76894 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Dusseldorf

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
28.03.2017
DE
Avatar Radu Tudoran
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Călăraşi
înscris/ă în 12.09.15
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
DEC-2016
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Düsseldorf sau unde sunt berăriile de altădată


La fel ca în Kőln şi în Düsseldorf „Altstadt” este o strategemă a specialiştilor în marketing turistic. Încorsetat de clădiri moderne, vechiul centru al oraşului nu prea păstrează din înfățişarea de odinioară. Bombardat intens de raidurile aviației aliate în cel de-al doilea război mondial urbea a fost reconstruită mai mult sau mai puțin fidel. Atunci estetica a făcut loc necesarului, cu păstrarea respectului pentru bunul-gust. Dar în ultimii ani atacul agresiv al modernului crează noi şi noi breşe în imaginea idilică, medievală a centrului. Firme luminoase amintesc de țări mai apropiate sau mai exotice, căci Düsseldorful este un oraş cosmopolit. Reclame atrăgătoare prezintă ultimile gadget-uri apărute, căci el este şi un oraş în perpetuă upgradare. Însă mulțimile de turişti care năvălesc zi de zi, aduşi de avioane, trenuri, autocare sau vase de croazieră nu iau în seamă astfel de amănunte insignifiante. O porție de mâncare aburindă şi bere, bere din belşug, este tot ceea ce trebuie. Astfel, în ciuda repetatelor primeniri ale caselor, care aproape că realizează o tranziție de la Altstadt la Neustadt, cea considerată a fi "cea mai mare terasă din lume" este întotdeauna plină ochi, indiferent de anotimp.

Am pornit spre Altstadt, fosta zonă veche a Düsseldorf-ului, cu setea în cuget şi-n simțiri. Hotărâsem cu câteva zile înainte subiectul şi conținutul review-ului şi stabilisem un plan riguros de bătaie. Unul dintre simbolurile oraşului, motiv de rivalitate cu vecinii din Kőln, este bere locală altbier. Rețete păstrate cu sfințenie din moşi-strămoşi şi respectate cu strictețe de strănepoți au făcut ca cinci fabrici de bere să continue activitatea cu succes până astăzi. Şi urmând exemplul super-detectivului Nick Carter, care făcuse turul berăriilor din Praga, am purces la un tur lejer al celor cinci veterane din Düsseldorf. Dorind să găsesc în siguranță drumul spre "casă" am limitat din start numărul de pahare la două pentru fiecare local.

Prima haltă este "Zum Schlüssel", o berărie care mă întâmpină cu sloganul "mănâncă ce ai, bea ce este limpede, spune numai adevărul" scris sus pe frontispiciu. Interiorul vrea să amintească de atmosfera de pe vremuri, dar albul zidurilor este prea nou şi prea imaculat. Lemnăria şi ea este cu lacul proaspăt, iar podeaua străluceşte de curățenie. Pereții sunt acoperiți cu gravuri "de epocă", în spatele meu stă înrămat un meniu străvechi, iar simbolul firmei, cheia, este văzut peste tot. Nelipsitul fum de țigară nu-i prezent, deşi înăuntru este multă lume. Pentru a degusta berea oferită poți folosi trei modalități: aşezat (numai dacă vrei să şi mănânci), sprijinit (de fapt semiaşezat pe un raft situat la vreo 70-80 de cm față de podea) sau stând în picioare. La ora când am sosit eu abia am găsit o jumătate de metru de tejghea liberă pe care mi-am aşezat coatele cu un aer de proprietar. În jur se mânca şi bea pe rupte, o armată de chelneri executând piruete sau zig-zag-uri, cărând farfurii, dar mai ales pahare de bere. Însă aici aglomerația nu influențează servirea promptă. Un "ober" mai trecut, ca vârstă, mi-a aruncat rapid o privire întrebătoare. Răspunsul meu a fost cu un deget în sus. Arătătorul bineînțeles, nu mijlociul, căci nu discutam politică. Două minute mai târziu un pahar plin cu bere îmi ținea tovărăşie. La fel ca la Kőln, se bea cu paharul nu cu halba. Gustul berii este net diferit de pils fiind mai puțin amărui, dar nici cu berea neagră din Bamberg nu se aseamănă, şi culoarea aduce cu a unei băuturi răcoritoare al cărei nume nu vreau să-l scriu. Al doilea pahar a venit de la sine, schimbul de priviri ținând loc de comandă. Socoteala se notează simplu pe cartonul care stă sub pahar, iar prețul este de doi euro recipientul care are 200 ml. Ştiu, mic precum prețul.

Pornesc mai departe şi după ce traversez faimoasa KÖ allee cu ale ei magazine dedicate snobilor şi bogătaşilor mă strecor spre Oststrasse numărul 123, unul dintre locurile unde se vinde berea Schumacher Alt. "Alt", adică "vechi", a devenit deja un titlu de noblețe. Tradiția acestei beri porneşte de la 1839 de la berarul Johannes Matthias Schumacher. Şi dacă paharele se sparg şi zidurile cad în ruină, în schimb berea bună străbate vremurile. Şi berea Schumacher Alt este o astfel de bere. Cârciuma de pe Oststrasse nu-i în centrul istoric, ci mai mult în cel geografic, deci clienții sunt în general vecinii şi autohtonii. Astfel că am găsit-o la ceas de amiază fără a fi plină cu meseni înfometați. Dar atmosfera contrasta teribil cu frigul de afară. Nu a existat nici un impediment în a primi iute un pahar plin cu licoarea brună. N-am putut să-mi dau seama de diferența față de berea " Zum Schlüssel" nici după al doilea pahar, aşa că am rămas să admir arhitectura interioară. Mobilier din lemn vopsit în culoarea berii locale, cu aspect îmbătrânit, tablouri vechi înfățisând Düsseldorf-ul de demult sau membrii ai familiei Schumacher, totul te ducea cu gândul la Germania germanilor şi nu la cea turistică sau a imigranților.

După atingerea acestui punct autorul a pornit să viziteze un muzeu despre care poate va scrie vreodată. Vizita nu a fost fortuită, ci planificată din timp, căci capacitatea lui de a acumula bere este totuşi limitată, iar următoarele obiective trebuiau tratate "obiectiv".

Refăcut fizic si psihic, mă întorc în inima centrului vechi al oraşului. În locul unde Marktstrasse se întâlneşte cu Rheinstrasse am găsit unul dintre localurile Uerige. Deviza acestei berării, născută în 1862, este: "Orice, numai vechi să fie". Mesele amplasate pe trotuar în fața cârciumii erau pline, consumatorii neluând în seamă frigul ci doar conversațiile însuflețite. Intru cu sfială, căci nu speram la un loc liber la căldură. Chiar lângă uşă era însă un spațiu disponibil. Era vorba de câțiva centimetri pătrați lângă un raft îngust, bun doar să-ți laşi paharul să se odihnească. În rest erai liber să stai drept ca bradul lipit de perete. Un chelner cu obişnuita tavă rotundă cu găuri pentru pahare opreşte lângă mine şi-mi lasă o măsură. Comanda şi acceptul ei au fost strict vizuale, semn că "ober"-ul ştie meserie, iar clientul vizitează şi alte instituții pe lângă muzee. Încăperea alăturată părea destinată celor care doreau să mănânce şi mai avea doar câteva locuri neocupate. Aspectul era plăcut, în culori calde care te îmbiau la staționare, geamurile cu vitralii sau scaunele cu pernițe, dovedind grija ca vizitatorii să rămână cât mai mult. Dar în vacarmul vesel, pe care n-ai cum să-l întâlneşti într-o bibliotecă, un zgomot de clopot s-a făcut auzit urmat de uralele mesenilor. Era dat cep la un alt butoi şi noile comenzile începeau. Am cerut o a doua bere şi paharul fiind schimbat o nouă dungă trasată cu creta pe perete a apărut.

Am încercat să intru şi la berăria Kurzer, dar prin geamurile translucide se vedeau scaunele cocoțate pe mese, semn că se pregăteau pentru altceva, nu pentru primiri. Am reorientat busola spre "Im Füchschen" (La Vulpița), ultima cârciumă din program, fiindcă "oboseala" mă cam cuprindea. În acest loc, pe strada Ratinger, s-a născut berea Füchschen Alt, bere neagră aşa cum cere tradiția oraşului. Formula secretă de producere a berii datează din 1848. Se vede treaba că nu toată lumea era interesată de revoluții în acel an. De cum m-am apropiat am avut un sentiment de nelinişte, căci mulți intrau şi nimeni nu ieşea. Momentul ales vizitei a fost ales cum nu se poate mai prost, înăuntru nefiind nici un loc. Dar cum trebuia să-mi fac datoria am reuşit să obțin o bere, afară, în frig, în picioare. Combinația aceasta nefiind atractivă pentru mine am băut berea cât de repede am putut şi m-am străduit să intru înapoi să fac măcar o poză, pentru colecție.

În Düsseldorf sunt o grămadă de magazine, operă, teatre, mai multe muzee de artă bine închegate, un muzeul al filmului, unul al ceramicii (excelent), chiar şi unul mic destinat navigației pe Rin. Dar înainte de toate, aici vii să bei altbier, berea neagră tradițională, la cea mai mare terasă din lume.

Să aveți o bere bună în față.

---
Impresii încărcate de Radu Tudoran in 28.03.2017 22:01:17

Validat / Publicat: 28.03.17 22:33:20


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GERMANIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 860


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Radu Tudoran); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  57200 PMA (din 43 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Radu Tudoran? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[28.03.17 22:26:40]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Dusseldorf, DUSSELDORF" (deja existentă pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[28.03.17 22:36:52]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes turistic crescut” (din punct de vedere al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran CONS. ONORIFIC AFA / GERMANIA
[28.03.17 22:45:21]
» mesaj pers

   @webmasterX: Am incercat sa ma incadrez la rubrica respectiva, dar softul nu m-a lasat :) Si el nu experimentase produsele existente pe traseul meu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[29.03.17 16:52:06]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici



---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[18] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [DEC-2016] Brauerei Schumacher -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 28.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843755">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843755"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843755">Şterge vot</a></div><span id="v9843755" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843755)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843755Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843755MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [DEC-2016] Brauerei Schumacher
foto Radu Tudoran [28.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [DEC-2016] Carciuma Im Füchschen -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 28.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843756">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843756"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843756">Şterge vot</a></div><span id="v9843756" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843756)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843756Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843756MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [DEC-2016] Carciuma Im Füchschen
foto Radu Tudoran [28.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [DEC-2016] Beraria Uerige -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 28.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843757">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843757"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843757">Şterge vot</a></div><span id="v9843757" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843757)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843757Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843757MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [DEC-2016] Beraria Uerige
foto Radu Tudoran [28.03.17]
# [50 PMA, fara bonus]



P04 [DEC-2016] Carciuma Im Füchschen -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 28.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843758">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843758"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843758">Şterge vot</a></div><span id="v9843758" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843758)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843758Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843758MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [DEC-2016] Carciuma Im Füchschen
foto Radu Tudoran [28.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [DEC-2016] Beraria Zum Schlüssel -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 28.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843759">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843759"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843759">Şterge vot</a></div><span id="v9843759" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843759)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843759Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843759MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [DEC-2016] Beraria Zum Schlüssel
foto Radu Tudoran [28.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [DEC-2016] Beraria Zum Schlüssel -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 28.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843760">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843760"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843760">Şterge vot</a></div><span id="v9843760" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843760)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843760Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843760MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [DEC-2016] Beraria Zum Schlüssel
foto Radu Tudoran [28.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [DEC-2016] Brauerei Kurzer (nu merita poza, dar pentru palmares...) -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 28.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843761">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843761"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843761">Şterge vot</a></div><span id="v9843761" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843761)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843761Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843761MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [DEC-2016] Brauerei Kurzer (nu merita poza, dar pentru palmares...)
foto Radu Tudoran [28.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [DEC-2016] Beraria Zum Schlüssel -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 28.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843762">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843762"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843762">Şterge vot</a></div><span id="v9843762" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843762)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843762Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843762MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [DEC-2016] Beraria Zum Schlüssel
foto Radu Tudoran [28.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [DEC-2016] Carciuma Im Füchschen -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 28.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843763">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843763"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843763">Şterge vot</a></div><span id="v9843763" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843763)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843763Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843763MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [DEC-2016] Carciuma Im Füchschen
foto Radu Tudoran [28.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [DEC-2016] Beraria Zum Schlüssel -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 28.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843764">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843764"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843764">Şterge vot</a></div><span id="v9843764" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843764)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843764Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843764MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [DEC-2016] Beraria Zum Schlüssel
foto Radu Tudoran [28.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [DEC-2016] Brauerei Schumacher -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 28.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843765">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843765"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843765">Şterge vot</a></div><span id="v9843765" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843765)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843765Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843765MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [DEC-2016] Brauerei Schumacher
foto Radu Tudoran [28.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [DEC-2016] Brauerei Schumacher -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 28.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843766">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843766"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843766">Şterge vot</a></div><span id="v9843766" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843766)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843766Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843766MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [DEC-2016] Brauerei Schumacher
foto Radu Tudoran [28.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [DEC-2016] Brauerei Schumacher -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 28.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843767">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843767"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843767">Şterge vot</a></div><span id="v9843767" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843767)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843767Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843767MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [DEC-2016] Brauerei Schumacher
foto Radu Tudoran [28.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [DEC-2016] Un meniu din vremuri de mult apuse la Zum Schlüssel -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 28.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843768">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843768"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843768">Şterge vot</a></div><span id="v9843768" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843768)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843768Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843768MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [DEC-2016] Un meniu din vremuri de mult apuse la Zum Schlüssel
foto Radu Tudoran [28.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [DEC-2016] Carciuma Im Fuchschen -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 28.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843769">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843769"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843769">Şterge vot</a></div><span id="v9843769" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843769)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843769Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843769MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [DEC-2016] Carciuma Im Fuchschen
foto Radu Tudoran [28.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [DEC-2016] Brauerei Schumacher -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 28.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843770">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843770"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843770">Şterge vot</a></div><span id="v9843770" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843770)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843770Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843770MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [DEC-2016] Brauerei Schumacher
foto Radu Tudoran [28.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [DEC-2016] Beraria Uerige -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 28.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843771">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843771"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843771">Şterge vot</a></div><span id="v9843771" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843771)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843771Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843771MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [DEC-2016] Beraria Uerige
foto Radu Tudoran [28.03.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P18 [DEC-2016] Beraria Uerige -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 28.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843772">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843772"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843772">Şterge vot</a></div><span id="v9843772" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843772)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843772Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843772MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [DEC-2016] Beraria Uerige
foto Radu Tudoran [28.03.17]
# [50 PMA, fara bonus]

[18] foto . Click pe oricare pentru a le mări




  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.245221853256 sec