GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Croaziera la Muntele Athos - merita facuta
Fiind cazati la Philoxenia, pe vremea aceea, si fiind atunci pentru prima data in Grecia, am hotarat sa mergem si noi acolo, in croaziera.
Am lasat masina in portul Omnos Panagias si am luat vaporul cel mare, alb, modern. Am pornit la ora 9 dimineata (alta plecare nu mai e) si ne-am intors in port la ora 16.30. Drumul a fost frumos, pescarusii erau permanent cu noi, valuri uriase ne mai stropeau din cand in cand, am vazut meduze multe, grupuri, frumose, portocalii, am fi dorit sa vedem si delfini, dar nu am vazut, in schimb am vazut pesti zburatori, albastri...
Fiind destul de mare curentul sus pe punte, ne-am acoperit preventiv urechile, mai ales copiilor. La difuzor un ghid ne spunea permanent unde suntem, cam tot ce trebuie sa stim despre Athos-in mai multe limbi-se stie ca femeile nu au acces deloc aici, si barbatii-doar cu aprobare speciala (de undeva din Ouranopoli, cred), am mers de-a lungul tarmului, am vazut, cat de aproape s-a putut, manastirile, am facut multe poze, mentionez ca muntele e superb, impunator, coboara chiar in mare, daca am retinut bine are 2034 m inaltime.
La intoarcere am facut popas timp de o ora in orasul Ouranopoli, asta in jurul orei 13, si fiindca ne era foame am mancat o pizza buna la restaurantul unei romance, stabilita acolo. Din nou pe vapor, in continuare, am avut dansuri grecesti care au incins atmosfera.
Ne-a lasat impresii placute aceasta croaziera, niciodata pana atunci nu mai avusesem ocazia sa stam atat de mult pe mare, sa ne plimbam cu vaporul, a fost frumos.
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adryana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Orice persoana care vrea sa mearga la muntele sfint o poate face in pelerinaj organizat de vreo episcopie sau cu invitatie de la o manastire din Athos.
Acolo are cam acelasi statut ca si Vaticanul nu este condus de nimeni din tara de care apartine ca teritoriu.
va referiti strict doar la barbati, asta spuneam si eu, ca barbatii au acces acolo doar in conditii speciale (pelerinaj sau invitatie) cum spuneati, multumesc pentru raspuns, asta are mai putina importanta pentru mine, modul lor de organizare, si cum traiesc ei acolo, pentru mine a fost mai importanta excursia.
Cat mai costa croaziera la Muntele Athos in 2010, pentru adulti si copii?
Cum se numeste si unde este situat restaurantul romancei din Ouranopolis?
noi am fost in anul 2008 in septembrie, cu vaporul cel mare alb-25 E adulti si ceva mai ieftin pentru copii (pentru grup sunt alte reduceri), iar cu corabia Menia Maria, cea din lemn, e mai scump, 35 E, pentru adulti, iar pentru copii, mai ieftin, nu mai stiu exact cat. Nu cred ca s-au modificat preturile de atunci.
Restaurantul romancei (moldovence) Nicoleta se afla in Ouranopoli, se ajunge cam asa: drept inainte de la vapor, pe langa o pizzerie, in stanga, apoi mai sus, perpendicular apare o straduta (prima), cu multe haine, suveniruri... pe aceasta straduta se merge in partea stanga, se urca putin o panta, restaurantul e la strada, pe partea stanga, se serveste si pizza, dar nu mai stiu cum se numeste.
Croaziera costa 35 de euro cu vaporul cel mare Menia Maria, daca cumperi bilete de la agentiile locale si 45 euro daca le iei de la hotel. Nu am vazut sa aiba preturi diferite pentru copii. Croaziera e frumoasa si cred ca merita, depinde ce preferati. Puteti vedea chiar si broaste testoase pe traseu. Meduze mari maronii aveti sanse mai mari sa vedeti.
Toate cele bune!
Si eu am fost in acesta croaziera de curand si tot la restaurantul unei romance am mancat, pe malul marii, dar coste de miel la gratar. Va vine sa credeti ca doar cu 5 euro portia? Dar nu la Nicoleta,pentru ca a noastra era mai aproape,nu e in locul unde ai descris tu,ci era fix pe prima strada ,cea cu tavernele.
da, sunt multi romani acolo, si la Lidl din Nikiti de unde ne aprovizionam noi mereu, la casa tot o romanca era, si ne-am dat seama dupa ce am platit, ca ne-a urat concediu placut... in romana, apoi am intrat putin in vorba cu ea, atat cat se putea, era stabilita in Nikiti si ne-a zis ca e multumita de trai. La Lagomandra era un ospatar tanar din Navodari, f. amabil si el, zicea ca a ajuns din intamplare la Lagomandra si e cazat acolo dar nu era multumit de salariu si zicea ca lucrase inainte intr-un loc mult mai bine platit. Fiecare cum se descurca... numai bine iti doresc, si sa mai ajungem acolo, in Grecia, inca multe veri de acum inainte.
Mutat în rubrica "Descopera Muntele Athos, #EXCURSII și CĂLĂTORII" (nou-creată pe sait)
Mutat în rubrica "Excursii opționale din Psakoudia, PSAKOUDIA [Sithonia]" (nou-creată pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)