ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.08.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Reşiţa
ÎNSCRIS: 15.08.13
STATUS: GOLD
LUNA
AUG-2014
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Taverna DIAS ''Secret Garden'' sau pe romaneste ,,maninici de te spargi''

TIPĂREȘTE

Anul asta am fost mai iuti de tastatura si am rezervat din timp camera in Grecia, (inainte de pasti); Hotel Adonis Kalitheea Halkidiki (plaja noastra de suflet) -ne interesa ceva nu foarte scump, dar sa fie o cazare de calitate, nu cu tot felul de surprize gen mucegai sau cu ''plaje''de tintari, fr micul dejun, eram aproape de centru deci puteam usor alege taverna unde sa servim masa...

Tot umbland prin Kalitheea ti se face foame (mai ales cand stai ca mine cate 2-3 ore in apa) asa ca hai sa mancam undeva... Citisem pe net despre o taverna cu mancare buna, zic hai sa incercam... Explicatiile, de pe ,,am fost acolo'' cam alambicate dar de ajutor totusi, in final gasim locul si oprim masina in parcare. De fapt locatia e simplu de gasit dar greu de ajuns cu masina deoarece oricum ai vrea tot trebuie sa tai linia dubla continua...

Deci: La iesire din Kalitheea spre Pefkohori Hanioti etc, primul drumeag spre stanga simplu, nu? Problema e ca e intr-o curba stransa la dreapta, si in coborare, ai linie continua si degeaba ne-am dus mai inainte caci tot linii continue sunt... Dupa vreo 300 m de mers, tragem pe dreapta si cugetam... Apoi pandim un moment cand traficul s-a mai rarit si facem ca grecii … intoarcem intr-o intersectie si ignoram toate liniile continue si da-i inainte, adica inapoi spre Kalitheea sa intram in paduricea cu taverna.

Oprim masina intre niste gipane de rusi si intram in locatie.

O padurice de pini, cu alei frumos amenajate cu criblura alba, tabla la intrare, loc de joaca amenajat pt copii, mese rasfirate si in dreapta si in stanga aleii centrale. Cele din stanga, mai ofertante datorita privelistii incantatoare ce se deschidea treptat: Printre palcuri de pini cu diverse nuante de verde se zarea marea si cerul cu mii de culori de albastru si turcoaz, si cateva barci albe plutind pe oglinda apei... fascinant! Gasim o masa si ne asezam...

Ghinion n-avem aparatul foto la noi dar las' ca si telefonul e bun. Tragem rapid cateva poze si apare chelnerita: - Zdrasvite! Rezeviert, reserviert... O intreb pe engleza car-i baiul, ii explic ca nu suntem rusi, si aflam ca masa e rezervata. Din fericire, mai erau mese libere asa ca ne asezam in sfarsit, si o fatuca ne pune o fata de masa curata si aduce meniurile … In greaca si germana!!!

Le studiem un pic si apoi decidem la unison: caracatita la gratar. Nu mai mancasem de un an si ne era dor... Apare chelnerita si ne ia comanda, ne intreaba daca vrem ceva aperitiv zice ca au ceva pentru doua prersoane; zic hai sa vedem...

In dreapta peisajul idilic asupra golfului Toroneos (asa se numeste apa dintre bratele Kasandra si Sithonia) era intrerupt din cand in cand de cate o salupa care tragea un schior sau cate un yaht ce naviga lin catre Hanioti sau aiurea. Racoare sub pini, zgomot de greieri cer senin apa albastru turcoaz... barci, yahturi, skijet-uri, vacanta la superlativ... Surprinzator de repede apare fatuca cu platoul de aperitive pentru 2 pers... salata de vinete, salata de icre, tzatziki masline ansoa in mijloc, totul garnisit cu felii mari de rosii. Gustam din fiecare, excelente la gust.

Dupa nici cinci minute apar si caracatitele, cate un platou oval cu 2 tentacule destul de groase si o bucata din corp, rumenite cat trebuie si garnisite cu salata de cruditati-morcovi, telina, patrunjel si rosii taiate felii care ornau salata si un sfert de lamiie pentru diferite gusturi... mai acre! Dam atacul si declaram la unison: cel mai bun ,,caracatitzos'' mancat vreodata...

Nu apucam sa ne dezmeticim bine ca apare un flacau cu un platou cu 4 felii de lubenita, struguri si cateva felii de nectarine si prune. Ridic mirat din sprincene, si zice repede ca e desert din partea casei. Ma uit cu groaza la nasturul de la pantalon, oare mai rezista? Fie ce-o fi, radem si fructele si ne gindim cu groaza daca ne mai putem ridica de la masa sau nu.

In ziua urmatoare ca sa nu dam gres-adica sa cautam alta taverna unde poate nu gaseam aceeasi calitate a mancarii, am hotarit sa venim tot aici. am gasit de data asta loc la una din mesele ''separe''situate mai jos, un fel de demisol natural... unde marea si verdeata isi dau mina. deasupra unui haos verde, un povarnis abrupt impadurit ce coboara pina la mare.

Gasim si de data aceasta o masa cu vedere spre mare, si nici nu ne asezam bine si iar ,,zdrasvite” Mi se face rosu inaintea ochilor (am alergie la limba rusa din scoala) i-am zis vreo doua in romana, si apoi am lamurit-o ce si cum a priceput repede si de aici incolo ne-am imprietenit si a vorbit numai in engleza.

Am ales ca aperitiv- o portie de brinza greceasca pusa pe gratar (haloumi) si un peste la gratar (fagri) si bineinteles un caracatitos... toate bune, spre excelente. am ramas surprinsi sa vedem ce repede se misca toti cei 5 copii ai familiei... da ati citit corect este o afacere de familie -dnul Anthony si dna Thalia si copii lor 4fete. -valasia, vasiliki, dimitra, hristiana. si 1 baiat-konstantinos toti angrenati in bussines-ull general: preiau comenzi, debaraseaza parca sunt niste papusi ghidate.

Am reusit sa aflam ca afacerea a debutat in1991 si ca o parte din produse provin din gospodaria proprie: au capre oi, iezi si miei pe care ii taie la nevoie, tot ei fac brinza si uleiul de masline si mierea.

Am aflat ca isi fac din timpul anului propriile depozite de caracatite si sepii din zona lor de mare, nu din ocean, isi fac ei branza feta si haloumi (o branza mai tare care se serveste putin prajita pe gratar) si chiar propriul lor ulei de masline! Unii chiar au cumparat cateva bidoane de 5 l. Am aflat ca fac si retzina un fel de rachiu din rasina de pin, lamurind astfel misterul pungilor de plastic care atarnau de scoarta catorva pini mai batrani din paduricea de langa taverna.

Habar n-am ce bautura e aia, daca stie cineva, va rog luminati-ma!

Una peste alta am cam devenit obisnuiti ai locului, castigandu-ne titlul de cei mai ciudati clienti (am comandat caracatita in fiecare zi 8 zile la rand); dar ce sa-i fac nu ma pot abtine...

Am ramas incantati si de vinetele la gratar, (unii) -vinete taiate jumatate coapte si cit sunt calde se pune brinza rasa si patrunjel; de cotletele de miel (altii) -facute la gratar cu salata de cruditati, orez si cartofi prajiti sau dc nu doresti orez si cartofi poti primi legume la gratar-dovlecei, ceapa, ardei, rosii, am cerut si mujdei de usturoi mai mult in gestodacica caci in engleza nu stiu cum se zice; si chiar am primit: usturoi frecat cu unt; ceva de vis; (ne-am lins pe degete la propriu). Nu putem spune mare lucru despre carnea de porc pe care nu am gustat-o, apropo am uitat sa spun cit de buna este carnea de vitel facuta la gratar cu salata de cruditati, cartofi si orez. si gratarul de... sepie! am vazut ca au si pizza de multe modele si supa de peste-dar nu am incercat gustul lor...

Am mai servit ceva neobisnuit-anchovies facuti cu un sos de mustar, piper si minunatele condimente grecesti. se poate folosi ca aperitiv excelent! si inca un aperitiv-macrou afumat!

V-as mai povesti dar se face tarziu si e ultima zi in Kalitheea, maine dimineata pornim spre casa si vrem sa dam o fuga sa mancam ceva la o taverna...

Ati ghicit in gradina secreta, la Dias!

P. s. Asa scrie pe sorturile lor, e un fel de logo sau ceva nu am inventat-o eu...


[fb]
---
Trimis de mihaiela in 18.08.14 09:49:58
Validat / Publicat: 18.08.14 17:22:24
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 7996 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mihaiela); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 pentru papilele gustative-asa arata o portie de carne de vita cu orez si renumita salata!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16400 PMA (din 17 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

18 ecouri scrise, până acum

webmaster15
[18.08.14 17:22:06]
»

Mutat la rubrica "Restaurante, taverne - în Halkidiki" (deja existentă pe sait).

mihaielaAUTOR REVIEW
[18.08.14 17:41:03]
»

@webmaster15: MULTUMESC PENTRU AJUTOR!

mihaielaAUTOR REVIEW
[18.08.14 18:09:50]
»

@mihaiela: erata-din viteza am scris data sejurului iulie 2014 si este august 2014, va rog corectati! multumesc!

danamandache
[18.08.14 18:59:27]
»

Doamne, mi s-a facut foame! Cine o fi pus Bulgaria in drum, ca acus dadeam o fuga pana in Grecia?! Iti vine sa crezi ca am fost in Grecia si nu am gustat caracatita? In toate cele 9 zile am mancat miel! Lamb kleftiko, la rotisor, in sos, in toate felurile posibile si in fiecare zi. Promit solemn, data viitoare incerc caracatita!

webmaster22
[18.08.14 19:01:34]
»

@mihaiela: Am facut modificarea, te rog pe viitor foloseste functia sesizeaza greseala, gasesti butonul imediat sub review.

mihaielaAUTOR REVIEW
[18.08.14 19:54:34]
»

@webmaster22: multumesc ca aveti rabdare cu mine! sunt e adevarat o incepatoare!

puiutea
[18.08.14 20:43:16]
»

O afacere de familie ramane (totusi) o afacere de familie! Parca, parca grecii sunt - deocamdata- mai de treaba decat bulgarii! Am citit ca si cazarea la greci, pe la localnici (gen pensiuni de pe la noi), este mai buna ca la hoteluri! Dar e taaaaare departe cu autocarul si taaaare scump cu avionul! Dar, ce sa-i facem, ne adaptam schimbarilor (nu totdeauna in bine) ! Mi-am notat - totusi - taverna, ca cine stie, vreo marire de pensii, vreo ceva, acolo!

P.S. M-am uitat la poze - fiti-ar octopodul de ras sa-ti fie - ca mult iti mai place ! Dar, mosule, preturile ... preturile cum sunt !

mihaielaAUTOR REVIEW
[18.08.14 21:27:48]
»

@puiutea: octopusul pe care il vezi este 11euro, in general prinzul este in jur de 30euro si cu tot cu aperitive si apa ajungi pe la 45 euro... poate cu masina este mai usor de ajuns la greci caci merita efortul!

mihaielaAUTOR REVIEW
[18.08.14 21:30:12]
»

@danamandache: merita incercata caracatita! anul acesta am incercat si sepie, dar nu mi-a placut la fel de mult! pot spune ca a fost cea mai gustoasa caracatita mincata si merge teribil de bine cu salata de cruditati pe care o servesc, ,,

ovidescu
[22.08.14 15:00:21]
»

Buna,

Ceva detalii mai precise pentru localizarea tavernei se poate? Eventual un link cu locatia pe google maps poate...

Multumesc.

mihaielaAUTOR REVIEW
[22.08.14 15:10:19]
»

@ovidescu: GPS 40°04'11.8"N 23°27'12.7"E, sau 40.069942,23.453539,

ovidescu
[22.08.14 17:34:01]
»

@mihaiela: Super! multumesc. Sigur voi face o vizita in timpul sejurului.

mihaielaAUTOR REVIEW
[22.08.14 17:40:22]
»

@ovidescu: merita tot efortul si in plus o sa te convingi ca ceea ce maninci acolo este ok!

miha.m
[21.02.16 12:52:06]
»

Te rog sa-mi spui daca din statiune se poate ajunge pe jos la aceasta taverna. Mi-ai facut pofta de caracatita, si cum in acest an sejurul o sa fie in Kallithea... taverna ne asteapta.

mihaielaAUTOR REVIEW
[21.02.16 13:16:07]
»

@miha. m - da se poate ajunge si pe jos, este o zona unde te fura doua lucruri peisajul si mincarea si sincera sa fiu parca acolo nu mai ai nevoie decit de linistea locului si ulterior de o binemeritata siesta...

merita sincera sa fiu orice efort de deplasare! incearca si o sa vezi ca am dreptate!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
miha.m
[21.02.16 13:22:44]
»

@mihaiela - Merciiiii!

Abia astept sa ajung acolo. Pana in iunie nu mai este foarte mult.

mihaielaAUTOR REVIEW
[21.02.16 13:24:54]
»

@miha. m - debia astept sa te delectezi cu ceea ce vei minca acolo... si cu atmosfera si cu lumea de vis a vacantei mult asteptate in grecia, concediu placut!

dappa
[03.08.16 22:42:41]
»

Mici adăugiri: suntem aici de câteva zile - webmaster, nu sări, scriu impresiile vis-a-vis de cazare după ce ne întoarcem - şi de când am venit am mâncat seara numai la Dias.

Confirm, se mănâncă foarte bine aici şi în plus de asta nu-ți priveşte nimeni de pe stradă în farfurie, aşa cum se întâmplă la celelalte 3274 de taverne-bombe din Kalitheea. Noi preferăm sepia la grătar, porcul e foarte bun, supa de peşte iarăşi bună-nu se compară cu aia făcută de lipoveni, e drept.

Peisajul plăcut, dacă ajungeți în Kalitheea faceți efortul de a veni la Dias, merită! Se fac 10 minute de mers lejer pe jos din centrul oraşului.

Mulțumesc mihaiela pentru pont!

Are cineva ceva întrebări, suntem aici până duminică. Retsina este de fapt vin făcut din pin,iar tsipouro e o țuică de...struguri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
danamandache, dappa, miha.m, mihaiela, ovidescu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm? Taverne în Kallithea şi împrejurimi:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.066809892654419 sec
    ecranul dvs: 1 x 1