GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pentru a va bucura de frumusetile acestei insule, va recomand sa o descoperiti singuri, inchiriind o masina sau chiar la pas pe cararile de munte. Cei de la care veti inchiria masina va vor da si o harta a insulei si un CD cu muzica greceasca la care mai adaugati un aparat foto, fructe confiate de kumquat si multa voie buna; astfel dotati nu va mai ramane decat sa porniti la un drum plin de adrenalina si peisaje superbe.
Am inceput calatoria din Barbati, un pitoresc satuc de munte cu o plaja cu pietricele albe, unde totul este nou (am scris despre Barbati la h. Pantokrator), am inchiriat un Hyundai Athos cu AC la 30 euro/zi +benzina, destul de scump comparativ cu Sidari, unde aceeasi masina se inchiria cu 20 euro, iar la Agios Gordios aceeasi masina se inchiria cu 35 euro, nici vorba de negociere.
Am ajuns in Ipsos, o statiune-port cu o plaja de pietricele foarte ingusta, exact langa sosea, in aer plutea un miros de gaz de esapament cu multe casute de vacanta parasite pline de paianjeni- nu mi-a placut absolute de loc, Dassia, in schimb, este o statiune mai cocheta, cu o plaja mai frumoasa, cu un club de noapte pe plaja foarte renumit.
In satul Kanoni, la 4 km de Kerkyra, capitala insulei, se poate vizita Manastirea Vlaherna si insula Pontikonisi cu bisericuta veche din sec. al XIII-lea, acestea par ca plutesc deasupra marii.
Si iata-ne ajunsi in Kerkyra! Am pornit la pas prin capitala pentru a simti din plin atmosfera corfiota; erau in jur de 27 grade si numai ora 10, asa ca aveti nevoie de muuuulta apa. Ne-am plimbat pe strazile inguste pline de comercianti pana am gasit Esplanada cu renumitele cafenele Liston in partea noua a orasului.
Superb! O atmosfera de vacanta, o multime de turisti galagiosi si un miros imbatator de flori de tei, totul incadrat de bijuterii arhitectonice!
In apropiere se afla un teren de criket, Primaria orasului- o frumoasa cladire in stil venetian, Biserica Sf. Spiridon-in spatele cafenelei Liston, Palatul Sf. Mihail si Gheorghe care adaposteste opere de arta si muzeul artelor asiatice.
Am continuat cu vizitarea unui parc din apropierea Fortaretei Vechi unde am si poposit un pic pentru a ne mai reface bateriile.
Accesul in Fortareata Veche se face printr-o poarta metalica, se continua printr-un tunel, pentru ca apoi sa se ajunga la fortificatiile de deasupra portului; aici exista un bar de zi si o toaleta, dar ambele erau inchise atunci. Nu trebuie sa ratati frumoasa Biserica Sf. Gheorghe cu coloane dorice la fatada si panorama ce vi se deschide spre port si spre Corfu Town.
Dupa ce va racoriti putin la o terasa din zona Esplanadei, puteti sa mergeti la shoping – sunt o multime de magazine de firma, dare eu am preferat sa fac cumparaturile pe stradutele inguste unde comerciantii binevoitori te imbie sa le vizitezi magazinul, sa le gusti produsele. Aici am facut cunostinta cu mult laudatele produse din kumquat (cele mai ieftine tot in Sidari le-am gasit!)
A urmat apoi plimbarea cu vaporasul cu fundul de sticla, KALIPSO Star – a fost o eperienta interesanta, ceva nou, dar nu m-a dat pe spate, o recomand familiilor cu copii, cu siguranta ei vor fi impresionati.
Paleokastritsa – exact asa cum o descrie toata lumea- iti taie respiratia! Peisajele de o rara frumusete te lasa fara grai, natura iti impune respect, iar tu, ca muritor, te simti mic si neinsemnat, dar fericit ca iei parte la frumesetile ei. Satul este asezat intre sase golfuri superbe pe malul Marii Ionice, intre dealuri de maslini; merita sa vizitati fiecare plaja in parte, cea mai frecventata este Agios Spiridon, pentru ca are cea mai mare proportie de nisip; apa marii este turquaz, de crystal, dar REEECE, neprimitoare. Datorita curentilor de aer din golfuri, tot timpul a batut un vant puternic, atat pe plaja cat si pe mare.
Paleo este locul ideal pentru snorkeling si scufundari, de asemenea, si aici se poate face excursia cu Submarinul Galben pentru ca fauna marina este spectaculoasa sau puteti inchiria chiar voi o hidrobicicleta sau un canoe pentru senzatii tari.
Se mai poate vizita locul si barul numit La grota, Manastirea Panagia unde am ajuns dupa un urcus pe jos de 10 min, in schimb se pot face niste poze superbe; sus, aproape de manastire erau o turma de oi si cateva capre, spre deliciul turistilor straini. Aici exista un muzeu de unde se pot ahizitiona suveniruri, dar si un magazin unde se vind vin, sapunuri din ulei de masline si bineinteles, ulei de masline, dar mi s-au parut cam scumpe.
De asemenea, se poate vizita Fortareata Angelokastro situata pe un varf de stanca, insa cea mai spectaculoasa priveliste asupra Paleokastritsei este din satul Lakones.
O statiune draguta pentru relaxare mi s-a parut a fi si Kassiopi, cu o plaja cu pietre si multe stanci si o apa limpede ca si cristalul; era atata liniste aici ca-ti puteai auzi si gandurile, poate doar vantul iti mai distragea atentia, in rest, liniste si soare!
Roda si Achravi sunt doua statiuni la fel de linistite cu plaje intinse de nisip.
Sidari se afla in nordul insulei, aici am intalnit cea mai calda apa, o plaja curata cu nisip fin, intr-adevar, apa nu era turquaz, dar era curata si limpede cu o multime de bancuri de pestisori curiosi. In zona Canalului D Amour sunt si peisaje frumoase; nu am gasit galagia si mizeria despre care povesteau unele personae, din contra, te puteai relaxa, dar si distra, depinde ce alegeai sau poate asa este doar in iunie. Cele mai mici preturi tot aici le-am intalnit- inchiriat de masini de la 20 euro/zi cu AC inclus si Full Casco, cele mai ieftine terase, alimente, suveniruri, cele mai ieftine produse de kumquat.
Langa Sidari veti intalni o multime de peninsule frumoase care creeaza Canal D Amour, aici marea a sapat in plaja si in stanci, formand un peisaj spectaculos; apa marii a fost cam rece, pe plaja nu prea exista nisip, dar este interesant de vizitat.
La 5 km de Sidari se afla inca o plaja spectaculoasa, Logas Beach, de unde se poate admira cel mai frumos apus de soare. Este indicat sa veniti la baie dupa-amiaza; veti intalni o plaja marginita de pereti verticali de stanci ce stau sa se pravale in mare- la propriu! Am vazut o multime de bucati de stanca pe plaja si chiar exista o placuta cu atentionare. Plaja nu am facut pentru ca nu m-am simtit in siguranta, dar pentru baie este super!! De aici se vede Capul Drastis.
In drum spre Sidari am avut nevoie de o informatie si nu prea ne iesea nimeni in cale, cu exceptia unei babute imbracate in negru si care cara in spate un sac; ne-am gandit sa ne incercam norocul, eram siguri ca nu va sti engleza, insa nu mica ne-a fost surpriza cand babuta ne-a raspuns intr-o engleza aproape fluenta; n-am intalnit pe nimeni pe insula care sa nu stie engleza.
Si acum cireasa de pe tort!
Plaja Glyfada! Aici am trait cea mai frumoasa zi din tot sejurul din Corfu. Aceasta plaja se afla la 16 km de Corfu Town, este o plaja intinsa de nisip fin, lunga de 1 km, strajuita de copaci si stanci care ajung in unele locuri pana aproape in mare; este o plaja fantastica, pe care o recomand tuturor, mai ales familiilor cu copii. Apa marii este o nebunie, calda si limpede si albastra cu valuri mici a caror spuma iti mangaie corpul.
Daca sunteti cuplu va recomand o zona de vis imediat ce treceti de nudisti, cam la 20 m este o mica grota formata din stanci chiar pe plaja, foarte aproape de mare unde va puteti refugia cand soarele este prea fierbinte; este un loc foarte intim, in inima naturii, foarte putini turisti ajung pana aici; cand stateam in grota admiram marea si pescarusii care poposeau pe stancile din apropiere. Era atata liniste si atata frumusete ca am avut impresia ca timpul s-a oprit in loc.
Si mai aveam un loc special unde faceam plaja-dus - la cativa metri de grota, in mare exista o stanca mai plata pe care cineva foarte istet a fixat un gratar din lemn. Este un adevarat rasfat al simturilor sa stai acolo la soare, iar din cand in cand cate un val sa te racoreasca exact cand razele incepeau sa friga; am vazut o multime de pestisori si un crab ratacit. A fost o zi in paradis!
Din Agios Gordios, la o distanta de 3 km, se afla doua sate traditionale, foarte pitoresti, Sinarades si Pentati.
Acolo am ajuns mergand pe jos din Agios Gordios, avand astfel ocazia fericita de a admira peisaje pitoresti si de a ne bucura de linistea naturii.
Satul Sinarades este construit pe un deal acoperit cu livezi de maslini, aluni si smochini; este interesant de vizitat Muzeul Folclorului si apoi sa te plimbi pur si simplu pe stradutele inguste, sa admiri casutele cu muscate la ferestre, sa simti atmosfera intima a satului, san u-ti pese de trecerea timpului; oamenii acelor locuri sunt foarte prietenosi si calzi.
Tot plimbandu-ne prin Sinarades am ajuns intr-un punct de belvedere numit Golden View de unde se putea admira o panorama superba asupra marii si insulitei Tholedo; de aici am pornit pe o carare de munte, pe langa livezi de maslini, flori inmiresmate si chiparosi, spre Agios Gordios.
Tot din Agios G. in alta zi am vizitat Pentati si imprejurimile, tot la pas, prin mijlocul naturii; pe drum am intalnit o multime de smochini, pacat insa ca nu erau copte, in schimb am mancat dude foarte gustoase, am fotografiat o multime de fluturi, orhidee salbatice, bambusi si lamai.
Va puteti bucura de bucataria traditionala corfiota la restaurantul Angela, un loc foarte placut unde puteti savura preparate din peste, daca tot suntem la mare.
Dupa ce vizitati satul va recomand sa coborati dealul tot prin livezi de maslini pana ajungeti la mare, jos veti intalni un vechi port si o mare destul de furioasa, altfel decat o stiati pana acum.
La intoarcere spre Agios G. pe carare ne-am intalnit cu cateva caprite si iezii lor, am fotografiat pereti de case fantoma si ne imaginam cum traiau grecii aici acum cateva sute de ani.
Insula Corfu ofera peisaje spectaculoase si plaje superbe, sate traditionale si multe locuri interesante de explorat incarcate de istorie, aici poti avea parte de relaxare, dar si de nopti intregi de distractie, depinde ce-ti doresti.
Trimis de dianabzs in 09.11.10 17:38:16
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dianabzs); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Un ghid foarte util! Ce pret are plimbarea cu vaporasul Kalipso Star?
Foarte frumos review-ul Diana, ne-ai plimbat inca odata prin Corfu, chiar ieri am cumparat cateva fructe de kum quat in amintirea vacantelor din insula (cam piperate fructele).
Un review de exceptie cu multa fluenta si mult realism. Pozele sunt superbe. Felicitari sincere pt. un asemenea review ce prezinta o experienta deosebita!!!
frumos acest review care-mi aminteste de vara calda si demult trecuta! pozele deosebite! felicitari!
multumesc tuturor pentru aprecieri!
melodia este super, multumesc webmaster!
pentru ionescunic
inca mai am in frigider cateva fructe confiate de kumquat, iar sticluta sub forma de cizma de dama cu lichior nu ma indur inca s-o desfac.
pentru biancuta
excursia cu kalipso star a costat 14 euro de persoana
numai bine!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2023 Grecia, pentru mine a doua casă — scris în 22.02.24 de Bogdani97 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Corfu, între munte și mare — scris în 02.09.21 de glc.alexandra din BRASOV - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Punct și de la capăt! Vacanță în insula Corfu! — scris în 12.08.21 de maryka din GHIMBAV [BV] - RECOMANDĂ
- Jun.2021 Kerkyra - gradina cu măslini a Mediteranei — scris în 30.06.21 de miha48 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 O experienta neplacuta — scris în 16.06.21 de ux120201 din RAMNICU SARAT - nu recomandă
- Jun.2019 Corfu dupa trei ani la rand — scris în 01.10.19 de Enki din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2019 Paște în Insula Corfu — scris în 06.05.19 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ