ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.03.2011
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Răzvad [DB]
ÎNSCRIS: 31.03.10
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUL-2010
DURATA: 5 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 11

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 31 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 13 MIN

Cazarea la hotelul Polydor

Ilustrație video-muzicală
George Dalaras - Sou Axize Mia Kaliteri Agalia(You Deserved a Better Love)
TIPĂREȘTE

Atentie, va rog sa nu-mi acordati PMA-uri deoarece nu public pentru prima oara cele ce vor urma in continuare! As merita PMA-uri numai daca articolele le-as fi publicat pentru prima oara aici, pe forumul AmFostAcolo.

Cele doua "reportaje" pe care le voi urca aici au fost deja publicate pe blogul personal. Le pun aici doar pentru mai buna informare a celor care doresc sa ajunga in Tolo.

Daca stilul meu de a povesti n-o sa va placa, va rog sa ma iertati.

PRIMA PARTE

Periplul in Peloponez a durat 9 zile, din care numai 5 zile propriu-zis in Peloponez.

Pentru cazare am folosit booking.com:

- doua nopti in Paralia Katerini, hotelul Akropol, 50 euro/noapte cu mic dejun inclus

- cinci nopti in Tolo, hotelul Polydor, 50 euro/noapte

O noapte am dormit in Atena la niste cunostinte.

Taxe la dus:

- pod Giurgiu dinspre partea romana: 27 lei

- rovigneta traversare Bulgaria pentru 7 zile: 5 euro

Taxe la intors:

- pod Giurgiu dinspre partea bulgara: 6 euro (sa aveti exact 6 euro, deoarece n-o sa vi se dea restul la 10 euro)

- rovigneta traversare Bulgaria pentru 7 zile: 5 euro

Benzina Bulgaria: 1.02 - 1.04 euro.

Benzina Grecia: 1.44 - 1.60 euro

Taxe autostrada Bulgaria: 0 euro.

Taxe autostrada Grecia: 50 euro (25 la dus, 25 la intors).

Kilometri parcursi: aproximativ 3900 (dus-intors).

Mancare si bautura (bere, Metaxa, Ouzo): daca ati mai fost in anii anteriori in Grecia, preturile la bautura si mancare nu s-au modificat absolut deloc. Deci gasiti aceleasi preturi ca acum 1-2-3 ani.

Taxele la obiectivele turistice: variaza intre 3 euro (Nemea) si 12 euro (Acropole), in functie de importanta si intinderea site-ului respectiv.

Copii sub 18 ani au acces gratuit la toate obiectivele turistice.

Program obiective turistice: toate, in afara de Nemea (8:00 - 15:00) au programul 8:00 - 19:30.

In Atena biletul la metrou este de 1 euro adulti si 0,5 euro copii. Biletul este valabil doua ore, pe toate mijloacele de transport (metrou, autobuz).

Romani intalniti in Peloponez: cam 2-3 familii, in Tolo si o familie in Olimpia. Deci trebuie sa cunoasteti destul de bine engleza-germana-franceza, pentru a cere eventuale informatii.

Am plecat din Targoviste la ora 2:00 noaptea iar la Giurgiu am ajuns in jurul orei 5:00. Am achitat taxa de pod dinspre partea romana (27 lei), am cumparat rovigneta bulgareasca (5 euro), mi-am lipit-o pe parbriz si tuleo!

Drumul este foarte bun (si drept) spre Plevna, apoi Sofia. Am traversat Sofia, citind anterior ca prin oras drumul este mai scurt. Eroare, desi era sambata dimineata, am stat la o groaza de semafoare si mini-ambuteiaje. Deci, daca puteti, luati-o pe centura.

In fine, prin Bulgaria am trecut foarte bine, daca respecti indicatoarele nu ai parte de polistii bulgari. Am intalnit cam 3-4 echipaje, semnalizate din timp de soferii bulgari. Limitele enervante de viteza sunt puse la apropierea intersectiilor cu alte drumuri si la intrarea-iesirea din tunele. Au un semn comun pentru terminarea interdictiilor: cercul alb cu trei linii oblice. Rar am vazut si viteza scrisa pe acest cerc alb (40 sau 50), cum este la noi. Apropo de tunele, m-au impresionat peste masura, la fel ca cele grecesti: uriase, pe doua benzi la dus, doua la intors. Pana vom ajunge si noi macar la nivelul bulgarilor mai va.

Cu trei-patru popasuri, inclusiv cumparat dulciuri, apa, alimentat cu benzina (cu cardul, mai intai am intrebat daca se poate achita cu cardul; nu am avut la mine leva deloc) am traversat Bulgaria in 9 ore.

Pe la ora 14:00 eram la Kulata (iesirea din Bulgaria). La ambele vami a fost doar o simpla formalitate, s-au uitat la cartile de identitate si la pasaportul meu (il am pe Andrei acolo). Minorii sub 14 ani pot trece cu pasaport propriu sau prin includerea intr-unul din pasapoartele parintilor. Minorii peste 14 ani pot prezenta doar cartea de identitate insa ambii parinti trebuie sa se afle in masina, altfel trebuie procura de la notariat cu acordul celuilalt parinte, daca se iese numai cu un singur parinte.

La iesirea din Bulgaria am alimentat la un LukOil (1,04 litrul de benzina). In Grecia, preturile la benzina variaza intre 1,44 si 1,60 euro. Cu cat te afli mai mult in apropierea unui oras mare, preturile la benzina scad. Cu cat te adancesti in teritoriu (in sate sau la benzinarii puse aiurea pe drumurile nationale, preturile cresc). In Grecia am platit numai cu euro, inclusiv benzina. In jurul orei 16:30 eram la Paralia Katerini (drumul a fost exclusiv pe autostrada), unde rezervasem pe Booking.com prima oprire. Ne-a luat cam 20 de minute sa gasim hotelul Akropol (gps-ul ne-a dus pe un drum gresit) si inca 15-20 sa ne razboim pe diverse stradute cu grecii pentru parcarea masinilor. In cele din urma, am urcat bagajele in camere si am dus masinile in parcarea publica a localitatii (o zona foarte intinsa), la 5 minute de mers de hotel.

Auzisem multe despre Paralia Katerini, insa aici mi s-a confirmat ceea ce citisem pe net: o statiune extrem de aglomerata, murdara, galagioasa, sufocanta. Am putut face comparatie cu Nei Pori, unde am stat sapte zile acum doi ani, o statiune linistita, cu o apa clara, verzuie, plaja larga, de 50 de m, dar fara viata de noapte, fara distractia din Paralia Katerini. Colac peste pupaza, odata ajuns in camera de hotel, fericit ca am reusit sa ne incadram in timp si ca avem vreme si de o baita in Marea Egee, am tras draperiile si asteptam sa vad marea. Surpriza mare: din toate partile ma priveau peste 20 de perechi de ochi curiosi. Hotelul, impreuna cu alte trei hoteluri, formau un patrat interior, astfel ca, daca nu trageai draperiile, toata lumea din jur vedea ce faceai in camera.

Despre hotel, in afara de vederea camerei, numai de bine: este administrat de o familie si toti vorbesc engleza, deci te poti descurca de minune. Camera a fost foarte curata, ingrijita, cu tot tacamul. Micul dejun (l-am avut inclus in pretul de 50 euro) a fost de tip bufet suedez, destul de variat (si nu simplu, cum se plangeau unii pe net, nemti sau greci), incluzand sucuri si cafea. Hotelul, este curat, ingrijit, are si lift (desi are 3 etaje), hol de primire spatios si un mini-restaurant la intrare.

A doua zi a inceput circul Toll Post-urilor sau a taxelor de autostrada. Pana la Atena sunt vreo 12 astfel de posturi, pretul taxei variind de la 1 euro pana la 2,90 euro. Cand ti-e lumea mai draga si te bucuri de peisaj, vezi pe dreapta Toll Post peste 1 km. Pana la Nafplio am platit cam 25 euro numai taxele de autostrada. Pe autostrada se merge cu maximum 120 km/h (in Bulgaria se poate merge cu 130 km/h), desi sunt multi bolizi, inclusiv motociclisti care nu respecta aceasta viteza.

Prima oprire: Termopile. Atentie: gps-ul va va duce intr-un fel de fundatura, unde veti gasi baile sulfuroase de la Termopile, un fel de cascada si un bazin micut, cu apa fierbinte, sulfuroasa, unde se poate face baie. De la aceste bai, la 1 km in dreapta se afla mausoleul. Intr-o vale larga, sta solemn un mausoleu in fata caruia troneaza statuia lui Leonidas. Facut poze, admirat mausoleul, statuia, valea. Trecut drumul, spre un deal intarit si aparat de greci cu pretul vietii, cu ziduri ce abia se vad de sub pamant.

De aici, alta greseala: nu ascultati gps-ul si NU o luati inainte, deoarece drumul se va infunda. Va intoarceti de la mausoleu pe drumul de venire, ca sa reintrati pe autostrada. Noi am mers ca fraierii vreo 5 km inainte, pana ce ne-am trezit pe un drum de pietris batatorit care nu stiu unde naiba ne ducea.

In Grecia, gps-ul est bun in orasele mari (Atena, Salonic, Tripoli etc) dar in afara este varza.

Urmatoarea oprire: canalul Corint. Un user de pe Softpedia (OvidiuNS) mi-a dat indicatii foarte pretioase de a NU rata canalul. Daca va aflati pe autostrada si mergeti inainte spre Nafplio sau Tripoli riscati sa ratati canalul: pe autostrada (inainte de a intra in Atena) aveti indicator spre Corint. Pentru canalul Corint, dupa ce achitati autostrada, se face in dreapta iesirea spre Loutraki (aproape imediat).

Dupa ce ati iesit spre Loutraki, cam la aprox. 100-200 m se face o intersectie mare unde, daca faceti la stanga, intrati pe drumul vechi spre Corint, drum care trece peste canal. Aveti posibilitatea sa parcati si inainte si dupa pod, sunt magazine de suveniruri acolo.

Am ajuns si aici, am facut poze o gramada, am avut norocul sa vedem traversarea unui mic vas de turisti, tras de o barcuta prapadita. Canalul este foarte impresionant de la inaltimea ametitoarea a pasarelelor (coborati sub pod, acolo se afla o alta pasarela). Peretii sunt croiti parca de niste roboti Transformers uriasi, apa verde iti taie rasuflarea si este limpede ca cristalul, nu auzi in jur decat exclamari de uimire si respect pentru celor care au construit canalul.

De aici am luat-o spre autostrada, unde dupa cativa kilometri drumul o ia in jos spre Tripoli, apoi iese de pe autostrada, spre Nafplio.

In drumul nostru vedeam tot felul de indicatoare care ne faceau pielea gaina (poate am trait noi altfel aceasta excursie, poate altora nu le pasa de istorie si vor numai relaxare): spre Nemea, spre Tirynt, spre Micene, spre Argos, spre Olimpia. Dumnezeule, ce vizite ne asteapta! Ne-am dat seama ca ne aflam deja in tinuturile de inceput ale Iliadei lui Homer.

PARTEA A DOUA

Am trecut prin Nafplio, un oras superb, pe care-l voi descrie ulterior, apoi, dupa 7-8 km am ajuns la Tolo, destinatia noastra pentru urmatoarele 6 zile si 5 nopti. Am avut ceva dificultati in gasirea hotelului Polydor apoi mi-am adus aminte ca pe hartia primita de la Booking.com sunt trecute coordonatele hotelului. Peste 5 minute eram la hotel. In ciuda review-urilor defavorabile de pe Booking, hotelul este superb, recent construit, foarte modern, cu o impresie de masivitate. Aproape toate camerele au sea-view si doar cateva 3-4, in care sta o parte din personalul hotelului sa afla cu vederea spre munte. Ne-am cazat la etajul doi iar celelalte doua familii, care au optat pentru apartament, au fost cazate la parter, avand parte de o terasa uriasa, unde puteai juca fotbal lejer. Review-urile defavorabile se refereau la faptul ca un neamt a gasit doua fire de par in baie, iar un italian se plangea ca maica-sa a vazut praf pe scaunele de pe terasa. Pentru asta, hotelul are nota 6,9.

Am intrat in camera, de fapt un mini-apartament, cu camera de primire, unde se afla o canapea extensibila, un frigider si o masuta. Urmau baia, curata, cu doua randuri de prosoape, doua sapunuri rotunde, hartie igienica. Vis-à -vis de baie era un dulap incastrat in perete, apoi intrai in camera principala, spatioasa si foarte curata, cu aer conditionat, televizor, uscator de par si telefon interior. Din pacate, nu mi-a trecut prin capatana sa fac fotografii de interior.

Tipa de la receptie a tras draperia si am crezut ca lesin: in fata mea se deschidea intreaga panorama a statiunii, cu marea verde, linistita si cu cele trei insule scaldate de razele soarelui. Marea era plina de iahturi, barci, hidrobiciclete si iole. In departare se vedea vaporul cu turistii care se intorceau din croaziera (o excursie zilnica care cuprinde cele trei insule, opriri pentru baie pe diverse plaje salbatice si o debarcare de doua ore la Nafplio, seara.)

Poate ma intrebati cum am ajuns sa aleg Tolo? Initial, destinatia noastra era Nei Pori (6 nopti), urmata de doua nopti la Atena. Sotia a venit apoi cu ideea ca, daca tot stam la Atena, n-ar fi rau sa dam o fuga si la Nafplio. Apoi ne-am indragostit de pozele de pe net referitoare la Nafplio si am inceput sa cautam cazare in Nafplio, renuntand la Nei Pori. Am descoperit si site-urile arheologice din jurul Nafplion-ului: Micene, Argos, Tirynt, Epidaur, Nemea. La o distanta mai mare se gaseau Olimpia (cu un popas la Vasta) iar in partea de jos Monemvasia (cu opriri la Sparta, Mistra si portul Gythion, port extrem de pitoresc, de unde au fugit Elena si Paris spre Troia).

Se spune despre statiunea Tolo ca este cea mai frumoasa din Grecia, asemanatoare Marmaris-ului sau Oludeniz-ului din Turcia. Va spun ca inainte de a pleca am citit putinele review-uri pe care le-am gasit pe net referitoare la Peloponez (Softpedia, AmFostAcolo si Motor-Zone). Apoi, intr-un review, un roman care cunostea putina greaca a auzit conversatia a doi localnici, in care unul spunea ceva de genul “De ce dracu’ se duce fii-mea nu stiu unde, in loc sa vina la Tolo, unde se afla cea mai frumoasa statiune din Grecia? ”

Asa ca am lasat balta cautarea cazarii in Nafplio (aici o noapte de cazare nu scade sub 70 de euro) si am inceput sa caut cazare in Tolo. Nefiind pretentios, dorind nu numai sa stau cu burta la soare la all-inclusive, nevenind aici numai pentru relaxare ci si pentru istoria si faima Peloponezului, am cautat ce-i mai ieftin, nestiind peste ce noroc urma sa dau (ma refer la hotelul Polydor). Datorita pretului redus (60 euro pe noapte) am ales Polydor-ul, in ciuda review-urilor nefavorabile, mergand la risc. Din cand in cand mai verificam situatia preturilor de la hotel, asa ca am avut noroc deoarece cu o saptamana inainte de a mai putea anula cazarea, am observat ca pretul a scazut cu 10 euro pe noapte. Am anulat cazarea anterioara si am facut rapid alta cazare la 50 euro pe noapte. Poate vi se pare mult, dar aici nu este Halkidiki sau Paralia Katerini sau Olimpic Beach, unde, probabil, preturile sunt undeva la 30-35 euro pe noapte. Deci, pentru 5 nopti am platit 250 euro, in conditii extraordinare, pentru noi, ca romani, cu asteptari nepretentioase.

La sfarsit va voi spune si cat am cheltuit in total, ca sa nu lesinati de pe acum. Sa nu va asteptati la o suma imensa ci va asigur ca o sa lesinati cu siguranta, va fi o suma pe care orice familie de romani si-o poate permite. (Intre timp, am citit pe Hotnews supararea unui tip care daduse 750 de euro pentru un sejur la Costinesti si fusese dezamagit de conditiile gasite acolo.)

Am parcat masinile in fata hotelului, le-am golit de bagaje, apoi ne-am vizitat reciproc camerele (apartamentul prietenilor mei era foarte spatios si foarte frumos, cu bucatarie cu tot tacamul – aragaz, chiuveta, masa bucatarie, frigider) si bucurosi nevoie mare am dat fuga-fuguta la mare (era ora 17:00). Pe o portiune de 400-500 metri lungime plaja din Tolo este foarte scurta, intre 5-8 metri latime, formata numai din nisip. In partea mai insorita a statiunii, plaja are o lungime de 200 de metri iar latimea creste la 25-30 metri. Seara, dupa ora 20:00, plaja mai ingusta este ocupata de mesele si scaunele tavernelor. La lumina unei lumanari, puteti lua o cina romantica direct pe nisip, la 1-2 metri de mare, fara riscul de a va uda la picioare, cu insula din fata luminata feeric si cu doamna Luna (daca aveti norocul sa o prindeti, noi am avut acest noroc, inclusiv luna plina) oglindindu-se in apa linistita. Am facut baie, insa dupa ora 18:30 soarele dispare in spatele muntilor. In partea insorita, soarele dispare dupa ora 20:00. In aceasta parte insorita am facut plaja de dupa-amiaza, in ultimele zile petrecute in statiune.

Tolo este o statiune micuta si cocheta. Este formata dintr-o portiune mai veche, clasica, mai pitoreasca si mai animata si din portiunea noua, moderna, cu hoteluri mai mari, insa este mai putin animata. Este un orasel specific Greciei continentale, cu taverne, magazine de tot soiul si doua sau trei supermarket-uri (intre ghilimele, deoarece nu sunt supermarket-urile pe care le stim din Romania). Are o strada principala, aflata la 20 de metri de mare si multe stradute in panta, cu inclinare foarte mare (peste 15 grade; se urca numai in treapta intai de viteza) care vin perpendicular pe aceasta strada principala. Sunt foarte multi greci, germani, englezi si unguri. Am intalnit si 3 familii de romani, doua din Tg. Jiu si una din Bucuresti (cu ei am schimbat impresiile si informatiile referitoare la greva transportatorilor de carburanti). Nu exista distractie de genul discotecilor sau a parcurilor de distractii. Exista insa cluburi destule, Gorilla fiind cel mai renumit. Gasiti si magazine cu haine, bijuterii sau suveniruri. Paradoxal, nu am vazut magazin de pielarie si blanuri, asa cum am vazut in Paralia Katerini sau Nei Pori.

Pe la mijlocul acestei strade principale veti vedea un chiosc de ziare unde vinde o romanca, care va poate furniza informatii detaliate referitoare la statiune.

Exista doua agentii de turism, cu trei tipuri de croaziere: prima, de 35 euro de persoana, se refera la inconjurarea celor trei insule, cu baie pe plaje diferite si o oprire la Nafplio, prima capitala a Greciei.

A doua croaziera este numai la Nafplio si are preturi diferite, intre 20-25-30euro, deoarece este organizata in diverse zile iar una chiar noaptea (Nafplio Everyday, Nafplio by Sunday, Nafplio by Night). A treia se organizeaza la Monemvasia, cu conditia sa se adune cat mai multi turisti si este si cea mai scumpa, 100 de euro de persoana.

Mancarea de la taverne este cea clasica, greceasca, predominand pestele, caracatita si calamarul. Gasiti si musaca dar si gyros, intre 2 euro si 7 euro. Preturile au ramas neschimbate ca acum 1-2 ani, un fel de mancare costa intre 4-9 euro, depinde de ce alegeti (caracatita si calamarii sunt cele mai scumpe). Tzatiki-ul este la 1,5 euro. Berea (Mythos si Heineken) oscileaza intre 1,5 euro si 3 euro. Vinul nu stiu cat costa. Am cumparat vin de la o localnica care vindea vin rosu imbuteliat, la 2 euro sticla de 1,5 litri. Pe drumurile spre obiectivele istorice gasiti diversi localnici care vand vin, miere, portocale, pepeni rosii sau galbeni si ulei de masline la sticle de 5 litri (15-20 euro).


[fb]
---
Trimis de florinbad in 15.03.11 09:58:57
Validat / Publicat: 15.03.11 11:24:56
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Nei Pori, Platamonas, Meteora, Skiathos, Atena, Salonic, Paralia Katerini
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6218 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (florinbad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Hotelul Tolo, aflat in partea "moderna" a statiunii. Statiunea este formata dintr-o parte "veche", clasica si o parte "noua", cu hoteluri moderne.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24950 PMA (din 27 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 31.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    18 ecouri scrise, până acum

    webmaster77
    [15.03.11 11:24:06]
    »

    pentru ca ne-ai dat destul de multe detalii despre hotelul Polydor, si de asemenea ai punctat aspectele legate de servicii si cazare, rubrica a fost redenumita si transformata in una "de cazare" pentru a fi alocata acestui hotel; de asemenea am relocat-o la sectiunea "Nafplio", deoarece Tolo se afla la doar 10 km de acest oras.

    recomandare: cand o sa mai ai de scris atat despre hotel, cat si despre locuri si statiune (ma refer la cazurile in care materialul o sa fie destul de stufos, ca acest review) este indicat sa faci doua review-uri separate, la doua rubrici diferite, una pt hotel, alta pt statiune, localitate sau ce o fi (la rubrici de genul "Descopera... ")

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    webmaster13
    [20.03.11 18:18:35]
    »

    Sper sa placa melodia postata!

    Nasshu
    [04.01.12 15:49:26]
    »

    salut, pare o zona intereseanta si plina de locuri de vizitat.

    am si eu citeva intrebari.

    1. hotelul avea internet wi-fi in camera (fie contra cost fie free?

    2. plaja... ai zis ca era una ingusta si una mai lata.

    - distanta pina la ele? (de preferat pe jos)

    - in apa era nisip sau pietre... ?

    3. in afara de micul dejun, masa se putea servi la hotel contra cost?

    thx...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    florinbadAUTOR REVIEW
    [04.01.12 20:17:26]
    »

    @Nasshu: Buna seara si scuze pentru intarzierea raspunsului.

    Hotelul Polydor nu dispune de internet (am intrat pe Booking.com sa verific). Chiar nu te poti lipsi de el macar cateva zile? Glumesc, in Grecia te duci sa-ti incarci bateriile, nu sa ti le descarci...

    Hotelul nu se afla langa plaja ci la 100-150 de metri de plaja, intr-o zona inalta, foarte linistita. Plaja din dreptul hotelului este ingusta si numai cu nisip si cu intrare foarte lina (este buna pentru cei care au copii).

    De la ea pana la plaja lata de care poveste user-ul vali_tulcea sunt cam 150 de metri (mergi de-a lungul plajei sau pe drumul principal care este paralel cu plaja). Si aceasta este cu nisip. Nu exista pietris sau pietre in mare.

    Vad ca au numai micul dejun, insa poti sa intrebi la receptie daca pot furniza si celelalte doua mese. Spre deosebile de Turcia unde all-inclusive-ul este in legea lui, de regula in Grecia se mananca numai la taverne (sunt cu duiumul...) si niciun proprietar de vila sau hotel nu se prea omoara cu pranzul sau cina. Nu este o regula, deci poate gresesc.

    Pe Booking.com nu am facut nicio simulare, deci trebuie sa introduci:

    - perioada (ziua intrarii la hotel si ziua plecarii de la hotel)

    - numarul de persoane

    - ce fel de camera doresti (single, dubla, tripla, apartament)

    Daca nu te descurci, da-mi un mail la f****@yahoo.com si-ti dau mail-ul si telefonul proprietarului.

    Bafta!

    Nasshu
    [04.01.12 20:23:01]
    »

    @florinbad: multumesc ptr raspuns si fata de altele e chiar rapid...

    internetul... ehh... cand acasa e o mamaie si un tataie prefer sa isi vada nepotii pe Skype decat pe roaming..., insa mai am si o mica afacere si vreau nu vreau trebuie sa mai accesez internetul... in nici un caz nu te intrebam de internet ptr FarmVille ) sau facebook

    in schimb imi place partea cu plaja... care desi nu o folosim prea mult (ne place sa si vizitam nu numai sa ''zacem'' pe o plaja)...

    am scris deja pe adresa de pe pagina de net a proprietarului... dar o sa iti trimit si un mail in caz ca nu raspunde asa repede ca tine

    in rest ma intereseaza sa nu dormim unii peste altii, sa fie curat, ca oricum nu petrecem decat noaptea in camera, in restul zilei suntem ori la plaja, ori in excursie...

    verifica si folderul spam-ul la yahoo .. deja am trimis mailul ..

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    dora39
    [25.02.13 19:38:51]
    »

    @florinbad

    Spuneai despre taxele de drum, ca pana in Atena pe autostrada a costat in jur de 50 de euro, numai dus. Stii cumva daca exista posibilitatea sa ocolim aceasta autostrada?

    florinbadAUTOR REVIEW
    [25.02.13 20:11:23]
    »

    @dora39: Da, exista aceasta posibilitate, folosind vechile drumuri nationale care sunt paralele cu autostrada. Insa traficul si timpul parcurs vor fi mai mari. Iti trebuie o harta detaliata a Greciei (o gasesti in librarii sau ti-o printezi pas cu pas folosind Google Maps - se vor aduna mai multe pagini A4 dar ai drumurile in detaliu).

    Si, apropo, 50 de euro inseamna dus-intors pe autostrada. Citeste din nou inceputul relatarii.

    Sa ai o zi impecabila!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    dora39
    [25.02.13 23:15:42]
    »

    @florinbad: Multumesc pentru detalii. Eu insa doresc sa fac merg prin Macedonia si fac o oprire la Ohrid, iar de acolo sa plec spre Atena. Sper sa ma descurc cu gps-ul. Pana acum m-a ghidat fara greseala chiar si prin Bulgaria si nu a gresit un cm.

    flaviana77
    [18.03.14 13:09:38]
    »

    @florinbad:

    buna, gasisem oferta convenabila ca pret pentru aceasta destinatie tolo, am cautat informatii pe net dar sunt foarte putine de aceea apreciez acest articol scris de tine in care cat de cat am mai gasit informatii. te-as ruga daca mai urmaresti acest site sa imi raspunzi si mie, daca plecam cu autocarul cu o agentie de turism, pe cont propriu de exemplu pana la maplio gasim m, ijloc de transport sa mergem pana acolo? exista bus sau ceva de genul acesta???

    daca vrei sa participi la o seara greceasca exista aceasta varianta in tolo? din cate stii si tu. pe plaja sezlong si umbrelute se platesc???

    acele cateva supermarketuri care existau aveau preturi mari sau acceptabile??? ma refer ca na mai vrei si tu sa oeo un mic dejun sau o cina in camera etc. si sa mai cumperi cate ceva.

    in final ca o concluzie, parerea ta pentru ca ai ajuns in acele locuri, se merita sa faci un concediu de 7 zile in Tolo???

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    florinbadAUTOR REVIEW
    [18.03.14 19:59:34]
    »

    @flaviana77: Uite aici programul autobuzelor locale Nafplio - Tolo (de fapt sunt adevarate autocare...): click aici

    Nu exista seara greceasca in Tolo, daca te gandesti la "serile grecesti" oferite de agentiile romanesti. La tavernele aflate pe plaja am auzit deseori cantandu-se live. Daca taverna nu are o mini-orchestra, se apuca din senin un grec mai cherchelit sa cante si altii il urmeaza , asa ca o sa ai parte si de sera greceasca.

    Sezlongul si umbrelutele se platesc (5 euro de sezlong; ai si 2 frappe-uri incluse; sa nu crezi ca ai sezlongul toata ziua, il inchiriezi dimineata iar daca vii si dupa-amiaza trebuie sa-l platesti din nou). Plaja, desi este ingusta, permite sa-ti pui o patura, cearceaf, prosop pe nisip. De multe ori sezlongurile erau goale iar plaja plina...

    Supermarketurile, desi sunt micute, au de toate, stai linistita (lactate, fructe, legume, paine etc.)

    Da, merita sa faci un concediu acolo. O parte din grupul nostru (3 persoane) s-au intors anul trecut in Tolo, pentru 8 zile (au fost insotiti de grecul la care tragem noi cand mergem la Atena; grec care, culmea, nu fusese niciodata la Tolo

    Sa nu te astepti la vreo statiune superluxosa. Este o statiune relativ banala, insa este foarte multa multa liniste.

    Daca ai citit serialul meu despre Peloponez (are 10 episoade) afla ca din Tolo poti pleca in multe excursii in jur (Micene, Tirynt, Epidaur, Nemea, Nafplio).

    Drum bun si distractie cat cuprinde!

    flaviana77
    [19.03.14 09:54:59]
    »

    iti multumesc foarte mult pentru raspunsul tau prompt. citisem aici despre posibilitatea efectuarii unei croaziere catre insulele egina poros, stii ceva despre aceasta varianta???

    e bine ca se poate sta pe plaja direct pe nisip, sincer ma simt mult mai bine asa decat pe un sezlong.

    daca mai imi vin alte intrebari fii sigur ca te voi contacta din nou. nu am citit serialul tau despre pelopones dar am de gand sa fac asta imediat.

    inca ceva, din tolo pleaca autobuz catre naplio? m-am uitat la programe la autobuze dar nu am gasit de aceea te intreb, poate stii tu.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    florinbadAUTOR REVIEW
    [19.03.14 12:23:25]
    »

    @flaviana77: Da, se pot face croaziere. In Tolo sunt doua agentii turistice (Tolo Tours si cealalta Perfect, parca se numea) iar de aici poti lua o croaziera (sunt mai multe variante de excursie, trebuie sa vezi la fata locului).

    In ceea ce priveste autobuzele, vezi linkul de mai sus (scrie "click aici") , unde ai ambele rute Nafplio - Tolo si Tolo - Nafplio, orele de plecare si orele de sosire (mai trebuie sa afli unde e statia de autobuz; din ce mi-aduc aminte, una se afla chiar la intrarea in statiune).

    io nut
    [30.06.14 16:50:57]
    »

    @florinbad: salut

    eu zic ca gresesti!

    seara greceasca (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ) se organizeaza saptamanal la multe taverne (exe. to steki. arkroiali. barbaresa etc) in zile diferite

    cat despre wi-fi ciudat ca un hotel ca polydor sa nu aibe

    cu wi-fi ul de la hotel Amarilis de exe. vei avea internet chiar si pe insula de vizavi

    si sa nu mai zic de toate tavernele pt ca toate au wi-fi

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    florinbadAUTOR REVIEW
    [30.06.14 18:40:52]
    »

    Omule, ce am povestit eu a fost in vara lui 2010. Cu siguranta s-au schimbat multe de atunci. Seara greceasca o aveam dupa impresiile avute la Nei Pori si am crezut ca in intreaga Grecie seara greceasca este peste tot la fel.

    Anul trecut (august 2013), o parte din grupul nostru (nu si eu...) s-a reintors la Tolo pentru doua saptamani, impreuna cu prietenii nostri din Atena si au revazut cu mare bucurie locurile pe unde am haladuit: Tolo, Nafplio, Tyrint, Micene si Epidaur.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    io nut
    [30.06.14 19:06:42]
    »

    @florinbad:

    eu nu ti-am reprosat nimic!

    am vrut doar sa inteleaga lumea ce se intampla aici

    eu sunt aici de 12 ani si nu s-a schimbat absolut nimic

    si daca te-ai simtit bine te asteptam cu drag

    flaviana77
    [14.07.14 12:09:40]
    »

    buna, imi spune si mie cineva cum este apa marii in Tolo? Daca este curata, daca este adanca, etc... eu nu stiu sa inot, doar ma balacesc, dar parca nu as vrea sa intru in apa si sa dau peste nu stiu ce pestisori sau sa fie o apa murdara, daca vede cineva ce am scris, va rog sa imi raspundeti.

    florinbadAUTOR REVIEW
    [14.07.14 13:32:45]
    »

    @flaviana77: Referitor la plaja ingusta:

    - apa este foarte curata

    - intrarea este foarte lina, mergi cam 50 de metri si tot nu te scufunzi (ideal pentru copii)

    - apa are o culoare verde inchis

    - pe fund este nisip

    (cauta gelateria Athina si mergi pe straduta aflata langa ea, straduta care duce la plaja; vezi ultimele doua fotografii)

    Referitor la plaja lata:

    - intrarea este abrupta

    - sunt valuri mari

    webmaster22
    [28.07.14 10:21:37]
    »

    Mutat la noua sectiune creata pe site: Tolo!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    dora39, flaviana77, florinbad, io nut, Nasshu

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051961898803711 sec
    ecranul dvs: 1 x 1