Nessebar un loc de vis
La sfarsitul concediului petrecut in Sunny Beach, am hotarat sa vizitam acest oras, despre care auzisem ca este printre cele mai vechi din Europa.
Cand am ajuns acolo si am vazut ce minunatii pot fi admirate, ne-a parut rau ca nu am venit, pe timpul sederii noastre la Sunny Beach, sa facem plaja si aici. Apa era asa de limpede, plaja deloc aglomerata, multa verdeata, liniste... de vis.
Recomand cu multa placere, celor care iubesc linistea si istoria, aceasta statiune... si mai ales cuplurilor cu copii, pentru ca in spatiile cu verdeata sunt amenajate locuri de joaca pentru copii... nu este aglomeratie, ca in alte statiuni... te plimbi pe stradutele inguste din piatra si poti admirate nenumaratele tarabe cu diverse produse.
Statiunea se prezinta ca o insulita unde se zaresc inca de la intrare ruinele vechii fortarete si portul in care acosteaza vasele... daca mergi la pas printre stradutele inguste poti observa pensiunile frumos amenajate si terasele suspendate deasupra marii... pescarusii care dau tarcoale dupa mancare... teatrul de vara in care se fac repetitii pentru diverse spectacole.
De asemeni pot fi vizitate cele 40 de biserici de pe insula, dintre care numai in una singura se mai oficiaza si astazi slujbe.
Seara faleza de pe malul marii este nemaipomenita pentru iubitorii de plimbari. In statiune exista si un parc acvatic, unde iubitorii de senzatii tari, se pot distra pe cinste...
Cei ce doresc ceva mai multa actiune pot vizita si Sunny Beach, aflata la 3 km... drumul poate fi parcurs cu masina personala sau cu trenuletul din statiune. In ceea ce priveste preturile sunt accesibile, zic eu oricarui buzunar...
Pentru cei ce nu opteaza pentru un sejur all inclusive, isi pot face rezervare la unul din hotelurile din zona cu o luna sau doua inainte de plecare si pot manca la restaurant, unde, de exemplu o pizza pleaca de la 4 pana la 8 leva, adica de la 8 pana la 16 lei aprox.
Cu siguranta la anul vom merge aici, pentru ca ni s-a parut fabulos, fata de aglomeratia din Sunny Beach.
Trimis de iry81 in 04.09.15 09:19:59
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iry81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
”La sfarsitul concediului petrecut in Sunny Beach
Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
Poți folosu linkul Scrie impresii
@alinairinanitu -
” Statiunea se prezinta ca o insulita unde se zaresc inca de la intrare ruinele vechii fortarete si portul in care acosteaza vasele...
La ultima mea vizită în zonă, în urmă cu ceva ani, e drept, Nessebar-ul era încă peninsulă
@nicole33: Ma bucur de spiritul de observatie de care dati dovada si de necesitatea afisarii unor bune cunostinte geografice... asa este Nessebarul este o peninsula... imi cer scuze pentru informatia eronata pe care am transmis-o...
@alinairinanitu - La care plaja din Nesebar va referiti?? Puteti sa o localizati cumva?? Multumesc mult...
- Aug.2023 Orasul Vechi Nessebar - adevarata vedeta din Sunny Beach — scris în 01.09.23 de Uivlis din ONEşTI [BC] - RECOMANDĂ
- Apr.2023 Câteva ore în Nessebar — scris în 29.04.23 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 3 zile la Nessebar — scris în 05.09.21 de nicoleta11 din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Despre Nesebar (orașul vechi) cu recunoștință — scris în 10.08.21 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Oct.2020 Vechiul Nesebar, un muzeu în aer liber — scris în 28.03.21 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Old Nesebar Mica bijuterie a Bulgariei — scris în 26.08.19 de Miha1313 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Istoria unui oraș într-o clădire - Muzeul de Arheologie, Nessebarul Vechi — scris în 29.09.18 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ