Luna de miere in Santorini, hotel Caldera Romantica
Am fost in luna de miere in Santorini in perioada 8-15 septembrie 2015. Am fost foarte incantati. Vremea in aceast perioada este perfecta, ziua este cald, seara este racoare. Eu am putut sta aproape toata ziua la plaja fara sa ma plang.
Am fost cazati la hotelul Caldera Romantica in Akrotiri care a fost cea mai buna alegere. Prsonalul forte amabil, camera foarte curata, mancarea exceptionala. Este zona foarte linistita, fara prea multi romani ceea ce mie personal mi-a placut.
Trebuie neaparat masina deoarece este foarte departe de statia de autobuz. Noi am inchiriat un suzuki jimny cu 192 euro pentru 6 zile, l-a adus la hotel si l-a luat de l hotel, fara batai de cap si stres.
Cea mai frumoasa plaja ni s-a prut Perivolos, este liniste si arata ceva mai bine, nisipul este nivelat, este singura plaja pe care am vazut-o nivelata, greblata. Dintre Kamari si Perissa mi-a placut Perissa, dar este agitata fata de Perivolos. Sezlongurile costau intre 5-15 euro sau gratis dar sa comanzi ceva, orice, de orice suma.
Am vzitat vulcanul, apele termale cu vaporul, insa aveti grija, noi ne-am pacalit: exista 2 excursii cu acelasi trseu nu stiu vasul daca este la fel. Noi am mers cu o corabie reproduse dupa corabiile din secolul 18 Thalassa se numea. Am vizitat vulcanul, izvoarele termale unde am facut baie si Thirasia unde doar am facut baia, api apusul de pe vas in Oia si cina care a constat intr-un bufet suedez cu sramalute in foi de vita, niste pateuri, chiftelute le mancam pe unde apucam si vin la punga, pentru care am platit 58 euro de persoana. Acelsi traseu fara cina este 18 euro de persoana, dar nu stiu cu ce vas. Daca este acelasi tip de vas merita, daca este un vaporas normal, e mai interesant cu corabia cu vele.
Am mai vizitat Pyrgos si Megalochori, sate traditionale de o frumusete inexplicabila. Totul alb si albastru, in trepte, stradute inguste, exact ce voiam sa vad.
Plaja rosie este foarte frumosa, dar ingusta, plaja alba nu am vazut-o.
O vedere exceptionala asupra insulei este de la Manastirea sf. Ilias, este cel mai inalt punct de pe insula. Este absolut superb.
Nu am vizitat vinaria si situl arhelogic din Akrotiri.
Inainte sa plecam ne spusese cineva ca o sa murim de foame, ca n gasim de mancare, ca o sa gasim doar caractite si calamari si o sa mancam numai gyros. Am mancat de la friptura de porc cu cartofi prajiti la musaca greceasca, souvlaki si inghetata prajita, deci am gasit de mancre orice am vrut. Intr-adevar ceva mai scumpisoara mancarea, o masa ne coa undeva in jur de 40 de euro, dar daca ne gandim mai bine referitor la mancarea din restaurantel noastre nu este atat de scump. De exemplu am mancat ceva din carne de miel, nu mai stiu ce, o portie mare, in Fira la un restaurnt pe marginea calderei si a costat 11 euro, la noi tot cam acolo se invart preturile.
Suvenirurile intr-adevar scumpe:un magnet 1,5 euro, unn breloc 3-5 euro, un magarus de plus 5-7 euro... Trebuie sa traiasca si ei :))
Noi ne-am intors cu pareri foarte bune si cu o amintire foarte frumoasa despre Santorini si luna noastra de miere.
Trimis de deeaghe in 21.09.15 13:29:05
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (deeaghe); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@deeaghe - Casă de piatră! Bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
===
”Am fost cazati la hotelul Caldera Romantica in Akrotiri
ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
[În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc) ]
Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)
@Sindrom - Probabil a fost si din cauza perioadei, fiind aproape de sfarsitul sezonului.
@deeaghe - Noi am inchiriat in Zakynthos pe 2 zile la sfarsit de sept cu vreo 120e.
Dar 200e pe o sapt mi se pare chiar bine.
@deeaghe - Felicitari pentru vacanta frumoasa si ocazia aleasa. Alegeri inspirate si vacante minunate!
@deeaghe - Ati iesit ieftin cu inchiriatul masinii... anul acesta, in Santorini, (Fira) la inceputul lunii iunie, pretul la masini mici cu 2 locuri era mai mare, 55-56 euro/zi. In Paros, insa, preturi normale-30 euro/zi.
@dorgo - A fost un pic mai ieftin probabil si pentru ca era in septembrie, aproape de sfarsitul sezonului si pentru ca a fost inchiriata pe 6 zile. Am mai auzit de alte preturi mai mari decat am dat noi. Acum nush... a fost din cauza perioadei, am avut noi noroc si am gasit ceva mai ieftin...
- Jun.2022 Santorini – Insula ce oferă amintiri magice — scris în 21.12.22 de alinafulg din OţELU ROşU [CS] - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Santorini 2021 — scris în 17.07.21 de alex1987sb din SIBIU - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Zece kilometri de drumeție, zece kilometri de peisaje superbe — scris în 13.01.21 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Sep.2020 In vino veritas: Muzeul Vinului Vothonas, Santorini — scris în 06.01.21 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Incursiune în centrul insulei Santorini (satul Pyrgos) și pe acoperișul său (muntele Profitis Ilias) — scris în 16.12.20 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Orașul antic Thera din Santorini — scris în 18.11.20 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Odiseea mea santorineză sau calea de la extaz la agonie și viceversa — scris în 29.10.20 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ