GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Ne propusesem din iarna ca in aprilie sa plecam pe undeva unde e frumos, chiar foarte frumos, adica munte, mare, soare, cer albastru, asa cum a fost acum cativa ani la Santorini. Am citit review-urile postate pe afa ca prima sursa de informare, am mers pe la targul de turism, am batut cioc! cioc! pe site-urile agentiilor de turism si iata-ne cu biletele in buzunar pentru o excursie la Dubrovnik, prin imprejurimi, ceva din Muntenegru cat sa fie pline sase zile turistice in grup organizat. Grupul era de cca 50 de persoane majoritatea adulti de varsta a doua, adica in jur de 50 de ani, o pereche de indragostiti cu capul in nori si cativa copii la care, cu voia Dstra, ne-am afiliat si noi, senatori de drept in orice excursie am merge. Pentru sase zile de excursie cu bilet de avion pe Austrian Airlines, cazare in hotel de patru stele cu demipensiune am platit 430 eu. Stati, ca la asta se adauga180 eu taxe de aeroporturi caci avionul atat la dus cat si la intoarcere a facut escala la Viena intrucat nu exista legatura directa intre H. Coanda si Dubrovnik. Escala asta de 50 min. mi-a dat emotii caci s-ar fi putut fie ca avionul venit din Bucuresti sa aiba intarziere, fie ca formalitatile de intrare in Austria sa consume mult timp. Si asa a si fost. Persoana care a intarziat controlul am fost eu, care tzaraiam din toate partile. Geaba le-am aratat hartia de la medic cum ca inauntrul fiintei mele sunt ceva componente metalice, pana nu m-au controlat cm. cu cm. nu s-au lasat asa ca doar cu mine s-au consumat mai mult de 5 minute. Cum era si de asteptat, avionul a gasit un culoar liber peste trei sferturi de ora si am ajuns fara incidente in aeroportul Dubrovnik, situat langa satul Cilipi Konavle, la 15 km de centrul orasului.
Grand Hotel Park Dubrovnik, 4****, este situat in centrul peninsulei Lapad intr-un cartier rezidential si cam la 100m de mare. Din hotel pana la mare este o alee pe care sunt plantati palmieri; dealungul ei pe o parte sunt vile elegante de piatra iar pe cealalalta terenuri de golf si tenis. Aleea se termina cu cateva cafenele dar continua cu o faleza inalta, lunga de vreun kilometru, pietruita. Balustrada te separa de abruptul de 20-30 m in stancile caruia se sparg valuri spumoase. Din pacate in acel loc nu exista plaja dar in dreptul fiecarei resedinte coboara pana in mare trepte inalte si inguste de piatra nefasonata, si unde pe o stanca sau petec de pamant se poate face plaja sau pescui. Locul ofera o priveliste deosebita si reprezinta promenada preferata a turistilor. Faleza continua cu hoteluri de 7-10 etaje in constructie, semn al unui boom turistic in zona.
Grand HotelPark are sapte etaje si 255 de camere distribuite in cladirea principala si doua vile de piatra istorice. Este o constructie noua dotata cu toate facilitatile genului: salon de cafea, sala imensa de restaurant cu autoservire, conexiune internet in fiecare camera, aer conditionat, sala de conferinte, spatiu de joaca si distractie cu aparatura electronica pentru copii. Ca sa se suplineasca lipsa unei plaje in apropiere, hotelul e dotat cu doua piscine moderne: una in aer liber, alta acoperita in cadrul complexului spa. Exista deasemeni la subsol sauna, Jacuzzi si o incapere in care dupa inot sau tratamente te poti relaxa band ceva racoritor. Cu exceptia masajului care se realizeaza prin diferite proceduri pornind de la clasic si pana la tailandez si care costa destul, accesul la toate celelalte tratamente este gratuit. In fata hotelului este o parcare mare pentru zeci de masini. In oras se ajunge cu autobuzul nr. 6, distanta de 3 km pana la cetate fiind parcursa intr-un sfert de ora. Statia de autobuz e la 100m departare de hotel si pretul biletului dus este de 10 kune (cca. 1.3 eu). Sa nu va inchipuiti ca puteti cumpara ceva din oras din magazine daca aveti cat de cat mila de banii vostri. Preturile sunt cam cu 50% mai mari decat la noi, cu exceptia alimentelor care au nivel comparabil.
Pretul camerelor duble in extrasezon variaza intre 70 eu/ noapte la cele cu balconul orientat spre parc si 88 eu/ noapte la cele cu vedere la mare si spre insulele Elafiti. Grupul nostru fiind mare si hotelul incomplet ocupat, probabil s-a negociat pretul la jumatate, cum cred ca a fost si la pretul biletului de avion, altfel nu ajungeau banii nici pentru cost, nici pentru profitul firmelor de turism.
Camerele sunt mari, mobilate standard destul de elegant. Dotarile sunt cele uzuale: pat dublu matrimonial, dulap cu doua compartimente din care unul cu rafturi, caseta de valori, minibar cu frigider, tv satelit, LC, oglinzi, birou, masa cu doua fotolii, pleduri si perne de rezerva. Baia e foarte frumoasa cu o cabina larga de dus prevazuta cu Jacuzzi, bideu, lavoar patrat montat intr-o placa de marmora, uscator de par, telefon, cosmetice dar…nema aerisire ci, ca si in camera, doar senzor de fum. Setul de prosoape a fost schimbat zilnic, cosurile golite dar asternuturile au ramas aceleasi cinci nopti. Balconul are masuta si doua fotolii de paie. Biletul era prevazut cu demipensiune. Si dimineata si seara era autoservire. Desi, in special dimineata se serveau cam aceleasi feluri, aveai de unde alege, fie ca erai carnivor, vegetarian sau tineai dieta. Aveai legume proaspete natur sau in salate, inclusiv cu fructe de mare, cateva feluri de sunca, mezeluri, branzeturi, iaurturi, lapte, cereale, omlete, crenvursti, prajituri, cafea, cinci-sase feluri de fructe, sucuri. Seara nu mai erau lactate si mezeluri dar erau tavi cu peste, friptura de vitel, miel, porc, mancaruri dietetice de legume in care predominau vinetele, cartofi prajiti, fructe, o masa cu prajituri si inghetate. De Paste, ca atentie au pus pe mese oua vopsite pentru turistii ortodoxi. Sala era plina cu turisti canadieni de limba franceza si bineinteles multi, multi japonezi. Cred ca hotelul e cunoscut in Romania pentru ca am intalnit cateva familii de romani veniti cu autoturismul personal. Ei au condus o zi pana la Dubrovnik, iesind din tara pe la Calafat-Vidin la noua dimineata si ajungand la hotel la noua seara. Atat la receptie cat si in restaurant sau in magazine personalul vorbeste engleza; este corect dar rece, as spune mandru, uneori cu o umbra de aroganta pe chipul daltuit in piatra. Dar asta cred ca tine de istoria zbuciumata a croatilor si in special de razboiul crunt care a avut loc in anii ’91-’95 si in care au pierit zeci de mii de oameni.
Da, ne-am simtit foarte bine, recomand hotelul si cred ca un prêt de 70 eu este acceptabil tinand seama de conditiile de confort oferite.Mergeti insa cu masina voastra. Despre excursia propriuzisa va voi vorbi in alt review. Va spun insa de pe acum, ca a fost o excursie de neuitat si veti vedea de ce.
Trimis de Michi in 22.04.12 18:17:05
- A fost prima sa vizită/vacanță în CROAȚIA
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest review
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Felicitari pentru review.
O sa urmaresc ce ne vei scrie in continuare despre sejur, mai ales ca la vara vom pleca si noi in Croatia.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)