ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.11.2011
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 08.01.09
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
SEP-2011
DURATA: 9 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Insula de vis - experienta minunata

Ilustrație video-muzicală
Plessas Mimis - Lefteris Papadopoulos - Epefte Vathia Siopi
TIPĂREȘTE

Dupa cate s-au scris despre insula, este foarte greu sa mai adaug prea multe. Am ales aceasta insula greceasca si in urma raspunsurilor pe care le-am primit pe acest site. Si intr-adevar nu am regretat o secunda. Zakynthos este o insula superba, pentru care nu exista suficiente cuvinte. Noi am ajuns pe insula cu masina personala, luand ferry-ul din Killini (pe GPS-ul meu l-am gasit Kastro-Killini). Din port exista indicatoare catre toate statiunile, asa ca nu mi-a fost greu sa gasesc Kalamaki unde am fost cazati (Hotel Golden Sun) (vezi impresii). Si deoarece aveam masina la dispozitie, am hotarat ca in fiecare zi sa facem baie pe alte plaje, precum si bineinteles un tur al insulei.

In primul rand trebuie sa stiti ca mai toate plajele au nisip fin si intrare foarte lina in apa, fara pietre. Exista si cateva exceptii insa, pe care o sa le spun mai jos.

Turul insulei l-am facut in sensul acelor de ceasornic. Am plecat din Kalamaki spre Laganas-Lithakia-Agalas-Koiliomenos-Agios Leon-Exo Chora-Maries de unde am coborat catre Porto Vromi. Aici este un mic golfulet cu cateva barci si salupe, o zona linistita si foarte frumoasa. Porto Vromi este format din 2 golfulete, despartite de o stanca, cel de-al doilea golfulet fiind accesibil din Anafonitria (urmatoarea localitate dupa Maries). Aici, la Porto Vromi se afla si Statuia lui Poseidon, o piatra ce iese din mare ce seamana cu un profil de fata umana ce priveste marea. (l-am vazut doar de pe vaporul cu care am facut turul). Numele localitatii Maries vine de la numele celor doua Marii (Maria Magdalena si Maria din Klopas) ce au pornit spre Roma sa se planga imparatului de crucificarea lui Iisus, si au poposit aici, raspandind crestinismul.

Urmatoarea oprire a fost evident la platoul de unde se vede plaja Navagio (urmariti indicatoarele cu “shipwreck”). Cuvinte sa descriu frumusetea locului nu exista, apa de un albastru ireal si plaja cu nisip alb iti taie efectiv rasuflarea. Este un balconas in care intri si poti sa faci niste poze superbe. Bineinteles ca nu ne gandeam decat la ziua in care urma sa facem turul cu vaporasul si urma sa calcam in acel loc minunat. Dupa cateva minute bune de contemplare am plecat mai departe spre nord, am trecut de Volimes (unde ne-am incurcat putin prin stradutele inguste), Elies-Korithi ajungand la Schinari Cape (la farul din nord) unde sa afla faimoasele Blue Caves. De aici (ca si de la Porto Vromi) se pot face iesiri in larg cu diverse salupe, pentru a vizita Blue Caves si plaja Navagio.

De la cel mai nordic punct al insulei coboram catre portul Agios Nikolaos (un pic port cu barcute de agrement de unde se poate ajunge in insula apropiata Kefalonia) si am ajuns la Xigia, un golfulet cu apa cu puternic continut de sulf, plaja mica cu pietricele si pietre si in apa. (e bine sa va scoateti bijuteriile de argint, sa nu se innegreasca, asa cum mi s-a intamplat). Aici sunt cateva sezlonguri si umbrelute pentru cine vrea sa stea mai mult.

Traseul nostru a continuat inspre sud, prin Katastari, apoi am facut stanga spre Tsilivi, dar deoarece nu ma simteam prea bine, am decis sa nu mai facem alte opriri si am ajuns in capitala apoi direct in Kalamaki. In urmatoarele zile am hotarat sa luam plajele la rand, asa ca in fiecare zi am facut 2-3 plaje diferite. Cateva detalii despre fiecare:

Gerakas – cea mai sudica plaja situata in peninsula Vassilikos (sud-estul insulei), plaja protejata datorita testoaselor, plaja se inchide la 19.30,2 sezlonguri si umbrela costa 8 euro

Porto Roma – o plaja

Mavratzi Beach – o mica plaja langa un hotel, unde se afla si o taverna

St Nicholaos (a nu se confunda cu portul din nord) este o plaja in care se practica sporturile nautice, plaja aglomerata cu mai multe taverne si baruri. Aici este si un centru de scufundari: prima scufundare costa 55 euro, a doua 35 euro (pt cine vrea sa faca mai multe, negociati).

Banana Beach– dupa parerea mea cea mai frumoasa plaja, lata cu intrare lina, si dupa o zona un pic mai adanca, se micsoreaza iarasi apa (ca la Mamaia parca intr-o anumita zona) 6 euro sezlongurile cu umbrela (foarte noi erau) iar terasele frumoase si curate (am vazut doua taverne: Banana Baya si Casa Playa, prima avea sezlonguri albastre, a doua portocalii).

Porto Zorro/Porto Azzuro – desi sunt doua intrari diferite, este practic aceeasi plaja, Porto Zorro este un mic hotel iar Porto Azzuro este o Taverna/bar: 7 euro 2 sezlonguri cu umbrela.

In cealalta parte a peninsulei Vassilikos se afla plaja Dafni. Drumul este un pic mai greu si destul de ingust, in schimb peisajul este de vis. Pe plaja se afla si o taverna, sezlongurile sunt gratuite, iar personalul este foarte ospitalier. Trebuie neaparat vazuta. Aici apa parca era mai calda decat in celelalte locatii. Pe drumul catre Dafni se afla si “National Marine Park Museum” - (nu stiu ce e, nu l-am vizitat).

Inspre capitala se afla statiunea Argassi, practic fara plaja (am descoperit doar doua fasii inguste de plaja), statiune destul de agitata, cu numeroase baruri, taverne si magazine, si 2 terenuri de minigolf. Strada principala este destul de ingusta si cam greu de gasit loc de parcare seara. Mie personal mi-a placut cel mai putin aici.

Statiunea in care am avut hotelul era Kalamaki, care a fost chiar pe gustul meu. Suficiente taverne si magazinase, soseaua principala lata, si statiunea nu atat de agitata precum Argassi sau Laganas. Plaja era destul de lunga, in unele locuri cam de latimea plajei din Neptun si foarte lina. In ultima zi, au iesit si trei pui de testoasa dintr-un cuib protejat, dovedindu-ne astfel ca testoasele nu sunt doar un mit pentru atragerea turistilor. 7,5 euro sezlongurile aici. Plaja se inchide la ora 8 seara.

Laganas este statiunea cea mai mare si mai aglomerata de pe insula. Are o plaja lunga si lata, dar sezlongurile sunt asezate unele langa altele, cu o gramada de taverne pe plaja si muzica tare, doar 5 euro sezlongurile, insa mult prea agitat pentru mine. Seara statiunea vibreaza de oameni, muzica si zgomot de masini. Este o statiune de tineri in care se gasesc si cateva cluburi. Ca mai peste tot in insula sunt extrem de multi englezi beti si galagiosi. Cred ca 70-80% din turisti sunt britanici.

In sud vest se afla Keri Beach, care este mai mult un port de barcute ce va duc catre “Insula testoasei” ce se vede in apropiere, unde se afla Plaja Marathonisi (n-am ajuns acolo). Plaja de la Keri este destul de ingusta, dar peste sosea se afla cateva taverne. Tot in zona se afla plaja Marathias, dar drumul pe care am luat-o se infunda la un moment dat, asa ca pana la urma nu am mai gasit-o.

Mergand mai departe am ajuns in localitatea Keri, gasind o asezare foarte frumoasa, cu case din piatra si ulite inguste unde cu greu trecea o masina, asa ca am fost foarte multumiti ca nu ne-am intalnit cu altii din sens opus. In apropiere, pe coasta, se afla cel mai mare si inalt steag din Grecia, aici fiind si o terasa, de unde se pot face poze cu coasta stancoasa a insulei. Insa nu am fost primiti deoarece eram in costum de baie. Drept si prin urmare am mers mai departe pe sosea, cam 500 de metri, deoarece soseaua se termina pe un mic platou, de unde se deschidea o priveliste superba. Am poposit cam un sfert de ora, am facut cateva poze si apoi am luat-o inapoi, spre Keri.

In ultima zi, am facut plaja in partea central-vestica a insulei, in Tsilivi si Alikanas.

Din cate am putut vedea din masina, Tsilivi este o statiune destul de mare, cu numeroase restaurante (vreo 4 asiatice), magazine si un Water Park (nu l-am vizitat, doar am trecut cu masina pe langa el). Plaja este frumoasa, mai aglomerata fata de cea din Kalamaki, cu sporturi nautice, nisip fin si intrare in apa lina si lunga.

Alikanas are o plaja mai mica, si ea cu umbrele si sezlonguri si terase langa plaja.

Capitala Zakynthos este un port, insa e frumos de vizitat seara, pentru a vedea biserica St. Dyonisos luminata si a bea un cocktail la terasele de langa port. (Pentru cei interesati, am vazut si un Lidl langa capitala, pe drumul spre Laganas.)

Cam atat despre turul cu masina. Cateva cuvinte despre turul insulei cu vaporul:

In perioada in care am fost, un singur vapor facea acest tur: Menia Maria (Vasul piratilor). Si din fericire arata chiar bine, chiar daca am inteles ca mergea mai incet decat cele noi. Pretul initial al excursiei era de 18 euro, insa nemaifiind concurenta, a crescut la 25 de euro. Norocul nostru, ca cel care vindea excursiile era roman, si ni le-a lasat la 20. O alta chestie neplacuta, a fost aceea ca vasul era suprapopulat (evident, fiind singurul).

Am fost adusi cu autocarul tarziu, si astfel nu am mai avut locuri pe scaune, dar ne-am asezat pe jos, in fata, si am vazut foarte bine. Problema a aparut insa la opriri, cand toata lumea vroia sa coboare, si astfel trebuia sa astepti destul de mult (la Navagio am stat 20 de minute sa coboram). In fine, excursia porneste din portul Zakynthos de la 9.30 a. m., in sens invers acelor de ceasornic. Pe vas este si un ghid care vorbeste in greaca, engleaza si sarba (in ziua de luni cand am fost noi). Pe banda sunt inregistrate si comentarii in romana si alte limbi balcanice, pentru a intelege mai bine ce vezi pe coasta.

Primele imagini spactaculoase sunt Blue Caves in nord (o insiruire de grote sapate in coasta nordica a insulei), apoi se face prima oprire la plaja Navagio, unde se sta o ora jumatate. Aceasta plaja este de vis, cu mult peste ce am citit anterior si as putea sa scriu eu aici. Apa are o culoare ireala, pozele facute acolo par lucrate in Photoshop. Apa este un pic mai rece decat in statiuni, iar intrarea in apa este brusca si cu pietricele mici albe. Epava este un punct de atractie ciudat pentru numerosi indivizi care tin neaparat sa-si scrie numele pe ea (care-i ideea nu stiu), dar aici am gasit si o particica din Romania, o cutie de Timisoreana trona mandra pe ramasitele vaporului, semn ca romanul “cinsteste” locul.

Popasul s-a terminat parca prea repede si ne-am suit inapoi pe vas, unde echipajul pregatise un gratar cu souvlaki - 6 euro portia, (preturile pe vas sunt ok) si am plecat mai departe spre Porto Vromi (aici se vede “Capul lui Poseidon”), apoi Dolphin Cave (unde vaporul intra putin in grota) si Keri Cave. Aici am mai facut un popas, am sarit de pe vapor si am inotat in pestera. Dupa jumatate de ora am plecat, inconjurand insula pe la sud, iar ajungand in sud-est, in largul plajei Mavratzi, am facut ultima oprire, o noua baie in larg. In jurul orei 18.00, destul de obositi, am ajuns inapoi in capitala, de unde ne-au preluat autocarele si ne-au lasat in statiunile din care plecasem dimineata.

Excursia a fost frumoasa, merita facuta o data, insa e totusi obositoare. Pentru cei ce nu vor sau nu pot sa o faca, sunt numeroase barci care va duc la Blue Caves (intra in aceste grote, vaporul doar trece pe langa ele) si plaja Navagio, astea fiind de altfel principalele atractii. De asemenea, din Laganas puteti iarasi sa luati o barca sa ajungeti pe insula testoasei, sa faceti baie in larg sau pe plaja Marathonisi.

Alte moduri de petrecere a timpului liber: scuba-diving (in Laganas si Agios Nicholaos in sud), calarie (Kalamaki), sporturi de apa (Agios Nicholaos, Tsilivi), excursii catre Kefalonia, Atena si Olympia, Water Village (in satul Sarakinado), Jeep Safari, Askos Stone Park (o mica rezervatie in nordul insulei cu diverse specii de animale), numeroase taverne si baruri.

Noi am stat 8 zile intregi, si tot nu am apucat sa ajungem la Turtle Island (spre parerea mea de rau) si nici la Water Village. Probabil ca inca vreo 2 zile ar mai fi trebuit sa stam pt a avea o idee mai bine conturata despre aceasta insula minunata.


[fb]
---
Trimis de LeaveYou in 01.11.11 11:43:52
Validat / Publicat: 01.11.11 14:01:02
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Halkidiki
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 12673 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (LeaveYou); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Plaja de la Xigia, cu apa sulfuroasa
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 28100 PMA (din 29 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

webmaster28
[01.11.11 13:41:02]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

webmaster13
[02.11.11 09:01:12]
»

Melodia atasata se poate schimba/sterge!

LeaveYouAUTOR REVIEW
[02.11.11 09:42:07]
»

@webmaster13: E super ok. Multumesc.

iulian68
[03.07.12 12:17:01]
»

Anul acesta merg in Zakyntos. Daca vei permite sa iti trimit cateva mesaje personale, atunci ma voi lamuri cu cateva aspecte in plus. Multumesc.

LeaveYouAUTOR REVIEW
[03.07.12 23:02:37]
»

@iulian68: Cu mare placere

Muffin2009
[08.08.12 13:56:57]
»

@LeaveYou: In ce perioada ai fost in luna septembrie? Eu am rezervare incepand cu 1 septembrie si as vrea sa stiu cum a fost vremea, daca a plouat, sau a fost innorat, daca au fost valuri mari etc.

Ai mers direct pana in Zakynthos sau te-ai oprit la Salonic pentru o noapte?

LeaveYouAUTOR REVIEW
[08.08.12 15:47:11]
»

@Muffin2009: Perioada a fost 6-14 septembrie. Vremea a fost foarte calda, fara nori sau ploi. Apa si ea, foarte calda si curata. Valuri nu prea au fost. Nu-ti face probleme de vreme, acolo e cald si in octombrie.

Drumul l-am facut cu o oprire de o noapte in Galaxidi (de la Lamia o iei spre Gravia-Amfissa-Galaxidi), la hotel Porto Lourbas (50 euro/camera/noapte cu mic dejun). Sunt cam 1100 km din Bucuresti, dar am preferat asa pt a lua ferry-ul de 13.30, sa castigam o zi de plaja pe insula.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Muffin2009
[08.08.12 15:54:39]
»

@LeaveYou: Merci de raspuns!

Noi preferam sa stam 2 nopti in Salonic pentru ca vrem neaparat sa il vedem.

Am vazut ca in septembrie ferry-ul e ceva mai rar. E unul la 12.30 ai urmatorul ar fi cel de 17 pe care vrem sa il prindem.

A fost coada la bilete la ferry cand ati ajuns voi?

LeaveYouAUTOR REVIEW
[08.08.12 16:00:14]
»

@Muffin2009: Daca nu ma insel, anul trecut era la 13.30. Noi am ajuns cu o ora mai devreme si nu era nimeni. Ne-am dus spre capatul pontonului unde am luat si un cui in cauciuc. Pana am facut pana, se formase o coada de 5-6 masini. Ferry-ul a venit la ora 13.00, si a plecat la 13.30. Nu s-a format deloc coada la casa de bilete, si nici masini pe afara nu au ramas.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Muffin2009
[08.08.12 16:12:54]
»

@LeaveYou: Sa inteleg ca e prost drumul acolo? Sau doar ai avut tu ghinion?

LeaveYouAUTOR REVIEW
[08.08.12 17:45:03]
»

@Muffin2009: am avut ghinion.

Muffin2009
[08.08.12 19:39:58]
»

@LeaveYou: Am inteles. Multumesc pentru raspuns!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
iulian68, LeaveYou, Muffin2009
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Zakynthos:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.06354808807373 sec
    ecranul dvs: 1 x 1