GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Concediu in orasul nostru de suflet
Domeniul Dracul Danes
Pentru turistii amatori si pasionati de cal si echitatie la doar 5 km de Sighisoara va asteapta Domeniul de agrement Dracula. Aici puteti beneficia de cursuri teoretice de ingrijire si cunoastere a calului, cursuri de initiere si perfectionare in practica calariei iar pentru avansati circuite calare pe trasee in grupuri de 2 pana la 5 persoane, plimbari cu trasura cu sania individual sau in grupuri de 5-17 persoane, teren de minifotbal sau drumetii sau plimbari cu bicicleta in imprejurimi. Exista si 2 unitati de cazare la standarde inalte pe domeniu si inca una izolata pe o vale alaturata si restaurant foarte bun. O mini-gradina zoologica va imbie cu mesajul "Da un leu pentru strutul tau"". Baietelul nostru a fost foarte incantat de vizita la grajuduri si de jumatatea dee ora de calarie pe care i-am oferit-o. A invatat diferitii pasi ai calului si intoarcerea. A vrut insistent sa mai revina, dar racit fiind, am evitat, insa vom reveni cu siguranta si vom opta si pentru cazare si mancare tot aici. Arata super!
Biserica fortificata Biertan
Este situata la 28 km, din Sighisoara se urmeaza DN14 spre Medias pana in Saros pe Tarnave unde se vireaza la stanga in dreptul indicatorului pentru Biertan.
Complexul arhitectural medieval este alcatuit din biserica si centura de fortificatii, fiind amplasat in centrul asezarii, pe un deal. Biserica de tip hala, ocupa partea centrala a complexului, fiind construita intre anii 1490 si 1520 in stilul gotic tarziu, fiind ultima din Transilvania inaltata in acest stil.
Ansamblul arhitectonic de la Biertan impresioneaza prin incadrarea armonica in localitate, prin valoarea sa estetica si informativ istorica. merita din pli drumul.
Ruinele castelului Bethlem
Acest obiectiv este recent introdus in circuitul turistic. Din Danes (5 km de SIghisoara) se face stanga pe un drum judetean, dupa indicatorul amplasat in intersectie. Castelul este destul de degradat, dar interesant. Exista si cev aplncarte in curte care explica istoricul acestuia.
Manastirea Sighisoara
Manastirea Sf. M. Mc. Dimitrie este situata pe str. Aurel Vlaicu, nr. 26A.
"Manastirea Sighisoara" a fost construita in anul 1998, in stilul cruce greaca inscrisa, cu un mic pridvor deschis la intrare, sustinut de doi stalpi, pridvor incoronat de pictura in mozaic a icoanei hramului. in interior remarcam impartirea tripartita in pronaos, naos si altar. Ne-am nimerit in timpul unei slujbe frumoase, intr-un loc izolar, linistit si frumos.
Sala de arme din Cetatea Sighisoarei - langa Muzeul de Istorie
Colectia de arme prezinta in cele patru sali evolutia armelor albe si de foc de-a lungul timpului. In prima sala vizitatorul poate vedea traseul parcurs de armele albe de la spadele grele de secol XIII la sabii, florete pana la sabiile de cavalerie si parada.
Cea de a doua sala cuprinde piese de echipament si tehnica militara : parti de armura, pieptare, spatare, cotiere, coifuri, camasi de zale, etc.
Vizita la acest muzeu este aproape inevitabila cand urcati in cetate fiind in vecinatatea celebrului Turn cu Ceas si foarte interesanta pentru elevi.
Scara acoperita din Cetate
Scara acoperita, cea mai originala constructie din Transilvania, inlesneste accesul la Biserica din Deal.
A fost construita in 1660 -1662, a avut initial 300 de trepte, in 1842 a fost modificata si a ramas cu 178 de trepte. In forma actuala este o constructie cu fundatie de piatra, pereti de lemn si acoperis de sindrila. Scara acoperita sau Scara scolarilor; cu 300 de trepte a fost construita in anul 1662. A fost acoperita pentru protejarea copiilor, care urmau aceasta cale spre scoala. In urma modificarilor din 1849, au ramas doar 175 de trepte.
Turnul cu Ceas - Muzeu
Turnul cu Ceas constituie un adevarat simbol al orasului Sighisoara.
Turnul cu Ceas este unul din cele mai expresive monumente de arhitectura militara din Transilvania. El a fost initial, un simplu turn de poarta cu maximum doua niveluri, si a devenit mai tarziu, Turnul cel mare al portii din fata. Turnul cu Ceas masoara 64 m inaltime si numara 6 nivele. Acoperisul realizat in anul 1677 in stil baroc, dupa marele incendiu din 30 aprilie 1676 care a distrus o parte din cetate, are 4 turnulete pe colturi.
Mecanismul ceasului din turn cu firgurine, care functioneaza si astazi, este o atractie indubitabila a muzeului.
Este un popas inevitabil pentru tot turistul care vizteaza Sighisoara
Recomandam cu drag tuturor Sighisoara si imprejurimile
Denisa, Emi, Ema si Dan
Trimis de Dan&Ema in 22.04.13 16:24:56
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2024 Sighișoara medievală: o frumusețe! — scris în 28.08.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2023 Domeniul Dracula Daneș — scris în 05.10.23 de nelu73 din AGNITA SIBIU - RECOMANDĂ
- Aug.2022 La pas prin Sighișoara — scris în 19.08.22 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2022 Herman Oberth, Concordia și coloratele case săsești — scris în 16.01.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2022 Biserica din Deal — scris în 04.05.22 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2021 Podisul Tarnavelor - un pic de branza, natura si un strop de vin — scris în 04.04.22 de mecut din PLOIEșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Sighișoara – mereu atrăgătoare — scris în 13.11.20 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ