ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.07.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Dr Tr Severin
ÎNSCRIS: 30.03.12
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
JUN-2013
DURATA: 10 zile
familie cu copii
2 AD. + - COPII -- v: -

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Sarti Nou, prin imagini

TIPĂREȘTE

Sarti Nou, prin imagini

A doua vacanţă în Grecia. Reuşită alegere, pentru a doua oară!

Dacă anul trecut am zis că a fost norocul începătorului, anul acesta pot afirma că este rezultatul a peste trei luni de căutări asiduue, informare, comparaţii, restrângeri progresive din lista iniţială, punere în comun acord cu jumătatea, deliberări parţiale - până am decis… Mai întâi destinaţia: Să rămână Halkidiki. Digitaţia: Sithonia. Unde? În Sarti. Clar, în zona de sud, din motivele deja însuşite: 1) fără arici de mare; 2) intrare lină în mare pe distanţă mare; 3) nisip fin… Deci: Sarti Nou! Eeeeeiiii... Şi apoi... cea mai importantă decizie: unde în Sarti Nou?! (…)

Din toată informarea mea de pe AFA şi nu numai, reţinusem că între cele două “capete” ale stațiunii – Sarti Vechi şi Sarti Nou – ar fi 800 – 1000 de metri, în linie mai dreaptă de mers urmărind linia ţărmului. Cei care au fost în Golden Beach, Thassos (destinaţia noastră de anul trecut), ştiu cam ce vedeam eu cu ochii minţii, asociind Sarti Vechi – Sarti Nou, cu Skala Panagia – Skala Potamia, distanţă care mie mi s-a părut enervant de maaare, chiar parcursă la linia ţărmului… Bine, ştiam că distanţa între cele două Skale este mai mare decât cea dată pentru Sarti, însă, în plus, îmi mai stăruia în minte şi informaţia că în zona de sud este o singură tavernă, “Paradise”, celelalte multe fiind în capătul cel vechi al staţiunii. Şi cum nu concepeam să mergem ca nebunii în miezul zilei, când plecam de pe plajă, 1km, până să dăm de o tavernă, iar apoi, cu mâncarea-n gât încă, să parcurgem şi în sens invers aceeaşi distanţă, am căutat un hotel mai spre mijlocul distanţei, cu restaurant în dotare.

Acum, după ce am văzut locurile, îmi vine să râd, când văd în faţa ochilor (tot ai minţii!), taverna “Paradise”, aşezată, deasupra falezei, în faţa întregii zone de sud. Care tavernă, în nici un caz nu era vreodată plină, aşa cum mă temeam eu, “fiind singura din zonă”, din cele citite. Şi nici măcar nu e singurul loc de mâncat din capătul sudic, am mai văzut, în plimbările noastre, cel puţin încă unul, în partea din spate, spre şosea –Restaurant Evros.

Sarti Nou începe în dreptul “Pansiunii Ta Vrahakia”, cea singuratică, alb/bleu-turcoaz, situată vis-a-vis de ciudatul teren de fotbal. De ce zic ciudat? Păi eu nu m-am dumirit de unde urmăresc spectatorii meciul, că locuri nu sunt... Terenul este un gazon, în curs de deteriorare, împrejmuit cu gard de sârmă, care, pe latura cea mare dinspre plajă, este dublat de un rând de panouri, cel mai probabil pus în scopul de a împiedica aducerea nisipului de pe plajă pe gazon, respectiva latură fiind delimitată de linia plajei.

În cele 10 zile ale sejurului nostru nu am văzut vreo activitate pe acolo... Mă gândesc că a fost în programul electoral în una din legislaturile oficialităţilor locale, că doar nu am descoperit doar noi, românii, apa caldă în politică...

Oricum, tot în programul oficialităţilor locale se pare că a fost cuprinsă şi continuarea aleii de promenadă, care se termina aiurea, în zona Sarti Vechi şi care, acum, ajunge până aproape de „Paradise”. Nu este terminată, pare o lucrare începută primăvara aceasta, sunt nefăcute capetele de legare între ele ale tronsoanelor, în zonele unde sunt, din loc în loc, acele canale perpendiculare pe linia mării, care asigură preluarea apelor în exces care coboară din munţi. Sper să nu rămână aşa, tronsoane neunite între ele, ar fi păcat... În faza în care am găsit noi lucrările, era turnat covorul betonat, cu pietricele gălbui, care probabil vor fi finisate ca suprafaţă mozaicată (sau poate, cine ştie, din anumite raţionamente, vor rămâne aşa, zgrumţuroase…), erau marcate zonele de amplasare a stâlpilor de iluminat şi realizată partea de conexare subterană între aceştia. Bine-venită şi aleea, dar mai ales iluminatul, care acum lipseşte cu desăvârşire. De fapt şi de drept, este mai mult un trotuar larg, care însoţeşte pe partea dinspre plajă, strada care parcurge Sarti Nou, de la nord la sud. Mai mult ca sigur lucrările vor fi continuate abia în toamnă, după încheierea sezonului turistic, ori chiar primăvara următoare.

Ce se mai lucra acum, era la înlocuirea conductelor de apă şi/sau canalizare. Nu aş putea spune dacă este o lucrare mai amplă, care a început în zona hotelului Sarti Beach şi apoi a continuat în dreptul Hotelului Pontos (încă se mai lucra când am plecat noi), ori au fost lucrările de remediere a unei avarii apărută în acea zonă. Se lucra însă temeinic, organizat, tehnologizat, au lucrat şi sâmbăta…

Să revenim la Sarti Nou! Începe deci în zona pensiunii “Pansiunea Ta Vrahakia” (nu, nu e greşit, aşa era scris!), iar după vreo 170 de metri (asta e lungimea primului tronson de trotuar, “modelul” e cu nişte inserţii de marmură albă din 10 în 10 metri), se ajunge la primul canal perpendicular pe mare, zonă cu stufăriş sau papură, ce-o fi, care are o mică băltoacă, cu…broaşte. Canalul delimitează hotelul Pontos de cel dinaintea lui, Thalassa Boutique, ușor de localizat după grădina cu lunga alee de palmieri, în spatele căreia este amplasat, amplasamentul lui fiind mai spre şosea (cea mare, Perimetriki, nu strada dinspre plajă, care străbate Sarti). După Pontos, urmează o altă delimitare îngrădită, o grădină verde. Nu se deschisese nimic încă acolo, nu am văzut turişti, am remarcat, din balconul camerei noastre, doar o copertină care părea să protejeze o...rulotă. Spațiul este generos.

Urmează apoi resortul Sarti Beach, are o dezvoltare amplă, cu mai multe corpuri de clădiri, curte amenajată şi bine întreţinută. Când treceam într-o seară spre Paradise, am văzut că lângă clădirea dinspre plajă, cea cu barul, aveau şi ei organizată cina în sistem bufet suedez, cu mesele cu preparatele amplasate, ca şi la Pontos, afară, în curte.

De la Sarti Beach la zona mai compactă, cu diversele locaţii de cazare, este o distanţă rezonabilă de maxim 200 de metri, după care, începe dezvoltarea pe mai multe rânduri a pensiunilor/vilelor şi hotelurilor. Amplasate însă mult mai aerisit faţă de cele din zona veche a staţiunii. Bine, sunt şi mai puţine deocamdată, dar este clar că staţiunea este în dezvoltare, iar în zona aceasta apar timid dezvoltări mai ample, gen resort, în care locația are o grădină vastă, frumoasă, crescută şi menţinută cu migală.

Mărturisesc că am vrut să văd locaţiile pe care le eliminasem în diverse faze de selecţie – Hotel Barraccuda (nu l-am găsit, este mai sus!!!), Hotel Agni etc, dar mi-am propus să şi completez “harta informațională” din zona nouă a Sarti-ului.

Aş vrea să aduc şi eu informaţii despre câteva din locaţiile din această zonă a staţiunii, mie mi-au fost de folos cele citite aici, pe AFA, numai că aveam nişte “blancuri” supărătoare. Sunt conştientă că nici informaţiile mele nu vor fi pe deplin edificatoare, dar, puţin câte puţin putem completa puzzle-lul… Vor fi informaţii - imagini, însoţite de cel puţin denumirea locaţiei. De menţionat însă că sunt vile la care eu nu am zărit o denumire anume, doar aveau un mic panou publicitar cu denumirea unei agenţii, în portofoliul căreia erau probabil. Dar ar putea fi identificate prin menţionarea altei locaţii din vecinătate, hotelurile cel puţin, sunt “semnalizate” mai vizibil.

Ca şi ocupare turistică, Sarti Vechi era fief-ul sârbilor (cei mai numeroși) şi al ungurilor, cel puţin în perioada aceasta, la sfârşit de iunie, pe când Sarti Nou, din arborarea steagurilor specifice, se vede că se descurcă mai mult prin turismul organizat în parteneriat cu agenţia germană Froshe (broasca).

Români erau destul de puţini, mai mult în Sarti Vechi, dar, oricum, faţă de celelalte naţii, pe români îi vezi mai mult pe şosele, în maşină, ocupaţi să cutreiere toate împrejurimile în timpul sejurului. Nemţii au pachete turistice complexe, cu multe activităţi – şi diurne şi nocturne, dar şi sejururile lor sunt de 10-12-14 zile. Sârbii par organizaţi, îşi organizează chiar şi nopţi greceşti, erau anunţuri în faţa agenţiilor lor… Şi sârbii şi ungurii au taverne care sunt deţinute de conaţionali, unde se adună destul de mulţi.

Plaja, la Sarti Nou

Lină, lungă, amenajată cu şezlonguri şi umbrele în mai mare măsură decât în celălalt capăt.

Ei bine, chiar m-am felicitat pentru că am ales aşa! Plaja din zona sudică este mult mai plană decăt în cealaltă parte, unde e în pantă destul de abruptă, în zona amenajată, că dacă aveai copii şi nu erai în marginea apei, nu prea îţi puteai zări copiii de pe cearşaf sau şezlong, când aceştia erau în apă. Ca să nu mai vorbim de faptul că apa era incomparabil mai adâncă… Ştiu asta pentru că într-una din după-amiezi, mai la început, nu am avut de lucru şi ne-am gândit noi, să mergem la plajă în Sarti Vechi, că tot rămâneam seara să cinăm la una din tavernele din zonă. Şi am mers de-a lungul ţărmului până în capăt, am constatat cu stupoare că nu prea sunt umbrele şi şezlonguri decât spre capătul nordic, cocoţate sus, departe de apă, spre aleea de promenadă, că apa se cam adânceşte repede, că nisipul nu se compară cu cel din zona noastră (foarte obositor a fost mersul prin nisip umed, este de granulaţie mai mare, se afunda piciorul…). Aşa că…la loc comanda, ne-am întors înapoi, la plaja noastră, a Hotelului Pontos!!!

Partea sudică este mult mai organizată cu şezlonguri şi umbrele de plajă – sunt aşa – numitele beach - baruri ale hotelurilor, începând cu Cielo, continuând apoi cu Beach - barul Pontos, apoi cu Beach-barurile Sarti Beach şi Paradise, şi tot aşa, până la stânci, în sud, unde este amenajat barul cu “covercă” pe panta muntelui, care n-am habar cum se numea. Ca menţiune, toate umbrelele sunt acoperite cu papură. (Asta mi-a plăcut, în tot Sarti-ul nu am văzut amenajări cu umbrele textile pe plajă!). Iar între aceste zone amenajate, sunt zone unde poţi sta, dacă vrei, pe cearşaf, cu umbrelă din arsenalul propriu. De amintit însă, că fără umbrelă şi fără creme de protecţie e imposibil să stai la plajă! Între Beach-barurile Sarti Beach şi Paradise se găseşte o zonă pentru sporturi nautice – se practica ieşirea în larg pe chestiile alea cu velă, sau chiar cu o vâslă, de câte o persoană, ori cu banana, deşi la aceasta nu prea aveau solicitări. Nederanjant însă, dacă ar fi să comparăm cu Mamaia.

Nisipul este fin, auriu, curat. Apa este limpede, nu am văzut-o murdară nici măcar o dată în cele 10 zile. Peştişorii sunt obişnuiţi să se aventureze până la mal. Am văzut şi cât palma de mari câţiva, care nu se sinchiseau că îţi dădeau târcoale pe lângă tălpi, dacă stăteai pe loc. Cum spuneau şi alţi useri, intrarea în mare este lină şi puţin adâncă până la 30-50 de metri în larg. După ora 11, era caldă “ca un ceai”. Nu am să înţeleg preferinţa părinţilor de kinderi mititei pentru Plaja Karidi, care, în afară de pinii care sunt amplasaţi pe ţărm, este meschin de îngrămădită, în comparaţie cu Sarti Nou. Nemaipunând la socoteală faptul că trebuie să mergi cu mașina...

Pe plajă, treceau în disperare vânzătorii ambulanţi de gogoşi şi negrii cu poşete, obiecte artizanale din mărgele-piele, sau sculpturi din lemn. Neagasanţi, dar şi cu slabe vânzări. Ce am remarcat a fost că cei care mai cumpărau (rar) câte o gogoaşă pentru copii, erau grecii. Şi da, au fost şi greci, cel puţin pe plaja de la Pontos, poate unde s-a nimerit să fie şi sărbătoarea de Rusalii, cu acel weekend prelungit.

La plajă se venea destul de târziu (la 9 și 30 noi eram primii), dar la prânz, când noi plecam la masă şi apoi la somnul-de-după, marea majoritate rămâneau acolo. Nu era insuportabil de cald, temperatura a fost rezonabilă, iar briza s-a simţit tot timpul, dar ne-a frapat faptul că nu mergeau la masa de prânz…

Taverna „Paradise”

O fi ea doar una, dar e una şi bună! Adică e fain amplasată, se mănâncă bine şi la preţuri rezonabile! Şi nu am zărit niciodată aglomeraţie! Ce aglomeraţie, nici o treime nu era ocupată, şi asta pe la ora 13, când plecam noi de la plajă!...

Chiar şi pentru noi, care eram cazaţi la Pontos, era aproape, când plecam de pe şezlongurile plajei hotelului, sub soarele de la orele amiezii, prin apă, de-a lungul ţărmului... Până aproape de tavernă, dincolo de zona sporturilor nautice, unde urcam plaja, în zona cea mai lată a ei. Ne spălam tacticos de nisip la furtunurile de lângă firma terasei, făcută din scânduri albite de soare, ocoleam gazonul şi alegeam, din stradă, una din mesele care ne făcea cu ochiul...

Seara, sunt convinsă că erau şi mai puţini clienţi, că nu prea aveai ce să faci în Sarti Nou, după plajă, decât “vizite” în capătul celălalt, în Sarti Vechi, cu puzderia lui de taverne şi magazinaşe cu suveniruri. Sunt convinsă că şi rezidenţii zonei noi migrau seara tot în Sarti Vechi.

Oricum, se pare că criza şi-a ascuţit mai abitir colţii anul acesta, cel puţin la prânz, puţină lume mânca la taverne… Cât de multe taverne erau în Sarti Vechi, la prânz erau pustii …

Revenind la taverna Paradise, am mâncat caracatiţă, calamari şi creveţi la grătar (fiecare ca fel distinct), grozavi! Cel mai scump preparat era 13,50euro – creveţi cu sos special, sau cam aşa-ceva, tot uriaşi, dar mie mi s-au părut mai buni tot cei la grătar. Şi cum cartofii erau nelipsiţi, sătui de atâţia cartofi, am experimentat de câteva ori şi meniul zilei - paputzaki (vinete umplute), ghemista (dovlecei umpluţi) etc, mai uşoare decât cum le preparăm noi, dar delicioase totuşi… Şi, nu ştiu dacă era în funcţie de valoarea consumaţiei, dar nu au lipsit nici deserturile din partea casei. Ce-i drept, unul, cu două linguriţe însă (tot colţii crizei?!), dar, cum eu nu sunt amatoare de dulciuri, era destul pentru soţul meu…

Cert, anul acesta, în Sarti, am cheltuit mai puţin cu mâncarea decât anul trecut, în Thassos, păstrându-ne aceleaşi preferinţe culinare, chiar cu mai multe meniuri cu fructe de mare (soţul le-a prins în sfârşit gustul, deşi e mai tradiţionalist, că eu le ador...), cu tips-uri cu tot. Sau poate a fost datorită faptului că micul dejun a fost inclus în preţul cazării…

Dar despre sejurul la Pontos, mai târziu…

Ca și concluzie, da, zona Sarti Nou este perfectă pentru familii cu copii și nu numai, este în dezvoltare, și cred că va fi mai verde decât zona nordică. Locațiile nu sunt atât de compacte ca în celălalt capăt, parcă, măcar în acest stadiu...

Mi-a plăcut Sarti, tot, și vechi și nou! Și…mi-ar plăcea să revin, iar dacă se va întâmpla, va fi, cu siguranță, tot la Hotel Pontos!

Nu sunt prea pricepută să descriu în cuvinte, dar sper să fie de folos imaginile, care, nu-i așa, "fac cât 1000 de cuvinte"...


[fb]
---
Trimis de Lyssys in 17.07.13 20:50:30
Validat / Publicat: 17.07.13 22:21:16
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 13182 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

38 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Lyssys); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P91 Sarti Nou - Plaja, în extremitatea sudică...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 30800 PMA (din 33 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2

38 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 38
Admin [17.07.13 22:20:34] »

Mutat la rubrica "Descoperă Sarti" (deja existentă pe sait); şters rubrica dublură creată de autor

Articolul a fost deasemenea selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

danamandache [17.07.13 22:44:51] »

Nu santeti priceputa? santeti maestra in ale descrierii si ale cuvintelor! Felicitari un review si frumos si util!

victorescu [17.12.13 23:56:16] »

Si pentru cei carora le este dor din cand in cand de Sarti, pun un link cu o camera web cu vedere la plaja Sarti Beach. Camera este montata pe hotelul Agni. ivideon.com/tv/camera/200 ... 93db/0/?lang=en.

Inca o camera care surprinse plaja din New Sarti si muntele Athos.

Camera este montata pe hotelul Kostas Apartmanház.

ivideon.com/tv/camera/ebb ... 5727/0/?lang=en

frog [13.03.14 16:23:36] »

@Lyssys - Ai facut o compartie intre distanta Sarti Vechi-Sari Nou si distanta dintre Skala Potamia-Skala Panagia. Imi poti spune te rog, daca distanta dintre centrul Sarti Vechi si plaja din Sari Nou este considerabil mai mica decat distanta dintre cele doua statiuni din Thassos? Sau cam in cate minute se poate parcurge pe jos?

As vrea sa merg anul acesta in Sarti, sa ma cazez mai aproape de centrul satului, dar sa merg la plaja in partea sudica.

Multumesc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
maria55 † [13.03.14 17:09:28] »

@frog: Nu pot aprecia distanta dintre Skala Potamia si Skala Panagia, insa despre distanta dintre Sarti Vechi si Sarti Nou, da!

Faptul ca alegi o locatie in centrul statiunii, Sarti Vechi, este un lucru bun, dat fiind faptul ca ai toate cele la indemana, este populat si cu o vegetatie bogata, multe, multe flori... Toata lungimea acesteia sa fie de max. 2km, poate chiar mai putin. Intre cele doua, exista un teren viran, un teren de sport si un drum asfaltat de max. 1km.

Nu esti insa nevoita sa-l parcurgi in totalitate, intrucat deja de la extremitatea sudica a Sarti Vechi, plaja este cea pe care o doresti. Plaja este neintrerupta intre cele doua, doar aleea de promenada se termina undeva inainte de acel teren viran, unde de fapt este parcarea autocarelor. O plimbare de max. 10min. Am postat un review despre Sarti si cred ca daca urmaresti pozele, te lamuresti cat de cat.

frog [13.03.14 17:14:56] »

@maria55: Merci mult pentru indicatii. Daca este o plimbare de 10-15 min din centrul satului pana in locul unde intrarea in apa nu mai este abrupta este perfect .

Faceam comparatie cu cele 2 statiuni din Thassos pt ca noi faceam drumul acela in 25-30 min pe jos, dar seara, cand soarele deja nu mai era o problema.

maria55 † [13.03.14 17:19:13] »

@frog: urmareste poza P42/P62/P63, sunt atasate la review-ul meu, astfel poti sa-ti faci o imagine vis a vis de obiectivul tau.

Lyssys [13.03.14 17:25:36] »

@frog: Mi-a părut mult mai aproape, cred că vreo 600-800 de metri, dar se merge drept, pe aleea cea nouă de promenadă, e foarte uşor şi aproape! Şi cum văd că sunteţi tineri, va fi floare la ureche! (Dacă între timp nu aveţi vreun bebe, că atunci ar fi mai bine să staţi în Sarti Nou, e mai aerisit şi mai liniştit...)

Vă va plăcea în mod sigur în Sarti!

Vacanţă de vis să aveţi!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
frog [13.03.14 17:31:25] »

@maria55: Multumesc Maria! Am citit review-ul si am vazut si pozele. Intr-adevar nu pare mare distanta, am pus si pe google maps si de la vila unde as vrea sa ma cazez pana unde se cam termina vilele din Sarti Nou (cred) nu e mai mult de 1km, deci e foarte bine.

frog [13.03.14 17:36:32] »

@Lyssys: Multumesc pt raspuns! Nu avem bebe, deci nu e o problema sa ne plimbam 10-15 min dimineata pana ajungem la plaja. Nu o sa ramanem doar in Sarti, vrem sa ne plimbam pe tot bratul, cum e si normal cand mergi in Grecia, dar caut o statiune cu o plaja frumoasa si aproape astfel incat atunci cand nu vrem sa ne urcam in masina sa putem ramane aproape de locul de cazare.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Lyssys [13.03.14 18:04:17] »

@frog: Avantajul tinereţii!...

Dacă vă faceţi timp, rezervaţi-vă o zi pentru plaja/campingul Armenistis! E superbă, atâta doar că se adânceşte un pic mai repede apa, dar culoarea e de un albastru - turcoaz nemaipomenit...

Puteţi rămâne 1/2 de zi aici la plajă, la terasă/tavernă se mănâncă foarte bine...

Ah, m-aş teleporta acolo!!!

Pe mine una, plaja Karidi nu m-a impresionat mai mult decât Armenistis (nici cât ea, chiar...), dar fiecare are locurile lui unde îi e bine, şi vă veţi găsi aceste locuri şi dv., chiar cu tot tumultul tinereţii...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
frog [13.03.14 18:09:30] »

@Lyssys: Cum a iesit putin soarele cum am inceput toti sa visam la vacanta

Dar plaja din Sarti cum e? Nu am apucat sa ma documentez atat de bine, dar din cate am citit am impresia ca Sarti este una dintre cele mai bune alegeri din Sithonia. Imi recomanzi alta statiune?

Lyssys [13.03.14 21:56:33] »

@frog: Nu sunt în măsură să fac prea multe recomandări, noi nu ne mişcăm prea mult în timpul sejururilor, şi apoi vârsta ne cam... deosebeşte bine de tot...

Sunteţi mult prea tineri şi deci dinamici faţă de noi, dar cred că va fi o alegere bună ca destinaţie de vacanţă. Plaja şi marea sunt super OK în Sarti Nou, iar Sarti Vechi suficient de animat, şi la depărtare optimă între ele... Acum, depinde şi de perioadă, dar bănuiesc că e vorba de lunile pline de vară, deci nici o grijă! Ce să zic, mai bine priviţi fotografiile de la cele două rw-uri ale mele din Sarti şi cred că vă vor lămuri mai bine.

Ce vă pot recomanda totuşi, având în vedere vârsta şi presupunând deci că nu vreţi prea multă acalmie, este să nu alegeţi Vourvourou. Nu e pentru cupluri tinere, fără copii.

Probabil userii mai apropiaţi ca vârstă au alte preferinţe de staţiuni, aşa că...spor la google-lit!

PS: Am privit cele trei foto indicate de @maria55, în mai 2013, încă nu se turnase asfaltul la noua alee de promenadă, iar la sfârşit de iunie, când am fost noi, doar stâlpii de iluminat nu erau puşi (vezi P14, P15). Acum, după ce am văzut diferenţa în decurs de 1-2 luni, am certitudinea că anul acesta va fi deja finalizată, aşa că... aşteptăm imagini actualizate!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Lyssys [13.03.14 22:32:47] »

@frog:

Vă recomand să încercaţi orice fel de mâncare de la Hanna Haus! Este situată vis a vis de hotel Ostracos, pe stânga, în Sarti Village. Este a unor unguri, au şi cazare, preţuri bune. Iar gyrosul de acolo, garantat, este mai bun decât cel de la mult-lăudatul Ovelix! Iar porţiile sunt... "huge" (?!), "large" (?!)...

Şi, bineînţeles, să nu rataţi un prânz sau o cină la taverna "Paradise"!

PS 2: Unde aţi găsit cazare?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
frog [14.03.14 10:21:13] »

@Lyssys: Merci mult pentru toate recomandarile. Suntem mult mai tineri, intr-adevar, dar nu ne omoram cu viata de noapte cand mergem in concedii. Preferam sa ne trezim mai devreme, mail ales pt ca eu nu ma impac prea bine cu soarele si la ora 10 deja sunt sub umbrela .

Vrem sa plecam in ultimul week-end din august si pt cazare ma gandeam la Iliadis House (are review-uri foarte bune pe booking)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
crisb [30.01.15 16:47:03] »

Imi puteti recomanda, va rog, o cazare in Sarti nou? M-ar interesa un apartament pt o familie cu 2 copii, care sa fie aproape de plaja cu intrare lina. Multumesc.

Lyssys [30.01.15 18:13:33] »

@crisb - V-am văzut și întrebarea postată la CMR. Pentru că noi suntem acum în faza vacanțelor fără copii și fiindcă preferăm cazarea la hotel, nu prea vă pot fi de folos cu recomandări despre cazări. Pot doar să vă asigur că zona cu intrare lină în apă, cea numită Sarti Nou, este jumătate din lungimea plajei Sarti-ului. Încercați Hotel Agni, ca reper - este lângă Taverna Paradise. Tot aici sunt concentrate cele mai multe spații de cazare, nu știu dacă fotografiile mele sunt foarte edificatoare pentru cineva care nu a fost acolo, dar mai gugăliți un pic, eu știu că am găsit niște foto în care apare fotografiată din aer toată zona. Știu că le și salvasem la acel moment cu intenția de a le atașa rw-ului, numai că era o problemă cu formatul, îmi apăreau foarte mici... Ca idee, cred că am mai afirmat și în rw, zona Sarti Nou, mai ales la partea dinspre mijlocul Sarti-ului, este o zonă gen resorturi, în care hotelurile, chiar dacă nu sunt foarte mari, au o zonă verde proprie. Capătul sudic concentrează noile locații - pensiuni/vile și hoteluri și sunt oricum mai aerisit spațiate decât zona cealaltă, a vechiului Sarti. Copiii cred că sunt suficient de măricei ca să nu li se pară istovitoare plimbarea până în zona de animație de fiecare seară. Plaja este lată, sunt și porțiuni unde poți sta pe cearșaful tău, ai minimarket doar să traversezi strada, sunt și beach-baruri...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
maria55 † [30.01.15 21:16:15] »

@crisb, scuza-ma ca intervin fara sa fiu intrebata, dar citindu-ti intrebarea din rubrica aferenta+acest ecou, stiu ca esti usor nedumerita de ceea ce inseamna Sarti Nou si Sarti VECHI!

Este atat de simplu incat nici nu-ti inchipui! Distanta intre cele doua este undeva la 1-1,5km maxim si indiferent unde-ti gasesti cazare... tot bine e!

Sarti Vechi are o alee de promenada foarte frumos amenajata, care in capatul dinspre Sarti Nou se termina cu un teren de footbal, o parcare pt autocare si se continua cu drumul spre Sarti Nou. In 2013 se lucra la amenajarea unei noi alei de promenada in continuarea celei despre care am amintit, cred ca de acum este gata... sau ar trebui sa fie...

Poti insa accede simplu si usor pe jos, 10min... fara probleme!

Pt o mai buna edificare vezi pozele atasate la reviewu' meu...

Poza52 si P 63 arata drumul dintre cele doua, iar in pozele 45,46,53 sunt cateva locatii care m-au fascinat...

Am indicat asta, pt a te putea orienta cat de cat...

Sarti este o alegere fffff buna!

victorescu [01.02.15 21:41:07] »

@crisb - Poti cauta cazare in zona de sud a localitatii, care se numeste Sarti Beach, la unul dintre hotelurile: Ammos, Agni sau Evros. toate hotelurile din zona sunt aproape de plaja (intre 80 si 150 metri) si intrarea in apa este foarte lina, numai buna pentru copii.

Sarti Beach este o zona foarte linistita.

Uite si un link pentru informare.

http://www.sarti.gr/ro/halkidiki-hoteluri-apartamente.html

Cauta hotelurile din SARTI BEACH daca doresti liniste.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
fra [30.01.16 10:40:54] »

Acesta e unul din putinele review-uri cu vizita in Sarti in iunie. Mie perioada asta imi pare un pic de extrasezon sau inceput de sezon. Am inteles ca ati avut vreme buna si apa calda, ceea ce ma interesa pe mine. As vrea sa stiu, daca mai tineti minte, cam cu cat v-ati incadrat per total cu vacanta... Stiti ceva de excursii optionale care se pot face in zona? (In afara de Meteore si Salonic)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Lyssys [30.01.16 15:30:53] »

@fra - Din motive de programare foarte strictă a concediului de odihnă, n-am avut de ales, nici în 2012, nici în 2013 şi am "încropit" un sejur la sfârşit de iunie - început de iulie (dar doar 2-3 zile în iulie!). Vă mărturisesc însă că prefer această perioadă mai de început de vară, celei de sfârşit al ei - în 2014 am fost, tot constrânşi de situaţie (de această dată îmi aşteptam decizia de pensionare!), în perioada 25 aug. - 5 sept.

Deşi vremea a fost frumoasă în toţi cei trei ani, cu temperaturile cam la fel, cea care a făcut diferenţa a fost... natura! La sfârşit de iunie era în toată splendoarea exploziei ei de culori! Leandrii şi arborii “de hârtie” şi „de mătase” plini de flori multicolore, iarba verde, copacii cu frunzişul verde... Temperaturile, OK, 20-22˚C dimineaţa şi 25-28˚C la prânz, ba chiar în Thassos, în 2012 am avut şi 30-32˚C, nu puteai să calci pe nisip cu tălpile goale!

Anul trecut, având deja mai multă experienţă, am urmărit inclusiv previziunile meteo pe www.accuweather.com, chiar de dinainte de a decide destinaţia, deci cu peste o lună înainte. Sunt foarte precise, a coincis inclusiv singura zi în care a plouat (chiar potop, dar după aceea lumea era iar pe plajă, căci s-a însorit repede).

Apa mării nu cred să fi fost sub 20˚C dimineaţa...

Revenind la întrebările dv, cred că ne încadrăm la aproximativ 1500 €, dar nu sunt calcule la fix, (mai plătim cu cardul benzina şi cumpărăturile din dutty free, iar pe astea nu le pun la socoteală) şi după ce ajungem acasă, nu mai reţin câţi euro am adus înapoi! Dar ştiţi cum e, fiecare cheltuie cât îşi permite sau cât vrea! Noi suntem la vârsta la care vrem să nu ne refuzăm prea multe, dar asta nu înseamnă că ne schimbăm foarte mult stilul vacanţelor, obişnuinţa e a doua natură!

Îmi place micul dejun să fie inclus în ofertă, nu-mi place nici să văd chicinetă în raza mea vizuală, nu suntem gurmanzi dar mâncăm la taverne... Şi prefer cazarea la hotel! Nu suntem fumători sau mari consumatori de băuturi, iar bani de excursii avem totdeauna la noi... Anul trecut chiar îmi aduc aminte că ne-am întors cu vreo1200€...

Cu excursiile, nu vă pot ajuta prea mult, din două motive: nu suntem vorbitori de engleză şi atunci automat, nemergând prin agenţii, sunt mai rezervată în a căuta la faţa locului (deşi am căutat, dar nu am găsit vreo agenţie românească!!!...) Iar în al doilea rând, soţul meu nu e adeptul hoinărelilor! Probabil dacă am sta vreo 3 săptămâni, s-ar sătura şi el de odihnă şi am bântui mai mult! Îl înţeleg, are vreo 15 ani de când el nu-şi ia decât 10-12 zile de vacanţă vara şi 5 iarna, ca să nu mai spun că vara aceasta, când stabilisem să mergem în august, din motive de-ale lui de această dată, apărute în ultim moment, nu am mai reuşit să plecăm deloc la mare!!! Şi el visa încă de când eram în Hanioti, să stea 3 săptămâni vara următoare!...

Dacă veţi face o întrebare despre excursii la rubrica de recomandări, cu certitudine împătimiţii de excursii vă vor face cele mai pertinente recomandări!

Vacanţe de vis să aveţi!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
fra [30.01.16 20:09:32] »

@Lyssys: Apreciez promptitudinea cu care mi-ati raspuns. Exact informatiile pe care le doream. Multumesc mult

flaviuvacant [13.06.16 13:21:53] »

@Lyssys - Buna ziua. Vreau sa merg si eu in sarti anul acesta (2016). Cam cate tverne sint in toata statiunea? Magazine sunt? Supermarketuri de unde sa-ti cumperi mancare sunt destule? Multumesc

maria55 † [13.06.16 13:45:46] »

@flaviuvacant - te superi daca-ti raspund eu ?

Supermarket, unul mare Arvanitidis (cel galben) in mijlocul statiunii, adica intre Sarti Nou si Sarti Vechi.

Magazine alimentare, unul in Sarti Nou, unul la "confluenta" dintre Nou si Vechi , doua, unul vis a vis fata de celalalt, pe strada paralela cu marea in spatele Vilei Clio, mai multe chiosculete, un mag. alim. langa biserica si cred ca am mai omis...

Taverne?! Cat tine faleza in Sarti Vechi... una langa alta... nu le-am numarat dar sa tot fie 10... pe langa acestea mai sunt si fast-food-uri, terase pe strada principala, iar in parculet, sunt alte cateva!

Multumit?! Drum bun si vacanta placuta! Sarti este unul dintre putinele locuri unde m-as intoarce...

Lyssys [13.06.16 14:53:34] »

@flaviuvacant - Aţi primit deja un răspuns destul de complet!

La capitolul magazine de unde se poate cumpăra mâncare, în afară de faptul că le-am remarcat - inclusiv din cele cu raion de măcelărie, sau mă rog, carne proaspătă - nu vă pot spune altceva, nici nu le-am vizitat, noi fiind din categoria celor care în vacanţă mănâncă doar gătit şi servit de alţii !

Taverne sunt... o grămadă! Regula de urmat totdeauna, este ştiută de toţi: unde sunt mulţi clienţi (consumatori) e de mers!

Depinde şi în care zonă o să staţi şi dacă lucrurile nu s-or fi schimbat de acum trei ani, dar vă recomand să mergeţi măcar câte o dată la Taverna Paradise, pe faleză, în capăt Sarti Nou, iar în Sarti Vechi, la Hana Haus (e a unor unguri!)! La un an după noi a fost şi fi-miu şi aceleaşi recomandări le-am făcut şi lor! Ei au stat în Sarti Vechi, la Iliadis Hause...

Mi-a mai plăcut o tavernă, tot în Sarti Vechi, pe stânga, pe o străduţă paralelă cu faleza, pe colţ parcă, înălţată la câţiva metri (era terenul în pantă?!?), urcai o scară exterioară. Era a unei familii tinere, îi ajutau inclusiv copiii - 2 băieţii de 14 -16 ani la vremea aceea. Era mereu plin, mâncare f.bună şi servire operativă! Regret că nu am reţinut denumirea, nici localizarea foarte exactă, deşi am cinat de două ori acolo. De două ori la Hana Haus, am mai avut şi câte un rateu la taverne de pe faleză, pe dreapta, cum mergi spre Sarti Vechi... Prânzul îl luam la Taverna Paradise, ne era cel mai la îndemână şi era şi f. bună mâncarea...

A, mi-am mai adus aminte ceva: am făcut ceva cumpărături de la Arvanitidis şi am vrut să plătesc cu card, dar nu au acceptat, deşi nu era o sumă mare (ori poate tocmai de aceea), cred că vreo 30 euro...

flaviuvacant [13.06.16 15:53:38] »

@Lyssys - Multumesc pentru raspuns.

fra [13.06.16 18:26:25] »

@flaviuvacant: saptamana viitoare suntem noi acolo si, daca nu plecati pana atunci, va zic eu tot ce vreti cand ne intoarcem

Lyssys [13.06.16 19:58:02] »

@fra - Vacanţă de vis să aveţi, cu soare, mare caldă şi... voie bună!

Şi, la întoarcere, aşteptăm să ne povestiţi despre cum e în Sarti în 2016!

fra [14.06.16 14:16:26] »

Multumim. Am un pic emotii cand vad ce vreme e aici, mai ales ca nu am fost in iunie pana acum in vacanta. Sigur scriu impresii, mai ales ca am ales o cazare inexistenta prin romania pe forumuri sau prin agentii.

Lyssys [14.06.16 18:52:48] »

@fra - M-am uitat puţin pe www.accuweather.com, pt. zona Vourvourou (la vreo 25-30Km mai la N) şi văd că e dată prognoză de vreme însorită, cu t˚min 21˚C (pe 25 şi 26 iun.), cu 27˚C în aceleaşi zile, iar maximele, 27÷33˚C.

Am mai urmărit prognoze pe accuw..., s-au potrivit la marele fix, în sensul că acum 2ani, când am fost în Hanioti, la sfârşit de august, la fel ne temeam de vreme, dar au dat la fix inclusiv singura zi cu ploaie (straşnică, de vară, dar după aceea soarele ne-a scos pe plajă!).

Nu cred că trebuie să vă faceţi griji!

PS Sunt sigură că veţi vizita plajele Karidi şi Portocali, dar eu vă recomand în plus şi campingul/plaja Armenistis, puteţi sta o zi întreagă acolo, merită!

Unde veţi sta, în Sarti Vechi sau Nou?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crisb, danamandache, flaviuvacant, fra, Lyssys, maria55, victorescu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Sarti:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.091793060302734 sec
    ecranul dvs: 1 x 1