ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.10.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
OCT-2019
DURATA: 3 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Casa Bucovineană din Suceava – o îmbinare între rural și modern

TIPĂREȘTE

Capitala Țării de Sus – Suceava: un tărâm fermecat încărcat de legende despre domni și domnițe, boieri și negustori, meșteșugari și țărani isteți. O toamnă lungă și caldă ne-a condus pe cărări presărate cu frunze arămii prin acest oraș istoric. Pentru rezolvarea unor chestiuni programate, dar și pentru a vizita câteva obiective am căutat un loc de cazare care să întrunească câteva calități importante pentru noi: poziționare, curățenie, prezența unui restaurant, existența locurilor de parcare. Navigând prin filele Booking-ului am descoperit un loc care întrunea condițiile enumerate mai sus: Casa Bucovineană.

Poziționare și acces. Unitatea de cazare menționată se află în apropierea Centrului, la marginea cartierului armenesc Zamca. Adresa exactă este strada Petru Rareș nr. 57B. Venind dinspre București pe celebrul E85 intrăm în Suceava, virăm dreapta pe b-dul 1 Decembrie 1918, apoi continuăm pe b-dul 1 Mai și ușor stânga pătrundem pe strada Mihai Viteazul care ne conduce direct pe strada Petru Rareș, o arteră cu sens unic din acel punct. Traficul e destul de aglomerat în Suceava, dar totuși cursiv, nu am întâlnit ambuteiaje deranjante. Pensiunea-restaurant este semnalizată printr-o firmă luminoasă, fațada este ușor de recunoscut.

Parcare este amenajată pe o singură latură a străzii cu sens unic, în spic; am găsit în fiecare zi loc de parcare în fața unității. Distanța față de centrul pietonal este de circa 1 km, până la Cetatea Sucevei sunt 2 km, iar până la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou sunt 1,5 km.

Aspect exterior și interior. Accesul în interior se face pe o mică terasă utilizată cu precădere de fumători și care îți dezvăluie deja caracterul tradițional al restaurantului: un război de țesut, o furcă cu un caier, o bundiță. Terasa are aspectul unui cerdac cu stâlpi de lemn, balustrade traforate și portițe batante. Recepția e într-un hol mediu ca dimensiuni, pe peretele din spatele deskului sunt prinse cămăși tradiționale, diplomele și atestatele sunt și ele prezente. Din același ho o intrare sub forma unei porți cu acoperiș facilitează intrarea în restaurant.

Am prezentat actul de identitate, ne-a fost completată fișa turistică, am achitat și am primit factură, am primit cartelele (una pentru ușile exterioare și alta pentru ușa de la cameră și iluminat). Am avut cameră la etajul 1, holurile mochetate amortizează pașii, plante și tablouri „îmbracă” spațiile comune, corpurile de iluminat sunt pe senzori de mișcare.

Pensiunea-restaurant Casa Domnească e formată din două corpuri de clădire, despărțite de o curte interioară. La exterior spațiile din curte sunt utilizate drept terase pentru restaurant, o parte în aer liber, alta acoperită.

Camera. Am beneficiat de o cameră dublă matrimonială, nu foarte mare. Acces prin intermediul cartelei care se utilizează ulterior pentru a cupla curentul electric. Cel mai mult spațiu interior îl ocupă patul, îmbrăcat în lenjerie albă cu o saltea confortabilă. Deasupra tăbliei de la pat tronează un tablou viu colorat, două noptiere-raft, suspendate, acoperite cu sticlă flanchează patul. La îndemână se află întrerupătoarele pentru sursa principală de lumină și pentru veioza aferentă; alături de întrerupătoare se află o priză – interesante sunt „buzunărașele” metalice atârnate de tăblia patului pentru a facilita încărcarea aparatelor electronice.

Alte piese de mobilier: un cuier cu băncuță capitonată și sertare care joacă și rol de șifonier (este singurul lucru care lipsește din încăpere), un fotoliu extensibil, un birou cu sertare, un taburet pătrat, oglindă; pe jos e mochetă pufoasă. Pe birou se află o tavă cu două pahare și două cești, cană-fierbător, telefon fix, o vază de decor. Camera e dotată cu aer condiționat, un tv lcd de mari dimensiuni și un minibar-vitrină. Deasupra biroului se află alte prize pentru energie electrică și suportul pentru telecomanda aerului condiționat. Fereastra e dotată cu plasă de țânțari, perdea și draperii.

Baia e spațioasă comparativ cu dimensiunea încăperii, e placată cu plăci mari de marmură cum rar vezi în pensiuni. Cabina de duș foarte mare, de calitate, etanșă, cu ușă ce se deschide pe diagonală. Patru prosoape albe, plus unul pentru picioare, consumabile (hârtie igienică, săpun, gel de duș și șampon) sunt prezente în baie. Nu lipsesc uscătorul de păr, coșul de gunoi, caloriferul port-prosop, suport cu pahar pentru periuțe, patru corpuri de iluminat, ventilator pentru aerisire.

Am apreciat curățenia din cameră și baie, precum și buna izolație dintre camere și între restaurantul de la parter și camerele de la etaj (sâmbătă seara a avut loc un botez și nu s-a auzit deloc muzica din local). Rețeaua wi-fi a funcționat bine, parola fiind notată pe suportul cartelelor de acces.

Restaurant și micul dejun. Unul din avantajele acestei pensiuni este restaurantul tradițional românesc existent la parter. Sala principală e mobilată și amenajată în stil popular: o fațadă de casă țărănească cu ceardac, o fântână cu roată, rasteluri de lemn cu sticle de vin, ceramică, ștergare, obiecte rurale pe pervazul ferestrelor. Mobilierul e din lemn, mesele sunt de 4 persoane. A doua sală numită Romantică este amenajată exact la polul opus: mobilier modern, viu colorat, bar, iluminat cu leduri. Terasa din curtea interioară e mare, mobilier de grădină cu pături pe scaune și mese din plăci de gresie. Partea acoperită e amplasată sub acoperișul celei de-a doua clădiri, un fel de prispă sprijinită pe stâlpi de lemn sculptați.

Micul dejun nu este inclus în prețul cazării, dar se poate comanda în restaurant din meniu începând cu ora 08.00. Într-una din dimineți când timpul ne-a permis un răgaz am degustat o omletă cu șuncă și cașcaval și o cafea.

Concluzii. Mi-a plăcut Suceava și am apreciat cazarea de la Casa Bucovineană pentru raportul corect calitate-preț. Am găsit curățenie, noaptea am beneficiat de căldură, am avut confort și un somn odihnitor. Personalul s-a comportat cu amabilitate și ne-a oferit toate informațiile de care am avut nevoie. Poziționarea și parcarea constituie atuuri care mă determină să revin în același loc.

Alegeri inspirate!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de tata123 🔱 in 22.10.19 21:19:38
Validat / Publicat: 22.10.19 21:56:55
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SUCEAVA.

VIZUALIZĂRI: 733 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Obiectivul simbol al orașului - Cetatea Sucevei.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 50100 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

7 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[22.10.19 21:41:03]
»

Bună recomandarea

Mutat în rubrica "Casa Bucovineană, SUCEAVA" (nou-creată pe sait)

--

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

webmaster
[22.10.19 23:36:40]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

tata123 🔱AUTOR REVIEW
[23.10.19 09:55:14]
»

@webmasterX: Mulțumesc. Poziționarea pe hartă este corectă, intrarea principală în pensiunea-restaurant fiind situată pe strada Petru Rareș. Clasificarea oficială este de 3 flori, așa cum apare menționat în lista „Structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare” publicată pe siteul Ministerului Turismului.

@webmaster: Mulțumesc pentru încadrarea articolului drept IS.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
DOINITA
[23.10.19 10:34:00]
»

Frumoasa cazare, dar nu cred ca voi avea ocazia sa ajung acolo, din motive de distanta fata de casa. D

Nu voi ajunge eu, dar merita a fi recomandata.

Sa va fie de bine si de folos, deplasarea din Bucovina si... mai poftiti!

Ca sa fiu putin " partinitoare" am adus si un superbonus...

tata123 🔱AUTOR REVIEW
[23.10.19 11:25:53]
»

@DOINITA: Mulțumesc pentru ecou și aprecieri. Ne-am simțit bine în Suceava și implicit la Casa Bucovineană. Mi-am dorit mult să ajung câteva ore și la Botoșani, dar timpul a fost nemilos, s-a scurs foarte repede și a împiedicat îndeplinirea dorinței mele. Vreau să aloc într-un an vreo 10 zile vizitării câtorva orașe/orășele din nordul Moldovei și cu siguranță voi trece prin Botoșani.

Numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
DOINITA
[23.10.19 14:50:06]
»

@tata123: Mi-ar face placere sa ne vedem in Botosani.

nrs †
[23.10.19 18:26:12]
»

incredibil! ieri nu exista rubrica, azi am scris eu despre restaurant si asta pana sa vad articolul tau

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
DOINITA, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂCasa Bucovineană:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.074889898300171 sec
    ecranul dvs: 1 x 1