GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Vizită la Delfinariu
Anul acesta, în weekendul prelungit de Rusalii, am ales ca destinație Dobrogea. A fost o opțiune de ultim moment, întrucât prognoza meteo nu părea a fi grozavă pentru zona de munte (unde doream inițial să plecăm). Am pornit la drum duminică dimineața, iar pentru a doua zi ne-am propus să mergem la Delfinariu. Am mai fost acolo în urmă cu doi ani, ne-a plăcut spectacolul delfinilor, așa că am așteptat cu nerăbdare să îi vedem din nou.
De data aceasta însă, aveam să admirăm delfinii în bazinul cel mare, spre deosebire de spectacolul precedent (la care am asistat în iunie 2016). Am ajuns în zona Delfinariului pe la ora 10.15, am găsit un loc de parcare în apropiere, pe bulevardul Mamaia, apoi ne-am îndreptat către casele de bilete. Fiind extrasezon, am beneficiat de tarife foarte bune la intrarea în complex: atât pentru Delfinariu, cât și pentru Rezervație+Păsările exotice am achitat câte 12 lei/adult și 3 lei pentru cel mic. În total 27 de lei. În acest moment, de exemplu, tarifele ar fi mai mari – am aruncat o privire pe site-ul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța: 40 lei/adult și 10 lei/copil peste 7 ani.
Buun, am primit biletele și am intrat. Întrucât mai erau vreo 30 de minute până prima demonstrație a delfinilor din ziua respectivă, ne-am învârtit prin apropiere, iar ușile de la Delfinariu au fost deschise. În acea perioadă, demonstrațiile erau programate la orele 11.00,14.00 și 17.00.
La parter este amenajată o expoziție care prezintă aspecte cu privire la formarea planetelor și a sistemului solar, dar și informații referitoare la apariția și la dezvoltarea vieții pe Pământ de la primele viețuitoare și până în zilele noastre. Este o expoziție interesantă, se vede că s-a muncit mult la realizarea ei, așa că vă recomand să nu ocoliți zona dacă ajungeți acolo. Juniorul nostru a fost încântat de machetele dinozaurilor, el colecționând figurine cu astfel de creaturi (bineînțeles, la o scară mult mai mică :) ).
După vreo 10 minute petrecute la parter, am urcat scările și am ajuns față în față cu sala cea mare a Delfinariului, loc ce a constituit o noutate pentru noi. Chiar dacă sunt numeroase locuri pentru spectatori (1300 de locuri, conform cu informațiile de pe site) cam jumătate din scaune erau deja ocupate, așa că ne-am grăbit și noi să alegem o poziție cât mai bună în raport cu bazinul. Până la începerea spectacolului, sala a ajuns cam la ¾ din capacitate.
Cei doi delfini care înotau prin bazin au fost prilej de bucurie mare atât pentru copiii din sală, dar și pentru mulți adulți, de ce să nu recunoaștem! După câteva instrucțiuni pentru public anunțate la microfon (am reținut că nu avem voie să fotografiem cu blitz), spectacolul a început!
Delfinii au ascultat comenzile primite de la antrenoarele lor și ne-au încântat cu mișcările executate. Au înotat ca niște săgeți încolo și încoace prin bazin, au plutit efectiv prin aer, au reușit fiecare să pună mingea în coșul de baschet, au înotat alături de antrenoarele lor, ce mai, au făcut de toate! Din când în când, după ce executau cu succes comenzile primite, erau răsplătiți cu pește pe care îl primeau din cele două găleți aduse de către antrenoare. Ascultând comenzile primite, dădeau din coadă și stropeau publicul din primele rânduri, spre amuzamentul acelora aflați pe rândurile respective.
A fost un spectacol extrem de reușit, iar cele aproximativ 20 de minute au trecut foarte repede. Aplauzele au însoțit fiecare jonglerie a delfinilor, dar și încheierea show-ului. Nu pot trece mai departe fără să nu remarc munca din spatele acestor spectacole, dar și dragostea celor care lucrează cu delfinii față de simpaticele mamifere! Pur și simplu, antrenoarele și delfinii formează o adevărată echipă! Bravo lor!
După ce am ieșit din clădirea Delfinariului, ne-am hotărât să nu plecăm fără a ne plimba prin microrezervație. Ne-a luat aproximativ o oră să înconjurăm lacul, urmând indicatoarele pentru a vizita cât mai multe dintre animalele găzduite aici. Am admirat struți, păuni, căprioare, mistreți, zebre, cai, iepurele de Patagonia, dar și alte viețuitoare. Ne-au plăcut foarte mult pelicanii, pe care am putut să îi vedem din apropiere. Ne-am urcat și în observatorul din capătul lacului, pentru o privire de ansamblu asupra microrezervației.
Întrucât ziua a fost călduroasă, am căutat umbra pe aleile din zonă și ne-am îndreptat agale către secțiunea Păsărilor exotice. Zburătoarele făceau suficient de multă gălăgie în coliviile lor, dar asta nu ne-a împiedicat să le admirăm și apoi să le fotografiem. Am respectat și cerința afișată în mai multe locuri ”Nu hrăniți păsările! ”. Știu că zburătoarele primesc mâncare specială, iar gustările pe care unii dintre noi le mai oferă printre gratii păsărilor ar putea să le îmbolnăvească.
În ziua în care noi am fost acolo, Planetariul era închis pentru revizie tehnică, însă data viitoare sperăm să putem ajunge și în acel loc.
După aproximativ două ore petrecute la Delfinariu și pe aleile microrezervației, vizita noastră acolo s-a terminat. Vom mai călca și pe viitor pragul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, întrucât deja ne este dor de spectacolul delfinilor, dar și de celelalte animale.
Ajuns la final de articol, recomand tuturor o vizită la acest obiectiv!
Călătorii plăcute! Toate cele bune!
Trimis de Floryn81 in 04.08.18 13:11:37
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CONSTANȚA.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 44.20549200 N, 28.64304400 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Crazy_Mouse: Delfinariul din Constanța a înregistrat un număr de vizitatori în continuă creștere în ultimii 2-3 ani. Nu mai vorbim de anul acesta când vremea capricioasă din iunie-iulie i-au făcut pe turiștii de pe Litoral să se îndrepte către alte atracții turistice.
Presa relatează chiar despre 10.000 de copii care au trecut pragul Delfinariului (probabil a întregului complex) într-o singură zi (radioconstanta.ro/2018/07 ... e-de-pe-litoral). Câtă presiune pe doar doi delfini!
Ce frumos!! Nu am mai fost la delfinariu din anii adolescenței. De fapt nici la Zoo, dar în ultimii doi ani am recuperat...
Am votat cu plăcere, deși apa minunată îmi stîrnește pofte (și la noi e apă, plouă cu găleata).
Și eu am o poză cu papagalii Ara de la Zoo, e drept că făceau cea mai mare gălăgie din grădină...
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2024 Delfinariu din Constanța - Cel Mai Important Obiectiv din Tot Județul — scris în 18.10.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2023 Planetariu Constanta — scris în 05.06.23 de Iulia1980 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Superb — scris în 15.06.17 de Teodor17 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Feb.2017 Un loc extraordinar care trebuie neaparat vizitat!!! — scris în 22.02.17 de GBS din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Revedere placuta — scris în 22.11.16 de julyalina din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2016 Un altfel de delfinariu, un altfel de spectacol - un nou BRAVO! — scris în 23.07.16 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2016 ”Să mergem la Delfinariu!” - Vizită la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța — scris în 30.06.16 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ