Gura Portitei 2016...
Încep prin a spune ca am mai vizitat complexul și în 2013, astfel încât pot face și o comparație.
Am ajuns în Jurilovca cu aproape o ora înainte de plecarea vaporului de ora 9. La fel ca în 2013 parcarea acoperita este păstrata doar pentru "barosani" - restul... cu mașinile în soare. Amețeală totala, acum se pare ca se primesc brățări de la recepția din Jurilovca. Nimeni sa explice și nicăieri nu e menționat. Ne-au dat jos de pe vapor pentru a sta la coada sa ne primim brățările. In fine, plecam cu vaporul. Același vapor care face o eternitate pana la complex.
Ajunși am primit vestea "îmbucurătoare" ca deși plătisem pentru camera de pe insula, Ceamurlia 3, aceasta nu era disponibila. Sunt pescar amator asa ca voiam o camera cu ponton pentru pescuit. Camerele Ceamurlia 1 și 2 au acces la ponton dar apa e mica plina de brădiș. Pana la urma am acceptat camera 2.
In preț am avut inclus: cazare, transport cu vaporul, șezlong pe plaja, 1 ora de plimbare cu hidrobicicleta/zi și acces la piscina (+șezlong). Practic cea mai buna clasare - menționată prin brățara de culoare roz.
Camera: renovata fata de 2013, corecta și curata. Cel mai mare inconvenient: nu am avut apa calda. Daca lăsai apa sa curgă, după 15-20 min. era călduță. Nu ne-a deranjat prea tare deoarece am prins vreme foarte calda și ne mai răcoream :)
Mâncarea: scumpa și slăbuță. Borș de peste 13 lei dar e zeama de legume cu o bucata de peste. Fara gust de peste și fără sa fie acru. Am mâncat somn prăjit/grătar și caras prăjit cu mămăliga și mujdei bune dar astea sunt comune. De remarcat icrele de crap, foarte bune.
In ultima zi am luat Borș lipovenesc, 18 lei (făcut la ceaun), mai multa zeama (cam chioara), dulce, dar măcar avea gust de peste. In dimineața plecării au pus afiș ca pregătesc Storceag de sturion, 25 lei porția (!!!) - aici i-am înjurat încetișor...
Servirea slaba, înceată, pana am descoperit un ospătar cu care ne-am înțeles (Baca se numește) și care ne-a servit de nota 10 (dacă citește acest review: noi eram cei care mâncau în interiorul restaurantului).
Distracție: ca pescar, dezamăgit... nici urma de caras măcar, nu zic crap, pe canalul adiacent. Plimbările cu hidrobicicleta sunt ok (nu au contorizat nici la fix timpul - intr-o dimineața m-am dus la pescuit cu ea și am stat aproape 3 ore). Marea am prins-o foarte calma (mai calma ca piscina :)) dar cam murdara și plina de meduze. Sâmbăta am avut spectacol: cântărețe lipovence, interesant și au cantat/dansat plăcut. Piscina e relativ curata, preturile la barul de lângă ea, nesimțite.
Cadrul natural a rămas superb, deși am observat o creștere a numărului de turiști, găseai ușor un loc pe plaja unde sa te relaxezi în liniște.
Nu vreau sa recomand locul din cauza faptului ca la banii dați (chiar la mai putini) m-am simțit răsfățat la alte pensiuni din delta și corect tratat la mare.
Trimis de ioppo in 11.07.16 21:55:50
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GURA PORTIȚEI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ioppo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 44.68923100 N, 29.00347000 E - neconfirmate încă
- Aug.2023 'Super' la renumita Gura Portitei — scris în 25.08.23 de ux130498 din ZALAU - nu recomandă
- Jun.2023 O vacanță de neuitat în Gura Portiței: Relaxare și aventură în mijlocul naturii alături de copiii mei — scris în 29.06.23 de Andi POP din BACăU - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Vacanta la Gura Portiței — scris în 21.08.22 de 0anaelena din PIATRA-NEAMţ - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Recomand! O vacanța reușită — scris în 19.09.20 de Ralucapavel din HAţEG [HD] - RECOMANDĂ
- Jun.2020 Dezamagire — scris în 10.06.20 de florian2013 din BUCURESTI - nu recomandă
- Jul.2019 Un sejur tihnit intr-un loc mirific — scris în 13.07.19 de Cristin70 din PLOIEşTIORI [PH] - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Dezamagire totala — scris în 20.06.19 de rolord23 din IASI - nu recomandă