84493 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă zona Ulm

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
08.02.2018
DE
Avatar Dragos
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucureşti
înscris/ă în 03.03.08
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
APR-2017
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE
PREŢ:
priceless
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.67
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Scurtă excursie la Ulm (partea I, cu biserici & co)


Așadar, hai la Ulm! o decizie luată cam pe negândite, după ce am cercetat puțin saiturile ce asigură zboruri ieftine și am constatat că merită.

Partea de cazare era oricum rezolvată (fiind invitat la prieteni); a rămas partea de vizitare. Păcat că am avut doar o zi pentru vizitare, că locuri de văzut ar fi multe!

Și pentru că totuși ziua a fost destul de bună pentru hoinăreală, am văzut (subliniez: văzut cel mai mult, nu vizitat!) destul de multe. Pe care de data asta le voi grupa în mai multe articole - dacă nu de altceva, măcar pentru că am cam peste 100 de poze și nu le pot lipi la unul singur.

Și voi începe desigur cu bisericile - unele dintre cele mai frumoase ca arhitectură dintre cele pe care le-am văzut până acum prin cele câteva locuri pe unde am umblat prin lumea asta.

Prima (cum altfel?!?) este desigur Ulmer Minster, Domul din Ulm - catedrala cu cel mai înalt turn din lume, parcă veșnic în renovare… Că așa am găsit-o anul trecut și mă tem că și acum tot așa mai e. E atât de impunătoare, încât e extrem de dificil chiar și s-o prinzi în poze. Din cauza lucrărilor, nu am intrat și înăuntru, dar m-am „clătit” pe ochi prin piața din fața ei la un târg organizat cu ocazia Paștilor. Tot felul de produse, și de mâncare, și de îmbrăcat, și tradiționale și kitsch… ;) În fine… câteva vorbe despre istoria acestui monument? mda… iată: piatra de temelie a construcției a fost pusă în 1377, lucrarea fiind finanțată de către enoriași. Construcția a fost definitiv terminată la 31 mai 1890. Mai multe - pe wikipedia.

Plecând de aici, am trecut pe lângă Dreifaltigkeitskirche (Biserica Sfânta Treime). O biserică de asemenea foarte veche, dar mult mai mică față de „vecina” ei mai vestită. Și oricum, din altă epocă, cu alt stil și aparținând altei congregații. Inițial aici a fost o biserică a dominicanilor (atestată documentar pe la 1321), dar la 1531 (după Reformă), aceștia au plecat și biserica a decăzut, fiind demolată la 1613 din cauză că practic nu mai rămăsese mare lucru din ea. Totuși, la scurt timp după aceasta, s-a decis reconstruirea unei biserici pe același amplasament, aparținând protestanților, comunitate tot mai numeroasă în acea vreme. Piatra de temelie a fost pusă în 1617, inaugurarea a fost la 16 septembrie 1621. Din păcate, pe 17 decembrie 1944, biserica a fost distrusă într-un bombardament greu până la zidurile exterioare ale navei, corului și turnului. Abia prin 1984 s-a terminat reconstrucția sa, dar în prezent nu mai funcționează ca biserică.

Pașii m-au dus pe urmă la St. Georgskirche (Biserica Sf. Gheorghe) - biserică de garnizoană construită într-un splendid stil neogotic pe la începutul secolului trecut pentru o congregație de vreo 4000 de suflete de credincioși catolici. Ulterior (după 1945), aceasta a trecut la „civilie”, fiind în prezent o simplă biserică.

Chiar alături se află o bijuterie de arhitectură peisagistă - Alter Friedhof Ulm (Vechiul Cimitir din Ulm). Până în secolul al XIX-lea, acest cimitir era în afara zidurilor orașului. La 1 ianuarie 1899, cimitirul a fost închis și atribuit ca teren de utilitate publică. Două războaie mondiale și creșterea neglijenței l-au lăsat aproape uitat. Acest lucru s-a schimbat atunci când orașul a început în 2011 renovarea completă a Cimitirului Vechi ca un parc, care a fost finalizat în 2015. Acum, chiar este un minunat parc, pe aleile căruia putem „citi” istoria vreme de vreo cinci sute de ani a orașului, prin monumentele funerare ale câtorva dintre oamenii săi de vază care au supraviețuit acestora dar și vremurilor vitrege. Cum eu am ajuns aici primăvara, senzația de frumos era sporită și de verdele crud al ierbii și de culorile vii ale florilor care abia își deschideau corolele. (aici e o broșură PDF în germană cu mai multe detalii, pentru cei ce pricep limba lui Goethe).

Pe cealaltă latură a acestui (azi) frumos parc, se află o altă biserică monumentală (clădirea ei fiind aproape la fel de vizibilă de la mari distanțe ca și a Domului, deși nu e chiar la fel de înaltă). E vorba despre Pauluskirche (Biserica Sf. Paul) - prima biserică din beton armat construită în Germania. Și ea este relativ nouă (1910), și funcționează (încă) și drept biserică protestantă de garnizoană.

Are o orgă extraordinară, din epoca romantică. Acustica formidabilă a bisericii o fac potrivită și folosirii drept sală de concerte simfonice. Dar poate cea mai importantă funcție pe care o îndeplinește în ultima vreme este ceea ce ei denumesc „biserica vesperiană”, acțiune caritabilă care oferă ajutor, hrană și consiliere tuturor celor ce au nevoie (șomeri, prostituate, imigranți, bolnavi mintal etc.).

Hmmm… cam atât despre partea „religioasă” a scurtului meu periplu prin acest oraș dunărean. Vă las să priviți pozele și pe urmă o să vă invit să vizităm împreună vechile turnuri și fortificații ale sale.

Pe curând! Călătorii plăcute, oriunde vor fi ele!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Dragos in 08.02.2018 19:00:51

Validat / Publicat: 08.02.18 20:13:22


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GERMANIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 970


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Dragos); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  32500 PMA (din 24 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Dragos? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[08.02.18 20:30:14]
» mesaj pers

   Articolul, împreună cu continuările lui, a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

   ===

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[04.03.18 19:33:23]
» mesaj pers

   @Dragos: Foarte frumos articolul si mi-a facut placere aceasta plimbare de primavara. Si eu astept cu nerabdare venirea primaverii sa vad natura in toata splendoarea ei. Pozele mi-au placut nespus de mult si imi place ca de cate ori vad o roza geografica sa ma uit cam ce distante sunt spre diverse destinatii.

   Cat despre sunetele scoase de orga sunt intotdeauna impresionata, iar azi am avut bucuria ca fiind sus pe dealuri sa aud la un moment dat orga cantand si era minunat sa fii in natura si sa auzi astfel de sunete.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[32] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2017] În zori, undeva deasupra Alpilor, în sudul Bavariei -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 08.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943480">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943480"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943480">Şterge vot</a></div><span id="v9943480" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943480)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943480Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943480MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2017] În zori, undeva deasupra Alpilor, în sudul Bavariei
foto Dragos [08.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2017] Am aterizat la Memmingen (cunoscut și drept München Sud), cam la o oră de Ulm cu mașina -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 08.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943482">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943482"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943482">Şterge vot</a></div><span id="v9943482" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943482)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943482Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943482MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2017] Am aterizat la Memmingen (cunoscut și drept München Sud), cam la o oră de Ulm cu mașina
foto Dragos [08.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2017] Spre Ulm, pe autostradă -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 08.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943485">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943485"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943485">Şterge vot</a></div><span id="v9943485" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943485)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943485Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943485MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2017] Spre Ulm, pe autostradă
foto Dragos [08.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [APR-2017] Panoramă asupra Ulm-ului, de undeva din nordul orașului -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 08.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943487">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943487"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943487">Şterge vot</a></div><span id="v9943487" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943487)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943487Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943487MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2017] Panoramă asupra Ulm-ului, de undeva din nordul orașului
foto Dragos [08.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2017] Mergând spre Ulmer Minster -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 08.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943497">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943497"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943497">Şterge vot</a></div><span id="v9943497" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943497)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943497Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943497MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2017] Mergând spre Ulmer Minster
foto Dragos [08.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2017] Mergând spre Ulmer Minster, întâlnim și indicatoare de orientare turistică în zonă -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 08.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943498">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943498"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943498">Şterge vot</a></div><span id="v9943498" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943498)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943498Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943498MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2017] Mergând spre Ulmer Minster, întâlnim și indicatoare de orientare turistică în zonă
foto Dragos [08.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2017] Ulmer Minster și târgul de Paști din piața alăturată -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 08.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943499">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943499"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943499">Şterge vot</a></div><span id="v9943499" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943499)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943499Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943499MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2017] Ulmer Minster și târgul de Paști din piața alăturată
foto Dragos [08.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2017] Ulmer Minster și târgul de Paști din piața alăturată (plus schelăria șantierului de renovare) -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 08.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943500">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943500"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943500">Şterge vot</a></div><span id="v9943500" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943500)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943500Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943500MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2017] Ulmer Minster și târgul de Paști din piața alăturată (plus schelăria șantierului de renovare)
foto Dragos [08.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2017] Ulmer Minster văzută din spate -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 08.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943501">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943501"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943501">Şterge vot</a></div><span id="v9943501" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943501)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943501Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943501MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2017] Ulmer Minster văzută din spate
foto Dragos [08.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2017] Ulmer Minster - „detaliu” cu turnul, văzut din spate -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 08.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943502">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943502"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943502">Şterge vot</a></div><span id="v9943502" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943502)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943502Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943502MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2017] Ulmer Minster - „detaliu” cu turnul, văzut din spate
foto Dragos [08.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2017] Ulmer Minster și târgul de Paști din piața alăturată -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 08.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943503">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943503"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943503">Şterge vot</a></div><span id="v9943503" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943503)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943503Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943503MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2017] Ulmer Minster și târgul de Paști din piața alăturată
foto Dragos [08.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2017] Târgul de Paști din piața alăturată Ulmer Minster -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 08.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943504">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943504"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943504">Şterge vot</a></div><span id="v9943504" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943504)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943504Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943504MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2017] Târgul de Paști din piața alăturată Ulmer Minster
foto Dragos [08.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2017] Grup statuar interesant alături de Ulmer Minster -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 08.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943505">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943505"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943505">Şterge vot</a></div><span id="v9943505" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943505)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943505Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943505MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2017] Grup statuar interesant alături de Ulmer Minster
foto Dragos [08.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2017] Roză geografică din Muensterplatz -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 08.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943506">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943506"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943506">Şterge vot</a></div><span id="v9943506" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943506)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943506Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943506MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2017] Roză geografică din Muensterplatz
foto Dragos [08.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2017] Dreifaltigkeitskirche (Haus der Begegnung) din Ulm -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 08.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943507">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943507"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943507">Şterge vot</a></div><span id="v9943507" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943507)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943507Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943507MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2017] Dreifaltigkeitskirche (Haus der Begegnung) din Ulm
foto Dragos [08.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2017] Dreifaltigkeitskirche (Haus der Begegnung) din Ulm, (detaliu) -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 08.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943508">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943508"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943508">Şterge vot</a></div><span id="v9943508" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943508)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943508Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943508MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2017] Dreifaltigkeitskirche (Haus der Begegnung) din Ulm, (detaliu)
foto Dragos [08.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2017] St. Georgskirche -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 08.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943509">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943509"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943509">Şterge vot</a></div><span id="v9943509" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943509)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943509Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943509MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2017] St. Georgskirche
foto Dragos [08.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [APR-2017] St. Georgskirche -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 08.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943510">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943510"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943510">Şterge vot</a></div><span id="v9943510" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943510)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943510Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943510MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2017] St. Georgskirche
foto Dragos [08.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [APR-2017] St. Georgskirche, capela și un mic loc de jaocă alăturat -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 08.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943511">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943511"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943511">Şterge vot</a></div><span id="v9943511" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943511)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943511Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943511MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2017] St. Georgskirche, capela și un mic loc de jaocă alăturat
foto Dragos [08.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [APR-2017] St. Georgskirche văzută dinspre Alter Friedhof Ulm -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 08.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943512">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943512"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943512">Şterge vot</a></div><span id="v9943512" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943512)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943512Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943512MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2017] St. Georgskirche văzută dinspre Alter Friedhof Ulm
foto Dragos [08.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [APR-2017] Monumente din Alter Friedhof Ulm -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 08.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943513">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943513"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943513">Şterge vot</a></div><span id="v9943513" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943513)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943513Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943513MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [APR-2017] Monumente din Alter Friedhof Ulm
foto Dragos [08.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [APR-2017] Monumente din Alter Friedhof Ulm -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 08.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943514">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943514"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943514">Şterge vot</a></div><span id="v9943514" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943514)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943514Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943514MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [APR-2017] Monumente din Alter Friedhof Ulm
foto Dragos [08.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [APR-2017] Monumente din Alter Friedhof Ulm -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 08.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943515">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943515"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943515">Şterge vot</a></div><span id="v9943515" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943515)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943515Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943515MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [APR-2017] Monumente din Alter Friedhof Ulm
foto Dragos [08.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[32] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.105638980865 sec