GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Asterias [Limenaria], un restaurant cu gazde primitoare
Ca oaspeti ai vilei Kostas, am acceptat bineinteles invitatia gazdelor (Maria & Kostas) de a manca la restaurantul lor. Pana la urma, daca nu ne placea nu ne-am fi dus a doua oara. Pentru cei ce se cazau la vila Kostas sau la Hotelul Asterias simpaticii propietari ofereau si un discount de 10% daca serveai masa la ei.
Restaurantul este chiar la malul marii (noi de fiecare data am ales una din mesele de langa mare). Primul ne-a vazut Kostas, care ne-a si indrumat la masa. Iar apoi a venit Maria (o grecoaica destul de frumoasa) care a inceput sa ne povesteasca despre ce ne poate oferi de mancare. Si ne-a mai explicat ca in fiecare seara gatesc o mancare specifica greceasca. In prima seara gateau kleftiko. Am luat o portie de calamari (9 EUR), 1 portie de mix fish (10 EUR/Portia), si 2 portii de peste 8 EUR, si bineinteles, pentru mine o portie de kleftiko (sunt intotdeauna dispus sa incerc ceva nou). Kleftiko se face din carne de miel: practic se infasoara in hartie bucati de miel cu rosii, usturoi, cartofi, ceapa, ardei, condiment si se pune la cuptor – gustul este foarte interesant. ‘’ Ingredientele fiind coapte într-un pachet sigilat, îşi păstrează aromele, iar carnea de miel astfel preparată este foarte fragedă şi suculentă. ”. Se aduce pachetul pe care il desfaci ca pe o surpriza (asta mi-a spus Maria). Bineinteles pentru noi toate preturile aveau si discountul de 10%, Toate portiile erau foarte mari, greu sa nu te saturi cu o astfel de portie (in unele cazuri greu sa o mananci si pe aceea). De fiecare data aduceau o carafe de apa gratuit. La sfarsitul mesei au adus niste pepene ca bonus.
Mix fish-ul era chiar o portie uriasa ce cuprindea: 2 creveti mari, 2 x 3 pesti mici, o bucata de peste spada, 3 scoici (cele mai bune pe care la-am mancat vreodata - se topeau in gura), calamari si caracatita toate pane si cartofi prajiti.
A doua oara o parte din noi si-a dorit altceva decat peste (si si-au adus aminte de porcJ). Fata mea a luat snitel umplut (de fapt Cordon Bleu) foarte mare si bun (8 EUR). S-a mai luat carne de cotlet la gratar (6,5 EUR) si piept de porc la gratar (6,5 EUR). Eu am luat mix fish de data aceasta, imi facuse cu ochiul data trecuta. Cu pieptul de porc a fost o mica incurcatura, caci in meniul in limba romana (aveau si meniu in limba romana) in loc de piept de porc era scris muschi de porc. Dar cum o intrebasem pe Maria ce serveste intelesesem dinainte despre ce e vorba. Mai grav ar fi fost daca cineva s-ar fi asteptat cu adevarat sa primeasca muschi de porc si ar fi primit piept de porc. De aceea m-am oferit sa sa iau meniul in romana si sa fac cateva corecturi. Dat fiind faptul ca ei au fost tot timpul foarte draguti si amabili, m-am oferit sa imi dea meniul sa fac cateva corecturi. A doua zi l-am returnat si mi-au multumit.
Noi am mai luat vin la carafa (vinul casei). Acesta era 4,5 EUR la ½ litru si 8 EUR la 1 litru. Berea cred ca era 2,5 EUR.
In ultima seara Maria nu era la restaurant. Kostas ne-a condus la masa, si l-a trimis pe proprietarul hotelului Molos sa ne ia comanda (am aflat de la Kostas ca restaurantul este in coproprietate cu Molos). Mai tarziu, cand a ajuns Maria la restaurant a venit imediat la noi sa ne intrebe cum ne simtim, daca totul este OK.
In ultima zi am luat mai mult peste. Dorada (tsipoura) era 11 EUR iar lupul de mare (seabass) era 12 EUR. Au fost delicioase la gratar. Fiind ultima seara ne-au adus din partea casei inghetata in loc de pepene. Si inghetata a fost foarte buna.
Ca rezumat: mancarea era foarte buna si portiile mari, preturile erau cele practicate in Limenaria (cu mici deosebiri) dar aveam si 10% discount, servirea ireprosabila iar Maria si Kostas ne acordau atentie suplimentara (de fapt faceau in asa fel sa acorde tuturor atentie, astfel incat oamenii sa se simta cu adevarat bine, ca niste adevarati oaspeti).
Ca avantaje suplimentare, placerea de a sta chiar la malul marii plus niste peisaje idilice datorate formatiunilor de nori care aratau ireal iti intregeau o seara placuta.
Trimis de Dabator in 12.08.12 19:57:59
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dabator); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Daca nunai atat ai putut retine din sejurul respectiv... mai bine nu mai scrii nimic despre acest loc (hotel... restaurant... localitate... etc) numai mancare... D-na Maria si cam atat... e ok dar nu prea ajuta pe nimeni amanuntele cu costite si pesti la un pret poate de doua ori mai mari decat la tavernele din insule... oricare ar fi acelea... oricum... mai mult succes in viitoarele concedii sau excursii... noi cei de pe aici asteptam aspecte mai detaliate... gen... plaja... locuri de vizitat... etc.
@florinnn: Cred ca tonul tau si ecoul scris nu au ce cauta pe acest site! Ai un avertisment cu acesta ocazie.
Te rog sa te abtii de la astfel de comentarii.
Acest review este incadrat la taverne si terase din Thassos, chiar nu va inteleg uneori, carcotas , carcotas, dar nici chiar asa, sa vrei detalii despre plaja la taverne.
Poate cauti restul impresiilor scrise de acelasi autor si te luminezi asupra faptului ca ai gresit destul de mult cu ecoul de mai sus, omul chiar a scris despre Thassos, insa uneori carcotasia asta ne intunca mintile , privirile... tot.
@florinn: M-am gândit mult dacă să răspund sau nu pentru că nu vreau să provoc controverse gratuite.
Consider site-ul amfostacolo unul de excepție. Pasionat fiind de călătorii citesc cu mare plăcere impresii de pe acest și visez la locuri unde nu voi ajunge pesemne niciodată. Aici găsești oameni deosebiți pe care nu ai ocazia să îi întâlnești în viața de zi cu zi. Găsești și articole scrise de oameni cu real talent literar, sau altele scrise de oameni care pierd ore întregi să culeagă informații utile pe care apoi să le transmită celorlalți.
În compensație am încercat, în ciuda lipsei de timp, să scriu câteva impresii – destul de modeste – din călătoriile mele. Chiar dacă se înscriu în mediocritate, cele pe care am reușit să le scriu au fost scrise cu sufletul (de aceea sunt extrem de personale și mai puțin documentate) și cu scopul de a fi de ajutor celor care urmează să ajungă în acele locuri. Chiar dacă majoritatea nu sunt foarte reușite încearcă să transmită ceva. Rezultatele nu sunt în măsură să le apreciez eu.
Aplecându-mă direct asupra impresiei în discuție ea conține cele două ingrediente de care vorbeam mai sus:
- Unul provine din faptul că i-am socotit pe acești oameni (Maria & Kostas) atât de calzi, de ospitalieri încât am simțit nevoia să îi răsplătesc pentru modul lor de a fi și de a se purta.
- Cu celălalt ingredient am încercat să transmit cât mai multe informații despre prețurile la o tavernă în Thassos (prețurile sunt aproximativ aceleași și la celălalte taverne). Eu caut acest tip de amănunte pentru a fi pregătit, mai ales că de obicei bugetul mi-e limitat. De aceea m-am gândit că or mai fi și alte persoane care să fie interesate de astfel de informații
Sper că am reușit să explic cât se poate de bine motivul pentru care am scris acest review.
Nu pot să ascund că în urma reacției tale am aruncat o privire pe cardul tău AFA. Cu surprindere constat că, deși membru al AFA din 2011, nu ai decât două comentarii. Unul este cel de azi. Cred că trebuie să existe un motiv pentru care ai ales tocmai comentariul meu (fiind și unul destul de vechi din 2012) din multitudinea de impresii despre taverne și restaurant de pe site pentru a-l comenta, fie și negativ. Sper că nu te-am deranjat cu ceva independent de voința mea (adică involuntar atât timp cât nune cunoaștem nici măcar virtual)
În final te invit să îți aduci și tu contribuția la acest site prin publicarea unor impresii de călătorie. Este în avantajul tuturor să îți canalizezi forțele spre informarea celorlați. În plus atunci vei putea afirma:
”noi cei de pe aici asteptam aspecte mai detaliate
.
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Taverne în sudul Thassosului (Potos, Limenaria etc) " -- nou-creată, între timp, pe sait.
Mutat în rubrica "Taverne în Limenaria, THASSOS" (nou-creată pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2017 Fericita ca mananc (in sfarsit) kleftiko la Taverna Mouragio — scris în 04.08.17 de Cristofor din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2015 Restaurant Koukoutsis Limenaria: Mancare adevarat Greceasca — scris în 09.07.15 de Bogdan Baluta din BRASOV - RECOMANDĂ
- Jun.2015 LIMANI (Limenaria): Peste proaspăt perfect gătit — scris în 26.06.15 de Romanita din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2013 Taverna pescareasca ,,Limani'' - Thassos, Limenaria — scris în 02.08.13 de diana-camelia* din BACAU - RECOMANDĂ
- Jul.2012 Restaurantul Dionisos [Limenaria] - se poate si altfel — scris în 13.08.12 de Dabator din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2012 HELLO [Limenaria] - o poveste despre oameni — scris în 11.08.12 de Dabator din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2012 Limenaria, TAVERNA KOUKOUTSIS, ceva grecesc — scris în 24.07.12 de A.E.N din BUCURESTI - RECOMANDĂ