Harta M-ȚII APUSENI / ROMÂNIA - hoteluri, cazări, atracții turistice, locuri de vizitat în zonă
Hărțile interactive AFA NU SUNT accesibile NElogat
- Aveți cont pe AFA? — autentificați-vă: sus, pe meniul albastru, click pe VIZITATOR
- NU aveți cont la noi? — vă puteți crea unul aici: CONT NOU
OBIECTIVE pe hartă [dacă nu se văd toate, micșorați scara]
IMPRESII recent adăugate M-ȚII APUSENI / ROMÂNIA
Aventuri in Apuseni in Muntii Padurea Craiului
Servus dragilor,
Dupa ce in august 2017 v-am povestit despre aventurile noastre in Muntii Apuseni la Cetatile Ponorului cu dolinele ei, cu Via Ferrata cu cabluri, lanturi si scari metalice, puncte de belvedere, rauri subterane, celebra Pestera Ursilor, circuitul Cheile Galbenei (Cascada Evantai, Izbucul Galbenei, Poiana Florilor), Ghetarul Focul Viu, circuitul O Lume Pierduta cu cele 4 avene etc, in vara acestui an am revenit in Apuseni mai exact in Muntii Padurea Craiului.
Baza operatiunilor a [...] — citește
Spre Varful Piatra Craivii, Muntii Trascau. Pitoresc. Extrem de pitoresc.
Traseu: Sat Poiana Galdei- Paraul Bulzului- Piatra Bulzului- Vf Piatra Craivii (1083m) si retur
Durata: 9 ore dus-intors cu tot cu pauze
Marcaje: banda rosie + triunghi rosu+ punct albastru
Dificultate: mediu in general, dar urcarea spre varf grea
Nu am mai fost in Apuseni de cativa ani, si mi s-au parut mai mult decat potriviti pentru o plimbare de toamna, la sfarsit de octombrie. Dar unde sa mergem oare? Sunt atatea variante… Din intamplare am gasit detalii despre traseul pe [...] — citește
Poiana Călineasa – „pitorescul” la el acasă
Moții își iubesc munții cu o dragoste organică, subterană, neajunsă în sfera exprimării și a cunoașterii, rămasă în adânc, pe fundul oaselor – Geo Bogza, „Țări de piatră, de foc și de pământ” .
Partea a doua a vacanței de vară am dedicat-o (din nou) Apusenilor. Mi-am păstrat părerea bună despre această „regiune de vis” , cum o numeam în articolul din 2019 (vezi impresii), și cu siguranță voi reveni în următorii ani pe meleaguri moțești.
De [...] — citește
Circuit Scărița Belioara - ianuarie 2022
Cum era mai bine să începem anul 2022, dacă nu printr-o drumeție la munte?
Iar pentru a doua zi a acestui an, am ales Circuitul Scărița Belioara, nu foarte departe de Cluj, dar destul de solicitant cât să ne trezească dupa zilele de vacanță. Deși este un traseu dificil iarna, recomandat celor experimentați și cu echipament adecvat, ultima săptămână a adus în zonă temperaturi de primăvară, iar cele 7 grade cu un soare puternic nu ne dădeau deloc impresia că e iarnă. [...] — citește
Piatra Secuiului în ianuarie
În cel mai friguros weekend din această iarnă, am decis să nu stăm acasă și să facem o mică drumeție aproape de casă. După experiența primei drumeții de iarnă, Circuitul Pietrele Albe, am prins curaj, și de data aceasta echipați corect cu parazăpezi și crampoane de drumeție am zis să facem o urcare pe Piatra Secuiului, obiectiv pe care l-am mai vizitat în două rânduri, dar pe timp de vară.
Zis și făcut, la ora 9.30 am pornit din Cluj, pe ruta Turda –Mihai Viteazu [...] — citește
Vezi toate reviews-urile de la M-ȚII APUSENI
#G#G