ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.10.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 08.01.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
SEP-2015
DURATA: 4 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Prima data in Delta Dunarii

TIPĂREȘTE URM de aici

De cativa ani analizam ideea unei mici vacante in Delta Dunarii.

Si am tot amanat, negasind loc pe agenda noastra de vacante de primavara-vara-toamna si pentru aceasta plimbare prin Delta Dunarii. Noi nefiind atinsi de “microbul” pescuitului, fiind iubitori de munte, tot gaseam scuze pentru amanarea acestei vacante.

Oricum exclusesem din start ideea de a merge in iulie sau august, cand este foarte cald si tantari “mii si sute”. Asa ca urma sa alegem intre mai-iunie cand “infloreste” Delta sau septembrie cand iarasi este foarte frumoasa cand Delta incepe sa se "imbrace" in culorile specifice toamnei.

In primavara ne-am decis: in toamna, in septembrie, mergem sigur. :)

In mai-iunie nu puteam, ca deja aveam rezervate niste iesiri pe la bulgari dar si o vacanta mai lunguta prin Ciucas, Retezatul Mare si Retezatul Mic.

Cu data excursiei cumva stabilita, pentru a doua jumatate a lunii septembrie, am cautat acum sa vedem unde ar merita din punctul nostru de vedere sa alegem cazarea.

Treaba grea, nefiind familiarizati (nici macar la nivel de teorie :))) cu tinutul Deltei Dunarii.

Am zis ca excludem din start zonele apropiate de uscat, unde este vanzoleala mare de turisti. Si ca in toate zonele cu acces facil isi gasesc locul si acea categorie de "turisti" pe care n-ai vrea sa-i intalnesti.

Asa am exclus rapid cam jumatate de Delta, adica partea sudica a Deltei, intre Bratul Sulina si Bratul Sf. Gheorghe, cu toate localitatile de la Tulcea in jos, spre Mahmudia, pana la Dunavatu de Jos.

Aveam ca teme principale ca mai toti turistii de altfel, cred: sa ajungem pana la Letea, sa vedem si noi vestitele colonii de pelicani dar si un apus sau un rasarit de soare pe balta.

O alta conditie obligatorie era sa avem mesele incluse si cum altfel decat pe baza de peste, ca doar nu merg in delta sa mananc friptura de porc si ciorba de burta. :) Pestele sa fie preparat in fel si chip. :))

Doream sa luam un pachet complet de servicii care sa includa si excursiile pe lacurile si canalele Deltei, cu un ghid bun care sa ne plimbe prin locurile frumoase.

Nu doream sa achizitionam la fata locului, te miri ce excursie, cu un localnic pe post de ghid, propus de proprietarul pensiunii, care sa ma plimne vreo 1-2 ore pe vreun canal, sau doua, prin jurul pensiunii, ca oricum nu-mi dadeam seama pe unde ma plimba, sa-mi arate vreo 2 rate pe ici, vreo 2 pelicani pe dincolo, spunandu-mi ca astia mai sunt toti pelicanii din delta. :))

Preferam sa achizitonez un pachet mai scump decat sa accept o “oferta” suspect de buna la pret.

Pentru cazare am ales, in urma unui studiu individual intens :)), zona Mila 23.

Mila 23 acest micut sat de pescari lipoveni, inconjurat de apele Dunarii, situat la … 23 mile marine de Tulcea, cam la jumatatea distantei dintre Tulcea si Sulina, in mijlocul Deltei Dunarii.

Reusisem sa stabilim perioada, reusisem si zona de cazare, mai trebuia sa stabilim prin ce agentie sa achizitionam pachetul turistic si la ce pensiune vom “trage”.

Am reusit dupa vreo 2 zile de cautari pe net sa stabilesc si prin ce agentie turistica vom merge in excursia noastra.

A contat in alegerea ei, in egala masura recenziile foarte bune ale turistilor care beneficiasera de serviciile oferite de aceasta agentie, cat si prezentarea detaliata pe site-ul ei a programului intregului sejur, cu ore de plecare, ore de sosire, descrierea in amanunt a excursiile incluse in oferta, detalii despre pensiunea unde ne vom caza si multe alte informatii extreme de utile.

Aveau si optiunea de a alege pensiunea la care doresti sa te cazezi, avand incluse in diferite pachete turistice mai multe pensiuni.

Totul era frumos prezentat, detaliat si cat se poate de transparent. Mi-a placut!

Noi am ales un pachet turistic de 4 zile/3nopti, cu cazare la Pensiunea Vanessa, cu pensiune completa, cu 2 zile pline de excursii pe canalele si lacuri, inclusiv transferul cu barca de la Tulcea la Mila23 si retur.

Am completat pe site-ul agentiei formularul cu solicitarea rezervarii pachetului turistic ales de noi, cu numarul de persoane si cu data la care dorim (sunt date fixe de intrare: luni si joi).

Am primit pana seara raspuns de la organizatorul excursiei cu rezervarea noastra, in care ne-a transmis instructiunile de plata a unui avans de 10% din costul total al sejurului, in vederea confirmarii rezervarii.

La cateva zile am primit emailul de la organizator in care confirma intrarea banilor in contul agentiei, transmitandu-ne atasat voucherul ce continea toate datele sejurul ui achizitionat si instructiuni detaliate (harta+explicatii) despre cum ajungem in Portul Tulcea Aval, la debarcaderul de unde ne vom imbarca.

Foarte clar totul.

Si iata ca a venit si mult studiatei dar mai ales asteptate excursii. =))

Am plecat de dimineata, pe la ora 6,30 din Bucuresti, urmand Autostrada Soarelui A2, iar la km105 am parasit autostrada indreptandu-ne spre Drajna, Slobozia, apoi Tandarei, Harsova si punct final Tulcea.

Am plecat asa de dimineata din 2 motive: fiind intr-o zi de joi, daca incercam sa strabatem Bucurestiul dimineata, intre ora 7,30-9,30 cand este extrem de aglomerat, ne lua o “vesnicie” pana reuseam sa intram pe autostrada, iar al doilea motiv era ca doream sa ajungem in Tulcea ceva mai devreme sa avem timp sa ne plimbam un pic prin oras si sa vizitam si cateva muzee.

Pana la Tulcea sunt doar 285km din Bucuresti, 100km pe autostrada pe care “i-am halit” repejor, iar de la Drajna pana dincolo de Slobozia am avut o portiune destul de densa cu ceata.

Cei 100km de la Harsova pana la Tulcea i-am parcurs pe o sosea foarte buna, o sosea ce serpuieste printre dealuri si paduri, cu foarte putine masini intalnite pe drum. O reala placere sa mergi pe un astfel de drum.

Am ajuns in Tulcea undeva in jurul orei 11, timp relativ suficient de ceva plimbari si pauza de masa.

Poate intr-un articol viitor sa povestesc in cateva randuri si pe unde am reusit sa ne plimbam pe drumul de intoarcere spre casa, de la Tulcea, dar si in cele vreo 3,5 ore avute la dispozitie in Tulcea.

Imbarcarea fiind stabilita pentru ora 16, iar check-in-ul pentru ora 15,30, am dibuit drumul ce ducea in Portul Aval Tulcea si pe la ora 15 am parcat in incinta portului.

Aici am lasat masina in parcarea cu plata, pazita si ne-am indreptat spre debarcaderul aflat la vreo 50 de metri, mai jos, pe malul Dunarii.

Exact la ora 15,30 o domnisoara, reprezentant al agentiei, a verificat lista turistilor inscrisi pentru excursie, s-a asigurat ca totul este in regula, iar la ora 15,45 cu “arme si bagaje” eram in barca si porneam in prima noastra excursie in Delta.

Ghidul nostru, Iulian, un baiat exceptional (aveam sa ne convingem pe parcursul intregului sejur). :)

Ne-a explicat ca vom ajunge in Mila 23, cam in 2-2h30’, mergand nu pe Bratul Sulina, adica nu pe Dunarea navigabila, ruta ceam mai rapida si scurta spre Mila 23 si spre mare, ci pe Traseul turistic nr. 1

Surprinzator sau nu si in Delta Dunarii sunt omologate trasee turistice ca si pe traeele montane.

Diferenta este ca in Delta Dunarii se foloseste barca pe traseu si esti insotit de ghid, nefiind marcaje turistice =))

Sunt in total 24 trasee turistice în Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. Dintre acestea 15 trasee se pot parcurge doar cu mijloace de transport naval, dar sunt si 9 trasee pe care se pot efectua prin drumetii sau excursii auto. Dintre tintele unei excursii terestre as mentiona in principal : Letea la care am fost si noi dar si Caraorman la care am dori sa ajungem intr-un viitor apropiat. :)

Ghidul nostru ne-a plimbat pe acest prim traseu, oprind deseori pentru a ne povesti despre pasarile intalnite sau despre plantele vazute cat si de a ne identifica canalele si garlele pe unde treceam.

Am strabatut succesiv : Canalul Mila 36, Canalul Maladoi, Cot Candura, Canal Sontea Noua, trecand pe langa lacul Baclanestii Mari, Canalul Olguta, o bucata foarte scurta din Dunarea Veche si am ajuns in Mila23, undeva in jurul orei 18,00.

Pensiunea este foarte aproape de debarcader, la vreo 50m doar. De fapt intreg satul Mila 23 se rezuma cam la 3 ulite principale, una de-a lungul malului Dunarii Vechi, pe ”faleza” satului, alta ulita mediana, ce trece pe langa pensiunea noastra si pe langa Biserica Lipoveneasca aflata imediat langa pensiunea noastra si inca o ulita pe partea “din spate” a satului/insulei. Aceste ulite sunt unite intre ele prin alte cateva mici ulicioare. Iar locuitori se pare ca mai sunt in jur de 500. Intreg satul se intinde cam pe o lungime de 1,5km maxim, avand o latime cam de vreo 150 m.

Pe “faleza” sunt insirate cateva magazine “cu de toate”, vreo 2 carciumioare.

La acest moment satul Mila 23 se gaseste intr-un proces de modernizare, pe ulitele inguste realizandu-se intens lucrari de pavaje cu pavele.

Exista canalizare in sat si apa curenta furnizata de o statie moderna de tratare a apei.

S-au pastrat in parte casele vechi traditionale, vopsite in albastru, specific Deltei, dar au aparut si multe pensiuni mai micute sau mai mari.

Cam atat despre acest sat al lipovenilor, aflat in inima Deltei Dunarii, satul natal al marelui nostru sportive Ivan Patzaichin.

A doua zi dupa micul-dejun am plecat intr-o alta excursie de aproximativ 4 ore pe canalele si lacurile din jurul Milei 23.

Vremea a fot exceptionala, un soare bland, fara vant, cam 26-27 grade, o vreme exceptionala pentru plimbari. Aceasta vreme superba a fost pe toata durata sejurului nostru. Si un lucru extrem de important: nu ne-au deranjat tantarii, nu au fost deloc in aceasta perioada.

In ziua urmatoare am beneficiat de o plimbare de aprox. 4 ore, pe lacurile si canalele din jurul Milei 23: am pornit pe Canalul Eraclee, apoi Canalul Radacinos, ajungand pe Lacul Radacinos de unde am trecut pe Lacul Trei Iezere, unul din cele mai mari lacuri din Delta Dunarii. De acolo am intrat pe Canalul Lopatna, apoi spre Garla Varsina unde apa era foarte scazuta ca pe multe alte canale prin care am trecut, apoi canalul Catavaia, si inapoi la Mila 23 pentru masa de pranz.

Dupa-amiaza am mers un pic pe Canalul Catavaia, am iesit in Lacul Ligheanca, apoi pe canalul Vacaru, am iesit in Lacul Vacaru, apoi o mica portiune pe Canalul Sontea Noua si am intrat pe Canalul Furtuna 2 care ne-a scos pe Lacul Furtuna, un lac foarte mare, pe care l-am traversat si pe canalul Furtuna 1, am iesit in Canalul Sontea de unde am intrat apoi pe un canal micut, ingust, paralel cu Canalul Sontea.

Acest canal plin de vegetatie noi l-am numit Canalul Misterios deoarece nu aparea pe harta tiparita pe care seara detaliam impreuna cu ghidul nostru traseul excursiei de peste zi, am iesit inapoi in Canalul Sontea, am intrat iarasi pe bucata de Dunare Veche si inca o data pe Canalul Catavaia si ne-am oprit pe Lacul Ligheanca.

De ce am mai facut inca o data aceasta portiune de traseu?

Simplu: pentru un apus de soare in Delta Dunarii, un apus de soare splendid, pe care nu-l poti descrie in cuvinte. A fost magnific!

A fost o zi plina de plimbari prin cotloanele Deltei, am vazut fel si fel de pasari, de la egretele maiestuoase mari si mici, de la starcii de felurite culori: cenusii, purpurii, galbeni sau de noapte, parca incremeniti, sau maretul vultur codalb, sau puii de lebada atat de naivi, de care te puteai apropia cu barca pana la 1-2 metri, gainuse de balta, lisite si rate, cormorani mari si mici alaturi de alte mici zburatoare pe care nu le-am identificat sau pe care le-am uitat. :))

Dar dorinta noastra era in primul rand a vedea vestitele colonii de pelicani, pelicanul emblema Deltei. Si pot spune ca am vazut in prima zi pe Lacul Trei Iezere, stoluri intregi de pelicani.

Am reusit pe langa multittudinea de pelicani comuni, sa zarim de cateva ori si sa ne apropiem oarecum de el, pe deosebitul pelican cret, cu al lui crestet motat, de unde-I vine si numele.

Noi i-am asemuit pe pelicani cu niste nave mari de razboi, mai greoaie ca niste cuirasate insotite in permanenta de navele mai mici si mai rapide, cormoranii, ca nistre fregate.

Spectaculoase aceste pasari, atat cand plutesc pe apa, dar si cand isi iau zborul greoi, sau cand sunt in zbor planat.

A treia zi am avut organizata excursia spre satul si Rezervatia Letea

Pentru Letea am pornit pe Canalul Eraclee, apoi pe Lacul Radacinos si am ajuns pe Lacul Trei Iezere, pe care il traversam si iesim pe canalul Bogdaproste, in cealalta bucla a Dunarii Vechi, a “Marelui M”. Pe portiunea dintre Lacul Trei Ezere si pana la iesirea in Dunarea Veche am fost insotiti de o ceata care nu te lasa a vedea la o departare mai mare de 200m. Am avut astfel o alta imagine a Deltei, o atmosfera misterioasa parca desprinsa din serialul TV “ Twin Peaks”. Am avut ocazia de a ne reantalni cu o multime de pelicani pe Lacul Trei Iezere. Pe masura ce ne apropiam de Dunarea Veche, s-a ridicat si ceata.

Tot povestesc despre Dunarea Veche, Dunarea Noua sau "Marele M", dar de ce se numesc asa?

Dunarea Veche reprezinta cursul initial, natural al Bratului Sulina, care din zona Gorgova si undeva pana in zona Ceamurlia, cursul de apa nu mai era asa de liniar, facand niste meandre, care aveau tocmai forma literei "M", de aici si numele Marele M, asa ca pe la 1902 s-a reusit saparea unui canal navigabil care sa scurteze si sa usureze navigarea pe bratul Sulina. De aici si denumirile de Dunare Veche si Dunare Noua.

Noi am continuat o buna portiune pe Dunarea Veche, intrand apoi pe Canalul Madgearu si urmad Canalul Sidor am ajuns la Letea.

Acolo am lasat barca si am pornit pe jos, pe ulitele satului, ulite in care te afundai intr-un nisip fin, pana la glezna. Am admirat casele vechi ale locuitorilor satului, vopsite in alb-albastru sau alb-verde, atat de specific Deltei.

Daca Mila 23 este un sat de lipoveni, rusi la origine, in Letea am avut ocazia sa vedem un sat locuit de haholi, acestia fiind de origine ucraineana.

Dupa scurta noastra plimbare pe ulitele satului am ajuns la o gospodarie unde aveam organizata masa de pranz, dupa ce ne intorceam din plimbarea la Padurea Letea.

Pentru plimbare ne-am imbarcat intr-o masina, clar unicat, se pare realizata chiar in Letea. :) Ne-am plimbat in prima parte pe ulitele satului, apoi pe un camp cu ierburi, larg cat vezi cu ochii, ajungand apoi la acele fasii de padure numite hasmacuri. Practic in aceasta rezervatie palcurile, fasiiile de padure alterneaza cu zone de nisip cu vegetatie de stepa, iar din loc in loc peisajul este “presarat” cu dune de nisip.

Am reusit intr-un interval atat de scurt de timp dar si de spatiu sa trecem de la stepa, la padure virgina sub-tropicala, plina de liane si apoi la dunele dintr-un nisip atat de fin.

Am reusit sa zarim la baza padurii, la umbra si cativa din faimosii cai salbaticiti de la Letea.

Innapoindu-ne in Letea, am tras la gospodaria tanti Vioricai, unde ne-am recapatat fortele cu niste mancaruri extraordinar de gustoase pregatite cum altfel, din peste. =))

Am parasit cu greu umbra din curtea tanti Vioricai, ghiftuiti dupa masa bogata si gustoasa si usurel, prin nisipul ulitei, am ajuns la barca noastra ce trebuia sa ne poarte spre Mila 23 unde eram cazati.

La inapoierea am continuat pe Canalul Sidor, un canal atat de ingust incat aveai impresia ca nici barca nu are loc sa se strecoare, am iesit pe Lacul Merhei, trecand prin marginea Rezervatiei Rosca Buhaiova, locul unde cuibaresc pelicanii. Am traversat Lacul Merhei am intrat pe Canalul Suez, (Da. Avem si noi canalul nostru Suez =))) iesind pe Lacul Matita, am trecut prin apropierea Japsei Vastosnia unde se aduna mai tot timpul pelicanii, prilej cu care i-am mai admirat inca o data, apoi ne-am indreptat spre Lacul Babina, Canalul Radacinoase si am ajuns la Schitul Stipoc.

La schitul Stipoc, se pare singura manastire din Delta Dunarii, am facut o mica pauza de vizitare unde am ascultat si povestea acestui schit, apoi la loc in barca, am urmat Canalul Stipoc, inapoi pe langa Garla Varsina, pe canalul Eraclee si am ajuns undeva in jurul orei 18,30 la Mila 23, dupa o excursie care incepuse dimineata pe la ora 9,30.

Magnifice au fost toate plimbarile prin canalele si baltile Deltei, prin canale strajuite de salcii imense ce-ti ascundeau privirii de multe ori canalul pe care navigai, strecurandu-te practic printre crengile plecate deasupra apei, sau luciul apei cate unui canal, acoperit de verdele lintitei, dandu-ti impresia ca nu a trecut nimeni pe acolo de cine stie cand.

Plimbari printre nuferii albi, printre nuferi galbeni mici si mari. :)

Pe maluri, din loc in loc, printre stuf sau salcii, se zareau adaposturile permanente sau temporare ale pescarilor, dar si corturi ale turistilor impatimiti de pescuit. Peste tot zareai in ape plasele de pescuit ale pescarilor locali. Ghidul chiar a oprit barca, intr-una din zile, langa o astfel de plasa, a ridicat-o un pic din apa, suficient pentru a vedea pestele prins in ea: caras, rosioara, crap chiar si cateva stiuci.

Ne-a explicat si modul cum intra pestele si ramane captiv in aceasta plasa.

Tot cu ocazia acestei excursii am aflat ca fructul ciulinului de balta este comestibil, chiar l-am gustat. :)

Am vazut dimineata cand noi plecam in plimbarile noastre, cum deja pescarii plecati cu "noaptea in cap" se intorceau si predau pestele la cherhanalele din sat.

Am vazut si cum pestele dupa ce era sortat si pus in lazi era incarcat in navele speciale ce il transportau la Tulcea

A fost o experienta atat de placuta pentru noi aceasta excursie in Delta Dunarii.

A avut toate ingredientele unei vacante reusite.

Le enumar intr-o ordine aleatorie:

-o vreme supeba pentru plimbare cu soare, fara vant si o temperature optima 25-28 grd C

- lipsa tantarilor

- un program bine pus la punct al agentiei turistice

-un ghid extraordinar, bine pregatit, placut, care ne-a prezentat atat din proprie initiativa frumusetile Deltei ce ne ieseau in cale (: locuri, plante, pasari, etc), dar avea raspuns si pentru feluritele noastre intrebari. Seara avea loc la pensiune o adevarata sedinta tehnica aratandu-ne pe harta locurile pe unde ne plimbasem pe zi si de care ne povestise la momentul potrivit.

- viteza redusa de deplasare a barcii pe parcursul excursiilor, pentru a putea savura minunatiile Deltei.

- Mancarea exclusiv pe baza de peste (cu exceptia bineinteles a micului dejun) pe perioada sejurului foarte gustoasa atat la pensiunea unde am fost cazati cat si la Letea.

Cam asta a fost prima noastra vacanta in Delta Dunarii.

Daca as mai dori inca o vacanta in Delta Dunarii?

Daaaaaa!!!

Deja ma gandesc cum este primavara cand sosesc pasarile in Delta, cand natura se trezeste la viata, totul e inflorit… …...

Musai trebuie sa ajungem si primavara. Am zis! =))


[fb]
---
Trimis de Testosu' in 01.10.15 15:22:01
Validat / Publicat: 01.10.15 15:55:48
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în #EXCURSII și CĂLĂTORII.

VIZUALIZĂRI: 6915 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Testosu'); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42050 PMA (din 45 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

18 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[01.10.15 15:55:07]
»

Noi am ales un pachet turistic de 4 zile/3nopti, cu cazare la Pensiunea Vanessa, cu pensiune completa

ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

[În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)]

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

Aurici
[01.10.15 21:44:23]
»

@Testosu - Musai si primavara. Noi am fost anul trecut 5 zile in minivacanta de Rusalii (1 iunie). Am fost la hotel Wels din Baltenii de Sus. Super locatie si super vacanta am avut si noi. Tot pentru prima oara in Delta. Si 5 zile cat am stat, in afara de micul dejun am mancat numai si numai peste, in toate felurile. Dar cel mai mult mi-a placut la Sediul Partidului G. V. U. (Gatlej Vesnic Ud). Ne-a lasat ghidul nostru, undeva pe canale la o gospodarie vai mama ei care avea sigla aceasta pe polata aia, sau ce era ea, ca nu era casa. Dar acolo am mancat cea mai buna ciorba de peste din viata mea si doar am ciugulit din pestele prajit cu mujdei de la felul doi ca nu mai puteam. Oricand as repeta si eu experienta... mi-a placut foarte, foarte mult.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Testosu'AUTOR REVIEW
[01.10.15 22:13:56]
»

@Aurici: Chiar uitasem de partidul GVU.

Ne-a aratat ghidul sigla partidului pe adapostul unui pescar

Sper sa reusim in primavara o raita prin delta

alinaro
[02.10.15 09:51:11]
»

@Testosu - Bună dimineața. Am notat pentru când voi ajunge și eu acolo. Și mie mi-e groază de țânțari, și mi-e teamă că va fi mai complicat să găsesc altă perioadă pentru a merge în Deltă (decât luna august, vreau să zic).

Mi-ai putea spune ceva prețuri, te rog? De cazare, excursii, sau pachet întreg? (raportat la numărul de persoane, bineînțeles).

Mulțumesc. Mi-a plăcut.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Testosu'AUTOR REVIEW
[02.10.15 11:44:43]
»

@alinaro -

Buna,

Pretul a fost 900 lei/ persoana, incluzand transfer dus-intors Tulcea-Mila 23,3 mese pe zi, fara bauturi, 2 excursii a cate 3,5-4 ore fiecare intr-una din zile pe canale si baltile din jurul Milei 23 incluzand si un apus de soare pe balta, o excursie de 1 zi la Letea cu masa de pranz acolo. Transfer la dus, spre Mila 23 in regim destul de lent, ca o excursie, durand cam 2h30' iar la intoarcere spre Tulcea un pic mai rapid, cam 1h30-1h45'.

Capacitatea pensiunii este de 16 locuri, noi am fost in total 11 persoane, doar un grup de 5 persoane (4 din Germania) restul fiind cupluri de 2 persoane, fiecare cuplu cu rezervare individuala.

Daca mai pot fi de ajutor cu ceva, cu mare placere. Eventual prin PM numele agentiei, sau orice alta informatie care poate fi de ajutor.

Spor si bafta in alegere inspirata a vacantei.

P. S. Si eu creionez deja o tura in delta pentru mai-iunie, anul viitor.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Corina70
[02.10.15 13:42:45]
»

In sfarsit, mi s-a lamurit un mare mister : de cativa ani, pe plaja din Neptun sau Jupiter, sunt prezente niste "chestii" negre, uscate, usoare, cu tepi. Abia acum mi-am dat seama ca sunt fructele uscate al ciulinului de balta. Cum ajung ele pe plaja, nu stiu. Dar inteapa al naibii de rau...

Scoica din aceea uriasa am si eu, luata tot din Delta, cand am fost la Sf. Gheorghe (in copilarie, inainte de '89). Imi pastram bijuteriile in ea :-).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Testosu'AUTOR REVIEW
[02.10.15 13:49:54]
»

@Corina70:

Da, cand ajunge la maturite este negricios, devine lemnos si inteapaaaa tare!!!

Testosu'AUTOR REVIEW
[02.10.15 13:59:43]
»

@Corina70: scuze, mai "mancam" si litere. Mai greu a scrie de pe telefon: "maturitate" in raspunsul meu anterior

publikdreams
[04.10.15 15:05:51]
»

@Testosu - Buna Ziua, foarte bun articolul, bine punctate toate etapele sejurului și cum în iunie am plănuit o excursie în Delta as dori, dacă se poate numele agenției de turism prin mesaj privat (by WM). Mulțumesc.

noi doi
[03.03.16 21:56:26]
»

@Testosu - Waaaau! Totul... si povestea, si fotografiile... ce pot sa zic, abia astept sa merg anul acesta si eu. Felicitari!

Testosu'AUTOR REVIEW
[04.03.16 06:44:46]
»

@noi doi: multumesc! E chiar tare fain in delta.

Bafta de vreme buna.

Anamaria79
[05.05.16 23:26:22]
»

Buna seara! Mi-ati putea spune, va rog numele agentiei prin mesaj privat (by WM) ? Multumesc mult!

Testosu'AUTOR REVIEW
[06.05.16 07:39:45]
»

@Anamaria79: cu mare drag! A nu se intelege ca am alte interese vis-a-vis de acea agentie, ci cu placere ofer orice informatie turistica care-mi este ceruta si pe care o si "stapanesc". Va transmit prin PM info.

webmaster26
[06.05.16 09:30:56]
»

@Aurici -

Noi am fost anul trecut 5 zile in minivacanta de Rusalii (1 iunie). Am fost la hotel Wels din Baltenii de Sus.

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

Aurici
[06.05.16 09:35:48]
»

@webmaster26 - Am niște restanțe, web. Dacă reușesc în timp util cu ele, cu mare drag.

speedy*
[13.01.17 12:09:38]
»

@Testosu : Buna ziua. Am si eu o curiozitate legata de bauturi (de curand am descoperit si eu aceste pachete turistice). In ce categorie de pret se incadreaza la fata locului (si in ce fel sunt disponibile - ma refer la apa si racoritoare - doar sticle mici sau au si apa plata si minerala la 2 - 2.5 l).

Multumesc!

Testosu'AUTOR REVIEW
[13.01.17 16:06:05]
»

@speedy: Din ce mai tin minte, bauturile nu erau incluse in pachetul achizitionat. La pensiune aveai pe masa cararafa cu apa de la robinet.

Toate bauturile, inclusiv apa minerala le-am cumparat de la magazinele din sat. Preturile sunt destul de piperate si la market, aprovizionarea realizandu-se exclusiv pe apa.

DanutzZa0391
[27.06.24 12:31:42]
»

Buna! Imi poti spune, te rog, prin ce agentie ati rezervat? Ma duc pentru prima data in Delta si as vrea ceva organizat. Multumesc!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinaro, Anamaria79, Aurici, Corina70, DanutzZa0391, noi doi, publikdreams, speedy*, Testosu'
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Deltă:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.090476036071777 sec
    ecranul dvs: 1 x 1