ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.07.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Ploiesti
ÎNSCRIS: 03.05.13
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUN-2013
DURATA: 8 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
70.00%
Satisfăcător
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 14 MIN

Zakynthos - Paradisul foto al turistilor

TIPĂREȘTE

Am plecat in Zakynthos cu gandul la experienta petrecuta in Corfu, anul trecut (vezi impresii). Eram foarte curios daca insula se va ridica la nivelul asteptarilor. Evident, eram foarte nerabdator sa fotografiez peisajele de vis din Zakynthos. Cel putin fotografiile gasite pe net, inainte de cumpararea biletelor, promiteau foarte mult si au cantarit enorm in alegerea destinatiei de vacanta.

Pentru o buna organizare, am intocmit un plan foarte detaliat, pe zile, incercand sa cuprind toate obiectivele ce meritau vizitate pe insula. Nu a fost neglijata nici partea financiara, pentru care planul meu de vacanta a avut un capitol aparte, cu cheltuieli repartizate pe zile si capitole bugetare: motorina, taxe de drum, mancare, entertainment si fonduri de rezerva.

Aspectele organizatorice fiind depasite, am pornit in aceasta calatorie cu autoturismul personal, Dacia Logan, alaturi de sotia mea si de inca un cuplu dornic de aventura, care au calatorit cu autoturismul lor. Deci, in total, patru romanasi si doua autoturisme pe drumul catre Zakynthos. Motivul principal pentru care am ales acest mijloc de transport l-a constituit dorinta de a nu depinde de orarul mijloacelor de transport puse la dispozitie de agentiile de turism, dar si intentia de a vizita, la intoarcere, Meteora si zona valahilor din Muntii Pind. Mai exact, orasele Trikala si Metsovo, centrele administrative ale efemerului Principat Autonom din Pind, singura forma statala organizata a aromanilor din Balcani, ce a functionat sub umbrela protectoare a Italiei si Romaniei, intre anii: 1941 - 1944.

Dupa ce am analizat toate informatiile disponibile pe net, legate de traseu si citind experientele turistilor care fusesera anterior cu masina personala pe insula, am ales urmatorul traseul: Bucuresti - Ruse - Plevna - Sofia - Kulata - Salonic - Ioaninna - Arta - Patra - Kyllini - Zante Town. 1.403 Km X 2 = 2.806 Km de efectuat. Simplu, cel putin la prima vedere.

Trecand la fapte, si analizand retrospectiv, pot spune ca drumul pana in Zakynthos mi s-a parut interminabil si de fiecare data cand ma uitam la kilometraj sau pe harta GPS sa vad cat mai am de parcurs, juram ca nu ma voi mai aventura in calatorii asa de lungi, cu autotursmul personal. Oboseala a pus stapanire pe mine, imediat ce am intrat pe teritoriul Greciei, astfel incat, aproape ca nu ma mai interesau locurile pe unde treceam, fiind obsedat de atingerea orasului de destinatie, Killiny, de unde urma sa ne imbarcam pe ferry cu destinatia Zante Town. Traind aceasta experienta, nu recomand parcurgerea acestui traseu, fara oprire, asa cum am incercat noi. Ma rog, pana la urma am reusit, insa a fost foarte obositor. Cel mai indicat ar fi sa alegeti o cazare de o noapte la jumatatea drumului, in zona Salonic sau Ioaninna. Se gasesc foarte multe si preturile sunt intre 50-60 EUR pe noapte cu mic dejun inclus. Nu e nevoie sa faceti neaparat o rezervare. Din curiozitate, ajunsi in orasul Arta (undeva dincolo de Ioaninna, la iesirea de pe autostrada A2) am oprit la terasa unui hotel sa ne racorim cu un suc si am intrebat si de camere. Erau foarte multe libere si din discutiile cu cel de le receptie am inteles ca, cel putin in iunie, nu aveau toate camerele ocupate si nu era nevoie de o rezervare prealabila. Pretul era de 60 EUR pe noapte, cu mic dejun inclus. Principala problema o constituia locul de parcare pentru masina, intrucat orasul era foarte aglomerat si erau semne de parcare interzisa peste tot. Hotelul nu avea decat patru locuri de parcare, care erau ocupate. Din pacate, noi nu am parcurs drumul cu halta, inrucat sejurul nostru de 9 zile, incepea duminica dupa amiaza, iar noi am plecat din Romania sambata dimineata, cu gandul de a prinde vaporul de duminica, ora 09.00 din Kyllini, catre Zakynthos. Deci, nu era timp de pierdut.

Duminica, 16.06.2013, la ora 10.00 eram imbarcati pe ferry si paraseam portul Kyllini cu destinatia Zante Town. Calatoria a fost foarte placuta si a constituit un moment de ragaz, cel putin pentru mine, obosit dupa atatea ore de condus, pentru a admira linistit peisajul si a realiza cateva fotografii.

Ajunsi pe insula, ne-am indreptat catre hotelul Contessa din statiunea Argassi (la sud de Zante Town), unde aveam asigurata cazarea. Hotelul s-a ridicat la nivelul asteptarilor, pentru un hotel de trei stele, motiv pentru care il recomand cu placere celor ce vor un raport pret-calitate bun. Nu avem ce sa reprosam celor de acolo. Zilnic se realiza curatenie in camera, erau aranjate lucrurile, avem flori naturale, fumos mirositoare in fiecare zi pe masa, prosoape si lenjerie schimbata si curata, nu am avut probleme cu disparitia lucrurilor de valoare din camera. Desi puteam opta pentru inchirierea unei cutii de valori, am considerat ca nu este necesar sa arunc banii pe asa ceva si am preferat sa merg pe incredere (evident, ca cel putin pentru aparatura foto aveam asigurare consistenta). Am lasat banii chiar la vedere, in sertarul noptierei si nu s-a atins nimeni de ei. Asa ca, aici veti gasi oameni cinstiti si foarte amabili. Mergeti cu incredere la acest hotel. Frigiderul si AC-ul, contra cost. Pretul platit de noi, pentru 8 nopti de cazare, cu mic dejun inclus, a fost de cca. 1.200 RON, cu rezervarea facuta din februarie.

In curtea hotelului este amenajata o frumoasa piscina, aveti la dispozitie un bar de unde puteti alege din multitudinea de sortimente de bauturi. Cei ce iubesc vodka au de ce sa se bucure, pentru ca vor gasi foarte multe sortimente din aceasta bautura, datorita faptului ca la hotel sunt cazati foarte multi turisti rusi. Masa se serveste undeva la etajul doi, de unde aveti o priveliste minunata asupra statiunii Argassi si asupra orasului Zante Town. Micul dejun este foarte consistent si diversificat. Aveti de unde alege si comparand cu experienta de anul trecut din Corfu, unde timp de doua saptamani, ma saturasem de acelasi fel de mancare, aveti de unde alege. Evident, daca sunteti exagerat de pretentiosi, gasiti cate ceva de comentat, chiar si aici. Cel putin pentru noi, acest aspect nu prea ne-a preocupat, noi fiind interesati mai mult de frumusetea insulei si a peisajelor decat de partea culinara a sejurului. Nu inteleg cum unii, prefera sa mearga in concediu la ultra all inclusive si apoi sa se laude ce concediu au facut ei. Ce bine au mancat si cate beri au baut, stand cu burta la soare. Pai, daca vrei sa mananci si sa bei, nu poti sa o faci si acasa? Trebuie sa mergi la sute de km distanta sa faci asta? In fine, fiecare cu conceptia lui.

Legat de masa, nu pot sa trec peste un aspect care m-a deranjat, insa acesta tine doar de educatia unor oameni si nu de conditiile oferite de hotel. Am remarcat cu tristete nesimtirea anumitor oameni care bagau efectiv mana in tava de mancare, in loc sa se foloseasca de ustensilele avute la dispozitie pentru a-si pune mancare in farfurie. Unul mai ,,bronzat" a reusit sa socheze asistenta si chiar sa nasca niste grimase greu de descris pe fata unor englezi, atunci cand a bagat ,,cotoroabele" in tava de prajituri, pentru a-si pune pe farfurie cateva. Avea o burta imensa, buzele se revarsau la propriu din gura, limba de culoare roz, ce venea in contrast flagrant cu pielea, iesea din cand in cand din gura si facea ture in jurul buzelor. Era un tip chiar hidos. Puteam sa jur ca este indian si unul chiar urat. Ulterior, l-am auzit vorbind romaneste, la piscina hotelului. Se lauda ce este din Galati si ca a batut recordul la viteza pe traseul: Romania-Grecia cu ML-ul sau. In acest fel am aflat si al cui este autoturismul cu pricina, cu numere de Romania, parcat total anapoda, blocand alte masini, in parcarea hotelului. Cand am vazut modul de parcare chiar m-am revoltat ca un roman, provoaca neplaceri altor cetateni, blocandu-le masinile in acel fel acolo.

Sa va spun cateva cuvinte si despre insula. Daca sunteti pasionati de fotografie si de peisajele frumoase, nu trebuie sa ratati urmatoarele obiective: plaja Navagio de sus, epava vasului esuat la Navagio (Shipwreck), apusul de soare de la Kampi si Keri, satul grecesc Keri, pesterile albastre din nord si de pe partea de vest a insulei, minunatele plaje: Gerakas, Dafni, Kalamaki, Xigia, insulele Peluzo si Maratonissi, insulita Agios Sostis din Laganas si frumosul oras Zante Town. Capitala insulei poate fi surprinsa foarte bine in fotografie, mai ales pe timp de noapte de la teresele aflate pe dealul Bonhai. De asemenea, croaziera in jurul insulei, ce dureaza de dimineata de la 09.00, pana seara la 18.00, va ofera posibilitatea sa surprindeti prin obiectivul aparatului, peisaje de vis. Pentru croaziera recomand ,,vasul piratilor". Au un echipaj ,,dement", imbracat in uniforme de pirati. Par in stare de ebrietate, insa doar pentru a crea atmosfera.

O remarca ce merita facuta este cea legata de plaja Dafni. Chiar daca este o plaja frumoasa, aflata in aria protejata a broscutelor testoase CARETTA CARETTA, vis-a-vis de insula Peluzo, va recomand sa inchiriati o masina de teren, pentru a vizita aceasta plaja. Drumul este extrem de primejdios si plin de praf. Nu este foarte lung, insa, pantele abrupte, pline de praf si nisip, solicita masina la capacitate maxima si daca aveti ghinionul sa va intalniti, in timp ce urcati, cu o masina care coboara, nu stiu cum o sa va descurcati. Drumul este extrem de ingust, chiar si pentru o masina. Cand am mers noi la Dafni, am avut noroc sa nu intalnim alte masini, insa, cand am ajuns acolo, era in plina desfasurare o actiune a pompierilor locali pentru stingerea vegetatiei aprinse de caldura ucigatoare de pe insula. Stau si ma intreb, cum au ajuns masinile acelea de pompieri acolo, pe acele drumuri, sau ce se intampla cu noi, daca ne intalneam venind din sens opus, cu o masina de pompieri, aflata in misiune. Un lucru e clar: nu ai unde sa tragi pe dreapta, decat in prapastie. Cel mai indicat ar fi sa inchiriati o motoclicleta, daca aveti permis. Insula are 40 km lungime si cel mai mult 20 km latime, iar cu o motocicleta o puteti parcurge foarte repede. Am vazut foarte multi straini apeland la motociclete pe insula.

Daca ar fi sa intocmesc un clasament al celor mai frumoase locuri, chiar daca mi-ar fi foarte greu si evident, exceptand plaja Navagio, care este, dupa parerea multora, una dintre cele mai frumoase plaje din lume, datorita farmecului adus de epava esuata (intentionat) si de turcoazul apei, pe primul loc voi opta pentru plaja Gerakas, aflata in sud-estul insulei. Este practic pintenul acela pe care il puteti remarca, daca va uitati la harta insulei. Aici, pentru 10 EUR. puteti inchiria umbrela si doua sezlonguri, de care va puteti bucura toata ziua. Apa este foarte limpede si nu foarte adanca. Auriul nisipului da apei o culoare aparte. Cu putin noroc, puteti observa si broscutele CARETTA CARETTA care au o multime de oua depuse in nisipul de pe mal. Din acest motiv, nu va este permis sa va indepartati prea mult de tarm. O multime de voluntari lucreaza aici pentru protejarea broscutelor si chiar de la intrarea pe plaja vi se va face un instructaj riguros, cu ce aveti voie si cu ce nu aveti voie sa faceti in acest loc. Pe plaja Gerakas, daca sunteti mai pudici va sfatuiesc sa nu va indepartati prea mult de zona umbrelutelor, pentru ca la cateva sute de metrii, mai spre sud, o sa gasiti zona dedicata nudistilor. Nestiind acest fapt, m-am inarmat cu aparatul foto si cu ,,tunul" de obiectiv 70-300 din dotare, pentru a pleca in cautarea broscutelor testoase. Ajuns in zona nudistilor, unde se lafaiau la soare niste mamaite, trecute de toate tineretile, probabil de prin Germania sau tarile nordice, dupa vorba, m-am simtit obligat, din bun simt, sa pun capacul la aparat si sa incetez brusc sedinta foto, pentru a nu se simti oamenii ,,agresati". A fost funny! Daca stiam dinainte, nu ma aventuram. Oricum, oamenii nu se jeneaza, asta-i clar! Daca va tine, puteti chiar sa-i fotografiati. Asa, pentru amintire. Poate chiar le place! Erau niste tacaniti de: tatici, mamici, bunicute, tataici, mamaici, bunicuti cu copilasii de cativa anisori, altii mai adolescenti altii mai mititei ce se lafaiau bine mersi la soare, goliti de toate cele. Armonie si transparenta totala, in familie! Ciudata lumea asta!?

La Navagio, am fost de doua ori. Prima data, pe mare, cu vasul DELPHINI, pe care nu-l recomand pentru croaziera. Vasul piratilor este mult mai mare si mai frumos. Pentru aceasta croaziera am platit 22 EUR. de persoana. Pretul se negociaza, asa ca, tineti-va tare! Croaziera va ofera posibilitatea sa admirati insula de pe mare si sa constatati ca, desi are doar 40 km lungime, ai nevoie de o zi intreaga pentru a naviga in jurul ei. Sunt programate si cateva opriri pentru balaceala. Pe vas aveti la dispozitie un bar de unde va puteti cumpara de mancare, bauturi si inghetata. Cea mai interesanta oprire este la plaja Navagio, unde vasul stationeaza 45 de minute, timp suficient pentru o sedinta foto si o baie rapida in mare. Din pacate, aceasta plaja, pe cat este de frumoasa, pe atat este de aglomerata. Turistii sunt intr-o forfota continua. Unii vin, altii pleaca, vasele arunca ancora si pleaca intr-un ritm permanent. Daca doriti sa va bucurati cu adevarat de aceasta plaja, va recomand inchirierea unei barci de 4 persoane din Porto Vromi si deplasarea pe plaja, separat de grupuri. Nu stiu mai multe detalii legate de inchirierea barcutelor, insa, am auzit ca in zona sunt curenti marini foarte puternici si acest tip de aventura este un pic riscanta, motiv pentru care nu m-am aventurat la asa ceva, mai ales ca sotia nu stie sa inoate. Alta alternativa ar fi calatoria cu barca rapida de la Ag. Nikolaos, aflat pe partea de est a insulei.

Oricare ar fi modalitatea aleasa, nu ratati aceasta plaja. Este ceva de vis! Personal, la Navagio, pe langa frumusetea peisajului, am ramas surprins de multitudinea mesajelor gen: ,,ION + MARIA = LOVE", inscrise pe epava vasului. Carevasazica, ma gandeam, oamenii (cu precadere romani, judecand dupa numele scrijelite pe epava) dupa ce au calatorit pana aici, cum au putut (ma gandesc ca unii au venit inotand) si-au gasit timp sa scrie cate ceva pe aceasta epava, in loc sa se bucure de frumusetea peisajului si de apa. Interesant! Un lucru e clar: romanii sunt foarte romantici, caci, majoritatea mesajelor erau de genul celui amintit un pic mai sus. Asta nu-i rau! Popor latin, ce sa-i faci!

Vazuta de sus, plaja Navagio iti taie respiratia, la propriu. Atentie! Drumul pana acolo este un pic cam intortocheat si nu va bazati pe indicatoarele grecilor, care, de cele mai multe ori, lipsesc cu desavarsire. GPS-ul meu expirat, nu avea si insula, asa ca am fost nevoit sa ma bazez pe hartile de hartie, animat de gandul ca in orice directie merg, pana la urma tot ajung la tarm. Insula nu e asa de mare. Ce m-a scos din minti, la propriu, a fost faptul ca mergand pe drumul principal, te intalneai la un moment dat cu alte 3-4 drumuri, deci, o mare intersectie, evident, netrecuta pe harta si toate drumurile aratau la fel de bine, astfel incat nu puteai sa stii cu certitudine care este drumul principal pe care ar trebui sa-l urmezi. Cu aceasta problema se confruntau toti turistii care se aventurau sa conduca pe insula. Aproape in toate intersectiile mari, vedeai turisti bezmetici, studiind harta si incercand sa isi dea seama care este drumul principal. Personal, m-am trezit ca drumul se termina brusc in livada de maslini a unui grec, pentru ca am crezut ca merg pe drumul principal si cand colo, eram cu sorcova la cativa kilometrii de drumul principal. Noroc ca grecii mai vorbesc si engleza, astfel incat te pot indruma in directia buna. Nu va ingrijorati, din acest punct de vedere, pana la urma veti ajunge, acolo unde v-ati propus. Important e sa nu abandonati. Keep going!

Un alt fapt ce merita remarcat, daca doriti sa vizitati plaja Navagio de sus (plaja nu este accesibila decat de pe mare) si sa realizati fotografii de vis cu plaja, de sus. In zona balconului amenajat este foarte mare aglomeratie, asa ca, daca doriti sa montati un trepied si sa nu va deranjeze turistii care fac poze cu telefoanele mobile, este indicat sa va deplasati pe stancile din dreapta balconului, chiar daca accesul este interzis si sunt semne care specifica acest lucru, insa, atentie, daca treceti bariera si va aventurati pe stanci, sa aveti grija pe unde calcati. Pe aceste stanci, traiesc foarte multe vipere si alte specii de serpi veninosi. Personal am vazut una, insa a fugit foarte repede. Important e sa nu calcati pe ele si sa nu pasiti in zone cu vegetatie abundenta. Serpii stau pe stanci si riscati sa calcati pe ei. Calcati numai pe stanca si numai daca vedeti ce este jos. Daca doriti sa surprindeti un cadru frumos, va trebui sa mergeti pana pe marginea stancilor. Inaltimea este ametitoare, iar curentul de aer este foarte puternic. Atentie la aceste aspecte si nu va lasati furati de frumusetea peisajului, neglijand securitatea personala. Va recomand un trepied din aliaj de aluminiu, pentru ca al meu, un VELBON de plastic, era sa zboare de pe stanci, luat de vant.

Daca ajungeti in Laganas, o sa constatati ca strazile sunt aproape pustii pe timp de zi, iar plaja seamana cu un imens dormitor comun. Statiunea este preferata turistilor englezi, care se distreaza aici de minune, mai ales noaptea. Ziua pentru ei incepe la ora 12.00, cand se trezesc din betie. O sa va surprinda angajatii tavernelor care o sa va intrebe foarte amabili, la ora 14.00, ce serviti la micul-dejun. Nu intrati in panica! Aici, atunci se serveste micul-dejun si ziua abia incepe. Adevarata viata in Laganas este viata de noapte. Pe insula Agios Sostis, legata de malul insulei Zakynthos de un pod de lemn, puteti ajunge chiar din Laganas. Pentru asta va trebui sa platiti 4 eur. de persoana. In acesti bani aveti inclusa si o bautura, la alegere, chiar pe insula. Daca doriti o sedinta foto speciala, insula este locul ideal, mai ales la apus. Chiar am dat de un fotograf profesionist cu o pereche de miri pe insula. Tot de pe Agios Sostis se organizeaza si calatorii cu barcuta catre insula Maratonissi, paradisul broscutelor testoase.

O alta plaja linistita, care mi-a ramas intiparita in minte, este plaja Christal Beach de la Kalamaky. Situata pe partea de sud a insulei, in golful Laganas, se afla si ea in zona protejata a broscutelor CARETTA CARETTA, asa ca, atentie mare si ramaneti aproape de tarm pentru a nu deranja broscutele. Relieful muntos al zonei si vecinatatea imediata a muntelui, confera acestei plaje un aer aparte, motiv ce m-a determinat sa petrec o zi intreaga aici. Din cand in cand puteti admira avioanele ce vin la aterizare, foarte aproape de luciul apei, pe aeroportul din vecinatate. De pe aceasta plaja se observa foarte bine atat insula Peluzo cat si Maratonissi si evident, micuta Agios Sostis.

Daca alegeti sa va petreceti sejurul in statiunea Argassi, fara sa va deplasati pe insula, aveti foarte multe de pierdut. In primul rand ca in aceasta statiune, plaja este foarte mica si nu prea aveti unde sa va balaciti. In completare, statiunea sta foarte bine la capitolul taverne si cluburi. Aveti de unde alege.

Pentru ca sejurul pe insula sa fie complet si de neuitat, sa nu ratati apusul de soare de la Keri si satul grecesc cu acelasi nume, ramas in picioare dupa un teribil cutremur ce a afectat insula in 1953. Satul Keri se afla situat in extremitatea de SV a insulei si nu poate fi ratat. Singurul drum din zona se termina chiar deasupra stancilor ce se afunda in mod vertiginos in mare. Aici aveti ocazia sa admirati ultimele raze de soare ce se abat asupra insulei. Acelasi lucru se poate admira si de la Kampi, situat undeva mai in centrul insulei, dar tot pe tarmul vestic. Aici, spre deosebire de Keri, sunt o multime de terase, care mai de care mai atragatoare, situate chiar deasupra malului stancos, de unde puteti savura linistit o bere sau un vin local, in timp ce soarele apune. Sa nu va lipseasca aparatul foto.

Nu doresc sa inchei fara sa rememorez serile frumoase petrecute la o taverna din Zante Town, unde in fiecare seara, berea aluneca foarte bine, pe ritmurile traditionale grecesti de bouzouki. Imi pare rau, dar chiar nu-mi mai amintesc denumirea tavernei. De fiecare data cand plecam de acolo ,,vesel" citeam si juram ca o sa tin minte cum se numeste taverna, insa, avea un nume ciudat si a doua zi, cand ma trezeam, constatam ca nu stiam cum se numeste taverna. Acelasi lucru se intampla si acum. Nu-mi mai amintesc! Oricum, o gasiti usor, dupa ora 22.00, cum iesiti din port, faceti dreapta si dupa circa 400 m, pe stanga o sa auziti ritmuri de bouzouki. Ei bine, acolo e taverna noastra unde canta o trupa de 6-7 greci inimosi si barbosi. O recomand cu placere. Oameni foarte amabili. Inca ceva! Personal nu incurajez consumul de alcool la volan, insa, pe insula se permite, cu o singura conditie, sa nu provocati accidente si sa va pastrati in ,,limite normale" (adica cca. 15-20 beri, nu mai mult).

Despre experientele traite in Muntii Pind si la Meteora, pe taramul locuit de fratii aromani, intr-un articol viitor. Pana atunci, va invit sa admirati fotografiile relizate de mine in acest sejur. Sper sa va placa!


[fb]
---
Trimis de Vlahos2003 in 07.07.13 21:54:08
Validat / Publicat: 08.07.13 00:22:35
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Corfu, Nassos & Daisy
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 7419 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Vlahos2003); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P49 Genul de fotografie pentru care am mers in Zakynthos. NAVAGIO!!!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 30350 PMA (din 33 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    15 ecouri scrise, până acum

    traian.leuca †
    [08.07.13 09:20:05]
    »

    Felicitări pentru review!

    "nu înţeleg cum unii preferă să meargă în concediu la ultra inclusive şi apoi să se laude ce concediu am făcut eu"

    Sunt multe motivele pentru care unii preferă ultra inclusive.

    Unii din comoditate, alţii sunt gurmanzi ("răi de foame" cum spune o vorbă românească) sau unii au copii (în acest caz cred că se justifică).

    Am observat din review-urile de pe AFA însă şi tineri care au plătit între 2500 şi 3500 Ron pentru un sejur pe litoralul românesc şi în final au fost chiar nemulţumiţi.

    Eu unul nu aş da aceşti bani indiferent ce ar oferi all inclusive.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    DB-01-VIN
    [08.07.13 09:37:28]
    »

    Imi pare rau ca nu-ti pot acorda decat punctajul maxim -"F. util... " pt ca pozele postate de tine sunt extraordinare. Mi-ai inseninat ziua cu calitatea lor. O zi minunata.

    Radu R. Targoviste

    raduro
    [08.07.13 10:43:21]
    »

    fotografiile sunt impresionante cum de altfel este toata insula. Felicitari!

    pmanuela
    [08.07.13 10:48:55]
    »

    Un vot imens si de la mine.

    Superbe pozele si un review excelent.

    Toate aceste detalii imi vor fi de mare folos. La sfarsitul lunii august, vom pleca si noi spre aceasta frumoasa insula. Avem rezervare in apropiere de Argassi, la Vila Kouros din Xirocastello.

    Daca am inteles eu bine, drumul pana la ferry, in Kyllini, a durat cam 20 de ore (din Ploiesti) ?

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Vlahos2003AUTOR REVIEW
    [08.07.13 16:52:10]
    »

    @DB-01-VIN: Multumesc!

    Vlahos2003AUTOR REVIEW
    [08.07.13 17:02:42]
    »

    @pmanuela: Exact! Cca. 20 ore. Asta daca vrei sa conduci, asa cum am condus si noi, doar cu pauze de cafea de cel mult 1 ora. Noi am facut 4 opriri importante, astfel:

    1. Bulgaria, undeva aproape de granita cu Grecia, cca. 1/2 h

    2. Grecia - Metsovo, pe A 2, cca. 1 h

    3. Grecia - Arta, cca. 1 h

    4. Grecia - Patra - cca. 1 h

    Alte date utile pentru cei ce merg cu Loganul:

    - consum motorina 1,5dCI cu AC pornit si doua persoane in masina = mediu 5,1 L / 100 Km

    - total km efectuati, inclusiv drumul la Meteora si traseele pe insula = cca. 2.900 Km

    - total cheltuieli, mai putin costul cazarii pentru cele 8 nopti in Zakynthos = fix 1.007 EUR

    Cam asta ar fi!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    danamandache
    [08.07.13 18:37:25]
    »

    Felicitari un review foarte frumos, dar fotografiile fac totul sant extraordiare!!!

    Ana Gabriela
    [08.07.13 18:53:10]
    »

    @Vlahos2003: fotografii foarte frumoase... felicitari si vot maxim...

    vivas71
    [08.07.13 19:19:50]
    »

    @Vlahos2003: Un vot maxim si de la mine, imi trezesc amintiri recente fotografiile tale, asta pentru ca acum o saptamana ne-am intors din Argassi.

    Un review foarte bun si niste poze extraordinare, eu am facut in zece zile aproape o mie de poze de pe toata insula.

    Din pacate , noi nu am avut sansa voastra sa facem plaja la Navagio din cauza vantului, dar am reusit s-o vedem de pe vapor.

    Noi am facut Meteora la dus, cu oprire de o naopte in Kastraki si ne-a fost mult mai usor drumul pana pe insula.

    La intoarcere am condus continuu, cu mici opriri npentru necesitati si am servit ceva pa Egnatia Odos, dar nu m-am simtit foarte obosit dupa aproape 16.30 ore de condus.

    Superb aceasta insula!

    Despre Corfu ati scris ceva? ... poate la anul ii va veni randul. Oricum felicitari pentru poze si articol.

    P.S

    In entuziasmul meu nu am observat impresiile despre Corfu.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    pmanuela
    [08.07.13 22:28:22]
    »

    @Vlahos2003: Multumesc mult pentru raspunsul foarte prompt. Da, si noi vrem sa facem acest traseu "dintr-o bucata", doar cu mici opriri pentru cafea si necesitati. Fiind 4 persoane, ar fi destul de costisitoare o cazare intermediara.

    Cred ca vom alege aceeasi varianta de drum descrisa de tine, pentru ca mi se pare cea mai buna.

    Felicitari inca odata pentru review si poze.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Chiar am fost
    [03.08.13 09:12:34]
    »

    Wooow... unul dintre cele mai complete articole de aici. Ai tot respectul de la mine si iti multumesc din suflet pentru ca ne-ai impartasit aceasta, frumoasa aventura.

    Noi avem cazarea din data de 1 Septembrie la acest hotel si vom sta acolo o saptamana... asa ca avem tot timpul de a vedea ceea ce ai relatat in articol.

    Un foarte mare multumesc pentru acest rew...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    cristina65
    [05.03.15 22:28:35]
    »

    @Vlahos2003 - Stiu ca nu sunt prea originala, dar... pozele tale sunt de ex-cep-ti-e!! Punct!!

    Am "chiulit" ceva vreme de pe AFA, asa se face ca te-am ratat, dar mai bine mai tarziu decat niciodata, nu :-)?

    Ar trebui sa scrii mai des, sau si mai exact, sa scriipluspoze mai des :-)

    Felicitari si o doza de invidie!

    Vlahos2003AUTOR REVIEW
    [06.03.15 14:41:41]
    »

    @cristina65: Multumesc foarte mult Cristina. Cu siguranta dupa ce ma intorc in iulie din Grecia unde am planificat un sejur la Parga si in zona Muntilor Pind voi veni si cu fotografii noi si o recenzie pe masura. Am de vizitat: Parga, Sivota, Canionul Vikos si legendarul oras al aromanilor de la Moscopole din Albania. Tinand cont de faptul ca am investit ceva in aparatura foto in ultima perioada, pozele vor fi pe masura. Multumesc pentru interes si ramaneti aproape!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    cristina65
    [06.03.15 15:08:21]
    »

    @Vlahos2003 - Concediu placut!! Si... lumina buna :-)

    Speram ca "investitia" sa se regaseasca si pe AFA, sa ne bucuram si noi :-) !

    George99
    [21.11.16 10:08:13]
    »

    @Vlahos2003: Multumesc pentru o descriere absolut inspirata si detaliata. M-ai convins si am facut rezervare pentru un sejur in vara urmatoare. Pacat ca din 2013 nu mai apar si alte impresii. Promit ca atunci cand revin sa postez eu. Inca o data multumiri!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    10 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Ana Gabriela, Chiar am fost, cristina65, danamandache, DB-01-VIN, George99, pmanuela, traian.leuca, vivas71, Vlahos2003
    Alte impresii din această RUBRICĂContessa Hotel:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.068521022796631 sec
    ecranul dvs: 1 x 1