84776 
nu sunteţi logat. - LOGIN
La pas prin Zurich

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
26.02.2018
DE
Avatar BOGDAN DSN
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 20.03.08
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
JUL-2017
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4
+ COPII: 2 -- varsta: 12 ani și 17 ani

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Zürich - cel mai mare oraș al Elveției


Urmare de aici

După o excursie spectaculoasă la cascadele Rinului ne-am continuat ziua cu vizitarea celui mai mare oraș din Elveția. De la cascade, drumul pînă la Zürich nu durează mai mult de 40-50 de minute, funcție și de valorile de trafic din apropierea orașului.

În topul orașelor cu cel mai înalt nivel al calității vieții, Zürich se situează pe locul doi (după Viena, care a ieșit pe primul loc pentru al 8-lea an consecutiv). Asta se vede chiar de la primii, pași, făcuți prin oraș cu mașina. Străzile sunt impecabile, cu indicatoare la tot pasul către parcările din oraș, cu menționarea numărului de locuri disponibile în fiecare din acestea.

Cu parcarea pe aici lucrurile stau cam așa - mai aproape de centru, pe stradă nu veți găsi parcare gratis pentru că toate locurile (marcate cu bandă albă) sunt ocupate (nici nu sunt așa multe). Cum amenda pentru o parcare necorespunzătoare este de minim 40 CHF (probabil în funcție de cât de aiurea parchezi), este mai bine să apelați la una din cele 10 parcări multietajate (subterane sau nu) disponibile. Aveți un link cu aceste 10 parkinguri, și harta cu amplasarea lor, cu observația că cele foarte apropiate de centru au un tarif de 4 CHF/oră, cele puțin mai depărtate sunt mai ieftine :) … doar 3 CHF/oră, iar la cele și mai îndepărtate e un adevărat chilipir…. numai 2,5 CHF/oră. car-parking.eu/switzerlan ... urich/car-parks

Totuși distanțele nu sunt mari - probabil între 5 și 20 minute de mers pe jos de la parcări față de zona centrală... … și credeți-mă că este o plăcere să te plimbi prin Zürich. Toate parcările de pe stradă sunt gratuite între ora 21 și ora 8 dimineața - asta dacă vă bate gândul să vă cazați pe aici.

Noi am ales o parcare foarte mare - Cityparking cu 620 locuri - deci și cu un risc mai mic să o găsim plină. De aici aveam cam 10 minute de mers pe jos până în zona centrală. La intrare este indicat numărul de locuri libere pe fiecare din cele 4 etaje, deci 155 locuri pe nivel! . În parcare este o curățenie desăvârșită, sunt lifturi și toalete, dar și multe automate de plată cash sau card, cu indicații și în engleză. Parcarea este premiată de ESPA (European Parking Standard Award) ca una din cele mai moderne și eficiente parcări, cu standarde de înaltă calitate etc. …. ce-ai făcut Bobiță?? ... auzi tu... … premiu pentru parcare!!!... ce fraieri :)) cityparkingzuerich.ch/en

Cum afișajul de la intrare ne arăta că la -1 nu mai erau locuri, ne-am parcat la -2 și am pozat locul pentru a nu ne rătăci.

O altă variantă o reprezintă parcările de tip P+R (park and ride), amplasate la marginea orașului, iar de acolo luați un mijloc de transport - parking.ch/de/parkhaus-ve ... %BCrich&land=CH

Pentru noi, obiectivele principale au fost Altstadt și lacul Zürich. Am luat-o spre Altstadt (orașul vechi), iar drumul nostru a trecut și pe faimoasa stradă, Bahnhofstrasse - gurile rele spun că este cea mai costisitoare stradă din lume. Această stradă începe la gară și se termină pe malul lacului.

Trotuarele sunt umbrite de tei și plimbându-vă pe aici puteți admira sediile unor mari bănci, magazinele luxoase ale multor mărci celebre (unde puține prețuri erau cu 3 cifre…. pe la cravate și ciorapi), dar și multe terase, cofetării sau cafenele.

O altă atracție (doar vizuală) o reprezintă ciocolateriile (că doar e țara natală a lui Lindt, Nestlé și Tobler) - cu cascade de ciocolată în geam, cu multiple variațiuni de ciocolată/bomboane/trufe la prețuri imbatabile (90-120 euro/kg), iar o cupă de înghețată costă prin Zürich 4 CHF... … să tot mănânci gelato…. dacă stai o săptămână, slăbești garantat.

Eeee, dar aruncatul cu privirea este gratis…. chiar și în Elveția…. deci ne uităm mai bine la clădirile istorice, impecabil restaurate. Foarte multe case au steagul Elveției arborat, flori la geamuri, iar lumea este extrem de relaxată și calmă.

În Altstadt, o parte din aleile înguste sunt în pantă, iar toate străzile sunt pavate cu piatră cubică…... mai e nevoie să spun? ... aranjată/aliniată impecabil. Nu există un traseu anume, doar să vă lăsați pașii sa vă poarte pe oricare din aceste frumoase străduțe.

Prin acest labirint de alei și străduțe am ajuns la biserica St. Peters Kirche, iar aici (de pe un panou informativ) am aflat că turnul acesteia are cel mai mare cadran cu ceas din Europa. Am fi vrut să intrăm, dar era închisă.

Apoi am ajuns într-o piață largă, Münsterplatz, iar în mijlocul acestei piețe erau mai multe scaune, unde te puteai odihni. Nu puteam rata momentul, ne-am așezat și noi și am contemplat clădirile care înconjurau această piață - Catedrala Fraumünster este de departe cea mai impunătoare. Această biserică, în stil gotic, a fost în trecut, biserica doamnelor nobile. Sub ceasul din turn este menționat anul 1732.

Orașul este împărțit în două de râul Limmat, care izvorăște din lacul Zürich. Chiar lângă această catedrală este podul Münster de unde avem o panorama frumoasă spre celălalt mal, cu alte clădiri frumoase. Tot de pe acest pod se poate vedea măreața Catedrală Grossmünster cu cele 2 turnuri. Câteva lebede se plimbau și ele pe apă, iar noi am luat-o pe malul apei spre lac. Am trecut pe lângă un strand exclusiv pentru femei, am traversat un bulevard larg și am ajuns lângă o minunăție de lac.

Zürichsee are o lungime de 40 km, iar în punctul cel mai lat are 3 km. La acest capăt al lacului este amenajată o terasă - Bürlikterasse, de unde poți realiza câteva fotografii reușite cu lebede, rațe, bărci ancorate, și cu apa care are o culoare interesantă. Pe malul stâng se vede foarte bine și clădirea Operei din Zürich, care iese în evidență. Pe malul drept al lacului este un parc frumos, unde oamenii stăteau pe iarbă la plajă, sau în apropierea apei, iar unii (mai curajoși) făceau și baie. Din acest parc, de la debarcader se pot închiria hidrobiciclete sau bărci cu motor electric (nu au nevoie de poluare) pentru o plimbare pe lac.

Din când în când o fântână arteziană, plantată, în lac, la vreo 100 m de mal, arunca jeturi de apă la mare înălțime. În apropiere este un debarcader de unde puteți lua un vaporaș pentru o plimbare pe lac - pentru amatori un tur de 4 ore costă 47,8 CHF. Detalii despre orarul vapoarelor, rute etc găsiți aici - zsg.ch/en

Am stat o perioadă de timp pe băncuțele de pe malul apei, apoi am luat-o pe un alt traseu înapoi spre parcare. În Zürich am văzut multe automobile electrice, dar și niște taxiuri, care aveau afișat prețul de 3,8 CHF/km - să te tot plimbi cu taxiul, nu-i așa? . Alte clădiri minunate, impecabile, alte străduțe cu magazine (parfumerii, de modă, cu ceasuri…. iar pentru sănătatea vostră vă recomand să nu vă uitați la prețuri, ca să vă tihnească plimbarea). Am ajuns într-o zonă de blocuri și nu știu cum am nimerit în spatele unui bloc - aici multe containere pentru colectare (extrem de) selectivă: aveau clasicele containere pentru hârtie, plastic, metal, iar cele de sticlă erau 3 - pentru sticlă albă, verde și maro!!! .

Ajungem la parcare (având în buzunar tichetul primit la intrare) și mergem la automat să plătim parcarea – aparatul a indicat 14 CHF, dar suma s-a împărțit la 2, astfel că ieșim chiar ieftin. Cu excepția prețului plătit pentru parcare, poți să te plimbi multe ore prin Zürich fără a cheltui ceva, dacă ai la tine ceva de mâncare și apă (prin oraș veți vedea și fântâni de unde poți să umpli sticla… și o făceau mulți).

Recomand oricui ajunge sau este cazat în apropierea graniței cu Elveția, să nu ezite în a vizita orice localitate din această țară - reprezintă o experiență interesantă, iar una din capitalele financiare ale lumii, Zürich, nu face excepție.

Alte info utile - zuerich.com/en

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de BOGDAN DSN in 26.02.2018 17:55:01

Validat / Publicat: 27.02.18 06:27:48


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ELVEȚIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 3022


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (BOGDAN DSN); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  54000 PMA (din 40 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de BOGDAN DSN? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[27.02.18 08:11:17]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

   -

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[27.02.18 14:05:56]
» mesaj pers

   @BOGDAN DSN: Am crezut că sunt singura care pozează locul de parcare :)

   Sper să ajung și eu cândva in Elveția. Când a venit prietena mea de acolo, a vrut musai sa o duc la un prânz in centru vechi al Bucureștiului, așa am și făcut :D După ce ne-am răsfățat cu câte doua portii de mâncarică, am cerut nota de plată: scump pentru mine iar pentru ea... juma de preț față de Elveția. Venise in vizită, la dentist, ea aici își face toate lucrările dentare, e la un sfert de preț față de acolo. Cică mă așteaptă acolo, in vacanță=))

   Dar eu tot sper sa ajung...

   :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- BOGDAN DSN
[27.02.18 19:54:05]
» mesaj pers

   @krisstinna: La parcările de acest gen trebuie pozat locul - nu de alta dar ai 15 minute să părăsești parcarea dupa ce ai achitat și dacă începi să cauți mașina :)...

   Plus că în fiecare zi parcam în alt oraș, în alt loc și le puteam încurca.

   Trebuie să ajungi în Elveția, mai ales că ai prieteni acolo - granița cu Germania este la 30 minute deci poți merge acolo să faci cumpărături :)

   Așa scump e în centrul vechi? doar la jumate de preț față de Elveția? Trebuia sa fie un sfert :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- krisstinna
[27.02.18 20:17:38]
» mesaj pers

   @BOGDAN DSN: In Germania am fost, poate aș reveni doar pentru domnul C, așa cum am făcut cu Ungaria.

   Cumpărături nu fac in vacanță, excluzând iubita mea Turcia :)

   Nu mai rețin numele restaurantului din Centrul Vechi dar am mâncat: somon in nu-ș ce crusta, o prăjiturică cu înghețata-eu, iar ea:o supă verde și o chestie nedefinită cu ierburi abramburite-habar nu am cum se numește, am băut câte un suc și gata 50 euro, in lei, normal. Și nesătule și cu banii luați, porțiile erau ca pentru bebeluși=))

   Eu sper sa ajung cu mașina, îmi iau tot ce trebuie de acasă, iar masa de seara rămâne pentru... Elveția :), adică la o terasă, 100 euro=))

   Voi avea drept ghid articolele tale:*multumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- abancor
[28.02.18 08:52:22]
» mesaj pers

   Așa am văzut și eu Zürichul: în 2 jumătăți de zile, în plimbare. Am avut norocul să merg la Euro 2008 la un meci, și am stat acolo 2 nopți.

   Calitatea vieții de acolo este evidentă de la primii pași: cei 400.000 de locuitori „nu se simt”. Orașul e liniștit, cu trafic lejer, verde, curat, cu transport public eficient, tramvaie care acoperă aproape tot orașul. Se simte și un ușor caracter „pan-elvețian”, mai toți localnicii știu și ceva italiană sau/și franceză.

   În orele pe care le-am avut la dispoziție, am încercat să fac cît mai multe și variate, așa că am și eu niște sugestii de activități care implică în general plimbare, fără vizite de muzee.

   Una din ele este plimbarea cu vaporașul, care e un mix între transport și turism: are mai multe stații, dar nu călătorește cu frecvență prea mare, și există și un ghid care mai explică cîte ceva. Eu l-am luat de la Landesmuseum, dincolo de gară, și am mers în amonte prin centru, pînă am ieșit binișor în apele lacului, unde am coborît la o stație de pe malul estic, de unde am revenit în centru cu tramvaiul. Mi-a plăcut că se poate face baie în rîu, așa e de curat. În centru chiar există încă ștrandul femeilor, construit prin 1880, ca să aibă și femeile unde se îmbăia fără grijă, și care încă păstrează tradiția. Acolo sînt bazine amenajate direct în apa rîului, unde se poate înota, bălăci, sta la plajă etc, și se primesc numai femei și băieți de sub 6 ani.

   Altă plimbare motorizată am făcut cu trenul suburban S10, care se ia de la gara centrală și are un traseu scurt, urcă pe Uetliberg, un deal la vest de oraș, de unde se deschid priveliști frumoase către acesta și către lac. Și, evident, există și un restaurant sau o cafenea, pentru petrecut timpul.

   Tot pentru o priveliște de la înălțime, am luat funicularul Polybahn, care urcă, din zona gării, pînă la Politehnică, celebra universitate tehnică Zürich, una dintre cele mai prestigioase din lume. În fața acesteia este o piațetă cu bănci, de unde se vede centrul orașului.

   Bineînțeles că am făcut plimbări și prin centru, am urcat în turnul unei biserici, am stat la o terasă pe malul rîului, am mîncat la dughene pe stradă raclette și am vizionat meciurile de la Euro în diverse piețe, alături de beri, dar asta a fost valabil numai la momentul ăla :)

   Țin minte că pe undeva pe malul gîrlei am dat peste o casă care avea diverse citate imprimate pe obloane, dintre care unul din Eugen Ionescu (care am impresia că a petrecut ceva vreme aici).

   În concluzie, ai cu ce umple timpul una - două zile în oraș.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- BOGDAN DSN
[28.02.18 19:27:20]
» mesaj pers

   @abancor: Mulțumesc pentru completările tale, extrem de utile. De reținut pentru o eventuală revenire în Zürich.

   Plimbarea cu vaporașul pe lac mi-aș fi dorit-o și eu... doar că ar fi costat aproape 100 euro (pentru 2 persoane). Cea făcută de tine probabil este mult mai accesibilă și mai scurtă ca durată.

   O altă priveliște frumoasă se deschide de pe colina de pe malul stâng al lacului/râului, în zona grădinii botanice.

   2008 - ce vremuri... ne mai calificam și noi... :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- abancor
[06.03.18 19:40:36]
» mesaj pers

   Da, am văzut pe siteul dat de tine cît costă tur de lac. Eu tot cu compania aia am fost (cred că e singura), dar am luat turul scurt, River Limmat cruise, adică o plimbare doar pe rîu și nițel pe lac, fără să iasă din limitele orașului. Poți coborî oriunde, sau poți sta pe vapor un tur întreg. Pleacă din oră în oră de lîngă Muzeu (Landesmuseum). Costă mult mai puțin decît un tur mare de lac.

   Grădina botanică e pe malul drept (rîul Limmat nu se varsă în lac, ci izvorăște din el; tîrziu mi-am dat și eu seama de asta).

   Atunci în 2008 chiar a fost calificare. Însă din 2016 încoace nu se mai poate numi așa, că au lărgit ăștia „intrarea” de ajunge toată lumea la turneul final. Oricum, a fost mișto experiența, a meritat să văd atmosfera din oraș și de pe stadion. Am văzut un meci pe stadion și alte vreo 4 în oraș, în zonele special amenajate, unde te simțeai la fel ca pe stadion, plus că aveai și o bere la îndemînă (pe stadion vindeau numai fără alcool).

   Iar orașul a făcut față cu brio, fără să își piardă aerul liniștit, și fără să fie supraaglomerate mijloacele de transport. Țin minte că am mers la stadion cu troleibuzul, și nici măcar nu era plin.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mishu
[25.04.18 16:07:30]
» mesaj pers

   @BOGDAN DSN: E cred al doilea articol citit azi despre Zurich si daca pana la sfarsitul zilei mai citesc unul e clar ca trebuie sa ajung acolo cat mai curand.

   Nu cred ca am comentarii, sunt convinsa e tot ceea ce se spune despre Elvetia din toate punctele de vedere, adica preturi dar si caltatea vietii, asadar mie nu-mi ramane decat sa te felicit pentru articol si sa-l votez ca atare cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- BOGDAN DSN
[03.05.18 19:44:58]
» mesaj pers

   @mishu: E clar că poți să ajungi - de la tine faci ceva mai mult de 4 ore cu trenul până la Zurich :) - așa că nu rămâne decât să iei bilet.

   Mă bucur că ți-a plăcut articolul - mulțumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[22] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2017] Cityparking din Zurich - aici am lăsat mașina. -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 26.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av947905">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv947905"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=947905">Şterge vot</a></div><span id="v9947905" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(947905)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f947905Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e947905MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2017] Cityparking din Zurich - aici am lăsat mașina.
foto BOGDAN DSN [26.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2017] Altstadt (orașul vechi) - principal punct de atracție -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 26.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av947906">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv947906"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=947906">Şterge vot</a></div><span id="v9947906" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(947906)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f947906Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e947906MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2017] Altstadt (orașul vechi) - principal punct de atracție
foto BOGDAN DSN [26.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2017] Piatra cubică este aranjată perfect -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 26.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av947907">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv947907"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=947907">Şterge vot</a></div><span id="v9947907" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(947907)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f947907Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e947907MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2017] Piatra cubică este aranjată perfect
foto BOGDAN DSN [26.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2017] O mică piațetă în Altstadt -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 26.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av947908">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv947908"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=947908">Şterge vot</a></div><span id="v9947908" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(947908)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f947908Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e947908MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2017] O mică piațetă în Altstadt
foto BOGDAN DSN [26.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2017] Multe clădiri au steagul Elveției -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 26.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av947909">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv947909"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=947909">Şterge vot</a></div><span id="v9947909" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(947909)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f947909Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e947909MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2017] Multe clădiri au steagul Elveției
foto BOGDAN DSN [26.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2017] Biserica St. Peters Kirche are cel mai mare cadran cu ceas din Europa. -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 26.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av947910">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv947910"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=947910">Şterge vot</a></div><span id="v9947910" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(947910)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f947910Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e947910MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2017] Biserica St. Peters Kirche are cel mai mare cadran cu ceas din Europa.
foto BOGDAN DSN [26.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2017] Catedrala Fraumünster - sub ceas este menționat anul 1732. -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 26.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av947911">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv947911"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=947911">Şterge vot</a></div><span id="v9947911" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(947911)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f947911Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e947911MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2017] Catedrala Fraumünster - sub ceas este menționat anul 1732.
foto BOGDAN DSN [26.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2017] Münsterplatz - locul unde te poți odihni -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 26.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av947912">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv947912"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=947912">Şterge vot</a></div><span id="v9947912" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(947912)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f947912Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e947912MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2017] Münsterplatz - locul unde te poți odihni
foto BOGDAN DSN [26.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2017] O parte din clădirile din Münsterplatz. -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 26.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av947913">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv947913"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=947913">Şterge vot</a></div><span id="v9947913" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(947913)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f947913Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e947913MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2017] O parte din clădirile din Münsterplatz.
foto BOGDAN DSN [26.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2017] Se organiza și o ședință foto -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 26.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av947914">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv947914"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=947914">Şterge vot</a></div><span id="v9947914" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(947914)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f947914Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e947914MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2017] Se organiza și o ședință foto
foto BOGDAN DSN [26.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2017] Catedrala Grossmünster cu cele 2 turnuri identice. -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 26.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av947915">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv947915"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=947915">Şterge vot</a></div><span id="v9947915" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(947915)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f947915Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e947915MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2017] Catedrala Grossmünster cu cele 2 turnuri identice.
foto BOGDAN DSN [26.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2017] Vedere de pe podul Münster. -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 26.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av947916">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv947916"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=947916">Şterge vot</a></div><span id="v9947916" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(947916)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f947916Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e947916MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2017] Vedere de pe podul Münster.
foto BOGDAN DSN [26.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2017] Bürlikterasse - locul de unde poți face multe fotografii frumoase. -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 26.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av947917">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv947917"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=947917">Şterge vot</a></div><span id="v9947917" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(947917)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f947917Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e947917MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2017] Bürlikterasse - locul de unde poți face multe fotografii frumoase.
foto BOGDAN DSN [26.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2017] Mijloace de agrement pe lacul Zurich - în stânga se vede și clădirea Operei -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 26.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av947918">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv947918"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=947918">Şterge vot</a></div><span id="v9947918" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(947918)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f947918Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e947918MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2017] Mijloace de agrement pe lacul Zurich - în stânga se vede și clădirea Operei
foto BOGDAN DSN [26.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2017] Colina de pe malul stâng al lacului. -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 26.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av947919">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv947919"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=947919">Şterge vot</a></div><span id="v9947919" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(947919)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f947919Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e947919MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2017] Colina de pe malul stâng al lacului.
foto BOGDAN DSN [26.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2017] În parc lumea se relaxează - doi tineri făceau baie. -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 26.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av947920">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv947920"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=947920">Şterge vot</a></div><span id="v9947920" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(947920)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f947920Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e947920MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2017] În parc lumea se relaxează - doi tineri făceau baie.
foto BOGDAN DSN [26.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2017] Fântâna arteziană, erupe, periodic. -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 26.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av947921">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv947921"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=947921">Şterge vot</a></div><span id="v9947921" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(947921)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f947921Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e947921MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2017] Fântâna arteziană, erupe, periodic.
foto BOGDAN DSN [26.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2017] Tocmai a plecat vaporașul. -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 26.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av947922">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv947922"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=947922">Şterge vot</a></div><span id="v9947922" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(947922)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f947922Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e947922MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2017] Tocmai a plecat vaporașul.
foto BOGDAN DSN [26.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2017] Tramvai în Zurich - pe panoul din dreapta sunt indicate parcările din apropiere și nr de locuri disponibile. -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 26.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av947923">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv947923"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=947923">Şterge vot</a></div><span id="v9947923" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(947923)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f947923Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e947923MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2017] Tramvai în Zurich - pe panoul din dreapta sunt indicate parcările din apropiere și nr de locuri disponibile.
foto BOGDAN DSN [26.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2017] Renumitul hotel Savoy din Zurich. -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 26.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av947924">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv947924"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=947924">Şterge vot</a></div><span id="v9947924" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(947924)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f947924Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e947924MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2017] Renumitul hotel Savoy din Zurich.
foto BOGDAN DSN [26.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2017] Bahnhofstrasse - se pare că este cea mai scumpă stradă din lume. -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 26.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av947925">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv947925"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=947925">Şterge vot</a></div><span id="v9947925" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(947925)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f947925Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e947925MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2017] Bahnhofstrasse - se pare că este cea mai scumpă stradă din lume.
foto BOGDAN DSN [26.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JUL-2017] La plimbare... cu 4 căței. -- foto by <b>BOGDAN DSN</b> [uploaded 26.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av947926">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv947926"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=947926">Şterge vot</a></div><span id="v9947926" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(947926)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f947926Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e947926MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUL-2017] La plimbare... cu 4 căței.
foto BOGDAN DSN [26.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[22] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.206814050674 sec