ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.05.2011
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- M ---
    GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: Cluj-Napoca
    ÎNSCRIS: 10.07.09
    STATUS: PREMIUM
    DATE SEJUR
    APR-2011
    DURATA: 2 zile
    cuplu fara copii

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 4 MIN

    Muzeele Luvru si d'Orsay

    Ilustrație video-muzicală
    Joe Dassin - Ca va pas changer le monde
    TIPĂREȘTE

    In Paris, dupa cum probabil unii stiu, muzeele nationale sunt inchise, in general, martea. Versaille si d’Orsay sunt inchise lunea.

    Muzeul Luvru – intrarea costa 10Euro/pers. In prima duminica a fiecarei luni, intrarea in muzeu e gratuita, insa am inteles ca e nebunie. Ca la orice alt obiectiv turistic din Paris, si aici, la Luvru, in orice zi si la orice ora, cozile sunt imense. Chiar si la ora 21.00 era coada, intr-o vineri (zi in care muzeul se inchide la ora 22.00). Habar n-am ce mai poti vedea intr-o ora intr-un muzeu in care poti sta o saptamana. Un sfat pe care indraznesc sa vi-l dau: incercati sa ajungeti pe la ora deschiderii (9), cand parca e ceva mai putina lume; noi am stat doar 30 minute la coada pentru bilet, dar nu am intrat prin piramida ci prin subsol, prin intrarea Carrousel. Daca veniti la muzeu cu metroul, veti cobori in statia Palais Royal si, fara sa iesiti la suprafata, doar urmand indicatoarele din statia de metrou, veti ajunge la aceasta intrare in muzeu. De fapt biletele le-am cumparat de la unul din magazinele de tabac de la subsolul muzeului, de unde am putut achizitiona si biletele la Muzeul d’Orsay (astfel ca am scapat de o alta coada). Odata biletele la Luvru cumparate, a urmat…o alta coada, bine-nteles, la scanarea bagajelor. Dupa scanere se ajunge sub piramida de sticla, un fel de piata centrala in subsolul muzeului. Aici veti gasi informatii, harti, veti putea plati audio-ghid; de asemenea, sunt cateva cafenele unde gasiti si mancare. De aici multimea de oameni se imparte spre cele 3 aripi ale muzeului: Richelieu, Denon si Sully. Abia in acest punct se verifica biletele. Atentie: pastrati biletele pe parcursul zilei, deoarece doar cu acestea va puteti intoarce in muzeu in cazul in care iesiti sa mancati ceva in aceasta “piata” sau chiar afara din muzeu. In incinta muzeului nu este decat un restaurant si o cafenea, iar cozile sunt de nedescris.

    Despre muzeu in sine si despre capodoperele adapostite de acesta nu am ce sa va spun mai mult decat gasit pe net. Doar atat: e impresionant, e imens, merita vizitat, ar merita parcurs pe indelete…dar cine are atata timp? Pentru ca nu suntem noi cine stie ce mari iubitori de arta, am vrut sa vedem in Luvru operele celebre sau ale unor artisti celebri. Ziua a fost un maraton, incercand sa parcurgem toate incaperile, pentru a nu rata nimic cunoscut. De mare ajutor este harta pe care o poti lua la intrare, pe aceasta fiind trecute numerele salilor (fara harta ai toate sansele sa nu mai stii unde esti), de asemenea sunt trecute si cateva din cele mai celebre opere expuse, cu locatiile acestora.

    Am tinut neaparat sa vedem partea de egiptologie, care e imensa, vrand sa facem comparatia cu ce am vazut in Cairo sau Luxor. Am ajuns sa cred ca Luvru adaposteste mai multe relicve egiptene decat insusi Muzeul de Egiptologie din Cairo; si am inteles ca in British Museum sunt si mai multe.

    Mona Lisa – cea mai mare ingramadeala din muzeu era in jurul acestui tablou, probabil cea mai cunoscuta opera din Luvru. Cred ca 50-60 de oameni incercau simultan sa faca poze; e singurul tablou care are la 2 metri in fata o bariera de care nu poti trece si care e supravegheat in permanenta de una-doua persoane. Frumos tablou, n-am ce zice, insa daca nu ar fi tot misterul si supozitiile ce plutesc in jurul acestei capodopere, n-as intelege de ce Mona Lisa este “the most famous painting in the world”. Dar ce stiu eu?

    Codul lui Hamurabi, Afrodita, Camerele lui Napoleon, …. si ar mai trebui cateva pagini…

    In toate zonele expozitionale este permisa fotografierea, cu unele restrictii de folosire a blitz-urilor.

    In muzeu nu am vazut nici un cos de gunoi, asa ca incercati sa nu produceti deseuri de nici un fel ca va veti plimba, ca mine, o ora cu o hartie in mana.

    Muzeul d’Orsay – 8E/pers. ; la fel ca si la Luvru, in prima duminica a fiecarei luni intrarea e gratuita, iar lunea e inchis. E mult mai mic decat Luvru, dar parca mai cochet si foarte interesant, mai ales stiind ca e situat in fosta gara d’Orsay. Desi aveam biletul cumparat cu o zi inainte de la Luvru, am mai stat si aici la coada o ora ca sa intram la scanere; cei care nu aveau bilet cumparat dinainte stateau la o coada cam de doua ori mai lunga. In muzeu sunt lucrari ale multor artisti cunoscuti (nu are rost sa ii insir aici, caci sigur au mai facut-o altii). Avand o suprafata expozitionala rezonabila, muzeul poate fi parcurs pe indelete, in intregime, intr-o zi de vizita. La intrare exista si aici harta in care sunt punctate cele mai cunoscute si mai valoroase lucrari. De asemenea, exista si un restaurant, insa se sta cam mult la coada pentru a prinde o masa. In muzeu este interzisa folosirea aparatelor foto sau video.


    [fb]
    ---
    Trimis de crosbyx* in 12.05.11 16:28:26
    Validat / Publicat: 12.05.11 18:02:28
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în FRANȚA. A mai fost în/la: Colmar, Coasta de Azur, Strassbourg
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 8071 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crosbyx*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Accesul principal spre Palatul Luvru
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15050 PMA (din 16 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    8 ecouri scrise, până acum

    magdalena
    [12.05.11 18:29:39]
    »

    Am vazut si eu exponate ca in P09, insa la Muzeul de Istorie a Artei din Viena.

    Impresiile tale mi-am adus aminte si de vizita mea la Ermitaj cand alergam dupa capodoperele celebre, ca macar pe acelea sa reusim sa le vedem...

    Sa inteleg ca nu se plateste taxa separata pe fotografiere?

    dorgo
    [12.05.11 18:42:15]
    »

    @crosbyx

    "Am ajuns sa cred ca Luvru adaposteste mai multe relicve egiptene decat insusi Muzeul de Egiptologie din Cairo; si am inteles ca in British Museum sunt si mai multe"...

    Asa e frate, oamenii lui Napoleon si ai lui Mr. Carter au adus la Paris si Londra vapoare intregi de relicve poleite cu aur din Egipt... nu cred ca lui Napoleon nu i-a trecut macar o data prin cap sa puna si-o piramida adevarata langa Obeliscul din Place de la Concorde, (sau macar langa Duna lui Pylat de langa Bordeaux), adusa bucata cu bucata pe enşpe mii de vapoare din Africa... poate una mai mica, pe cea a lui Kefren sau Mikerinos... mari hoţomani au fost europenii!... si-atunci zau ca nu mai aveam de ce sa mergem in Egipt...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Admin
    [12.05.11 18:48:23]
    »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmfostAcolo pentru aceasta destinatie (Franta)

    mariana.olaru
    [12.05.11 19:15:50]
    »

    Felicitări pentru fotografii în special, dar pentru fotografia P14 meriți și aplauze: ai reușit să surprinzi toată ”nebunia” ce-o stârnește portretul Giocondei. O invitație fără cuvinte la a fi și noi părtași la ea!

    crosbyx*AUTOR REVIEW
    [12.05.11 20:33:03]
    »

    Mersi,

    @magdalena - la Luvru se poate fotografia fara nici o taxa suplimentara. De fapt acest concept de "taxa de fotografiere" sau "taxa video" nu l-am intalnit nicaieri altundeva decat in Romania. Asa cum am spus mai sus, in cazul unor lucrari care prezinta riscuri de deteriorare, folosirea blitz-ului este interzisa, acest lucru fiind semnalat la intrarea in incaperea respectiva.

    dorgo
    [13.05.11 07:15:47]
    »

    @crosbyx... asa e, cu exceptia acelei prime duminici sau week-end din fiecare luna, cand accesul e gratuit si supraveghetorii (oarele) din salile muzeului te atentioneaza dupa ce flash-ul aparatului s-a declansat... "mais, c'est pas possible, monssieur, pas de flash! "... ca se deterioreaza pictura, nu insa si in restul lunii cand ai platit 10-12 euro intrarea si poti fotografia chiar si supraveghetorii...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    webmaster13
    [13.05.11 09:41:38]
    »

    am atasat melodia de mai sus, este propunerea muzicala, se poate schimba!

    savastefania
    [16.05.11 23:36:31]
    »

    Foarte interesante informatiile tale si fotografiile foarte reusite. Merita un vot!!!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    crosbyx*, dorgo, magdalena, mariana.olaru, savastefania
    Alte impresii din această RUBRICĂMuzeul Louvre:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.067836999893188 sec
    ecranul dvs: 1 x 1