărie extrem de frumoasă și de îngrijită.

Mănăstirea are apă curentă adusă din munte, credincioșii găsesc aici o bibliotecă cu cărți vechi și o colecție de icoane și obiecte bisericești care vor face obiectul unui muzeu după cum am aflat de la magazinul de suveniruri. În afară de credincioși, Schitului și apoi Mănăstirii Crasna, i-au mai călcat pragul diferite personalități printre care Nicolae Iorga, PF Daniel, actualul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, PF Patriarh Teoctist care a fost la Crasna de mai multe ori, dar și cunoscutul poet Ioan Alexandru care chiar i-a dedicat o poezie.

După ce ne-am plimbat și noi pe tot domeniul, pe aleile cu flori de toate culorile și mărimile, ne-am așezat pe niște băncuțe la umbră în zona bisericuței de vară, am mâncat colivă dintr-una din biserici, ne-am luat apă de la agheasmatar-ul care se află chiar la intrare și am fost la magazinul de suveniruri.

La întoarcere ne-am întors pe drumul de mașină și nu pe cel din pădure pe care am venit ca să schimbăm puțin. Este mai lung dar tot prin pădure, la fel de spectaculos, doar mai puțin abrupt din cauza lungimii.

Drumul acesta ne-a scos la podul peste Crasna, unde începe urcușul mai solicitant, deci pentru cei care consideră că nu pot, este bun acest drum de mașină care este un pic mai lung, dar nu cu mult. El merge pe lângă apă și din loc în loc sunt poienițe unde am văzut vetre de foc și locuri de campare.

Când am ajuns în parcare am intrat în parcul din satul Schiulești, pe care l-am văzut de la dus. Am concluzionat că satul ăsta, Schiulești, are un primar gospodar, iar parcul acela este cartea lui de vizită. Probabil este făcut cu fonduri, sau nu neapărat, pentru că nu avea nici un panou, dar dacă ajungeți să intrați neapărat și să nu rămâneți la intrare, în zona chioșcurilor și a pajiștei unde este scena de spectacole. Am aflat că fusese chiar cu o seară în urmă un spectacol. Ne-am afundat și noi în el, parcul este mare, plin de alei care urcă și coboară, sunt locuri de joacă pentru copii și am găsit mai multe mămici cu copii care se jucau în locuri special amenajate, multe flori, pomi, în afara parcului se vede și un teren de fotbal, bine amenajat și pe măsură ce înaintezi ai în toate părțile o panoramă extraordinară asupra Muntelui Ursoaia.

Am plecat din parc plini de admirație pentru gospodarii acestui sat care ne-a impresionat, am trecut din nou prin el și pentru că era devreme când am ajuns în DN1A, în loc să facem dreapta spre casă, am făcut stânga pentru că imediat după Izvoarele este Măneciu Pământeni și lacul pe malul căruia voiam să ajungem. Am găsit lacul de la Măneciu așa cum îl știm dintotdeauna, aici nimeni nu găsește nimerit să facă ceva. Lacul este extrem de frumos dar nepus în valoare. Am fost în zona barajului și în afară de niște pescari și a vaporașului Telejenel, ancorat la mal, n-am găsit nimic pe acolo. Păcat de zonă și de lac, ar putea să fie un loc de atracție.

În drum spre casă, la Boldești-Scăieni, am făcut iar stânga și am urcat cei 3 km până în vârful dealului, pe o șosea asfaltată, până la Crama Seciu ca să mâncăm. Am mai fost la Seciu de mai multe ori și mi-a plăcut mâncarea de fiecare dată. Dacă ați fost la Seciu, știți terasa aceea mare. Duminică seara toate mesele erau rezervate. Eram cam înfometați și am tot insistat pentru o masă. Până la urmă am așteptat să termine cineva, ne-am așezat și noi și am mâncat o tochitură cu mămăliguță care nu m-a dat pe spate pentru că a avut un sos nu prea grozav, soțul un berbecuț la cuptor, care nu a fost așa aspectuos cum ne aminteam. Am băut o bere și o socată de casă care nu mi-a plăcut deloc și am mâncat o porție de papanași împărțit la doi care nici ăla n-a fost așa grozav. Toată masa a făcut 96 de lei, locul este superb, servirea a fost bună, nu putem să ne plângem, dar mâncarea nu a mai fost așa cum știam... Cred că li s-a cam suit la cap... bilă neagră. Era aproape întuneric când am plecat de la Seciu, am trecut s-o salut pe mama, care-i pusă bine în drumurile mele spre Cheia sau Buzău, iar la 11 noaptea parcam în fața casei din București.

Nu știu dacă vă plac escapadele de genul ăsta, dar dacă da, puteți lua în calcul și o drumeție până la Mănăstirea Crasna. Puteți să faceți ca mine, dus-întors în aceeași zi, sau să vă cazați acolo, veți fi extrem de încântați de zonă.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Aurici in 28.07.17 07:16:55
Validat / Publicat: 28.07.17 09:55:40
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SLĂNIC [PH].

VIZUALIZĂRI: 11620 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

19 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 Chiliile scăldate în flori.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 40250 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

19 ecouri scrise, până acum

tata123 🔱
[28.07.17 10:39:27]
»

@Aurici: Superb! Acum 1-2 săptămâni am trecut prin Schiulești și mă bătea drumul să mă abat către mănăstire. Au trecut vreo 8-9 ani de când am fost acolo; pe atunci drumul din parcarea amenajată spre mănăstire nu era betonat nici măcar 50 m (am înțeles că această operațiune a început din toamna trecută și a continuat în primăvara). Am lăsat autoturismele în parcare și am mers pe jos acei kilometri, pădurea oferindu-ne răcoarea mult dorită.

Așezarea mănăstirii în acel cadru natural de vis și mulțimea florilor din curte induc o stare de bine, de relaxare, de bucurie. Felicitări!

AuriciAUTOR REVIEW
[28.07.17 12:35:08]
»

@tata123: Aaaa, păi spune-mi de satul ăsta, de Schiulești. Cum ți se pare?

Da, se văd lucrări proaspete acolo, inclusiv asfaltarea, parcul cel nou, care mi-a plăcut extraordinar de mult, lucrările de canalizare sau gaze, ce le-o fi băgat... și în general mi s-a părut un sat de oameni gospodari. Ne-am uitat cu atenție prin curți și mi-a plăcut ce am văzut. Mi-am propus să mai trec să mă duc și pe ulițe în sus și în jos. Nu știu ce-am avut cu satul ăsta...

Și noi am lăsat mașinile în parcare, chiar dacă puteam să mai mergem, dar ne-am dus pentru drumeție. Și-așa ni s-a părut cam scurtă, dacă mai și mergeam cu mașina...

Mulțumesc pentru vizită, numai bine, week-end plăcut!

elviramvio
[28.07.17 13:44:42]
»

@Aurici:

Mi-a placut poza cu imbratisatul copacului, sufletul totusi a reusit ce nu au reusit mainile!

Dacă ai adunat plantele medicinale cat mai departe de drumul pentru masini, ai facut bine, altfel nu sunt decat otravuri. Vad ca te pricepi si la asa ceva!

Pozele cu padurea m-au incantat, imi plac teribil.

Drumetii frumoase!

AuriciAUTOR REVIEW
[28.07.17 14:18:49]
»

@elviramvio: Sufletul reușește întotdeauna, el nu se lasă niciodată, chiar dacă altele mai scârție. Noi știm asta, nu?

De ani de zile, beau numai ceaiuri din plante adunate de mine, iar acasă cresc mentă, preferata mea.

Daaaa, și mie îmi place pădurea. Aș fi încărcat poze cu nemiluita. Noroc că mai realizez că lumea n-are timp, ca și mine, de altfel.

Drumeții frumoase și ție. Oricum ești privilegiată că ești mai aproape de pădure decât noi, cu una din case. Zic bine, nu? Tu trebuie doar să respiri aerul ăla și ai făcut o drumeție...

Mihai18
[28.07.17 14:52:41]
»

Confirm conținutul acestui review care cuprinde multe detalii și îl apreciez. Mi-a plăcut și P-61 pentru că mă mai pricep să citesc și printre rânduri.

Îmi permit o mică completare și intuiesc că @aurici nu se va supăra.

Am fost la această mănăstire de 2 ori, prima dată în interes de serviciu, împrejurare în care am cunoscut și discutat cu starețul mănăstirii. Confirm ce scrie colega noastră. Pentru cei care vin să se roage, masa si cazarea sunt gratuite. Am întrebat pe stareț cum deosebește pe turiști de pelerini și mi-a spus că în prealabil discută cu ei și după felul cum gândesc și răspund, îi recunosc. Mi-a dat un exemplu. Dacă cel care solicită cazarea întreabă, la ce oră începe slujba, când se citește Sf. Liturghie, etc, înseamnă că este un credincios venit să se roage.

Tot în acea împrejurare, la ora prânzului eram încă acolo. Ni s-a propus o pauză pentru masă și am fost conduși într-o cameră unde masa era deja așezată. Călugărul care ne-a însoțit ca și gazdă, la început ne-a solicitat să ne ridicăm în picioare, el a spus o scurtă rugăciune și după aceea am început servirea mesei.

Zona și mănăstirea sunt foarte frumoase și ulterior am mers cu familia, desigur ca turiști.

Mitica49
[28.07.17 15:30:24]
»

@Aurici: Fumoasa invitatie la drumtie, demna de luat in seama, mai ales ca pana acolo (de la Braila) nu-i chiar foarte departe.

Ma bucur ca am dat votul de superbonus.

Drmuri bune si excursii frumoase!

AuriciAUTOR REVIEW
[28.07.17 16:08:07]
»

@Mihai18: Cum să mă supăr când veniți cu așa completări? Eu am amintit de asta dar mie nu îmi place să particip la așa ceva, nu mă simt în largul meu. În orice caz, călugării mi s-au părut foarte deschiși și calzi. Interesant mod de a departaja pelerinii de turiști, nu m-aș fi gândit. Cred că n-am ajuns la înțelepciunea aceea. Din această cauză o să merg în continuare ca turist la aceste lăcașuri.

Numai bine, week-end-plăcut și mulțumesc pentru completări.

@Mitică49: Așa este, Brăila nu este chiar departe. Zona este superbă, chiar vă rog să o luați în calcul, o să vă placă. Știu cât iubiți România și locurile noastre.

Mulțumesc de ecou și SB, numai bine și să ajungeți cât mai curând la Crasna.

elviramvio
[28.07.17 23:16:10]
»

@Aurici:

Zici bine cu aerul padurii doar ca unii si-au luat legile in maini si-si fac portie cu drujba!! Sper sa se opreasca, altfel vom fi nevoiti sa vindem inainte de a nu mai putea ingriji noi casa (varsta bat-o vina). Zona de care vorbesc a fost impadurita pentru a opri apele de pe versanti sa vina in sat, acum deja se vad rezultatele nesabuintei unora dar inca nu in zona mea.

Oameni fara minte - apa va veni si peste ei - desi se lauda cu diplome si... functii!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AuriciAUTOR REVIEW
[31.07.17 08:04:40]
»

@elviramvio: Ufff, nu-mi spune ca am o parte din rude la Campulung si stiu de raziile de acum vreo 3-4 luni pe tema asta. Numai ca nu stiu daca s-a intamplat cu cine trebuie. Cred ca ne depaseste povestea si asteptam sa le vina mintea la cap mult si bine...

mishu
[31.07.17 14:44:14]
»

@Aurici: O drumetie minunata, o incantare pentru trup si suflet.

Felicitari, votat cu mare drag.

AuriciAUTOR REVIEW
[01.08.17 00:17:03]
»

@mishu: Așa este, o drumeție la îndemâna multora dintre noi, într-un loc minunat. Mulțumesc pentru ecou, te pup.

iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[02.08.17 12:58:11]
»

@Aurici: Am fost și eu la Mănăstirea Crasna (de Prahova) în urmă cu câțiva ani. Era un pelerinaj organizat de Biroul de Pelerinaje al Patriarhiei Române. Autocarul a rămas în parcarea despre care amintești și tu, iar noi - majoritatea persoane în vârstă - am luat-o agale pe drumul forestier. Nu-mi amintesc dacă în noaptea precedentă plouase, dar știu că șleaurile aveau pe alocuri apă și noroi. La pas, cu grijă, am ocolit. Unii au făcut autostopul și au mai scurtat din deplasarea pietonală. Mai dificilă a fost zona pe unde mașina nu mai merge, noi trebuind s-o luăm la vale, apoi pieptiș până la intrarea în curtea mănăstirii.

Mai târziu, starețul Mănăstirii Stelea din Târgoviște - un călugăr provenit din obștea de la Crasna - mi-a spus că exista și un drum de mașină care ajunge chiar la mănăstire, dar - bineînțeles - nu era potrivit și pentru un autocar.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AuriciAUTOR REVIEW
[02.08.17 13:06:55]
»

@iulianic: Nouă drumul ne-a plăcut foarte mult și a fost chiar potrivit ca și lungime. Doar de acolo de la podeț, unde începea urcușul mai abrupt a fost un pic de efort dar nu ne alerga nimeni, așa că am mers în ritmul nostru, adică al celui care poate cel mai greu din grupul nostru, așa cum facem mereu.

Mi-a plăcut mult drumeția și cred că o s-o repetăm. I-am promis mamei că o duc acolo, dar o să mergem cu mașina cât mai aproape.

Ajung mașinile, da, până în poarta mănăstirii. Chiar ei au câteva mașini parcate acolo, în spate, care nu sunt cu garda sus. Și chiar am văzut un călugăr care a plecat o dată cu noi cu o mașină obișnuită. Autocarul însă nu cred că ajunge la podeț pentru că de acolo drumul forestier este bun. Dar este o porțiune scurtă, cu șleauri, cum bine zici și tu, de care se trece mai greu.

Mulțumesc mult pentru completările tale, călătorii frumoase în continuare.

liviu49
[14.10.17 18:00:34]
»

@Aurici: Imi scapase acest articol si l-am descoperit tocmai astazi. Dar asta nu inseamna ca nu ma pot felicita ca am reusit sa aflu despre un loc deosebit, pe care nu -am vazut. Si nici nu se poate spune ca locurile frumoase sunt mai la adapost daca sunt mai retrase. Cei care stiu sa pretuiasca aceste locuri nu vor fi deranjati ca nu pot intra cu masina in biserica. Mersul prin natura nu fac decat sa mareasca dorinta de a ajunge la obiectivele propuse si le vor aprecia mai mult.

Felicitari pentru drumetie, pentru articol si mai ales pentru poze. Am si eu o intrebare, legata de poze. Ce am admirat eu in P20 si P 21, sunt in Romania, sau in Austria? Pentru ca sunt prea frumoase! Inca o dovada, daca mai era nevoie, ca Romania inca mai ascunde locuri cu care strainii s-ar lauda daca le-ar avea la ei in tara.

Dar ma opresc pentru a nu va plictisi cu vorbele mele.

Numai bine si calatorii placute!

AuriciAUTOR REVIEW
[16.10.17 15:32:24]
»

@liviu49: De plictisit, este exclus.

Locurile sunt frumoase, într-adevăr și de multe ori am spus și eu că avem peisaje care rivalizează cu cele mai frumoase din lume. Trebuie să descoperim cât mai multe în viața asta și asta încercăm să facem și noi.

Dacă aveți printre cei cu mașina doritori de vizite la mănăstiri, Mrea Crasna vă poate satisface și dorința de drumeție și nu este greu pentru nimeni.

Aștept să ne povestiți.

Călătorii plăcute și dvs!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
zoloft
[05.06.19 19:30:41]
»

Salutare; stie cineva daca la Manastire se poate ajunge in acest moment cu masina (turism, nu 4x4) pana la poarta precum si daca se pot face cazari peste noapte in Manastire?

AuriciAUTOR REVIEW
[05.06.19 20:33:46]
»

@zoloft: Când am fost noi se ajungea cu mașina pana în poarta (dacă nu-ți e prea mila de ea) și se doarme acolo, dar cred ca trebuie sa vorbești în prealabi, ca sa nu riști un grad de ocupare de 100%.

Dacă tot suni întreabă și de starea drumului. Cu ploile astea cine știe ce-o fi pe acolo. Prahova a fost afectata rău, stiu pentru ca ai mei stau pe aproape.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
zoloft
[05.06.19 21:11:34]
»

@Aurici: mulțumesc. Ai un nr de telefon de pe acolo?

AuriciAUTOR REVIEW
[05.06.19 23:56:58]
»

@zoloft: Cred că aveam, dar nu știu unde să-l caut acum, în casa mea mare

Dar du-te pe link-ul de mai jos si vezi că găsești un telefon acolo. ortodox.ro/manastiri/mana ... na_prahova.html.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, elviramvio, iulianic, liviu49, Mihai18, mishu, Mitica49, tata123 🔱, zoloft
Alte impresii din această RUBRICĂMănăstirea Crasna [Prahova]:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.10283780097961 sec
    ecranul dvs: 1 x 1