ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.09.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Alba Iulia
ÎNSCRIS: 17.06.13
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2013
DURATA: 12 zile
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 4 si 9 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Cu copii in Kefalonia

TIPĂREȘTE

Incerc sa va povestesc peripetiile noastre in cele ce urmeaza, cu scuzele de rigoare pentru posibilele omisiuni.

Initial am vrut sa facem o combinatie de Lefkada + Kefalonia, dar citind pe acest forum despre cat e de minunata Kefalonia, am decis sa alocam 12 nopti doar acestei insule, sa lasam Lefkada pentru alta data. Si nu am regretat nici un moment... A fost destul de greu pina ne-am hotarat unde sa mergem, in ce parte a insulei, dar, dupa multe cautari pe internet ne-am decis pentru sudul insulei, la Svoronata. E un mic satuc aproape de Lassi si de Argostoli, la 3 km de aeroport. Zona m-a atras pentru ca era in imediata vecinatate a 3 plaje f potrivite pentru copii, noi avand 2 neastamparati de 4 si 8 ani. Eram situati intre Ai Helis Beach, Avithos si Ammes Beach si la 10 min cu masina de Makris Gyalos Beach.

Cazarea am facut-o pe net, pe siteul hotelului, dupa indelungi cautari pe Trip Advisor, deoarece pe forumurile din Romania nu am gasit nici o recomandare pentru aceasta zona. Ne-am cazat la Olive Grove Hotel in Svoronata, am luat un apartament cu 2 dormitoare si bucatarie (60 euro/noapte), foarte curat si spatios, situat intr-o mare de verdeata si avand 3 piscine de diferite dimensiuni (vezi poze atasate). Noi venind dinspre Alba Iulia, am ales ca ruta Orastie - Hateg – Caransebes- Orsova – Portile de Fier I (drum foarte bun, cu ceva curbe dupa Caransebes dar ok). Apoi Kladovo- Zajekar – Nis – Veles- Prilep- Bitola (cazare) - Florina – Ptolemaida – intrare pe Egnatia Odos- apoi inainte de Ioannina, spre sud, Preveza- Lefkada- traversare cu ferry Vasiliki- Fiskardo. Un total de 1367 km pina in Svoronata, 5,7 media de consum, masina diesel. Am plecat dimineata la 7,30 de acasa, pina la iesirea din tara am facut 3 ore 40, drumul a fost destul de liber, fiind duminica. Drumul in Serbia pina la intrarea pe autoastrada la Nis il cunosteam f bine de anii trecuti, destul de denivelat, asfalt crapat, curbe, nu se schimbase nimic, dar nefiind prea circulat, ne-am miscat destul de bine, cam cu 80-90 km/ora. Intrand pe autostrada la Nis, am platit in Serbia doar o taxa de drum de 2 euro. Am mai oprit putin la Predejane sa mancam ceva (ma innebunesc painile lor de casa...), de acasa pina la Predejane am facut 7 ore. Apoi am trecut in Macedonia. In vami nu am stat, cam. 10 min media, eu zic ca e rezonabil. Am prins 3 puncte de taxare in Macedonia, de 50,60 si iar 50 dinari, platiti cu cardul. Traseul spre Bitola este spectaculos, niste munti si un defileu superb, drumul relativ bun, putin peticit pe alocuri. Spre seara am ajuns la Bitola, unde ne-a luat cam 20 min sa ne gasim hotelul, care era la 4 km de oras, urcand spre munte, la intrarea intr-o rezervatie naturala. Zona superba, numai case de vacanta si 2-3 hoteluri mici, am avut noroc cu unii aflati la un gratar in curte care ne-au aratat pe unde sa o luam (era o rascruce, 3 drumuri, nimic semnalizat, se inserase si noi cutreieram muntii Macedoniei...)

Am ajuns la hotel, Sumski Feneri, 4*, unde rezervasem o suita cu 4 paturi. Hotelul superb, micut, stil boutique, inconjurat de verdeata, iar tipa de la receptie f amabila (a doua zi am aflat ca ea era patroana hotelului, erau doar ea si tatal ei, un batranel de aproape 80 ani). Toate bune si frumoase, cum eram rupti de oboseala si de foame, am mancat ceva la restaurantul lor (f ieftin, cam 12 euro am platit toti 4 cu tot cu bautura), apoi la culcare. Dimineata, la ora 8 am coborat la micul dejun, era doar batranelul care nu stiam de ce se tot agita in jurul nostru, intrebandu-ne in romaneste: voi ce doriti mancati???

Se agita pentru ca la ei era doar ora 7, fiind cu o ora in urma, dar noi habar nu aveam ca au alt fus orar.

Cand sa punem bagajele in masina, masina nu se deschide, ca sa ne dam seama ca am uitat lada frigorifica in priza si se descarcase bateria. Suparata, stresata ca pierdem feribotul, incercam sa-i explic batranelului intr-o engleza care la un moment dat a devenit romana, ca nu mai stiam ce vorbesc, ce ni s-a intamplat. La care el, f calm, zice tot in romana (dar mai stalcita), nu problem, punem fir la masin la mine, cleme, tac pac curent baterie. Am ramas masca... ca apoi sa aflu de la fie-sa ca era vlah si stia romana veche, era printre ultimii din neam care o vorbeste. Va dati seama sa te afli in creierii muntilor in Macedonia si sa ti se vorbeasca in romana??? Un om de nota 20, in 2 secunde ne-a pornit masina, asa ca am putut respira usurati si am repornit la drum... Din Bitola pina la vama am facut maxim juma' de ora, am trecut vama f rapid, m-a distrat vamesul din Macedonia cand a scanat buletinele noastre a incercat cred ca de 10 ori pe aparatul ala si pina la urma le-a lasat naibii ca nu-i mai mergea aparatul, nu citea cred ca data nasterii, asa ca ne-a urat drum bun si am trecut rapid. Din Ptolemaida incepe o autostrada care face legatura cu Egnatia, am ramas impresionata fiind prima oara pe Egnatia (mai mersesem dar pe drumul vechi pina la Igoumenitza), Egnatia super, copii se distrau numarand tunelurile si incercau sa ghiceasca lungimeam urmatorului tunel. Un singur punct de taxare, 3 euro parca, dar nu mai retin exact. Am ajuns la Preveza, ceva drum rau inainte de tunel, taxa 3 euro la tunel. Am ajuns in jurul orei 15,30 in Vasiliki, timp berechet pentru papa si plimbare inainte de feribot (care pleca la ora 18,00). Cei de la terasele din port, f. agasanti, am mancat ceva la una din terase, cel mai scump gyros mancat in Grecia ever, portiile mici si nici nu era extraordinar. In fine, asta e sa mananci in port, pe malul marii...

Feribotul era doar pe jumatate plin, aveam si rezervare dar nu era o problema. Am facut cam 1 ora 15 min pina in Fiskardo. Ajunsi aici, am luat-o spre sudul insulei, spre Argostoli, drum foarte ingust, panta, serpentine, dar niste peisaje care iti taiau rasuflarea, m-as fii oprit sa fac poze, dar unde sa opresti mai ales cand circuli in coloana? Cat am stat, 13 zile, am observat o chestie: in timpul zilei e super ok, nu e aglomerata soseaua, rar cate o masina, cum vine seara in schimb, toata lumea iasa la plimbare si soseaua se aglomereaza, mai ales ca nu prea ai portiuni unde sa poti depasi. Am ajuns in Svoronata, mi-a trimis Mrs. Maria de la hotel un mail cu indicatii, dar e un satuc cu o gramada de stradute, am oprit la un supermarket (care era cat sufrageria mea de mare) si l-am intrebat f politicoasa pe tip pe unde sa o luam spre Olive Grove Hotel. El, f. smecher, imi zice ca imi arata dar daca ii dau 50 euro pt. informatie. M-am prins ca e gluma (chiar daca is ardeleanca si ma prind mai greu...) si i-am replicat ca nu-i dau 50 de euro pt informatie dar cumpar o paine de la el din magazin daca e ok asa. A zis ca e super ok, am facut o afacere. Sugubat tipul, ulterior ne-am imprietenit, tot la el ne faceam cumparaturile. Cand sa ies din magazin, alt noroc, ma striga ca a venit patronul de la Olive Grove si ne duce el pina la hotel, atunci l-am cunoscut pe mr. Kostas, un om extraordinar, la vreo 60 de ani, tot cu zambetul pe buze, nu vorbea el prea bine engleza dar ne-am inteles, era de o calmitate si o seninatate fantastica (l-am vazut intr-o dimineata cum si-a smuls bara din spate la masina cand a intors masina direct in zid, dar nici macar asta nu l-a enervat, i-a tras 2 ciocane, a pus-o la loc, fara sa-i dispara zambetul).

Ne-a condus in 2 apartamente, unul la parter si unul la etaj, sa ne alegem noi unde vrem sa stam, l-am luat pe cel de la etaj, avea un balcon imens si o vedere fantastica. La hotel, numai englezi, cred ca se mirau toti cum am aterizat si noi acolo, am fost prima familie de romani pe care i-au avut. Hotelul nu e mare, sunt practic 2 vile cu un etaj, fiecare cu 12 camere, erau 3 apartamente in tot complexul, 3 piscine cu sezlonguri, bar la piscina si totul era f ingrijit, gazonul impecabil tuns, plin de boungavileea, leandrii si muscate, curmali si bananieri, portocali si lamai, ce mai, o gradina superba.

A doua zi, relax, plaja doar si nani, o scurta plimbare in zona. Detaliez putin plajele din zona pentru cine intereseaza:

Avithos = ingusta, cu nisip, intrare in mare in panta, pietricele la intrare apoi nisip si apa mica (sezlonguri si umbrela 7 euro setul).

Ai Helis = ceva mai lata dar nu cu mult, nisip, intrare in panta, apa mica dar dupa ce intri in apa sunt pietre pe fundul marii pe o portiune de vreo 3 metri (sezlonguri si umbrela 6 euro setul).

Ammes Beach (a fost preferata nostra) = destul de lata, nisip, apa mica, f limpede, chiar linga aeroport, pe deasupra noastra treceau toate avioanele cand aterizau, cam la 50 m deasupra (vezi poze), copii mei erau super incantati sa le vada asa mari si aproape (sezlonguri si umbrela 6 euro setul).

Makri Gyalos Beach, pe drumul spre Lassi, la 10 min de noi, lunga, lata, f bine organizata (sezlongurile de pe flancuri 6 euro/ setul, cele centrale- de lemn, 8 euro/setul). Apa limpede, mica, perfecta pt copii, dar plaja e prea aglomerata, sezlongurile inghesuite. Aici am avut si un eveniment, o grecoaica tinerica a intrat cu masina in noi, noi ne opriseram, semnalizam stanga spre Makri Gialos si bufff in spate: speriata, ies afara, numai la asta ma gandeam ca-mi repar masina prin Grecia, cand colo, nici o urma la mine, norocul nostru ca avem carlig la Ford, dar ei i s-a spart radiatorul si acolo a ramas cu masina. Foarte haioasa tipa, f civilizata, sa se asigure ca suntem ok, ca nu am patit nimic, cand am intrebat-o cum a reusit sa intre in noi zice ea: nu stiu, v-am vazut in fata mea si am inchis ochii in momentul ala si buff. Mi-a parut rau putin de ea, era incepatoare, si-a aranjat masina destul de bine, dar am rasuflat usurata ca noi nu am patit nimic, sa mai umblu si pe acolo prin service-uri sa mi-o repar. In rest, se circula chiar civilizat, sunt prea multe curbe asa ca nu se avanta nimeni sa faca pe eroul.

Lourdas Beach = linga Lourdata, plaja lunga, ingusta, nisip si cateva pietricele, destul de pustie, intrare lina in mare cu nisip, apa limpede, (sezlonguri si umbrela 5 euro setul).

Myrthos = chiar nu stiu ce ar mai putea fii de zis despre Myrthos, dar: nu e pt copii mici, intrarea e cu pietre si la 1 m de mal se adanceste brusc. Apa e de o culoare fantastica si f calda, e f bine organizata, iar coborarea cu masina pina pe plaja e o experienta in sine, curbe f stranse, serpentine, drumul alunecos, dar cand incepi sa cobori si ti se deschide privelistea in fata ochilor, e ceva... de nedescris. Plaja e combinata, nisip, apoi nisip cu pietricele, apoi pietroaie mari si albe, apoi pietricele la intrarea in mare. Per ansamblu e superba si vazuta de sus si ajunsa jos la fata locului, nu stiu cum sa explic, are ceva magic locul asta. Am stat pina seara tarziu sa ne balacim si sa ne plimbam pe ea, a fost plaja cu cea mai calda apa.

Antisamos = am facut cam 40 min cu masina pina acolo, se traverseaza 2 munti din sud pina in nord est unde e, peisajul e superb si zona e mult mai verde decat sudul insulei. Coborarea la plaja e ametitoare, mi s-a parut mai abrupta fata de Myrtos (parerea mea). E perfecta pt snorkeling, apa e limpede precum cristalul si am vazut f multi pestisori colorati. Am facut plaja in fata terasei Mojito, unde sezlongurile erau gratis pt clienti (am luat un frappe, sa fiu corecta). Plaja e cu pietricele, dar pe copii nu i-a deranjat, nu se adanceste asa brusc ca Myrtosul. Dupa plaja, in Sami, am mancat cum intri in port la prima terasa, cel mai bun “ pita chicken gyros “ din viata mea. Tanti facea singura lipiile alea, le cocea dimineata, aveau un gust... si carnea, o minune, 2,5 euro portia, a fost f draguta cand a vazut ca cel mic nu a mancat decat carnea si cartofii prajiti din lipie mi-a mai adus un bol cu cartofi prajiti din partea casei, sa nu plece copilul flamand de la ea. F simpatica si primitoare, o taverna unde ne-am simtit cu adevarat bine iar mancarea proaspata si la preturi rezonabile.

Nu pot spune asta despre toate locurile unde am mancat, am avut si experiente mai putin placute (de ex, la un restaurant in Svoronata am decartat scurt 60 euro pt. o masa de la care nu ne-am ridicat satui, apoi ne-am prins ca e un local frecventat de englezi in special iar preturile erau pe buzunarele lor probabil, nu pe al nostru). Asta e, experienta e mama intelepciunii!

Intr-o dupamasa am vizitat Skala, mi-a placut mult, e asa cum intelegem noi termenul de statiune, desi mi s-a parut cam aglomerata, acolo am intalnit si cativa romani. Plaja foarte frumoasa, tarifele acceptabile, dar cu toate astea mi-a placut mai mult zona sudica a insulei, e mai aerisita, vilele/ hotelurile nu sunt asa ingramadite, e mai mult spatiu verde.

Mi-au placut satucele lor prin care am trecut, au niste nume foarte muzicale (noi ne faceam cumparaturile din Lidl si Carrefour si ca sa ajungem la ele treceam prin Kurkumelata si Metaxata, obisnuiam sa glumim pe drum ca iar intalnim numai metaxati si kurkumelati pe acolo :))

Despre Melisani Lake si Drogarati Cave, nu am nimic de spus in plus fata de ce au descris cei de dinaintea mea pe forum (noi la Melisani am prins singura zi innorata asa ca efectul din interior nu era cel mai cel - cum vazusem in alte poze, nu era culoarea aceea prin care a devenit asa celebru locul respectiv). Am vizitat si Katavothres, ne-a luat ceva timp sa-l gasim din lipsa de indicatoare, dar, intreband intr-o benzinarie ne-au aratat drumul bun asa ca l-am bifat: batea un vant cam subtire, asa ca nu am zabovit foarte mult. (terasa localului de acolo era foarte faina).

Zilele au trecut rapid, au avut dreptate cei care spuneau ca iti trebuie 2 saptamani pe insula sa o vezi, noi am stat 12 zile dar nu am vazut nici jumatate (poate daca nu eram si cu 2 copii mici reuseam sa vedem mai multe dar asa... cei care merg cu copii in concediu inteleg de ce). In seara de dinaintea plecarii am reusit sa luam niste ulei de masline facut in casa, nu de la supermarket, 5 litri- 15 euro, dar e grozav, mult peste ce se gaseste de cumparat. Doamna Maria, sotia patronului hotelului, foarte dragutza, ne-a oferit la plecare o sticla de vin local si 2 borcane de dulceata facute de ea, gestul m-a impresionat mult, am pupat-o si i-am multumit, niste oameni deosebiti, care ne-au facut sejurul foarte placut prin ospitalitatea lor.

Am plecat cu feribotul de 10,15 dimineata din Fiskardo, am avut mare noroc ca am facut rezervare cu 4 zile inainte la telefon ca daca nu ramaneam pe mal, era plin, masini + 3 autocare. Dupa un drum linistit si relativ liber, ne-am cazat seara la Kalambaka, sa bifam si Meteora. Rezervarea a fost facuta tot pe net, la hotel Kosta Famisi, un hotel de 3 * aflat chiar pe artera principala la 1 min de centru. Tipul de la receptie ne-a salutat in romana (apoi am aflat ca patronul hotelului isi facuse facultatea la Cluj si aveau multi turisti romani), un tip extraordinar cel de la receptie, atat de amabil (pacat ca la noi in tara nu avem mai mult personal hotelier de genul acestuia). Camera maricica, cu 4 paturi, baia impecabila, totul foarte curat, balcon mare, iar micul dejun chiar bun, recomand cu caldura hotelul celor care vor sa vada si Meteora. Drumul de la iesirea de pe Egnatia (spre Trikala) pina la Kalambaka, plin de curbe, dar ok, am facut cam 1 ora pina acolo. Am vizitat Marele Meteor tot in viteza, mai erau 15 min pina la Inghidere (se inchide la ora 17,00), dar fiind asa in viteza nu am mai platit intrarea – 3 euro, ca se inchisese deja chioscul de bilete. Am vizitat si manastirea St. Barbara, era deschisa pina la ora 18,00, acolo am cotizat 3 euro ca sa vedem doar bisericuta lor si atat, altceva nu te lasa sa vizitezi acolo, e o manastire mica de doar 15 maici, dar drumul prin padure pina acolo e o plimbare placuta.

Am plecat dimineata la 8 din Kalambaka, pe aceeasi ruta (Bitola, Prilep, Veles, Nis, Zajekar...), am oprit pe la ora 15,00 la Predejane sa luam masa, apoi drum intins pina la vama la Portile de Fier (unde am ajns seara la ora 8,00). E, aici am stat o ora jumate in vama, credeam ca am prins schimbarea de tura fiind ora 8, dar de fapt era ceva eveniment cu prietenia romano- sarba asa ca am asistat si la un foc de artificii lansate exact la mijlocul barajului. Foarte frumos, dar a durat 1 ora jumate sa trecem de vama, se lasase intunericul, eram cam obositi, noroc ca ne-am “ agatzat “ de un TIR de AB si tot dupa el pina am trecut de curbe, aproape de Caransebes, unde conjudeteanul nostru a tras intr-o parcare. Am ajuns acasa dupa miezul noptii si am sarbatorit intoarcerea cu o oala mare de ciorba acra de pui (nu stiu daca toti ardelenii sunt asa, dar noi eram lesinati fara ciorba 2 saptamani). Draga de mama sa traiasca ca a stiut ce ne trebuie de mancare dupa asa drum...

In incheiere, 2- 3 concluzii despre insula:

e mare fratilor, nu iti ajunge un concediu de 2 saptamani sa te bucuri te tot ce iti poate oferi.

si preturile sunt mai mari fata de alte insule (cred ca e cea mai scumpa din Marea Ionica)

predomina englezii (cel putin in sud) si italienii, apoi rusii si sarbii.

te misti destul de incet intre locatii, drumurile fiind pline de curbe, in panta si cam alunecoase.

e foarte verde, au niste paduri superbe, combinatia asta de munte cu mare te vrajeste.

sunt super amabili dar nu te agaseaza (pe la taverne)

motorina scumpa (1,47 euro minim/litru, in Macedonia am alimentat linga Bitola cu 1,17 euro/litru)

A fost un concediu superb si plin de culoare (albastra...), s-a terminat din pacate dar Kefalonia va ramane in sufletul nostru si poate o vom revizita, sunt inca multe de vazut acolo.


[fb]
---
Trimis de ioana74 in 14.09.13 13:21:46
Validat / Publicat: 14.09.13 15:07:47
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Corfu, Halkidiki, Creta, Rhodos, Thassos, Paralia, Atena
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 11056 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ioana74); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 florile mele de suflet, bougaivillea
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 39800 PMA (din 44 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

webmaster87
[14.09.13 14:04:20]
»

@ioana74: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.

Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare

Pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

vlado2
[14.09.13 16:30:04]
»

Wow! Un review super complet. L-am citit pe nerasuflate. Felicitari pentru rabdarea de a ne da atatea detalii si te astept (cel putin eu) cu alte impresii pentru ca imi face placere sa citesc review-uri cursive.

70cata
[15.09.13 11:18:32]
»

@ioana74: Un review foarte util, pacat, mare pacat, ca s-au 'lipit' la el si peripetiile de pe drum, astfel parcurgerea textului a fost pe alocuri plictisitoare si inutila ca informatie. In rest, multumim!

Costi
[15.09.13 11:22:08]
»

@70cata:

Asta e părerea ta!

Mie mi-a plăcut review-ul exact aşa cum este scris şi nu mi s-a părut plictisitor!

70cata
[16.09.13 01:18:48]
»

@Costi:

Asta e părerea ta!

Mie nu mi-a plăcut review-ul exact așa cum este scris și mi s-a părut plictisitor!

Pe alocuri, altfel nu i-aș fi acordat puncte și nu aș fi scris că este util. Dar se pare că nu m-ai citit cu atenție. Se mai întâmplă.

ioana74AUTOR REVIEW
[16.09.13 08:58:04]
»

@vlado2: Multumesc, am incercat sa fac o cronica a vacantei noastre, cu bune si rele, nu doar detaliile referitoare la cazari!

ioana74AUTOR REVIEW
[16.09.13 09:01:53]
»

@70cata: Multumesc pentru rabdare, stiu ca tind sa ma pierd in detalii dar eu am facut o cronica a vacantei noastre in special, nu am vrut sa plictisesc pe nimeni.

70cata
[16.09.13 10:25:47]
»

@ioana74: poate eu am fost mai dur în exprimare și am exagerat folosind cuvântul 'plictisitor'. Mie chiar mi-am plăcut review-ul tău, ți-am mulțumit și ți-am acordat punctaj. Doar că introducerea a fost un pic cam amplă, pentru gustul meu. În rest, efortul tău merită apreciat și repet review-ul tău a fost util mai ales că descrie o zonă pe care, eu personal, nu am vizitat-o. Iti doresc concedii plăcute și numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
simonika
[18.01.14 00:13:36]
»

Buna Ioana, m-am bucurat sa gasesc o persoana care a fost in Svoronata. Noi tocmai am facut rezervarile si suntem cu 2 copii mici (3 si 5 ani). Prima mea intrebare din multele pe care le am: unde ar fi Lidl si Carrefour de care vorbeai? Noi vom sta la Baha-Ammes, la 300 m fata de plaja Ammes (m-a 'uns' pe suflet sa citesc descrierea pe care i-ai facut-o). Sunt aproape? Stam 3 saptamani, asa ca vreo 2-3 vizite la supermarket vom fi nevoiti sa facem. Multumesc! Simona

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ioana74AUTOR REVIEW
[20.01.14 09:00:12]
»

@simonika: Buna Simona, in Kefalonia vei gasi Carrefour = Marinopoulos (e aceeasi sigla, dar nu scrie Carefour). Si Lidl si Carefour sunt in aceeasi zona, noi am preferat Lidl, e mai ieftin. Sunt mai greu de gasit, ne-am ratacit prima oara dar am intrebat localnicii. Sunt f aproape de Svoronata, la 10 min cu masina. Din Svoronata o iei in sus pe linga cimitir, spre Kourkumelata, apoi Metaxata, in Metaxata la intersectie faci dreapta, apoi la urmatoarea intersectie, aprox 2 km faci stanga si drumul te duce direct la supermarketuri, inca 3 km. Nu e semnalizat dar sunt 2 intersectii in T-uri mari, la prima faci dreapta la a doua stanga. E un drum de centura, putin circulat care merge spre Argostoli. E mai greu prima oara dar apoi te descurci. Ma bucur ca ai gasit recenzia mea folositoare, noua ne-a placut f mult Ammes Beach, pentru copii e grozava, cu intrare lina in mare, nisip fin si apa foarte curata. Din pacate nu exista pe plaja beach bar (dar noi am rezolvat problema ducand cu noi zilnic o lada frigorifica cu de toate) si nu exista nici toalete (cel putin in perioada in care am fost noi nu erau). Am vazut si noi Baha Ammes si am avut prieteni care au stat acolo, e foarte curat si frumos. Ca si restaurante va recomand MUSES, TO ENETIKO (noi am fost si la Acropolis, f dragut dar am fost putin dezamagiti de mancare, portii mici si preturi uriase). Daca te mai pot ajuta cu informatii, te rog sa ma contactezi. Toate cele bune! Ioana

simonika
[10.06.14 17:12:33]
»

@ioana74: @ioana74: Buna, Ioana! Cred ca nu ti-am multumit la vremea respectiva pentru informatii. Iti multumesc astazi, din Kefalonia. Asteptam sa se trezeasca copiii ca sa mergem la cumparaturi si am notat cu grija indicatiile tale.

Voiam sa te intreb ceva despre Melissani. Vrem sa mergem acolo zilele urmatoare si ma intrebam cum e cu barca. Sunt plecari frecvente, la ore fixe sau e in functie de turistii care se aduna? Si cam cat dureaza excursia? Incerc sa planific in asa fel ca sa nu fie prea greu pentru copii, sa nu intram in zona somnului de pranz. Se poate oare merge si dupa-amiaza, in jur de 18? Barca e acoperita, adica e umbrita? Primele zile in Itaca a fost o temperuta ideala, acum insa deja devine foarte cald. Multumesc, Simona

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ioana74AUTOR REVIEW
[11.06.14 09:27:58]
»

@simonika: Buna Simona, a-ti ajuns in Kefalonia, ce grozav! Plecarile cu barca nu sunt la ore fixe, noi cand am fost la sfarsit de august am stat cam 10 min doar sa ne imbarcam. Barcile nu sunt acoperite, nu e nevoie de asa ceva. Plimbarea nu dureaza mult, mai ales daca sunt multi turisti nu te lasa prea mult, cam 10 min in interior in a doua pestera. Noi am fost inainte de pranz, la ora 12 zic ei ca e cel mai bine sa mergi, atunci cade soarele chiar perpendicular pe lac. E deschis pina la ora 19. Va doresc concediu placut, salutari Kefaloniei din partea noastra si te astept sa ne povestesti cum a fost. Ioana

calatorul
[07.08.16 00:45:26]
»

@ioana74 - Tot mai multa lume lauda Kefalonia in ultima vreme, n/am reusit sa vad decat portul Fiskardo intr/o croaziera de o zi. POate odata o sa revin in zona pentru o vacant pe Kefalonia, pare o destinatie de vacanta care merita tot efortul.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
70cata, calatorul, ioana74, simonika, vlado2
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Kefalonia:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.07517409324646 sec
    ecranul dvs: 1 x 1