ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.08.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 05.09.12
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUL-2014
DURATA: 6 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
0.00%
Sub orice critică
CAZARE [camere etc]:
25.00%
Foarte nemulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
25.00%
Foarte nemulțumit
PLAJA şi MAREA:
0.00%
Sub orice critică
DISTRACŢ. / RELAXARE:
0.00%
Sub orice critică

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
10.00%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 13 MIN

7 zile in Insula Kos

TIPĂREȘTE

Tocmai m-am intors din Insula Kos. Mai fusesem in Grecia in doua randuri (Corfu si Creta) si nu aveam mari asteptari, dar pur si simplu nu am mai gasit nimic la nicio agentie, iar zilele noastre de vacanta erau numarate. Voiam sa mergem in Spania sau Portugalia, eventual Sicilia sau Sardinia, dar ne-am trezit mult prea tarziu. Trebuia sa ajungem la un hotel de la Tigaki, o statiune care are o plaja mai buna decat in restul insulei. Studiasem hotelul, stiam ce ofera zona, deci nu mergeam in necunoscut. Numai ca pe aeroportul din Kos am avut surpriza sa aflam ca am fost transferati la hotelul Kipriotis Panorama despre care nu stiam nimic altceva decat ca se afla in zona Psalidi, unde plaja era foarte proasta.

Hotelul este, dupa criteriile grecesti, de 5 stele, dar, dupa criteriile UE, nu cred ca primeste 3. Initial a apartinut firmei Iberostar si a fost un hotel bun. Astazi nu mai este. Cladirea hotelului este monumentala, fiind asezata pe panta unui deal, la vreo 250 de m de malul marii, chiar vis-a-vis de orasul antic Halicarnas din Asia Mica, azi Bodrum. Pana in capitala insulei, adica pana la Kos, sunt 5-6 km. In teorie sunt masini cu care poti merge spre Kos, dar circula dupa legile lor si sa le astepti chiar numai 10 minute este cam neplacut caci insula are veri caniculare. Nu a mai plouat din luna mai, insula fiind din aceasta cauza aproape desertica. Mai traieste doar vegetatia de pe langa hoteluri care este cat de cat udata, in rest totul este uscat. Pe muntii din zona centrala a insulei mai sunt niste paduri, de obicei de pin, care sunt verzi, altfel te simti precum in Sahara. Norocul este ca pe malul marii bate non stop briza, altfel ar fi mai greu de suportat vara decat in Bucuresti. Dimineata, la ora 6 sunt 25-26 de grade.

Sa revenim la hotel. El detine spatii imense, sali uriase, dar multe dintre ele nu servesc la absolut nimic, sunt spatii irosite. Receptia hotelului este atat de mare incat obosesti mergand prin ea. In fata receptiei este o terasa mare, cu fotolii, in care nu se intampla niciodata nimic. O alta terasa foarte mare se afla in fata clubului, dar ziua este pustie. Hotelul are un restaurant numit Ariadne unde se iau cele trei mese. In fapt este exact ca o cantina. Un alt restaurant, Triton, se afla tot in incinta hotelului. Nu prea are clienti caci majoritatea turistilor sunt cu all inclusive veniti. In plus are preturi duble sau triple fata de normal. Mai exista un bar langa piscina care functioneaza intre 10-18. Dupa inchiderea lui se deschid alte doua baruri, unul la parter, altul la ultimul etaj, pe o terasa, care functioneaza intre 18,30-1,30. Cel de la etajul 7 este singurul loc placut din hotel caci terasa, fiind la inaltime, este racoroasa.

Personalul de la receptie este total neprietenos si ineficient. De cate ori am am avut nevoie de ceva, am fost intampinati cu plictiseala si cu boscorodeli (poate injuraturi?) in limba greaca. Pot da multe exemple. La sosire ne-au spus ca bagajele vor fi duse de un curier in camera. Dupa 4 ore, ele se aflau tot in receptie, iar noi, veniti de pe drum, voiam sa facem un dus si sa ne schimbam toalele transpirate. Satui de asteptare, le-am carat noi in camera. La un moment dat am cerut o harta a insulei. Ne-a fost adusa dupa 5 ore. Am comandat un taxi prin receptie. A venit cu 15 minute intarziere pentru ca taximetristului i s-a spus sa mearga la Kipriotis Aqualand. De la receptie trebuia sa ni se dea un card cu care sa putem lua prosoapele pentru piscina. Nu ne-a fost dat. Am aflat in cea de-a 6 zi care este filiera prosoapelor. Si exemplele pot continua, dar cred ca sunt suficiente.

Accesul la camere se face cu trei lifturi. Este un infern caci lifturile sunt tot timpul pline si se opresc la fiecare etaj. Faceam vreo 10 minute din receptie pana in camera. De groaza liftului, preferam sa cobor 7 etaje pe jos. Accesul in camere se face pe baza de card. Am primit doua carduri. Unul nu a mers deloc, al doilea dadea 3-4 rateuri la fiecare utilizare. In toate hotelurile care aveau card, el putea folosit si in baruri si restaurante, la sfarsit urmand sa platesti tot ce ai consumat. Cardurile de la Panorama erau doar de deschis usi.

Camerele sunt destul de mici, de 13-14 mp. Nu asta e problema, dar mobilierul este urat si ieftin, standard. Personalizarea consta in niste aplici in forma de coloane, kitchoase rau. Camerele au mocheta de culoarea nisipului, cu niste picatele rosii. La intrarea in camera, mocheta este cenusie, la fel in dreptul paturilor. Cea de pe holuri este plina de pete. Baia este mica, dar utilata cam cu ce trebuie (cada, dus, vas toaleta, lavoir, uscator de par si oglinda pentru machiaj). Prosoapele sunt albe, curate, se schimba la doua zile. In dotarea baii sunt si doua halate de baie, dar nu exista niciun loc unde le-ai putea agata. Ne-au exasperat caci le tot mutam dintr-un loc in altul. Camerista ni le-a atarnat de manerele de la usile dulapului, dar atarnau pe mocheta murdara. Cel mai curios este ca in baie, exact langa hartia igienica, se afla un telefon. Nu stiu de ce era necesar, caci exista un telefon si in camera. Din inventarul camerei ar fi de amintit un televizor cu diagonala destul de mica, cam depasit de evenimente, de prin anii 90'. Frigiderul a avut o sticla de apa plata la venire, dar nu a mai fost umplut niciodata. Eu ma asteptam sa-l gasesc doldora. Ne cumparam noi sucuri de la un magazin din incinta hotelului. Aerul conditionat, desi era dat la maxim, nu racorea niciodata camera, doar ventila nitel aerul. Noaptea era cumplit de cald desi nu ne acopeream cu nimic. Paturile erau tari , cu arcuri, iar pernele erau umplute , cred, cu ceva sintetic. Nu prea am putut sa dorm. Balconul avea o priveliste anosta. Vedeam un deal cu vegetatie arsa de soare si un mic hotel. Balconul nu putea fi utilizat pana la 9 seara. Era in plin soare si se incingea betonul ala de asemenea maniera incat noaptea balconul functiona pe post de radiator. Pe balcon se afla o masa rotunda si 2 fotolii impletite. Nicio planta care sa-l faca cat de cat primitor. Nici macar un suport de uscat prosoape sau costume de baie. Camera nu mi-a placut deloc. Am avut parte de o inundatie in baie, iar de doua ori apa nu a avut presiune si nu am putut sa fac dus. Prima data a venit doar apa rece, a doua oara doar apa fierbinte.

Masa o luam la restaurantul Ariadne, care avea o sala imensa si o terasa foarte mare. Nu se putea fuma pe terasa, drept pentru care hotelul asta este un calvar pentru un fumator. Eu inteleg sa fie protejati nefumatorii, dar nu inteleg sa fie haituiti fumatorii. Eu am tabietul meu zilnic. Ma trezesc cu o cafea amara si o tigara. Astea sunt pe post de purgativ. M-am ales cu o constipatie de 6 zile, am crezut ca fac ocluzie intestinala. Oricum, m-am simtit cumplit si nu doresc nici dusmanilor o asemenea stare de inconfort. Masa de dimineata a fost OK: fructe uscate, cereale, lapte, ceai, cafea, iaurt, branzeturi, mezeluri, oua sub diferite forme, checuri, fructe, carnaciori, sunculita prajita. Francez, englez, german sau ce erai, iti gaseai formula de mic dejun care te avantaja. Fresh-ul de portocale era pe bani. Masa de pranz si cina erau cu mari probleme. Tot ce era mancare gatita era foarte prost, chiar de nemancat. Singurele mancabile erau salatele, dar si astea aveau rosii necoapte sau cartofi nefierti. Pestele era din cel congelat si era prost gatit. Toate legumele de la garnituri erau doar decongelate si usor incalzite. Fara gust si crude. Mancabile erau niste frigarui de piept de pui pe care insa nu era nici macar sare. Erau ca talpa de pantof. O singura data am gasit ceva bun: niste rosii si ardei umpluti cu orez si plante aromatice (fara carne). Erau si paste, dar nu le-am incercat caci nu-mi plac deloc. Inghetata era semi-chimie, dar o puteai manca. Erau vreo 5 sorturi de prajituri gen baclava. Toate identice ca gust, dar diferite ca forma. Mai erau si niste prajituri cu crema, chiar multe. Se deosebeau doar prin forma si culoare, dar erau la fel la gust: dulci. Nici macar o vaga aroma de vanilie, scortisoara sau fructe nu aveau. Hrana de tip industrial. Bucataria hotelului este de nota 2. In orice taverna se mananca mai bine.

N-am inteles de ce managerul hotelului a angajat o armata de chelneri. Erau cu zecile. Misia lor era sa aseze tacamurile, sa-ti aduca niste apa, suc sau bere si sa debaraseze mesele. Tacamurile ni le puteam lua si singuri, iar bauturile astea puteam sa le luam de la dozatoare. 6 chelneri ar fi fost suficienti pentru debarasarea meselor. Sa cumperi 2-3 dozatoare cred ca este mai inteligent decat sa angajezi un sezon 60 de chelneri. La intrarea in restaurant erau ,de 3 ori pe zi, un el si o ea care ne spuneau kalimera si kalispera. Asta era slujba lor. Pai sigur ca hotelul are preturi astronomice daca au fost inventate asemenea slujbe. Restaurantul arata precum o cantina pentru ca era un zgomot infernal. Erau cupluri cu cate 5-6 copii care zbierau de-ti venea sa fugi, nu sa mananci. Desi seara regula spunea ca barbatii trebuie sa aiba pantaloni lungi si pantofi, toata lumea era in pantaloni scurti si cu papuci in picioare. O adunatura jalnica. Era un singur aparat de prajit painea pentru sute de turisti. Dimineata era imposibil sa-l folosesti caci venea o mamica care prajea 20-25 de felii si te termina psihic. Acelasi lucru era si la frigiderul cu inghetata. Stateai 10-15 minute, dar te plictiseai sa mai astepti si renuntai. Era exact ca la « impinge tava ». Bauturile de la all inclusive nu stiu care erau. Normal era ca ele sa fie afisate la vedere la bar si la restaurant. Orice am cerut, mi s-au luat bani. Se pare ca erau gratis (vorba vine, ca erau tot pe bani) doar apa chioara, apa plata, cafeaua, niste sucuri semi-chimice, coca de la dozator si berea de la dozator. Posibil, dar nu sunt sigura, si ouzo. Am platit pana si sifonul si apa minerala carbogazoasa. Sa iti tot iei all inclusive…

Hotelul nu avea niciun program de divertisment, nici pentru copii, nici pentru adulti. Doar luni seara venea in barul de sus un individ care canta la saxofon un fel de jazz. In amfiteatrul de la Aqualand erau oarece spectacole, dar puerile rau.

Practic in Psalidi nu ai ce sa faci. Nu exista decat un minimarket si, probabil, niste magazine in interiorul hotelurilor. Noi aveam un magazin de bijuterii in care n-am vazut pe nimeni intrand si un magazin cu articole de plaja, sucuri si suveniruri. Nu am gasit nicio agentie de voiaj, dar am dat peste un magazin care inchiria masini, biciclete si alte mijloace de locomotie. Am vrut sa mergem pe o insula din apropiere. Era o excursie pe care ne-o propunea ghida noastra. Ne-a dat intalnire la ora 19 in holul hotelului. Intre 19 si 21 am patrulat intre camera, receptie, restaurant, dar a aparut doar dupa ora 21. Plini de draci si de neincredere fata de aceasta persoana, am refuzat sa mai mergem. Speram sa apara prin hotel indivizi de la alte agentii cu propuneri de exursii, dar nu a venit nimeni. In alte hoteluri in care am stat nu puteam sa scapam de propuneri.Solutia cea mai buna este sa mergi in Kos, in port, si sa iti alegi de acolo excursia si vaporul. Preturile sunt mult mai mici decat cele practicate de agentii, dar trebuie sa mergi seara in Kos si apoi iarasi dimineata. Nu este prea comod, iar taxiul nu este foarte ieftin. Noi am circulat doar cu taxiul caci nu avem carnete de conducere. Un taxi pana in Kos ,comandat prin receptia hotelului, costa 16 euro, dar la intoarcere, presupunand ca il iei din statia de taximetre, costa doar 10 euro. Drumul pana la aeroport, care e cam departe, taman in capatul celalalt al insulei, costa 40-45 de euro.

Spuneam ca nu ai ce sa faci in Psalidi. Nici macar baie. Plaja cea mai apropiata de hotel este mizerabila. Un amestec de pietre, praf, deseuri umane si alge uscate. Nu se poate intra in apa din cauza pietrelor. Si in Corfu erau pietre, dar se vindeau pe plaja pantofi speciali de intrat in apa. La Psalidi nu exista astfel de pantofi. Am gasit doar 3 bucati la magazinul nostru: 2 bucati numarul 34 si o bucata numarul 41. Am renuntat la mare si am stat in piscina hotelului. Are doua bazine pentru adulti si unul pentru copii, dar toti copii faceau baie la adulti si, probabil, faceau multe pipiuri in apa. Eu nu am intrat deloc in piscina pentru ca dusurile nu functionau, drept pentru care toti intrau cu picioarele murdare si transpirati in apa. Mi-a fost sila, mai ales ca o zi piscina a fost inchisa pentru ca au descoperit niste excremente umane in ea si au fost obligati sa o dezinfecteze. Apa nu parea murdara, se arunca in ea clor in fiecare seara, dar mi-a fost sila sa intru in apa. Nu mi-au placut niciodata piscinele, mai ales cele suprapopulate.

Mare lucru nu este de vizitat in insula. Capitala nu este urata, dar este foarte aglomerata, mai ales in zona portului unde sunt zeci de carciumi si in spatele portului, unde sunt niste strazi comerciale pline numai cu prostii: suveniruri kitchoase. Sunt si magazine mai selecte, dar ceva mai departe si turistul nu prea ajunge in ele. Adevarul este ca orasul este cumplit de cald si te simti in soarele ala cotropitor ca un elefant ranit. Nici de shopping nu mai ai chef. Obiectivele turistice sunt toate foarte aproape de port, dar intr-o stare jalnica. Castelul cavalerilor ioaniti (de fapt o fortareata, intrare 3 euro) este total de neingrijit. Exista o singura placuta explicativa la intrare. Informatii de 2 lei pe care le gasesti in orice ghid turistic. Agora orasului antic este o adunatura de capiteluri, coloane, baze de coloane si pietre de constructie intre care cresc buruieni de 1 m. Nici o explicatie nicaieri. Te uiti ca gaina in lemne, nu intelegi nimic, dar bifezi actiunea. Moscheea nu se poate vizita, minaretul ei este tot fisurat, iar balconasul imamului sta gata-gata sa se pravale. In schimb, sub boltile moscheei se vand suveniruri de prost gust, mai ales juramantul lui Hippocrates in toate limbile pamantului si pe suporturi de toate felurile. Platanul lui Hippocrates sta sa moara. Din el a ramas doar carapacea exterioara. Jumatate din ea s-a prabusit. Ceea ce a ramas arata ca o caverna. Ma si mir ca mai are frunze. Eu ma indoiesc ca acest copac are 2500 de ani. Cred ca este un bla-bla de ametit turisti. Nu imi pare nici sa aiba un perimetru de 12 m. Poate 6-7.

Intr-o zi am facut greseala sa mergem in rezervatia naturala de la Zia. Arata dezolant. Drumul pana acolo este un infern caci din asfalt au mai ramas doar urme vagi. In fapt este o padure de pini care ma mir ca mai sunt in viata. Nici macar umbra nu mai reusesc sa faca, drept pentru care in padure este o caldura coplesitoare. Sunt multi pauni cuminti si prietenosi. Intr-un ochi de apa foarte tulbure am vazut si doua testoase. Toate podetele, bancile din rezervatie sunt putrede. In concluzie, toate obiectivele turistice din insula pe care le-am vazut au aratat jalnic. Nu-mi puteam imagina ca exista atata dezinteres fata de monumente, situri arheologice si rezervatii naturale intr-o tara care traieste din turism. Are si romanul lentoarea lui (asta ca sa nu-i spun lene), dar Bucovina, Apusenii si Maramuresul arata de 10 ori mai bine decat orice insula greceasca. Si este un turism mult mai ieftin. « Distractia » asta de 7 zile si 6 nopti ne-a costat 7100 de lei. Mai adaugati vreo 700 de euro pentru taxiuri si cea am mai cheltuit prin carciumi si veti constata ca e foarte scump nimicul. De cumparat, am cumparat 4 borcane de miere (cimbru si pin) si doua de dulceata (de tomate si de lamaie). Sper ca trei experiente turistice in Grecia ne-au fost suficiente. Nu voi mai reveni niciodata in Kos, iar hotelului Kipriotis Panorama ii voi pastra o urata amintire. Daca va tenteaza un sejur in insula, alegeti Tigaki sau gasiti o pensiune in Kos, macar acolo mai faceti o baie in mare si nu muriti de plictiseala. Ambele ofera mult mai multe posibilitati de petrecere a timpului. Kos-ul este, dupa mine, destinatia ideala din insula. Se pot inchiria apartamente si nu costa prea mult. Din Kos poti pleca in fiecare zi spre o insula sau la Bodrum. O plaja mai buna este si la Cardamena. Dupa 3 vacante in insulele grecesti am ajuns la concluzia ca cel mai bine este sa alegi un hotel de 2-3 stele caci in felul acesta nu plangi dupa bani. Eu am mers cu cortul toata viata si nu-mi pica galoanele daca stau la un hotel de 2 stele, dar ma enervez cand platesc 5 stele si primesc 2-3.


[fb]
---
Trimis de Hertha in 28.08.14 17:50:51
Validat / Publicat: 28.08.14 22:09:55
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5822 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Hertha); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 O parte inverzita din insula Kos
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13249 PMA (din 15 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    9 ecouri scrise, până acum

    webmaster28
    [28.08.14 18:43:22]
    »

    @Hertha, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

    S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

    În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

    HerthaAUTOR REVIEW
    [28.08.14 18:58:03]
    »

    @webmaster28: N-am nimic impotriva daca il desfaci. Am scris si eu dupa priceperea mea. Stiu ca mi-ai mai facut observatia asta si alta data, dar, intre timp, am uitat cum se procedeaza. Apoi ieri am scris direct pe site si am pierdut totul, nu s-a salvat, drept pentru care am facut azi un calup in calculator si am fost fericita ca s-a salvat. Scuze daca am gresit prea grav. Masacreaza-l!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    webmaster28
    [28.08.14 19:24:52]
    »

    @Hertha: eu nu îl pot împărţi, pentru că va trebui să dai note pentru fiecare capitol în parte.

    Dacă ai textul în calculator, cel mai usor este să copiezi partea ce se referă la insulă, să îi mai adaugi eventual un început şi o încheiere şi să o încarci aici.

    Iar de aici aceaşi parte va fi ştearsă de tine, folosind link-ul EDIT IMPRESII sau de mine, după ce postezi noul review.

    Ar trebui rupt de aici: Practic in Psalidi nu ai ce sa faci. Nu exista decat un minimarket si, probabil, niste magazine in interiorul hotelurilor.

    Te rog să ne anunţi dacă vrei să faci modificările. personal cred că ar fi mai util pentru cititori.

    webmaster
    [28.08.14 19:47:25]
    »

    îl contrazic pe colegul meu // rar mi se-ntâmplă, dar azi sunt "iritat" (sau îmi place să joc asta, lol) - din cauze terţe, nerelevant, anyway.

    Ai deja poze ataşate rev., iar pozele sunt mult mai dificil (imposibil, de fapt, chiar pentru mods) de "împărţit" decât textul

    Aşa că rămâne status quo.

    Pe viitor reţine, însă, e simplu:

    - când scrii despre un hotel = scrie doar despre hotelul respectiv, încarcă doar poze cu/despre acel hotel. Şi atât

    - apoi caută să identifici (sau solicită ajutor în a identifica) rubrica de călătorie potrivite pentru a scrie despre excursiile făcute, de spre locurile văzute, despre drumul până acolo etc şamd = orice ce NU ţine de cazare!

    webmasterX
    [28.08.14 22:24:28]
    »

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    HerthaAUTOR REVIEW
    [28.08.14 22:37:40]
    »

    @webmasterX: Da, este bine amplasat pe harta.

    danamandache
    [29.08.14 07:46:56]
    »

    Util si obiectiv articolul!!! Felicitari!

    dianabzs
    [29.08.14 16:17:20]
    »

    wow! parca am fi fost in hoteluri total diferite! inca o data mi se confirma cat suntem atat de subiectivi! noi am avut o experienta minunata la acest hotel anul trecut, am si avut asteptari dozate de impresiile de pe tripadvisor. nu am avut asteptari de 5 *, dar nici pretul nu a fost unul pe masura. intr-adevar mancarea a fost undeva pe la 3*, dar stiam si asta. iar pe terasa aia de fite de care amintesti am avut cele mai relaxante si racoroase dupa-amiezi. asta ne si doream, liniste.

    din pacate, insula Kos este o bucatica din Grecia in care criza a cam facut ravagii. sper sa-mi fac si eu timp pentru un review.

    @Hertha, iti respect trairile si impresiile, vroiam doar sa subliniez ca suntem diferiti.

    cred ca nu trebuia sa acceptati sa vi se schimbe hotelul.

    si eu am avut anul asta o experienta foarte neplacuta la un hotel din Creta, culmea ma dusesem cu lectiile facute, un hotel foarte bine cotat pe site-urile de specialitate, si ajunsi acolo- dezamagire la tot pasul, cum de este posibil? nu stiu inca. in continuare primeste pe tripadvisor calificative de exceptional, iar pentru mine a fost un hotel de cosmar.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    HerthaAUTOR REVIEW
    [29.08.14 17:44:44]
    »

    @dianabzs:

    Si eu plecasem cu lectiile facute. Am ales un hotel la Tigaki tocmai pentru ca stiam ca acolo este plaja mai buna.

    Am vazut ca multi s-au simtit bine in Panorama, dar sunt si destui turisti care au fost dezamagiti.

    Din cate am vazut in galeria foto a site-ului oficial, ei au mai multe tipuri de camere, unele mai spatioase, cu altfel de mobilier si mai simpatice. Doar balcoanele sunt identice, dar, desigur, cu privelisti si expuneri la soare diferite. Etajul 7, adica ultimul, unde am avut noi camera, nu cred ca este cel mai bun (caldura mare, presiune la apa scazuta).

    Fiecare are alte asteptari de la o vacanta. Eu am prins si un sezon foarte aglomerat, cu foarte multi copii. Erau mamici si cu cate 5-6 copii. I-or fi imprumutat? Nu stiu. Si aglomeratia a contribuit la insatisfactia mea.

    Nu numai Ariadne nu este de 5 stele, nici camerele nu sunt.

    In hotelurile de Spania sau Portugalia de 4 stele ai plasma in camera, balcoane pline de flori, frigider burdusit cu sucuri si cu bere, camere mai aerisite, cu aer conditionat adevarat, aranjate cu bun gust, divertisment pentru copii si adulti in fiecare seara. Lipsesc prea multe la hotelurile din insulele grecesti. Sunt la a treia vacanta in Grecia si nu pot sa cred ca am avut ghinion de fiecare data si am prins doar eu exceptiile de la regula.

    Eu nu sunt genul care sa vanez greseli, sa caut imperfectiuni cu lupa si sa le fotografiez cu super macro cum adesea procedeaza turistul german. Daca stateam sa inventariez nimicuri din astea... scriam un roman dupa sejurul asta si acumulam venin inutil.

    Cum pot sa calific o chelnerita de la restaurantul Triton (de pe terasa), din incinta hotelului, careia i-am cerut o scrumiera de 4 ori si nu mi-a adus-o. Cand am terminat tigara, am intrebat-o ce sa fac cu chistocul? Mi-a raspuns rastit sa fac ce vreau cu el ca ea nu-l baga in buzunar. Am ramas perplexa.

    Erau primele mele ore de hotel Panorama, inca nici nu ne instalaseram in camera, asteptam sa se faca ora 14.

    Cat despre Creta, unde ai avut experiente neplacute, nu voi spune decat ca nici mie nu mi-a mers bine in 2012. Am stat intr-un hotel care necesita reparatii generale si la exterior si in camere, dar personalul hotelului a fost mult mai amabil si am gasit cu ce sa ne umplem zilele de vacanta.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    danamandache, dianabzs, Hertha
    Alte impresii din această RUBRICĂKipriotis Panorama Hotel & Suites [Psalidi]:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.043231964111328 sec
    ecranul dvs: 1 x 1