ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.10.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: APOLLO
LUNA
AUG-2015
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Struga (Στρουγγα), o tavernă pe gustul multora

TIPĂREȘTE URM de aici

Într-una din zilele lui august când ţineam bine socoteala AMR-ului până la plecarea în mult aşteptata vacanţă din Grecia, primesc un ecou la articolul meu referitor la taverna Babis prin care eram anunţată de colegul @letyerno, de la faţa locului că taverna a fost închisă. Nu mi-a venit să cred, m-am întristat şi chiar am suferit îndelung ceva vreme, de parcă aş fi avut vreun interes material, căci, era clar, mă implicasem emoţional cam mult. Am încercat să-mi explic de ce fetele lui Babis n-au găsit până la urmă soluţia salvatoare şi sfârşitul a venit implacabil, dar n-am prea reuşit. Apoi am tras concluzia: era clar, criza, mai făcuse o victimă, cel puţin aşa se vedea din exterior.

Dar să revenim, fiindcă taverna mea de suflet (Babis din Paralia Katerini) se închisese în vara ce tocmai a trecut, era imperios necesar să căutăm alt locşor unde să ne delectăm papilele gustative cu delicioasele mâncăruri greceşti cărora le dusesem dorul de la finele vacanţei de anul trecut. Comunicând prin ecouri cu userul @letyerno despre alte opţiuni similare şi aminitindu-mi şi eu de taverna Struga despre care s-a mai scris pe sait în termeni laudativi, m-am gândit să i-o propun soţului meu drept nouă alegere, el învoindu-se imediat :”Dacă au kleftiko şi fructe de mare, o călcăm, negreşit! ”

Aşadar, încă din prima seară, de cum am ajuns, ne-am cărăbănit la plimbare prin centru, în recunoaştere, în general, şi-n căutarea tavernei Struga, în special. Am găsit-o foarte uşor, pe strada principală, din vecinătatea mării cu care este paralelă, numită Leoforos Stratou, lanumărul 11. Pentru cei ce au mai fost în Paralia Katerini, e simpu de reperat, de la biserica Ag. Paraskievi (sau Ag. Fotini, având hramul celor două sfinte), inima Paraliei Katerini, se merge în sensul spre autoritatea portuară şi centrul medical care vor fi lăsate în urmă, se mai parcurg circa 50 m pe aceeaşi parte de stradă şi gata, am ajuns! Pe carosabil, în dreptul tavernei, panouri publicitare şi în română îţi suscită interesul, în susţinerea lor vine un bărbat (animator) ce vorbeşte dulcele nostru grai, te îmbie frumos cu păhărele mici de pălincă de-a noastră făcând reclamă serioasă. Am aflat că deşi, vorbeşte foarte bine româneşte, este grec şi a stat mulţi ani în Ardeal. Am fost poftiţi, căci tocmai se eliberase o masă afară, la mica terasă din faţa localului, foarte potrivită dată fiind canicula ce nu se ostoia nici măcar la orele serii. În linii mari, localul este destul de elegant, nu e chiar o tavernă în adevăratul sens al cuvântului, ci mai degrabă un restaurant. La masă a venit un chelner cu meniul, prezentându-se în limba română ca lucrurile să fie mai clare, la mesele vecine erau clienţi de toate neamurile: şi conaţionali, şi bulgari, şi sârbi, şi unguri, şi ruşi, pentru că toate mesele, inclusiv cele dinăuntru erau ocupate.

Meniul ce era scris în câteva limbi de circulaţie largă prin Paralia Katerini era foarte bogat în informaţii generale şi ofertă de preparate de toate categoriile: aperitive (melitzanosalata-salată de vinete, taramosalata-salată de icre, dolmadakia-sărmăluţe cu orez în foi de viţă), salate (choriatiki-salată grecească), supe şi ciorbe, mâncăruri gătite (moussaka, souvlaki de pui, porc, vită), preparate din brânză, fructe de mare şi peşte, toate personalizate, marca „Struga” pe care îşi pune semnătura chef Edi din Arad, aşa cum se vede pe panoul din stradă. Pentru că nu am regăsit cuvântul kleftiko scris în meniu, l-am întrebat pe chelner care ne-a explicat imediat că figurează sub denumirea de „specialitate haiducească la ceaun”. L-am comandat cu ochii închişi, alături de o carafă (500 ml) de retsina, numai bună să ungă gâtul după gustul de miel al preparatului, căci kleftiko este o veche specialiate de miel, ce era gătită îndeosebi de haiducii ce „făceau rost” de câte un animal, pe care-l sacrificau şi-l preparau îndelung, cu legume, la foc foarte mic în pământ în vase de lut, în aşa fel încât fumul rezultat de la foc să nu fie vizibil şi detectabil de duşmani. Astfel prepararea acestuia putea dura şi o jumătate de zi. Preţul a fost, aşa cum se poate observa şi din foto, de opt euro/portie. Este foarte săţios, întrucât bucăţelele de carne cu legume scufundate într-un sos delicios şi picant este căptuşit de-o peliculă nu prea subţire de caşcaval şi brânză feta, toate pătrunse în cuptor în vase mici de pământ, în aceleaşi vase fiind adus fierbinte spre a fi consumat. Am cerut această mâncare în multe locuri din Grecia, dar aici am mâncat unul dintre cele mai reuşite kleftiko din câte ştiu până acum. Bineînţeles că master-cheful fiind român, din meniu nu lipsesc nici mâncărurile noastre tradiţionale :ciorbă de burtă, sarmale, platouri cu produse din porc, etc. Şi cei de la Struga, dar şi alte taverne au preluat ideea de a oferi meniul zilei, constând într-un fel principal cu salată, un desert şi o băutură răcoritoare, o idee care a prins bine, fiind îmbrăţişată de clienţii ce umplu localul de la prânz, până noaptea târziu la ora închiderii.

Atmosfera ce planează în local este una plăcută şi familiară şi se datorează, în primul rând, personalului ce-i tratează cu politeţe si prietenie pe clienţi, dându-le impresia că sunt de-ai casei.

În altă seară, oscilând între fructe de mare şi peşte, ni s-a recomandat, ca fel principal, platoul combinat de fructe de mare şi peşte, ca să împăcăm şi capra, şi varza. Excelentă alegere, platoul uriaş conţinea, kalamari, midii în cochilie, caracatiţă, gavros (anchois) şi alt sortiment de peşte ceva mai mare, salată de varză albă şi garnitură de orez brun. Delicios, foarte consistent şi deloc scump:12,50 euro/platou. De băut? La fel, retsina a fost pe placul nostru pentru a însoţi în burţile noastre fostele vieţuitoare ale mării.

Negreşit, la finele fiecărei mese, deşi nu comandaserăm desert, căci nu mai simţeam nevoia de nimic, gazdele ne-au oferit din partea casei clătite cu finetti alături de bucăţele de pepene roşu sau câte două bucăţele de baclava cu pepene galben.

Deşi Paralia Katerini este raiul tavernelor, teraselor, fast-food-urilor, căci te loveşti de ele la tot pasul, taverna Strouga şi-a câştigat un binemeritat loc pe piaţa acestor localuri prin profesionalismul chefului care găteşte „jos pălăria”, şi de ce nu, printr-un management ce s-a dovedit eficient şi profitabil de ambele părţi.

Dar..., căci există şi un dar, atmosfera prea comercială şi implicarea multor conaţionali în afacere au ştirbit uşor din spiritul grecesc autentic ce ar fi trebuit să se regăsească, după părerea mea, într-o proporţie mult mai mare, dacă nu păstrarea intactă, aşa cum ar fi fost de preferat.

Însă, per total, Taverna Struga este o bună opţiune pentru a-ţi potoli foamea într-un cadru agreabil şi prietenos pe care o recomand tuturor celor ce au ocazia să treacă prin Paralia Katerini s-o încerce măcar o dată! Chiar merită!


[fb]
---
Trimis de irinad in 14.10.15 07:52:18
Validat / Publicat: 14.10.15 11:03:10
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 6238 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 Biserica din Paralia Katerini, seara, vedere laterală
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33050 PMA (din 39 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

16 ecouri scrise, până acum

Mihai18
[14.10.15 15:10:45]
»

@irinad - Sunteți formidabilă, sunteți un izvor de review-uri. De foarte curând am citit review -ul dv. din 5 oct. 2015 și mi-am zis. La revedere Irina, ne mai citim când va începe sezonul estival următor. Și uite că nu am intuit bine pentru că azi am mai descoperit ceva „proaspăt” Dragă doamnă Irina, nu vă aduc laude cu ușurință, dar cu mâna pe inimă spun că mi-a plăcut review-ul. M-a amuzat P-13 cu reclama în limba română și invitația să servești masa acolo, că primești bonus o „palinca” (palinca se bea încet și la fiecare înghițitură o simți cum se răspândește prin tot corpul, și simți că întinerești). Despre fotografiile cu felurile de mâncare din nou sânteți tare. Am citit review-ul după masa de prânz și parcă nu ași fi refuzat ce vedeam în fotografii. Pentru că acum vorbim de mâncare grecească și să nu vă rămn dator, eu vă propun o altă mâncare grecească, țineți minte, o scriu cu majuscule ca să o găsiți ușor, i se spune TIGANA. Imposibil să nu o găsiți în Grecia dacă eu am găsit-o și la restaurantul IRADION din Viena. Acum să nu credeți că umblam în Viena după acest restaurant, dar era în calea noastră, între stația de metrou Rochusgasse și Hotelul Eurostar. Am mâncat acolo de cca. 3 ori la interval de luni de zile sau 1-2 ani și de fiecare dată eu acest fel de mâncare comandam. Bonus era o băutură aperitiv, parcă era ceață prin ea, uzo cred că-i spunea. Noroc că unul din ospătari era căsătorit cu o româncă și pe el îl căutam (cu limba franceză mai nimic nu faci în Viena). Mai spun două și mă opresc. Nostimă P-21 (fără comentarii) A mai rămas una de spus. Vreau și eu la taverna Struga. Ajuns în Paralia Katerinii, ați explicat clar clar cum se ajunge la Terasa Struga. Altceva vă rog, sau întrebați pe soț că dânsul are volanul. Am nevoie de principalele localități pe unde treceți, de la intrarea în Grecia pe la Kulata și până la Paralia Katerinii ca să-mi fac traseul. Mulțumesc.

irinadAUTOR REVIEW
[14.10.15 23:09:07]
»

@Mihai18 - Mulţumesc pentru cuvintele dvs. frumoase, sunteţi foarte haios! Deşi mă bucur că mă vedeţi atât de "productivă" în privinţa review-urilor, nu sunt nici pe departe ca alţi colegi de sait care mă surprind plăcut şi pe mine, mai cu seamă că scriu frumos şi cu folos.

Spre ruşinea mea, recunosc că nu ştiu nimic despre mâncarea grecească pe care aţi menţionat-o, sau probabil s-o fi întâlnit-o sub altă denumire şi nu mi-am dat seama. Oricum, v-aş ruga să detaliaţi, pentru că vreau să ştiu mai multe despre ea. Cât priveşte băutura numită ouzo, îmi sună familiar, soţul meu o adoră, şi cum se găseşte cam peste tot şi pe la noi, e prezentă destul de des în casă!

De ajuns în Paralia Katerini e foarte uşor de la Kulata, punctul de frontieră din Bulgaria. Sunt cam 160 km de aici până în Paralia Katerini, se ţine calea către Salonic care va fi lăsat pe stânga şi se urmăreşte autostrada spre Atena. Sunt indicatoare ce semnalizează ieşirea de pe autostradă pentru Paralia Katerini. Sunt sigură că vă veţi descurca, aveţi experienţă serioasă în Europa de vest din câte v-am citit eu, nemaipunând la socoteală Turcia.

Să aveţi vacanţe plăcute în continuare!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
edbica2000
[15.10.15 21:06:35]
»

Se numeste "Tigania" = Τηγανιά (se citeste exact asa, fara diacritice)

iar daca va e dor de "Strouga" (romaneste "strunga") va invit sa vizualizati aici:

inpremiera.antena3.ro/rep ... grecia-333.html

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Mihai18
[15.10.15 22:53:47]
»

@irinad - Vă mulțumesc pentru răspuns și vă cer scuze pentru întârziere dar aseară, citind review-ul Lucieioradea intitulat „Priveliște superbă din balcon în Xirocastello” și apoi ecourile, am întâlnit un autor de ecou, este usercard @ Crisstal care a fost ironic, nepoliticos și „a pus mitraliera” pe Lucia noastră. Ecoul său a provocat replici caustice între ei. M-a surprins calmul și eleganța Luciei în răspunsuri, în timp ce eu „fierbeam” și tocmai de aceea m-am implicat, apoi a venit în ajutorul nostru și Elviramvio. Noroc că Web ne-a lăsat puțin să ne „răfuim”. Un alt motov a fost că Reg. AFA ne obliga să fim politicoși, cumpătați ș. a. m. d. altfel s-ar fi tras și gloanțe. Și uite așa am trecut de miezul nopții și nu v-am mai răspuns. Dacă vreți detalii, intrați pe sit-ul Luciei. Și acum să vă răspund. Această mâncare grecească este mușchiuleț de porc la tavă peste care se toarnă un sos preparat separat, de culoare alb-închis și care mie mi s-a părut atât de gustos încât ași fi renunțat la friptură dar să nu rămână sos. Porția se servea într-o tigaie, cu două mici urechi de prindere, era fierbinte. Acel ouzo îmi făcuse deja poftă de mâncare, această specialitate grecească era delicioasă, lîngă ea mai era și o bere Heineken, ce să vă mai spun, era „raiul pe pământ, încât și acum ași mai parcuge cca. 1100 km. până la Rest. Iradion din Viena să mai savurez o dată acest festin culinar. Îmi este greu să cred că în Romînia se găsește de vânzare ouzo, poate la vreun bar de fițe, care nu mi se potrivește. Pot să vă fac din nou, mare poftă de mâncare și am să vă povestesc despre o mâncare turcească, servită nu în farfurie, ci într-un oval din piatră de granit, foarte, foarte fierbinte, pus pe un fund de lemn care aproape că se aprinde din cauza temperaturii, mâncarea puțin clocotește când o aduce la masă și vasul de piatră o ține fierbinte până o termini. Bineânțeles, alături este nelipsita bere Effes (dar nu la cutie, este și mai bună aceea la pahar, trasă din butoi). Acest fel de mâncare o găseam doar la Rest. Balik de pe Podul Galata. Decorul era și mai și. In stânga era cart. Galata cu Turnul Galata, în față Strâmtoarea Bosfor și în dreapta Marea Marmara. Să tot trăiești frate. Dragi cititori, hai să fim serioși. Omul mănâncă ca să trăiască și nu trăiește ca să mănînce. Dar, ce am scris mai sus este adevărat 100% și dacă insistați, postez și fotografii cu mine acolo și cum arată mâncarea dar trebuie să scriu mai întâi un review, iar despre Istanbul s-a scris foarte mult, așa că mai bine credeți-mă pe cuvânt. Sărut mâna d-na Irina și noapte bună tuturor.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[15.10.15 22:55:41]
»

@edbica2000 - Mulţumim de informaţii, m-am edificat, am căutat şi mi-am dat seama că o văzusem în meniurile multor taverne, deşi nu am încercat-o niciodată. În ceea ce priveşte emisiunea "înpremieră", o voi urmări negreşit pe aceasta cu reportaje din Grecia, m-ai făcut curioasă!

Mihai18
[15.10.15 23:02:01]
»

@edbica2000 - Vă mulțumesc. Desigur, bine este cum spuneți dv. Eu după ce am terminat, am și uitat cum îi spunea, dar pentru datele următorae eu arătam ospătarului cum scria pe bonul de marcaj. Vă mulțumesc și pentru bibliografie (al. ultim).

irinadAUTOR REVIEW
[16.10.15 07:57:05]
»

@Mihai18 - Mulţumesc foarte mult, îmi prind bine şi informaţiile dvs. despre mâncarea turcească, mai ales că în curând voi pleca pentru câteva zile la Istanbul!

Mihai18
[16.10.15 08:52:57]
»

@irinad - Referitor la băututa apertiv ouzo și afirmația dv. „se găsește cam peste tot, și pe la noi, soțului nu-i lipsește din casă” posibil să fie și în Târgoviște și cum acesta nu este departe de Ploiești, vă rog să-mi dați numele și adresa magazinului sau localului, setez GPS-ul și apoi cap compas spre acolo. In această vară, ginerele meu venind din Thassos, mi-a adus o sticlă cu o băutură aperitiv, dar este transparentă iar pe etichetă scrie numai în limba greacă. Nu m-am îndurat să o desfac, aștept o zi mai deosebită.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Mihai18
[16.10.15 09:22:20]
»

@Irinad. Referitor la un răspuns al dv. din review-ul Struga... ați scris că în curând veți merge la Istanbul. Bine că nu a citit soția acest ecou, că precis ne făceam bagajele. Ea este fan Istanbul, eu iubesc Vestul, în special Viena și ca să fie pace între noi, mergem o dată acolo și altă dată dincolo, totuși ea conduce sever la scor. Puțin vă dezamăgesc. Exemple. Acea mâncare servită în oval de granit înfierbântat, în 2012 costa 18 lire, acum este 54. Atunci cam tot atât ne costa pe amândoi toată masa, inclusiv berea Effes și cafeau Lavaza. Mai departe, în vara aceasta în marea majoritate a restaurantelor de pe acel pod, în meniuri erau 99% preparate din pește. Doar într-un singur restaurant, dincolo de jumătatea Podului Galata am mai găsit, dar la acel preț nu se mai merita și nu am mai mâncat. Anul acesta prețurile în Istanbul s-au dublat, la unele produse chiar mai mult. Totuși mergeți, de ce să nu recunosc că și mie îmi este dor de Istanbul și iarna este lungă. Aștept să vă citesc reviewul. Drum bun, timp însorit și să ne citim cu bine.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[16.10.15 23:28:39]
»

@Mihai18 - Vă răspund cu întârziere (mai repede nu am putut) că ouzo se găseşte la un magazin ce face parte dintr-un lanţ german, care sunt sigură că există şi-n Ploieşti, şi nici nu costă foarte mult. Vă voi da un mesaj privat cu numele în clar, pentru a nu face reclamă.

irinadAUTOR REVIEW
[16.10.15 23:37:45]
»

@Mihai18 - Mulţumesc de informaţii, sper ca vremea să nu fie capricioasă prea tare. Altfel, am ceva emoţii la reîntâlnirea după şapte cu ani cu Istanbulul.

În privinţa obiectivelor de vizitat, m-am documentat, în mare ştiu cam ce-am vrea să vedem, dar în privinţa "administrativelor şi logisticii", ne adaptăm la faţa locului, sper să nu întâmpinăm greutăţi, doamne-fereşte!

Toate cele bune!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Mihai18
[17.10.15 08:47:08]
»

@irinad - Vă mulțumesc pentru ultimele două ecouri. Și acum despre Istanbul. Ce voi scrie în continuare se bazează pe lucruri văzute, pe zone parcurse. „la pas” de noi. In acest oraș am fost de mai multe ori, nu de 2-3 ori, nu de 5 ori, mai departe evit să spun că o să credeți că avem o obsesie. Eu nu, my lady, DA. Risc să vă spun lucruri pe care le știți, dar ca să fiu sigur, le mai spun eu o dată. Despre plata pentru autostrăzi și traversarea unor mari poduri. Odată intrați pe autostradă, când ajungeți la porțile de taxare, aveți două opțiuni. Prima. Când ajungeți la porțile de taxare, staționați pe dreapta, pe jos se traversează autostrada și de vis-a-vis cumpărați „stikul” Trebuie să aveți talonul mașini și pașaportul. Veți fi întrebați până unde mergeți apoi funcție de aceasta este și tariful. Plata se poate face și în euro, dar paritatea ei o stabilesc. Primiți stikul (este ca vignieta) are un cod de bare și îl lipiți pe parbriz, în interior, sub oglindă. Alții îl țin cu mâna când trec prin porți. Daca vreți să știți cât a mai ramas în cont, urmăriți panoul electrtonic din stânga. A doua. (scuze, intrerup si revin pentru ca am iesit gresit din sistemul diacritice)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Mihai18
[17.10.15 09:55:13]
»

@Mihai18 - Gata, am reintrat pe diacritice. A doua. Treceți prin porți fără stik, o alarmă vă „ceartă” continuați, dar sistemul vă ține minte că sunteși datori. Aproape de Istanbul, când ajungeți la alte porți de taxare, staționați pe dreapta și cumpărați stikul. Apoi alegeți poarta de trecere cu inițialele de pe stik. Mai departe, depinde unde aveți hotelul. Când schimbați autostrada (vă spune GPS-ul) și intrați pe autostrada O-3, cu cca. 3-4 benzi pe sens de mers și scuar pe mijloc cu palmieri mari. Bulevardul se numește Adnan Menderev. Denumirea este și pe banda de jos a GPS-ului. Din acest loc, începe „nebunia”, nu se mai respectă dungile de separare a benzilor de mers. Urmăriți indicatoarele de sus și vă încadrați pe banda coorespunzătoare. Este greu să schimbi culoarul de mers. De multe ori, soția deschidea geamul și cu mîna ruga pe cei din urmă să ne lase. Atenție, în Istanbul regula priorității este pe planul 2-3. Vinovat este cel care lovește cu fața mașinii. Atenție la oglinzile exterioare, uneori pliați-le ca să ajungeți acasă cu ele. Din câte am înțeles eu, partea istorică a Istanbulului începe de la Podul Aksarai până la Eminonu, iar pentru a ajunge în zona Galata, dincolo de Bosfor, peste Podul Galata, folosiți tramvaiul 1. Biletul este de fapt un card care se cumpără de la chioșcuri. Costul este 4 lire/persoană. Sunt carduri de 4 -8 lire si a. ș. m. d. Pentru a vizita Turnul Galata, traversați Bosforul pe Podul Galata. Pentru a merge la Palatul Dolmabahce, mergeți cu tramvaiul 1 până la capăt, apoi pe jos, pe lîngă Bosfor, cca. 300 m. Pentru palat taxa este 4o lire. La intrare se face control bagaje si corporal, ca la aeroport. Mergeți fără griji. Știți vorba „a nimerit orbul Brăila” dar noi. Dacă în GPS aveți și funcția ”pietonal” folosiți-l. Destui turci „o rup” binișor românește. Când aud că sunteți români, ei vă spun încântați, Hagi, Gică Popescu, acolo ei au făcut legendă. Despre obiective turistice nu vorbesc, știu că v-ați documentat. In plus aveți experiența Turciei, mult mai bine ca noi. La turci, viața este mai scumpă ca la noi. Nu mănânci de fiecare dată, la prânz, la restaurant. Găsiți taverne sau terase care pregătesc multe feluri de mâncăruri gătite, unele sunt o bunătate. Se pot servi acolo, la mese ori la cașeterole. Noi preferam varianta 2 și mâncam în cameră. Avantajul era că după 4 ore de mers, ne făceam comozi, ne spălam și după ce mâncam ne făceam siesta, în pat, la televizor sau la fereastă. In fiecare zi, circulam cca. 7-8 ore. Seara eram „lați” Ecoul a devenit foarte lung, mă oopresc, de fapt întrerup. Încă una și mă opresc. La plecare, preferăm ora 5 și renunțăm la M. D. Orașul este mai liber. De când intrați pe autostradă, folosiți mai mult banda 2-3 si foarte important, urmăriți sus tabla indicatoare „Edirne” altfel ajungeți prin alt cartier ori la aeroportul Ataturk. Cu camera auto de pe parbriz, eu am înregistrat integral traseul Ploiești-Istanbul și la întoarcere, numai iesirea din Istanbul. Acasă le-am transferat pe DVD-uri. Ocupă 51 GB dus și 44,5 GB întors. Când ne este dor de Istanbul și nu putrem merge, ca aucum, vizionăm DVD-urile sau o vom citi pe Irinad când se va întoarce din această excursie. Aceste DVD-uri sunt „de uz intern” Camera auto înregistrează bine sonorul din mașină iar soția mai scapă câte o „perlă” Odată s-a enervat și chiar a vrut să dea cu palma peste cameră, a zis că ce, nu mai este liberă chiar și în mașina ei. Așadar, plecați la Istanbul. Nu ne faceți cu sâc. Odată și odată o să răsară soarele și pe strada noastră. Cînd vă întoarceți, rog scrieți un review pe care o să-l citesc cu soția alături, „sa-i pun sare pe rană” Drum bun.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[17.10.15 11:05:40]
»

@Mihai18 - Mulţumesc foarte mult pentru tot, vorbim după ce mă întorc să vă spun cum a fost!

corn55geo
[17.09.19 11:31:53]
»

Sunt intru totul de acord cu ce a scris Irinad. Abia ne-am intors din Paralia unde 6 seri din 7 am mancat la taverna Struga. Nu mai am ce completa decat ca odata cu nota de plata ne servea cu inghetata foarte buna din partea casei. Acum ar trebui sa facem cura de slabire (asta din cauza felurilor de mancare de la care nu ne-am putut abtine). Felicitari patroanei si ospatarilor pentru felul cum te primesc si servesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[17.09.19 14:23:52]
»

@corn55geo: Mulțumesc, mă bucur că și-au menținut standardul în privința calității și ați fost mulțumiți! Să vă fie de bine!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
corn55geo, edbica2000, irinad, Mihai18
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm? Taverne în Paralia Katerini și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.04315185546875 sec
    ecranul dvs: 1 x 1