ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.08.2009
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 03.08.09
STATUS: JUNIOR
DATE SEJUR
JUN-2006
DURATA: 14 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 20 MIN

Explorati Corfu

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Corfu – cum ajungeti pe aeroport, sa va cautati/cumparati o harta detaliata a insulei (o sa aveti nevoie de ea non-stop:))

Important: daca sunteti fumatori, luati-va din Romania tigarile preferate, destul de multe pentru tot sejurul. Pe insula nu se gaseste Kent de exemplu, ei nici nu stiu ca exista marca asta in lume... Se gasesc Lucky Strike inclusiv necartonat, Davidoff, Parliament parca, Rothmans si Camel, dar calitatea 1 de care nu se gasesc in Romania. Se mai gasesc si trabucuri si tigari de foi in disperare.

Pentru un sejur perfect, recomand sa va inchiriati o masina mica (gen Kia Picanto, dar incercati pe cat posibil sa fie una noua... alternativa Citroen C3). Sunt numeroase centre de inchiriere la tot pasul. Recomandabil ar fi sa gasiti un asemenea centru foarte aproape de hotelul unde veti locui (in ultima zi nu veti avea timp sa alergati cu autobuzul de la centrul de inchiriere auto la hotel, si apoi la aeroport).

Corfu Town - Kerkyra (capitala) – este un oras maricel (cam de marimea Sibiului), cu strazi inguste si linistite, medievale, unde te “impiedici” la orice pas de cladiri monumentale, muzee, biserici, situri arheologice, cetati venetiene, pe scurt, o placere pentru plimbari lungi, fara tinta. Orasul are si o parte zgomotoasa, agitata, toate stradutele din centru sunt pline de magazine (gen centrul vechi al Bucurestiului, asa cum ar trebui sa fie). Acolo este si un port aglomerat, de unde se pot face croaziere (daca aveti bani gramada) in diverse locatii de pe insula sau chiar pe alte insule sau in Albania. la fel, exista un aeroport destul de mic (gen Baneasa), cluburi de noapte si sute de terase si restaurante. In week-end, noaptea, au loc concerte in parcul mare din centrul orasului. Localnicii sunt extraordinar de primitori, nu am auzit pe nimeni sa se certe sau sa fie agitat, toti zambesc si te trateaza ca pe un om, nu ca pe o punga cu bani. Tinerii localnici sunt majoritatea emo/punkeri ... si "se dau" cu mii de scutere / motociclete / atv-uri prin tot orasul (destul de aiurea in trafic).

Este o abundenta de suveniruri specifice insulei, pe care le poti cumpara de la magazinele de pe stradutele din centru (important, preturile din oras sunt mai mici decat cele din Duty Free, la suveniruri, asa ca daca luati ceva, luati din oras). Atentie… majoritatea chestiilor pe care le puteti cumpara (de la bauturi alcoolice la tigari de foi si haine, parfumuri si haine din piele) sunt originale. Cu toate astea, exista si un segment destul de mic de tepari care vand turcisme si chinezisme (gen echipament de fotbal cu Ronaldo pe spate... sau prosoape cu gagici pentru tiristi ..., sau parfumuri fake). Dar exista si un segment de magazine gen Milano (de super-fitze, de care nu gasiti in Romania). Tot ce inseamna specific al insulei este original si ok din punct de vedere calitativ (ouzo, vin corfiot, lichior de qumquat, produs din niste fructe care cresc doar pe insula Corfu, o varietate de masline preparate specific insulei, tot felul de obiecte din sticla si ceramica, suveniruri gen magnet de frigider etc)

In oras este cam ciudat cu masina, pt ca stradutele sunt foarte inguste si de obicei cu sens unic. In centru, langa parc, este o parcare uriasa cu plata (1 euro sau 2 pe o zi), asa ca mergeti direct acolo, daca sunteti cu masina inchiriata.

http://www.bellavistahotel.gr/ro/grecia-hoteluri-restaurante-ro-corfu.htm la link-ul acesta sunt informatii suplimentare despre Kerkyra si oportunitati de cazare in capitala, pe care eu unul nu le recomand, din cauza agitatiei. In fiecare seara, acolo se aduna mii de turisti din toate colturile insulei.

KANONI

Este un fel de cartier-statiune al capitalei, situat in sudul acesteia, pe o peninsula care coboara (de fapt urca, dar se coboara in capatul ei, pe niste trepte:)) usor spre mare. Este plin de hoteluri si pensiuni, dar din cate am observat, sunt mai “de fite” (multe dintre ele), adica au preturi mari si au numai masini Ferarri parcate in fata. Nu prea am vazut restaurante si cluburi de noapte acolo, dar am vazut cateva situri arheologice. Este o zona foarte linistita. Doar spre capatul sudic al peninsulei este o belvedere superba, si mai multe restaurante. Acolo este si o manastire interesanta si un debarcader de unde se pot face curse spre Insula Soricelului (Pontikonisi), care merita vizitata, pentru niste fotografii superbe (5 minute dus – 5 minute intors si poti sta pe insula cat vrei).

Pentru pasionatii de avioane, de pe insula, cam o data la 15 minute avioanele care aterizeaza / decoleaza trec la aproximativ 50 de metri distanta de Pontikonisi.

PERAMA

Este impropriu denumita statiune. Este o localitate foarte mica, cu casele aruncate de-a lungul soselei care urmeaza coasta insulei. Este situata la sud de Insula Soricelului (Pontikonisi), pe coasta de est a insulei, la cativa kilometri (3-5) de capitala. Nu are foarte multe hoteluri. De fapt singurul pe care l-am observat a fi hotel pe bune este Oasis, unde am si locuit o data. Vis-a vis de hotel, este un centru de inchiriat masini cu preturi ok, comparativ cu restul insulei (proprietara este ok fata de romani si uneori face reduceri de pret, daca negociati cu ea). Tot acolo sunt si vreo 2-3 magazine / alimentare, de unde puteti cumpara, printre altele harta insulei, ochelari de soare, crème de plaja, bere, apa, mancare, reviste etc). Plaja in zona aia este cu pietris, iar fundul marii este bolovanos, dar apa este extrem de limpede. Daca sunteti turisti statici si vreti nisip fin langa hotel, nu mergeti acolo. Daca stati acolo, trebuie sa inchiriati masina/atv si sa mergeti pe alte plaje.

In zona nu exista cluburi de noapte/baruri. Sincer, “statiunea” este cam pustie. Pe acolo lumea trece, nu se prea opreste... La vreo 50 de metri de hotelul Oasis, pe sosea, catre capitala, este un restaurant grecesc cu terasa (gen belvedere), unde mancarea este ok si berea este foarte buna... (acolo am baut prima data bere Mythos, de care m-am “indragostit”).

Despre hotelul Oasis (3 stele) gasiti mai pe larg detalii in acest review.

Atentie: un avantaj de a locui in Perama sau Benitses (vezi mai jos Benitses) este reprezentat de faptul ca ambele locatii sunt apropiate de satul Gastouri (situat undeva intre ele, mai spre vest – centrul insulei), unde se afla, in varful unui deal inalt, palatul Achillion (constuit in 1880 ca palat de vacanta al imparatesei Sissy a Austriei, cumparat ulterior de kaiserul Germaniei, Wilhelm). Palatul trebuie NEAPARAT vizitat, iar inainte sa va pregatiti bine toate instrumentele fotografice si sa va asigurati ca aveti destula energie in baterii la camera foto... Acolo sus, este o belvedere extraordinara. Vis a vis de intrarea in palat, spre stanga cum iesiti din palat, este un restaurant / vinarie unic, cu mese din piatra slefuita, unde se degusta vinuri locale… e si un magazin cu suveniruri acolo, din care nu prea gasiti pe restul insulei… vedeti voi…

De la Perama inspre sud (de la Benitses spre nord), pe soseaua care urmeaza coasta de est a insulei, este o intersectie de unde incepe drumul care urca pe serpentine catre palat.

Perama si Benitses sunt situate foarte aproape de capitala Kerkyra (asta este un avantaj pentru ca nu ar mai trebui sa inchiriati masina ca sa mergeti in Kerkyra, pentru ca autobuzele care circula regulat fac vreo 15 minute pana acolo).

BENITSES

Un fost sat de pescari, evoluat in statiune portuara de mici dimensiuni (mai mult port pentru iachturi si barci pescaresti). Acolo se gasesc numeroase hoteluri, pensiuni, restaurante (excelente) si terase care pareau ok.

Unele dintre hoteluri sunt foarte noi si asigurau (din cate am vazut) servicii foarte bune (4-5 stele, all inclusive, plaje private, dar tot cu pietris, ce-i drept, mai fin decat in Perama...). In Benitses sunt si multe magazine / alimentare. Exista si locuri de unde pot fi inchiriate masini. Am mancat in Benitses (fiind sat de pescari… pot fi mancate acolo numeroase tipuri de peste si specialitati marine). Preturile sunt mai mici decat in Kerkyra, dar nu cu mult. Gen 10 euro pizza si 2, 5 euro berea Mythos:)

Hotelul Iberostar Regency (4 stele) este de departe cel mai impunator si mai modern din statiune (dar mai sunt si altele), insa nu am fost niciodata inauntru, l-am vazut doar in trecere. Aveau inclusiv terenuri de tenis sau fotbal cu gazon sintetic. Din cate am vazut, Benitses este o locatie preferata de turistii din Spania si Marea Britanie care viziteaza Corfu, asa ca localnicii sunt obisnuiti cu turisti straini si sunt foarte primitori.

http://www.bellavistahotel.gr/ro/hoteluri-corfu-ro-benitses.htm (contine informatii foarte bune despre statiune, restaurante, oportunitati de cazare la hoteluri, pensiuni, vile, dar si obiectivele turistice din zona)

Autobuzul albastru, nr. 6 face legatura, cu regularitate, intre Benitses si capitala Corfu town / Kerkyra (la fiecare ora, pe timpul verii).

Autobuzele verzi fac legatura intre Benitses si sudul insulei (conform graficului, la fiecare 1-2 ore)

MORAITIKA si MESSONGI

Desi sunt doua localitati diferite, formeaza practic o singura statiune, la sud de Benitses, pe soseaua care urmeaza coasta de est a insulei, la 22 km rutieri de Kerkyra. Messongi este de departe una dintre cele mai luxoase statiuni de pe insula Corfu. Moraitika este la 1 km distanta de Messongi si se spune ca are o viata de noapte agitata.

AICI poate fi vizualizata zona Messongi de la inaltime, si complexul hoteliar urias Messongi Beach Hotel (13 hoteluri si numeroase bungalowuri pe plaja sub acelasi nume...).

Am fost la Messongi Beach Complex, dar nu cazat acolo, ci doar pentru a face plaja. Plaja este cu nisip fin, dar intr-un strat subtire, pamantul de dedesubt fiind destul de dur... Apa insa este extraordinara, cu fundul marii nisipos, presarat pe alocuri cu bolovani. Complexul Messongi Beach este deschis oricui, fara taxa, dar este de bun simt sa se consume ceva de la barurile / restaurantele de pe plaja. Au si vreo 5-6 piscine, la fel, fara taxa (sau ne-au confundat cu oameni cazati la hotelurile lor si nu ne-au cerut bani...) In zona sunt numerosi palmieri si o vegetatie superba. Statiunea este plina de turisti care o ard in fitze mai ceva ca in Mamaia:), dar este totusi linistita in timpul zilei. Noaptea, nu stiu cum este.

Dupa modul de organizare (multe piscine pentru copii, locuri de joaca, spatii in care copiii puteau fi supravegheati de bone probabil pentru alte si alte taxe…) pare mai degraba o statiune pentru familii banoase cu copii.

http://www.corfunext.com/corfu_messongi.htm contine date suplimentare despre ofertele turistice din zona.

* * *

Cam atat am apucat sa vad din coasta de est si sud-est a insulei… in continuarea coastei mai sunt destul de multe plaje, “statiunile” Lefkimi (stil venetian, cu canale, sau canal:)) si Kavos, cu Lefkimi Beach intre ele. Din cate am inteles, in zona respectiva sunt foarte multe cherhanale (sau sate de pescari). Se spune ca este partea mai saraca a insulei. Nu am fost acolo, deci nu stiu ce sa spun in plus.

http://www.greekhotel.com/ionian/corfu/lefkimi/town/corfu-lefkimi.htm - date suplimentare Lefkimi

* * *

CEA MAI BUNA PLAJA DE PE INSULA (de la Messongi in vreo 20 de minute maxim 30 minute, de la perama in vreo ora si 10 minute, din Kerkyra in vreo ora si jumatate, acolo se poate ajunge doar cu masina/atv)

Pe soseaua coastei de est, cum mergi dinspre Benitses spre Messongi, exact in dreptul intrarii in Messongi Beach Complex, este o intersectie mare, cu un drum asfaltat la dreapta (incercati sa vizualizati o harta a insulei cand cititi asta...).

LINK

Mergeti pe acel drum la dreapta. Urmati drumul pana la prima intersectie mare (impropriu spus mare, pentru ca o sa vedeti ca drumurile sunt extrem de inguste pe insula, si de aia trebuie o masina cat mai mica (ca sa va pueti strecura printre casele din sate:) uneori aveam impresia ca drumul "principal"se infunda, dar de fapt trebuia sa evit veranda casei din stanga si sa fac o sicana spre dreapta, la 10 centimetri de zidul casei din dreapta, in panta la 30 de grade:) este simpatic...), dar neaparat cu aer conditionat. Nu ma refer la acest drum, care este deschis.

La prima intersectie faceti stanga si imediat dreapta, la urmatoarea intersectie “mare”. Apoi sunt doua posibilitati: 1 pe drumul mai scurt, dar mai prost, sau pe drumul mai bun, dar mai ocolitor, pana in zona numita Melitiei, unde este o intersectie de 3 drumuri (pe unul veniti voi). Drumul direct dar mai prost duce direct la Melitiei. Pe drumul mai lung, trebuie sa virati de 2 ori dreapta, la 2 intersectii, inainte de a ajunge la Melitiei.

Din Melitiei, mergeti pe drumul care duce spre sud-vest, pana la o intersectie in “Y”, unde virati stanga, pe drum asfaltat. Urmati acest drum asfaltat printr-o padure superba de maslini. Este si un restaurant undeva acolo, pe portiunea asta de drum, in padure, unde puteti manca ceva daca vreti. (eu nu am mancat acolo, dar nu se stie niciodata, poate testati voi...)

Tineti drumul asfaltat pana ajungeti la Lacul Korission si drumul devine drum de tara. Tineti tot inainte pe drumul de tara, pana ajungeti pe “fasie”.

CEA MAI BUNA PLAJA DE PE INSULA este KHALIKOUNAS BEACH = fasia de nisip dintre Lacul Korission si Mare. Drumul continua pe fasia aia (atentie: nu exista alt drum pana acolo..., din cate stiu eu, lacul se leaga de mare printr-un canal la un moment dat, deci accesul nu poate fi facut pe partea cealalta a lacului, dinspre Kavos). Mergeti pe fasie vreo 1-2 (max 3 km) pana ajungeti la o curba la dreapta in urcare si vedeti in dreapta un foisor / bar si mai multe masini parcate prin zona. Se poate observa foarte clar in imaginile de satelit.

Barul are tot felul de bauturi reci, inghetata si snacksuri, dar nu se poate manca acolo, pentru ca nu este un restaurant. Proprietarii sunt o familie de hipioti/reggaeoti care dorm intr-un cort, chiar acolo:). In locatia respectiva este dush, care chiar functioneaza (atentie la viespile din jurul dusului...). Plaja de acolo are un nisip super-fin. Fundul marii este perfect plat si cu nisip foarte fin. Mergi in apa vreo 30 – 40 de metri si apa nu iti trece de cap (este si o stanca mare picata de nicaieri acolo, aproape de mal). Nu este tipenie de om pe sute de metri acolo, in zona aia. Uneori, cand bate vantul, acolo pate fi vazut un spectacol unic, cu surferi trasi pe apa de zmee. Pe la foisoare se mai aduna turisti, dar in rest fasia este aproape parasita. Sunt dushuri pe plaja cam din 2 in 2 km. La foisor se asculta muzica de foarte buna calitate (niciodata manele sau turcisme/arabisme). Am fost de mai multe ori acolo, si niciodata nu au fost mai mult de 10 persoane in total pe plaja foisorului. Preturile sunt ok (niciodata nu este ieftin sa bei apa tonica cu lamaie in salbaticie:)). Pe plaja, pot fi inchiriate paturi de plaja si umbrele, masute de plaja (si ti se aduce scrumiera daca esti fumator, pentru a nu lasa mucurile de tigara in nisip).

Recomand plaja asta oricui (in special indragostitilor), mai putin manelistilor sau cautatorilor de scandal/petreceri superficiali :)

Singura chestie putin ciudata cu plaja asta (desi am mai intalnit si pe alte plaje fenomenul) este compozitia chimica a apei. Cred ca apa contine foarte mult iod, sau ceva de genul asta, pentru ca dupa o zi intreaga de facut baie in apa respectiva, ti se face pielea lipicioasa (daca nu faci dush des, pe plaja) si te dor un pic gleznele in zilele urmatoare (daca exagerezi cu statul in apa, adica stai 4-5 ore fara sa iesi).

In aceeasi zona, mai spre vest (2-3 km), este o plaja Alonakis Beach, unde am inteles ca sunt niste pensiuni meseriase, cu preturi ok, dar nu am ajuns niciodata acolo, pentru ca nu am avut ocazia.

AGIOS GORDIS

Drumul catre…

Cel mai repede cred ca se ajunge in Agios Gordis din Kerkyra, Perama sau Benitses, printr-o imbarligatura de sosele, strazi si intersectii care traverseaza centrul insulei.

Cel mai frumos drum spre Agios Gordis incepe de la Lacul Korission. Va intoarceti pe drumul pe care ati ajuns la Khalikounas Beach (Lake Korission), reintrati pe asfaltat si ajungeti la prima intersectie “mare” Acolo virati la STANGA si o luati spre vest. Drumul este extrem de ingust (deci atentie, si recomand soferi cu experienta), dar superb, mare parte trece prin paduri de maslini si este umbrit. Din cand in cand se vede marea de la inaltime, in stanga.

Urmati drumul ala pana in apropiere de satul Skala. La intersectie nu o luati catre Skala / Paramona Beach (desi pe harta pare ca drumul se continua prin Skala catre nord, am inteles ca in Skala se rupe soseaua si ramaneti blocati acolo :) - vedeti o imagine din satelit a Skalei), ci virati dreapta si tineti drumul pana la prima intersectie. Acolo faceti stanga / mergeti inainte (ideea este de usor-stanga, ca sa o luati spre nord). Tineti drumul spre nord (zona cu peisaje foarte tari). Atentie prin sate, drumurile sunt foarte inguste, printre case, practic treci cu masina prin veranda oamenilor :).

Ajungeti la satul Ano Pavliana, unde este o intersectie in Y. Faceti stanga, spre mare si luati drumul care este mai aproape de coasta. Veti ajunge intr-un alt sat, Pentati. Acolo este o intersectie mare, unde trebuie sa virati dreapta brusc, in ac de par, si daca nu ma insel, in urcare.

Tineti drumul acela pana ajungeti la o alta intersectie mare, unde trebuie sa virati brusc stanga, in ac de par, catre Agios Gordis...

PE ACEASTA PORTIUNE DE DRUM, pana la intrarea in localitatea Agios Gordis, soseaua se afla la mare inaltime deasupra statiunii, pe coasta muntelui. Undeva pe aceasta portiune, pe partea stanga a soselei, este un restaurant izolat (cu o mica parcare in fata, pentru vreo 3 masini), care se numeste Golden View (este o belvedere incredibila, unde ies poze tari de tot si se poate bea un fresh rece de portocale... Este exact deasupra statiunii Agios Gordis (la foarte mare inaltime), pe coasta muntelui.

Tot drumul asta nu ar trebui sa ia mai mult de 2 ore, cu opriri pentru poze si tigari. Maxim 3 ore, daca va rataciti temporar pe acolo :)

Statiunea…

Agios Gordis este o statiune situata pe coasta de vest, undeva in dreptul lui Benitses (opus cu aceasta). Agios Gordis este un golf superb cu o plaja excelenta. Agios Gordis, my friends, este o statiune de super fite (unde am vazut negri bronzandu-se :) si multe masini de fitze), cu preturi cam de 2 ori mai mari decat restul insulei, dar super civilizata. Se poate ajunge cu masina pana pe plaja, unde exista o parcare cu plata, destul de mare. Pentru a ajunge la plaja, treceti pe o strada (un fel de bulevard, dar ingust) plina de magazine si pensiuni, hoteluri, restaurante etc. Pe plaja sunt cateva restaurante unde merita sa mancati ceva, si sa beti o bere rece, dupa drumul pe care l-ati facut pana acolo. Preturile sunt ceva de genul 3 euro halba de bere, dar isi face banii. O pizza parca era vreo 15 euro.

De la Agios Gordis spre nord, pe coasta, mai sunt cateva plaje pe care nu le-am vazut, pentru ca sunt oarecum greu accesibile… ma refer la Galiskari Beach, Pelekas Beach si Golden Beach, unde muntele intra practic direct in mare, si presupun ca plajele sunt mai stancoase, cu multi bolovani.

Povestea se schimba insa ceva mai la nord:

GLIFADA

Glifada Beach este practic A DOUA PLAJA CA FRUMUSETE DE PE INSULA. Statiunea este practic plaja si cateva hoteluri si pensiuni care sunt situate chiar pe plaja. Exista si mai multe restaurante, dar nu am mancat niciodata acolo. La Glifada Beach se ajunge cel mai repede prin Kerkyra, cea mai mare parte a drumului fiind “autostrada”, pana in zona satului Pelekas, de unde se revine la drumul cu o singura banda pentru dus si intors, si se coboara foarte abrupt spre mare, pe serpentine, direct pe plaja.

Glifada beach este o plaja cu nisip extrem de fin si fundul marii nisipos fin si plat pana la aproximativ 50 de metri in larg. Peisajul din jur este extraordinar. Glifada Beach este o plaja pentru petrecut dupa-amiaza. Fiind situata pe coasta de vest, pot fi vazute apusuri de soare fenomenale.

Plaja Glifada este preferata, din cate am vazut, de grecii care locuiesc pe insula (in timpul liber) si de catre romani, dar de catre cei civilizati si linistiti, care merg acolo in familie. Am vazut si ceva germani pe acolo. Are nota 10 din punctul meu, ca plaja. Datorita faptului ca soarele nu bate acolo decat dupa-amiaza, si este un mic golf, apa este ceva mai rece (cu cateva grade) decat pe alte plaje, dar este acceptabila. Nu sunt urme de alge sau alte mizerii, iar apa este cum o vedeti prin pozele de pe internet, incredibil de limpede.

ERMONES

Ermones este o statiune-localitate, destul de mica, aruncata pe un munte. Ermones Beach este situata chiar la baza muntelui. Nu am fost acolo, dar am auzit ca plaja este pietroasa.

De la Ermones in sus sunt cateva plaje virgine, care nu sunt trecute pe harta, pentru ca la ele nu se poate ajunge decat de pe mare. Nu exista drumuri pana acolo, pentru ca muntele se opreste undeva la vreo 50-100 metri deasupra plajei si nu pot fi construite drumuri in zona, pana la plaja.

Daca totusi va tenteaza sa ajungeti pe acolo, cred ca o varianta ar fi o excursie de tip Barbecue, care poate fi facuta cu barca de la pontoanele din Paleokastritsa, de unde se fac multe excursii de genul asta, cu grupuri de turisti. Despre Paleokastritsa, dupa Liapades...

LIAPADES

Liapades este un sat relativ greu accesibil. Undeva aproape de sat cobori abrupt cu masina printre casele oamenilor si ajungi la mini-statiunea Elli Beach (multi ii spun Liapades Beach). Chiar pe plaja exista un hotel mic de vreo 2 stele, cu restaurant la parter. Restaurantul este ok si se mananca bine, dar datorita vegetatiei din jur, care este abundenta, sunt cam multe viespi. Plaja este foarte mica, cu pietris de dimensiuni mari (cam cat mingile de golf...) care se incinge. Fundul marii este abrupt (cam dupa 5 metri apa iti trece deja de cap). In golfuletul Liapades Beach se practica sporturi nautice (erau multi care faceau schi nautic in golf). Cand am fost eu acolo, in larg, cam la 100 de metri erau ancorate vreo 10 yachturi si barci mici, unele dintre ele private, altele inchiriabile cu ora sau cu ziua. Mi s-a parut interesant, dar numai pentru oamenii care au multi bani si isi permit asa ceva (ma refer la sporturi nautice… preturile la mancare erau ok).

PALEOKASTRITSA

Este o statiune mare, poate cea mai mare de pana acum. Este foarte usor accesibila (vreo jumatate de ora pe autostrada, din Kerkyra). Are numeroase hoteluri de la 2 stele la 4-5 stele. Nu am locuit acolo, dar am vizitat statiunea. Paleokastritsa este o retea de golfuri cu formatiuni stancoase din paleozoic, care tasnesc din mare. Peisajul este superb, trebuie vazut in viata macar odata… dar nu prea ai unde sa faci plaja, poate de efect, ca o soparla, pe stanci la soare. Din punctul meu de vedere, nu este o statiune unde sa stai tot sejurul. Viata de noapte sufera in zona. Dar statiunea trebuie vizitata o data in timpul sejurului, pentru ca aveti ce vedea acolo (se fac tot felul de excursii in zona, inclusiv cu submarinul...). Obiectivele turistice sunt fortareata Angelokastro din sec. XIII si manastirea Paleokastritsa. In zona pot fi facute si tot felul de trasee “montane”. Este o locatie preferata de toate agentiile de turism, care aduc grupuri mari de turisti aici, motiv pentru care pe timpul zilei aglomeratia este foarte mare din punct de vedere rutier.

http://amfostacolo.ro/grecia-pareri,7/corfu,26,136/paleokastritsa,434/impresii-sejur-si-fotografii-vacanta__336.htm - turistul firstvision spune exact ceea ce as spune si eu despre Paleokastritsa.

* * *

Mai departe spre nord, mai sunt cateva plaje-statiuni pe care nu am fost:

Agios Georgios Beach (nu este vestita pe insula, dar pare o plaja foarte buna in poze… nisip, apa limpede, conditii une de cazare si restaurante pe plaja… frumos) Vezi foto1 sau foto2

Arilla Beach (nu este vestita pe insula si este cam ocolita de agentiile romanesti de turism, nu stiu de ce… este complet expusa, se ajunge relativ usor, dar aveti mult de mers cu masina, daca stati in zona sudica a insulei, dar presupun ca nu prea ai ce face acolo in afara de a sta la plaja si a dormi... :) nu stiu) - http://www.greekhotel.com/ionian/corfu/arillas/beach/arillas-beach-corfu.htm

Agios Stefanos Beach (la fel…) http://www.greekhotel.com/ionian/corfu/agios-stefanos-avlotes/beach/home.htm

Longas Beach (la fel)

Apotripiti Beach si Sidari Beach

La Sidari am fost... Acolo este vestitul Canal D’Amour, care merita vizitat, dar jur ca nu se merita sa locuiti in zona. Localitatea Sidari este un fel de Mamaia a insulei. Statiune de fite la greu, cu o plaja oribila, dar intinsa. Daca mergeti acolo, va recomand sa stati doar la soare, pentru ca in apa, dupa vreo 10 metri de mers prin apa pana la genunchi, intrati intr-o padure de alge ciudate si mari si dese, care mie mi-au facut scarba. Mai mult, pe langa faptul ca era apa ciudata, mai erau si niste baieti de bani gata care se alergau cu scutere si barci cu motor printre inotatori. Femei bronzate la solar inainte, ochelari de soare in apa… fite… si preturi uriase la restaurante, dar chelneri ok… degeaba, ca mancarea lasa de dorit in zona… daca vrei ceva bun si destul, trebuie sa ai portofelul gros… muzica data tare si aglomeratie… singura atractie in zona, repet, Canal D’amour, dar se vede tot in maxim jumatate de ora… Hoteluri de lux si pensiuni simpatice… asta este Sidari…

Ce mi-a placut mie foarte mult, a fost drumul cu masina de la Kerkyra pana la Sidari… mergi mult, vreo 2-3 ore, dar ai ce vedea… peisaje de iti lasa gura apa si locuri unde se pot face poze extraordinare… pe la jumatatea drumului, trebuie traversat un munte… serpentine, sate aruncate pe buza prapastiei … frumos si interesant… manastiri, biserici foarte vechi, oameni linistiti… este o zona unde jur ca mi-ar fi placut sa traiesc… arhitectura frumoasa, multa vegetatie, liniste, casute cochete…superb

* * *

Restul nordului abunda de plaje si statiuni, dar nu am fost pe / la nici una din ele

In partea de nord-est a insulei, inland, este muntele Pantokrator (muntele sfant), unde se afla o manastire foarte veche si am inteles ca este o belvedere superba… dar nu am ajuns inca acolo… am mai inteles de la cineva care a fost acolo, ca trebuie sa urci cam mult pe jos, deci daca nu aveti chef de efort in ziua aia, nu va aruncati acolo…

BlaBla Beaches in jos, pe coasta de est, spre Kerkyra…

Am fost doar in Gouvia, unde am si locuit un sejur… Agentiile romanesti au contracte in zona…. Am stat la hotel Debono... http://www.hoteldebono.gr/

Cei interesati in o eventuala cazare la hotel Debono - puteti citit detalii mai pe larg in review-ul de aici. Avantaj: Gouvia este foarte aproape de Kerkyra (15 minute de mers cu masina)

* * *

Si cam asta este…. Mai sunt muuuulte locuri de vazut pe insula, dar va las sa le descoperiti… ah, era sa uit… daca mergeti acolo, mergeti macar o seara la Taverna Tripa (nu cred ca o sa regretati) - http://www.tripas.gr/

Ei vorbesc serios cand spun ca este una dintre cele mai (daca nu chiar cea mai) vestite taverne din Grecia. Vedeti pe site, ca aia chiar nu mint. Este taverna presedintilor si a regilor :)

Sfaturi: Rezervati masa si platiti cu cel putin 2-3 zile inainte (pentru asta cred ca puteti face rezervari pe internet, de acasa... sau trebuie sa dati o tura pe acolo cu vreo 3 zile inainte, doar pentru rezervare) pretul este un pic maricel in aparenta (parca 30-35 EUR/pers), dar cititi mai jos…

Specific: Sa nu va speriati - Taverna Tripa nu pune meniuri pe masa, pentru ca nu au asa ceva - ei gatesc ce au si pun pe masa... jur ca se umple masa de nu mai ai loc sa pui nici un pahar pe ea… si la felul 1, si la felul 2, si la felul 3, si la felul 4… :) numai sa puteti duce… daca nu terminati, vin aia si isi cer scuze, daca nu v-a placut mancarea, sa va faca alta… mancarea este super variata si contine o gramada de specialitati traditionale grecesti. Bautura inclusa in pret este o sticla de vin la 2 persoane, alb sau rosu, dupa preferinta. Daca vreti sa beti mai mult de o sticla, urmatoarea se plateste, la un pret ok. Vinul este unul dintre cele mai bune pe care le-am baut. Se gaseste si tarie, cred… daca sunteti cu o agentie, asta este una din excursiile care se fac si ar trebui sa mergeti cu agentia, cu autocarul (costa un pic mai mult, ca deh… comisionul :) ) … doar ca astia cu agentiile se grabesc mereu si pleaca destul de devreme, pentru a avea timp sa presare toti turistii pe la hotelurile pe unde stau… daca mergeti cu masina, parcarea fara plata este undeva la vreo 30 de metri dupa taverna, faceti dreapta dupa biserica su scoala (ce o fi aia) din “centrul satului” si acolo in spatele ei este parcarea. Aveti grija cat beti, ca la intoarcere este sens unic si e o portiune foarte abrupta in jos, cu mici serpentine :)

Atractiiile tavernei: au o trupa de dansatori traditionali si formatie live, care canta numai muzica greceasca traditionala. Dansatorii sunt fenomenali si au un program de dansuri din toate colturile Greciei… te si invita sa dansezi cu ei (aviz timizilor :) ) …au si un fel de muzeu al tavernei care ar trebui privit in detaliu… fiecare detaliu din “muzeul” ala, are o poveste a sa... :)

Taverna este situata in satul Kinopiastes (foarte aproape, la vreo 3-4 km de satul Gastouri, unde este palatul reginei Sissy a Austriei). Se ajunge foarte usor din Kerkyra, Perama, Benitses si Agios Gordis.


[fb]
---
Trimis de andrei09 in 05.08.09 00:10:45
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: 2006 - Hotel Oasis (Perama) 2008 - Hotel Debono (Gouvia)
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 9236 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (andrei09); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Centrul orasului Kerkyra
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 8700 PMA (din 14 voturi)

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

Admin
[05.08.09 12:27:44]
»

wow, o pledoarie impresionanta, breathless (ptr mine personal, cel putin), cum rar mi-a fost dat sa vad. In acelasi timp - de o inestimabila valoare pentru oricine se documenteaza despre Corfu.

Ma gandesc, totusi, sa mut descrierile celor doua hoteluri in impresii distincte, la rubrica respectivelor hoteluri. Tu ce spui, Andrei?

mirelab
[05.08.09 18:00:16]
»

Domnule......explorator de Corfu , eu personal te-as declara cetatean de onoare al insulei daca as fi in staff-ul autoritatilor locale!!!

Felicitari!

andrei09AUTOR REVIEW
[05.08.09 18:25:50]
»

Referitor la hoteluri, ceea ce am spus despre ele poate fi mutat la rubricile hotelurilor respective, dar cred ca se incadreaza si aici, pentru ca prin descrierea hotelurior am urmarit sa scot in evidenta tot ceva specific insulei... cum vreti...

Multumesc pentru aprecieri!

Admin
[07.08.09 10:40:40]
»

multumesc Andrei.

Am mutat cele doua descrieri detaliate de hotel aici (hotel Debono/Gouvia), respectiv aici (Oasis/Perama).

Aceasta segmentare suplimentara are cateva avantaje, zic eu - permite acestui review sa se focuseze in principal pe locurile minunate de descoperit in Corfu si, pe de alta parte, favorizeaza o orientare mai buna a celor care cauta o cazare in rspectivele statiuni. (cele doua descrieri sunt mult mai vizibile)

Te rog intra pe cele doua linkuri si scrie-mi, prin intermediul rubricii ECOURI de acolo, notele (gradele de satisfactie) pe care le-ai acorda celor doua hoteluri, pe capitole. De asemenea, titlurile sunt puse provizoriu de mine - te rog indica variantele tale proprii.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Cristian_h* CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[27.11.09 20:15:41]
»

cred ca Andrei ar prefera ceva mai modern

http://www.trilulilu.ro/bluealex2003/946965abdc9930

Admin
[28.11.09 11:37:11]
»

Nu sunt foarte convins, l-am simtit pe andrei asa, mai 'conservator' un pic (in sensul bun pe care personal il atribui cuvantului). Am adaugat totusi ilustratia muzicala propusa, sa vedem parerea, eventual alegerea lui andrei.

mirelopodu*
[25.05.10 12:50:31]
»

Asta DA descriere utilă pentru ceilalți! Ai ce înțelege și poți discerne apoi unde vrei să stai în timpul sejurului și unde vrei să mergi doar pentru a vizita. Felicitări!

andrei09AUTOR REVIEW
[01.07.10 21:55:12]
»

nu sunt de acord cu ilustratia muzicala aplicata nu sunt genul houser...prefer ceva de genul asta, dar poate mai slow pentru corfu...

click aici

preferata mea este "xeniasta trella pechnidia"... nu stiu cine o canta, instrumentala sa fie...

webmasterXY*
[02.07.10 08:39:50]
»

Ne-am conformat Andrei si am atasat o instrumentala care sa incante urechea cititorului sau viitorului calator spre Corfu

andrei09AUTOR REVIEW
[05.07.10 23:57:58]
»

haha... multumesc, chiar am ascultat demo-ul acesta in urma cu o zi... trebuie sa dezamagesc un pic, dar anul acesta planuiesc sa testez insula Thassos, sa vedem despre ce este vorba acolo... promit un nou review devastator pentru concurenta

balasa violeta
[14.03.14 13:18:58]
»

@andrei09: multumesc! Super review! Mi-ai facut un dor de mare... de soare... de vacanta! Muzica Greek Relaxing Music: Bouzouki Instrumental - Hypnotic Tones, atat de frumoasa...

Felicitari, te iubesc, esti ca baietii mei!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
andrei09, balasa violeta, Cristian_h*, mirelopodu*
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Corfu:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.045341014862061 sec
    ecranul dvs: 1 x 1