ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.02.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Baia Mare
ÎNSCRIS: 12.04.10
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
SEP-2011
DURATA: 3 zile
familie cu copii
4 AD. + 1 COPII -- v: 1 an si 3 luni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Turul Sithoniei si multe amintiri placute

Ilustrație video-muzicală
glykeria - gia hari sou

Asculta mai multe audio diverse
TIPĂREȘTE

Halkidiki este o regiune peninsulara care are trei brate: Kassandra, Sithonia si Agios Oros. Sithonia este bratul din mijloc, iar coasta ei uimeste turistii cu peisaje extrem de variate, de la plaje cu intrarea lina in mare, pana la stanci abrupte, necalcate de vizitatori ci doar admirate de pe colinele inalte. Prima data cand am pus piciorul pe aceasta peninsula a fost in 2007, in timpul primei mele vacante in Grecia si inca o data anul trecut cand am dorit neaparat sa le arat prietenilor nostri cat de frumoasa poate fi Sithonia. Mai bine de patru ani am pastrat peisajele bratului doar in minte pentru ca la prima mea vizita nu luasem aparatul foto, iar camera video se descarcase complet. Mare ghinion! Abia asteptam si eu a doua vizita si asa cum era de asteptat, m-a uimit si de data aceasta.

Citisem undeva ca Sithonia este ’’o simfonie intre albastru si verde’’; hotelurile se regasesc peste tot si de toate categoriile, inclusiv camping-uri, iar in ceea ce priveste partea de distractie si relaxare, aici se imbina perfect traditionalul si ospitalitatea specifice Greciei cu placerile contemporane.

Exista o zona de aproximativ 4 km intre Nea Moudania si Nikiti care in majoritatea pliantelor si ofertelor agentiilor de turism este incadrata ca apartinand Sithoniei. In realitate, daca e sa ne luam dupa indicatorul rutier, aceasta incepe dupa statiunea Metamorfosi, primul orasel, si cel mai vechi de altfel, fiind Nikiti. Casele de aici majoritatea sunt construite din piatra si de aici incepe spectacolul propriu zis al combinatiei verde-albastru, intretinut de nisipul alb si de granitul specific zonei.

In Nikiti drumul se bifurca; este punctul unde incepe si se incheie turul nostru. Exista doua variante: drumul spre dreapta cu vedere spre malul bratului Kassandra, sau spre stanga spre Vorvourou si cu maretia Muntelui Athos undeva in zare. Noi fiind cazati in Neos Marmaras la Greek House Hotel, am inceput turul de aici spre sud.

Neos Marmaras este construit pana pe coline si este inconjurat de paduri de pin, iar plajele de aici au fost bineinteles premiate ani la rand cu vestitul ’’Blue Flag’’. Nisipul pe plaja unde mergeam noi era din pietris foarte marunt, alb, iar apa limpede si curata. Se pot servi o varietate de mancaruri si bauturi, existand toate categoriile de taverne, restaurante, chiar si fast food-uri, iar mancarea este excelenta. In partea de sud, vizibil si de pe plaja se poate observa complexul de hoteluri Porto Carras.

Urmatoarea locatie care atrage atentia este Toroni, numit dupa sotia lui Proteus, fiul lui Poseidon. Istoria si-a pastrat vizibil amprentele in aceasta zona. Exista dovezi cum ca aici au existat locuitori inca din Neolotic pana azi, in permanenta, locul nefiind niciodata parasit. In secolul V i. e. n. Toroni era unul dintre cele mai importante orase din Halkidiki, avand propria moneda. Dupa invazia turca, granitul extras din aceasta zona a fost folosit pentru constructia drumurilor din Constantinopole si Salonic.

Putin mai la sud de Toroni, unul dintre cele mai atractive locuri de pe Sithonia este Porto Koufo. Drumul serpuieste de sus, prin zone inverzite, pana jos, langa marea albastra si plaje cu nisip fin. M-a impresionat cum urca si coboara soseaua si abia asteptam urmatoarea curba sa vad ce alte minunatii apar in zare. Porto Koufo este cel mai mare si mai sigur port natural din lume. Coasta ascunde numeroase pesteri, una dintre ele putand fi vizitata cu barcile. Aici am poposit cel mai mult. Ne-a placut peisajul si am facut sute de poze.

Mai departe soseaua traverseaza bratul pana pe partea cealalta si imediat ce ajungem catre Kalamitsi se vede Muntele Athos, iar marea are culoarea turcuaz spre mal fiid foarte foarte curata. Imi venea sa nu ma mai duc de acolo. Toata zona imi dadea o senzatie de liniste si relaxare.

Din Kalamitsi am urcat si am coborat de-a lungul coastei pana in Sarti. Multe agentii de turism recomanda aceasta statiune, iar ofertele de cazare satisfac toate categoriile de turisti. Mie mi-a placut pentru ca mi se pare o zona deschisa, luminoasa si ofera o vedere deosebita asupra muntelui Athos.

Trebuie amintita si statiunea Vorvourou, spre sfarsitul turului nostru, situata la aproximativ 120km de Salonic. Si aici colinele imbratiseaza marea, iar de-o parte si de alta a drumului vile si hoteluri atrag atentia indemnand parca turistii sa le treaca pragul.

Am fost de doua ori in jurul Sithoniei si as mai merge de fiecare data cand am ocazia, pentru ca sunt sigura ca intotdeauna am sa descopar ceva nou, ceva ce mi-a scapat datile trecute. E pacat sa nu vezi atata frumusete care sa-ti lase amintiri atat de placute.


[fb]
---
Trimis de deliutza27 in 28.02.12 16:02:27
Validat / Publicat: 28.02.12 17:33:50
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 7194 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (deliutza27); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Turul Sitoniei - intre Toroni si Porto Koufo
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20000 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[28.02.12 17:43:29]
»

Melodia atasata se poate sterge/schimba!

deliutza27AUTOR REVIEW
[28.02.12 17:58:37]
»

frumoasa si potrivita alegere WM 13. Multumesc!!!

Vai... mi s-a facut pielea de gaina!

adryana
[29.02.12 07:35:51]
»

ma bucur ca am retrait alaturi de tine o parte din frumoasa plimbare facuta si de mine in 2010 cand am inconjurat si eu Sithonia. Sa stii ca peninsula Sithonia incepe practic de la iesire din Nikiti,chiar de la acea intersectie de drumuri de care ai amintit. De acolo daca o iei spre dreapta ajungi la Lagomandra, Neos Marmaras, Toroni, Porto Koufo, Kalamitsi (cand mai mergi nu rata macar o priveliste de sus de la taverna Panorama Kalamitsi) etc. Noi am purces sa facem inconjurul Sithoniei in sens invers decat ati mers voi. Am facut stanga de la acea intersectie si am ajuns astfel in portul deja mult prea cunoscut- Omnos Panagias (de aici se fac cele mai multe croaziere). Din port am mers in dreapta si dupa 10 km am ajuns la Vourvourou, unde am admirat muntele Athos facand baie binenteles pe plaja Karidi. Apoi au urmat alte plaje frumoase: Orange Beach, Armenistis, Kalamitsi, etc. Mie personal Sithonia mi-a placut mai mult decat Kassandra. Este mai linistita, mai salbatica, plajele sunt destul de izolate si am vazut locuri absolut superbe pentru camping si mai ales pentru cei cu rulote. Chiar i-am invidiat atunci pe cei cu rulote, caci aveau sansa sa stea pe niste plaje superbe, cand eu eram doar in plimbare pe acolo.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
zabet_gabriel
[29.02.12 12:02:46]
»

felicitari pentru acest review!!!

knebel narcisa
[13.04.12 13:46:53]
»

stiti cumva cum este in statiunea fourka de pe bratul kassandra?

webmaster22
[14.07.14 08:36:06]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Sithonia" (deja existentă pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adryana, deliutza27, knebel narcisa, zabet_gabriel
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Sithonia:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.058831930160522 sec
    ecranul dvs: 1 x 1