Acolo, unde te simti ca si acasa...
Am revenit dupa inca un an, in acest loc, deoarece imbina armonios mai multe aspecte.
Poti pescuit la rapitor sau la stationar, din hidrobicicleta sau de pe mal, poti sa te bucuri de multa miscare pe jos, cu bicicleta si hidrobicicleta.
Poti sa te plimbi cu animalul tau de companie liber, prin toate poienitele.
Poti sa privesti seara stelele si un cer curat, pe care nu il mai vezi de mult timp in marile orase precum Bucuresti.
Poti prinde un pastrav sau mai multi in timp record in pastravarie,
Poti servi masa in deplina siguranta ca bucatele sunt bune, proaspete, gatite cu mult drag si pricepere, delicioase cum spunea o fetita de 6 anisori pe nume Alexandra. Datorita ei am servit o ciorba la ora 21 desi era ora de culcare si avea dreptate, era absolut delicoasa. Cu aceasta ocazie multumim bucataresei pricepute.
Poti sa mangai prin gard, pe botic si pe cap, caprioara, sa ii dai napolitane sau biscuiti si sa te simti foarte aproape de inceputurile omului pe aceasta frumoasa planeta Pamant.
Poti hrani iepurasii cu iarba.
Poti discuta cu nea Gica- barcagiul care inchiriaza hidrobiciclete, despre tot ce vrei sa sti legat de navigatie, vei simti ca vorba dansului este adevarata si vei fi in deplina siguranta pe lac, daca asculti sfaturile lui intelepte.
Poti sa iti faci siesta pe balcon, in pat, poienite, ori pe lac.
Poti face orice iti doresti si iti trece prin cap cu conditia sa respecti natura si sa o lasi asa cu o gasesti. Daca faci un foc sa te asiguri ca il stingi la plecare, sa respecti oamenii de acolo care te servesc cu mult drag, sa iti spui nemultumirea intr-un mod politicos, in ideea de a schimba unele lucruri in mai bine.
Pentru noi fiind din Bucuresti, distanta este acceptabila in jur de 16o km.
Uitasem, mai exista o menajerie cu multe pasari de curte si alte animale, de unde provin in mare parte alimente precum : laptele, smantana, carnea, ouale etc. Meniul este bun, variat la pranz, cina sau mic dejun, poti alege mai multe feluri, cu conditia sa nu le soliciti la miezul noptii, ceea ce este de bun simt.
Noi ne-am simtit bine acolo, atat anul trecut cat si in acest an. Daca am revenit, a fost pentru ca am facut o balanta intre multe oferte la deal sau munte, dar nici un una nu oferea in acelasi timp lac, deal, munte, hidrobiciclete, pescuit, pensiune cu meniuri complete, catelul tau acceptat, care te insoteste peste tot si de ce nu, distanta relativ mica fata de Bucuresti.
Cei cu piela sensibila sau pentru copii, asigurati-va ca aveti produse de protectie contra insectelor din poieni, care in perioada verii aleg sa te intepe.
Exista multe flori de padure si probabil sunt atrase de ele.
Un gratar superb amenajat, cu acoperis, anul trecut exista in locul de campare, pentru cei veniti la cort, dar si pentru cei cazati in pensiune, daca doresc sa prepare un pastarv prins de ei din pastravarie, la gratar. Am inteles de la proprietar ca o furtuna l-a daramat, am fi bucurosi sa fie refacut. Intr-adevar exista un alt gratar langa pensiune, dar acela nu este la fel de romantic si practic in mijlocul poienilor.
Despre camere putem spune ca sunt mari, curate, cu baia inclusa, masuta pentru servit orice vrei, frigider la comun in hol. vorbesc despre cabana mare centrala, nu am fost cazati in alte cabane apartinatoare. La usa balconului, o sugestie, poate ar avea nevoie in viitor de plasa, sau ceva de genul unei perdele pentru muste sau alte insecte zburatoare, pe timpul verii.
Reusite si originale ideile pe care le vedem la tot pasul in cabana, articolele lipite pe usi care te fac sa zambesti. In concluzie cabana "Izvorul Bucuriei" din Siriu- baraj, este un popas placut, unde ne dorim sa revenim si in anii urmatori.
Trimis de bracuta in 02.08.15 19:27:10
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIRIU-NEHOIU [BZ]. A mai fost în/la: lacul de acumulare Tarnita, cabana Tarnita, Malaia- Transalpina, casa Mira, Litoral Mangalia- case particulare, Bucovina Cabana Paltinul langa Vatra Dornei, Transfagarasan- fara cazare, Transalpina cabana Oasa.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bracuta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.51420800 N, 26.22376700 E - CONFIRMATE
@bracuta: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
Frumos debut. Un review foarte frumos si o locatie demna de retinut. Multumim! Si bine ai venit!
@arru - Multumim mult pentru aprecieri!
Poate candva am sa scriu si impresiile calatoriilor trecute si viitoare.
Avem o tara foarte frumoasa, cu multe locuri demne de vizitat.
Familia noastra intotdeauna face o medie a impresilor celor care scriu artisole in "am fost acolo" pentru diverse locatii si apoi alegem.
Speram sa fie de folos si ceea ce am scris, altor cautatori de "comori".
Multumim celor care ne-au ajutat sa cunoastem si lumea din afara granitelor cu articole foarte utile.
Bine v-am gasit, sau regasit!
- Aug.2020 Superba locatia merita, dar exista loc de imbunatatiri, citeste recenzia — scris în 03.08.20 de radu.nita din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Avem o tara frumoasa, pacat ca e locuita! — scris în 04.08.20 de ux116560 din CONSTANţA - nu recomandă
- Mar.2020 Vacanta minunata... — scris în 02.06.20 de Marin30 din GALAţI - RECOMANDĂ
- Mar.2020 Dezamagire... Păcat de priveliste — scris în 11.03.20 de Leno din BBC - nu recomandă
- Oct.2019 Izvorul bucuriei - bucurie pentru suflet! — scris în 02.05.20 de pepsi70ro din CONSTANTA - RECOMANDĂ
- Jul.2019 Nu ma credeti!! — scris în 28.07.19 de Neagu Vasile din GALATI - RECOMANDĂ
- Jul.2019 Minunat! — scris în 17.07.19 de ana ivanov din BUCURESTI - RECOMANDĂ