ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.10.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 03.07.13
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
MAY-2007
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Vizita in Guangzou – un oras placut, plin de verdeata

TIPĂREȘTE URM de aici

Dupa ultima noapte petrecuta la hotelul din Yuangshuo, am plecat cu autocarul spre aeroportul din Guilin de unde am luat avionul catre urmatoarea noastra destinatie, orasul Guangzou.

De la hotel am primit cate un pachetel si o sticla de apa pentru drum, desi zborul cu avionul nu a durat decat o ora si, mai mult decat atat, ni s-a servit si micul dejun in avion.

Dup ace ne-am recuperate bagajele si ne-am adunat cu totii, ne-am urcat in autocar si am admirat, pana sa ne indepartam de aeroport, palmierii, verdeata si cladirile din jurul acestuia.

Primele cladiri incepeau sa apara in fata noastra. Orasul Guangzou a fost fondat in jurul anului 214 iHr de catre armatele imparatului din Qin, Qin Shi Huangdi. Prima impresie pe care am avut-o cand am intrat in acest oras a fost data de cladirile ce pareau oarecum vechi, neingrijite. Dar, pe masura ce intram in oras, au inceput sa apara si cladiri inalte si moderne.

Primul obiectiv vizitat in Guangzou a fost Academia Chen. Aici am intrat intr-o curte plina de verdeata, foarte curate, cu pomi ingrijiti. Acoperisurile erau pline de figurine fantastice, frumos colorate si foarte interesante.

Academia a fost construita de locuitorii a 72 de sate din provincia Guangdong si unde linia familiei Chen predomina.

Intram in primul pavilion si descoperim o serie de lucrari foarte interesante, aflate in vitrine mari de sticla – motiv pentru care nu mi-au iesit prea clare pozele.

In Guangzou nu am stat peste noapte, astfel ca timpul alocat Academiei Chen a fost destul de scurt, mai ales ca trebuia sa vizitam si alte obiective. Asa ca, dupa ce am admirat toate lucrarile expuse acolo, am iesit in curte unde am facut cateva poze cu grupurile statuare (din metal inegrit de vreme) si apoi am plecat catre urmatorul obiectiv, si anume Insula Shamian.

Insula Shamian este o insula in orasul Guangzhou, insula ce aminteste de perioadele coloniale europene din China.

Insula pe care am intrat este formata de raul Zhu Jiang - Fluviul Perlelor - la gura de varsare.

Orasul are o nota europeana occidentala, intrucat a fost mult timp sub influenta acestora, chiar incepand cu anul 1514 cand o flotila portugheza a sosit in Guanhzhou. Relatiile cu europenii au fost benefice pana cand, in anul 1839, chinezii au confiscat 20.000 de lazi cu opium, fapt ce a provocat interventia militara a Marii Britanii.

Razboiul izbucnit in anul 1840 se incheie cu tratatul de la Nanjing, care duce la deschiderea comertului exterior al principalelor orase chinezesti, dar si la cedarea Hong Kong-ului Angliei.

Englezii s-au stabilit pe insula Shamian, unde au inceput constructii in stil european, iar dupa al doilea razboi al opiului (1856-1860), acestia s-au stabilit si in alte zone din oras.

Simultan cu deschiderea spre occident, in oras se dezvolta si un puternic spirit nationalist, aici aparand si primul partid politic modern nationalist.

Initial banc de nisip, insula a fost asanata si extinsa, impartita intre parti straine si inconjurata de un canal. Cladirile si spatiile verzi existente care o fac sa para o statiune.

Exista mai multe poduri care fac legatura intre maluri, unele mai vechi, altele mai noi si moderne.

Limba vorbita in Guanghzou este cantoneza, care nu este inteleasa de chinezii din nord si care vorbesc mandarina.

Dupa ce am servit masa la un restaurant, unde am fost intampinati de oameni fara zambet pe buze, asa cum eram deja obisnuiti, am pornit mai departe la plimbare si am vazut, din exterior, Sun Zhongshan Jiniantang - o cladire acoperita cu tigle albastre.

Cladirea construita dupa moartea lui Sun Yatsen in 1925 si terminata in 1931, adaposteste un teatru mare si o sala de cursuri de 12.000 de metri patrati unde incap 5.000 de oameni.

Sun Yatsen era conducatorul unei organizatii, Alianta Revolutionara Antimanciuria si, sub influenta ideilor crestine si occidentale, a fondat un partid nationalist si un guvern in Guangzhou, colaborand la un moment dat cu Mao Zedong. Astfel se face ca presedintele partidului comunist chinez a muncit si predat un timp la institutul miscarilor taranesti din Guangzhou, respectiv in aceasta cladire.

Fiind in final palatul memorial a lui Sun Yatsen, muzeul nu este in acest moment deschis publicului.

Am pornit mai departe catre un Atelier de bijuterii din Guangzou , alt obiectiv care nu era in program. Am admirat produsele expuse, am vazut oamenii la lucru si apoi am stat putin in magazinul atelierului, fara sa cumparam nimic.

Dupa cum va puteti da seama, vizita din Guangzou a fost destul de scurta si fara lucruri extrem de interesante insa, a fost o vizita placuta pana la urma. Verdeata existena pretudindeni in oras ii dadea acestuia un aer placut...


[fb]
---
Trimis de cdiana in 21.10.13 14:34:11
Validat / Publicat: 21.10.13 20:33:06
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CHINA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4226 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cdiana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Desi oras modern, se vede o urma de imbatranire
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16400 PMA (din 16 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmaster
[21.10.13 20:32:36]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Guangzhou și provincia Guangdong"

cdianaAUTOR REVIEW
[21.10.13 20:42:02]
»

@webmaster: multumesc!

Marian Preda CONS. ONORIFIC AFA / CHINA
[22.10.13 11:03:30]
»

@cdiana:

Ce coincidenta! Si eu tot o zi am petrecut in acest oras!

Stiai ca Guangzhou, va fi in curand cel mai mare megalopolis din istoria omenirii?!

“Megametropola” va lua naştere în sudul Chinei, la nord şi vest de provincia cu statut special Hong Kong, prin unificarea a nouă oraşe (Guangzhou, Shenzhen, Dongguan, Huizhou, Zhuhai, Zhongshan, Jiangmen, Foshan si Zhaoqing).

Capitala Provinciei Guangdong, este cea mai bogata din tara in momentul de fata.

Se pare ca in perioada vizitei tale nu se construise Canton Tower. Noul turn de televiziune se afla in districtul Haizhu al orasului si este principalul obiectiv turistic. Turnul din Guangzhou are o inaltime de 600 de metri, corpul turnului fiind inalt de 450 metri si antena de 150 de metri.

Intr-adevar, Guangzhou este un oras... ,,verde'', datorita multitudinilor de gradini si parcuri! Cel mai cunoscut parc, Parcul Yuexiu (Yuexiu Gongyuan), dispune de multe lacuri artificiale, sapte coline, sculpturi in piatra si este remarcabil datorita Turnului Zhenhai, o pagoda ce se inalta succesiv pe 5 niveluri.

Iti multumesc ca mi-ai amintit de China! Xie, xie!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cdiana, Marian Preda
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Guangzhou și provincia Guangdong:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.041025161743164 sec
    ecranul dvs: 1 x 1