GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Ideal pentru amatorii de self-catering
Luna iunie a adus cu ea si revederea cu paradisul (pentru noi si probabil si pentru altii) grecesc. Pentru drumul spre Thassos, la insistentele partenerilor de vacanta am optat pentru o cazare de tranzit, la fel ca si anul trecut - vezi aici, dar de data asta am optat pentru o cazare mai aproape de mare.
Tot cautand pe net diverse optiuni de cazare, atentia mi-a fost captata de Studios Alexandra din Vrasna Beach, Asprovalta, locatia perfecta, avand in vedere ca de aici nu mai aveam mult nici pana in Thassos, si era pozitionata si pe malul marii, iar pretul era foarte ok. Asa ca am rezervat doua camere fara a mai sta pe ganduri, asteptand cu nerabdare intalnirea cat mai grabnica cu Marea Egee.
Drumul nu a fost chiar fara peripetii, avand in vedere ca GPS-ul avea vreo 3 variante de Asprovalta, iar eu in graba, eram destul de aproape de statiune, nu am ales varianta corecta, asa ca in curand am trecut pe langa indicatorul cu iesirea spre Asprovalta de pe autostrada, chiar daca stiam ca la greci de obicei exista o singura iesire de pe autostrada (cu exceptia localitatilor mai mari). Mi-am zis in gand ca probabil fiind o statiune mai mare o mai fi avand una si ma va scoate pe urmatoarea. Dar evident au urmat inca vreo 25 de kilometri in care desi au mai existat doua iesiri, pe nici una nu scria Asprovalta, asa ca la a doua nu am mai stat pe ganduri si am iesit luand-o inapoi pe drumul national.
Ajunsi in Asprovalta au urmat evident intrebarile adresate localnicilor legate de locatia exacta a destinatiei noastre. Surprinzator, desi exista probabil cateva zeci de studiouri si vile (daca nu si mai multe), primul localnic intalnit ne-a si indrumat catre destinatie, afland astfel ca trebuia sa mai mergem un pic pana intalneam indicatorul cu Vrasna, iar aici sa o luam pe a doua strada la dreapta. Aveam eu o harta scoasa de pe "goagal", dar situatia de la fata locului era usor diferita, tinand cont si de faptul ca in statiune nu existau denumiri pentru strazi, aceasta facilitatea abia fusese introdusa in Vrasna de cateva saptamani, iar pana sa ajunga denumirile si pe GPS/Google Map avea sa mai dureze putin... mai mult. Asa ca in Vrasna am oprit la un super market unde am avut norocul de a o interpela chiar pe fiica viitoarei noastre gazde :)).
Prin urmare in urmatoarele 2 minute intram pe poarta studioului, obosti, dar si cu o intarziere de vreo 2 ore fata de ora la care speram noi sa ajungem. Gazda, o persoana extrem de amabila, cum rar mi-a fost data sa mai intalnesc, chiar daca in Grecia e ceva normal, ne astepta usor ingrijorata in fata receptiei (specificasem in rezervare ora 16). Imediat ne-a condus la camere si ne-a lasat sa ne facem comozi/sa ne tragem sufletul, urmand sa facem formalitatile de cazare mai tarziu, cerundu-si scuze ca ne-a fost mai greu sa gasim adresa. A urmat despachetarea provizorie si o cina scurta, dupa care am coborat la receptie. Aici Alexandra dupa ce si-a cerut inca o data scuze, mi-a dat toate detaliile de care aveam nevoie pentru o scurta incursiune prin statiune, precum si datele de logare pentru internet.
Studioul este localizat la aproximativ 150 de metri de plaja cu nisip destul de fin din Vrasna, intr-o zona mai centrala a statiunii. In curte pe langa gradina frumos aranjata, veti gasi un mic teren de fotbal, dar si de tenis, parcare proprie, un spatiu pentru joaca copii, dar si un colt destinat amatorilor de barbecue cu toate dotarile necesare, apropo sa nu uit de teii care erau infloriti si care te ameteau cu mirosul loc. Langa receptia, aflata chiar la intrare, se afla si o mica terasa cu frigider si televizor pentru serile cu meciuri si bere, probabil :). Camerele destul de spatioase fata de ce am mai intalnit la greci, foarte curate, aveau la intrare mini-bucataria, complet utilata cu tot ce era nevoie pentru self-catering, un mic dar suficient frigider, hota, plita electrica, vesela, etc.
Dormitoarele sunt ori duble ori matrimoniale, de remarcat asternuturile, care nu erau din acelea de tabla cum intalnim noi in alte locuri, ci moi asa ca nu era o problema seara daca te ardea soarele un pic mai tare pe plaja. Camerele aveau si televizor, e drept oferta de posturi era slaba, dar cine vine la mare sa se uite la televizor, aer conditionat inclus in pretul camerei, un mic colt pentru femei - budoar, un dulap semi incastrat si un pat mai mic pentru cei cu copii mici. Toate camerele au balcoanele orientare spre mare, chiar daca dat fiind distanta cei de la parter si probabil si cei de la etajul unu nu o pot vedea, dar noroc ca pe noi ne-a cazat Alexandra la al doilea etaj. In fiecare balcon exista o masuta cu doua scaune, iar pe grilaj se afla fixat un ingenios uscator de rufe, pentru cei care stateau mai mult. Totodata fiind vorba de self-catering, intr-un colt la fiecare balcon se afla o matura cu faras si o galeata cu mop pentru intretinerea curateniei.
Baia era si ea destul de spatioasa, curata cu apa calda in permanenta, singura observatie fiind ca lipsa unei perdele de dus facea baia o mica piscina dupa fiecare dus.
De remarcat internetul wireless, inclus si acesta in pretul camerei si care avea o viteza foarte buna si o conexiune destul de stabila, lucru mai rar intalnit de mine in Grecia.
Studioul era ocupat in proportie de aproximativ 50%, in special de greci aflati aici in mini concedii de 2-3 saptamani, de altfel am inteles ca statiunea e preferat in special de greci, in timp de turistii straini se indreapta mai ales catre Asprovalta, ei, stiu ei grecii ce stiu...
Despre statiune nu ar fi multe de spus, e totusi ceva mai calma decat vecina ei mai mare, dar totusi destul de animata avand in vedere si perioada, sezonul fiind cum s-ar zice la start. De remarcat plaja cu nisip fin si intrarea destul de lina in mare, in timp ce in Asprovalta plaja e mai pietroasa, temperatura apei in 3 iunie seara era de 24 de grade C, in timp ce a doua zi dimineata era de 23 de grade. De-a lungul plajei despartit de o mica strada se afla insirate taverne si magazine diverse, super-marketuri, iar la intrarea in statiune veti gasi un magazin Lidl cu preturi foarte bune pentru cei care isi fac aprovizionarea pentru self-catering.
In concluzie pot spune ca statiunea, dar si studioul ne-a cucerit, asa ca dimneata inainte de plecare solicitam o carte de vizita de la Alexandra, deoarece suntem decisi sa ajungem aici pentru o perioada mai mare cat mai curand, si o negociere directa prin telefon e mai convenabila decat o rezervare prin intermediul bookingului pe internet.
Trimis de danoradea in 19.06.11 01:14:58
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Santorini, Rhodos, Corfu, Atena
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (danoradea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 40.69013644 N, 23.69300365 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am sa rog un web sa ataseze adresa de internet: http://www.studiosalexandra. gr/en/, eu din pacate am uitat si acum nu cred ca o mai pot adauga.
Ca si o complectare, Alexandra vorbeste si engleza la perfectie, iar cineva este prezent 24 de ore din 24 la receptie, de altfel si locuinta ei se afla in gradina studioului.
In zona, ca puncte de atractie se afla si muntele Athos, destul de aproape, precum si site-ul de la Amfipoli cu celebrul leu de aici.
Adaugat pagina web a studioului; am introdus deasemenea coordonatele GPS, rezultand urmatoarea localizare pe o harta interactiva: click aici
Marea majoritate a melodiilor difuzate pe posturile de radio din Grecia sunt in elena, am pornit si eu radioul si ascultati ce se aude!!!
Melodia postata mai sus se poate schimba!
Multumesc pentru update-ul solicitat, cat despre melodie e o alegere foarte buna, mai greu muzica greceasca care sa nu placa urechilor .
Mi-a placut ce am citit! Suna tentant, e o varianta buna pentru o saptamana de plaja in Grecia continentala, o altfel de obtiune, decat Paralia Katerini sau Olimpic Beach, tinand cont ca as mai merge in plus doar o ora. Si e convenabil, pentru ca studioul arata bine si are un pret de criza
Noi am trecut in septembrie, anul trecut pe aici, in drumul nostru spre peninsula Sithonia si arata ca ''o ispita''. Era dupa o ploaie torentiala, pe inserat si mi-a atras atentia lantul acesta de statiuni din Golful Orfanou: Asprovalta, Nea Vrasna, Kato Vrasna si Stavros! Mai ales ca este si mare si munte in apropiere. Iar faptul ca plaja arata bine, este din nou un mare plus. Si poti face, intr-un sejur o plimbare la Kavala sau pe bratul Athos, pana in Ouranopolis, pe care l-am descoperit anul trecut, dar doar pentru cateva ore si as reveni!
Felicitari pentru poze si multumesc pentru review, mi-ai dat ''tema de casa '' cu Nea Vrasna
Asteptam continuarea cu peripetiile din insula Thassos.
Multumesc @georgiana, sa stii ca pana acum si pentru noi insulele grecesti reprezentau prioritatea nr. 1, aveam de gand sa le vedem pe "toate" si abia dupa aceea sa ne orientam catre statiunile continentale, adica undeva pe la 50 de ani.
E drept ca am avut din totdeauna o slabiciune pentru Halkidiki, dar pana acum nu ma grabeam sa ajung aici. Insa acum ma gandesc la o combinatie 1 saptamana Sithonia/Vrasna/Kassandra + 1 saptamana Thassos sau alta insula est-egeana.
@danoradea - Buna seara, imi puteti da date de contact legate de aceasta pensiune? e-mail, nr de telefon... multumesc!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)