77121 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Palatul de Vară (Yihe yuan)

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
18.04.2017
DE
Avatar AZE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
MAR-2017
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.67
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Pe domeniul imparatului - Palatul de Vară


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Dupa ce am parasit zona zero din Beijing acesta fiind Piata Tien, anmen, Orasul interzis si cartierul Shichahai cu turnurile lui muzicale Bell si Drum am luat-o pe lungul drum de 12 km catre Palatul de Vara care a apartinut aceleasi dinastii Ming. In Beijing la orice ora este ora de varf in trafic asa ca cei 12 km i-au luat soferului cca 30-50 de minute daca imi aduc bine aminte.

Probabil va intrebati de ce am sarit peste masa, adica articolul promis despre un restaurant chinezesc unde am servit masa dupa vizitele descrise mai sus. Pai... dupa atata carne de miel (si mai este inca) nu prea imi vine a povesti despre mancare, fie si mancare chinezeasca. Asa ca pentru o digestie usoara am sarit direct la... Palatul de vara resedinta de vara al imparatilor Chinei.

Localizare si acces

Voi descrie un drum de acces folosit de catre soferul nostru din inima Beijingului pana la periferia acestuia acolo unde se gaseste Palatul de vara care de fapt este un complex compus din mai multe cladiri imperiale construite pe un teren de 300 de hectare in jurul lacului Kunmimg (mai mult partea nordica) La ultimele obiective vizitate din cartierul Shichahai soferul ne-a luat din parcarea de pe Gulou West Street. Ca sa ajungem pe G10 (care se transforma in autostrada G6 Jingzang Expressway) am intersectat pe rand centurile Beijingului (2nd, 3nd, 4th Ring Road) pana am ajuns la cea de periferie 5th Ring Road. Intrari in Palatul de vara sint mai multe, noi am folosit una din intrarile estice (East Palace Gate). Ca sa ajungem acolo soferul a intrat pe Wanquanhe Road, Erlongzha Road si Kuminghu Road acolo unde se afla parcare, magazine si casa de bilete. Am parasit parcul pe iesirea (sau intrarea) Qinglongqiao partea nord-vestica (de si amplasarea este nord-vestica, ei numesc aceasta poarta West Palace Gate) dar tot pe aceasta parte mai este intrarea Suzhou (North Palace Gate) . Undeva in apropierea insulei de pe lacul Kunming se afla si poarta New Palace Gate (dupa denumire este o intrare mai noua) In afara de excursie organizata se mai poate opta pentru acces cu metrou (linia 4 si 10) autobuz (sint multe linii cca 37-40 incepand cu bus nr 330 pana la nr 992) taxi (in jur de 80 rmb/48 ron din centru si durata calatorie cam cat am pierdut noi pe drum)

Preturi si program vizitare

La cele doua intrari/iesiri folosite de noi am gasit urmatoarele informatii: Este sezon de vara (aprilie-octombrie orele 6.30-20.00) si sezon de iarna (noiembrie-martie orele 7.00-19.00) diferenta de pret fiind de 10 rmb (6 ron) asa ca vara intrarea costa 30 rmb (18 ron) si iarna 20 rmb (12 ron). Intrarile la obiectivele optionale in cadrul parcului sint: Tower Of The Fragrance Of Buddha 10 rmb (6 ron) Wenchang Gallery 20 rmb, Garden Of Virtute And Harmony 5 rmb si Suzhou Street And Hall Of Serenity 10 rmb. Preturile pentru asa o destinatie sint foarte convenabile pentru studenti, copii senoiori chiar la jumatate. Nu putem spune asta la magazinele de souveniruri acolo putem gasi preturi mari dar si convenabile. Plimbarea cu barca/hidrobicicleta (cea mai ieftina) 10 rmb/6 ron, dar si cele mai simple ambarcatiuni sint stilizate cu motive chinezesti plus ca au si o copertina pentru soare si ploaie.

Istoria palatului de vara

Imparatului Quianlong i-a fost prea cald in Palatul Imperial, Beijingul cam fierbe vara asa ne-a povestit ghidul incepand istoria locului. Asa cum oamenii simpli cauta sa plece in weekend la munte sau isi construiesc cabane, asa si imparatul Quianlong se refugia pe timpul verii in acest loc incepand cu anul 1750. Istoria gradinilor de vara nu incepe cu acest loc, imparatul Wanyan Liang din timpul dinastiei Jin in 1153 a construit deja resedinta Fragrant Hills si Spring Hill. In 1271 dupa dinastia Yuan s-a construit rezervorul de apa pentru alimentarea orasului cu numele de Kunming Lake astazi. Imparatul Hongzi, Imparatul Zhengde, Imparatul Wanli si Imparatul Tianqi au continuat dezvoltarea parcului.

Dar numele celui care a contribuit cel mai mult la constructia si dezvoltarea parcului este Imparatul Qianlong (1735-1796) si asta se intampla in 1750. Pana aici am discutat doar despre dezvoltare, in timpul dinastiei Qin (Imparatul Daoguang) a inceput degradarea cladirilor si zonei verzi din parc. Chiar au fost distruse aproape in totalitate de englezi cu ocazia unui razboi denumit Razboiul Opiului seria a doua. Scriu al doilea pentru ca a existat si un prim razboi al opiului acest drog care se dorea sa fie legalizat. Si bineinteles se doreau si alte beneficii economice.

A urmat reconstructia parcului pe vremea imparatului Guangxu (1871-1908) folosind niste fonduri destinate altor scopuri mai importante (destinate armatei) dar de unde sa invete coruptia statele lumii daca nu de la chinezi??? Dar tot ei condamna la moarte si in prezent pe cei corupti (China este prima tara din lume la capete de locuitor in folosirea pedepsei capitale) Dupa caderea imperialismului 1912 atunci cand China devenea republica s-a nationalizat parcul dar ulterior multe cladiri s-au folosit ca si locuinta de catre anumiti nomenclaturisti chinezi din partidul comunist. Abia in 1953 s-a deschis vizitatorilor

Vizita

La poarta de est (Eastern Palace Gate) inainte ca ghidul nostru sa achizitioneze biletele (erau incluse in cost sejur) am fost intampinati de un leu si de o leoaica de piatra dar si de cateva persoane care erau imbracati in costume de epoca. Dupa intrare am dat de prima cladire importanta Hall Of Benevolence and Longevity (Sala bunavointei si longevitatii) folosita in scopuri administrative si festive, construita in 1750, distrusa in 1860 si reconstruita in 1888.

Garden Of Virtute And Harmony este un complex compus dintr-o gradina superba de piatra, Grand Theater (sala pentru omorat timpul imparatilor, Opera din Beijing venea special pana aici pentru a juca cate o piesa) Hall Of Nurtured Joy (O cladire cu destinatie interesanta, imparateasa Cixi de aici se uita la opera) Complexul se termina cu Hall Of Celebrating Virtues, dar pe langa aceste cladiri principale mai sint numeroase cladiri mai mici anexa.

Hall Of Jade Ripples o gasim dinspre directia portii de est pe malul lacului Kunming. Original a fost o cladire folosita pentru discutia afacerilor de stat. Dupa reconstructie cladirea a devenit inchisoarea imparatului Guangxu ca pedeapsa pentru incercarea de a face schimbari politice. Vizitand cladirea am observat ca toate caile de acces (mai putin acolo unde am intrat noi) au fost blocate cu zidarie. Dupa aceasta cladire gasim Yiyun House cu destinatie originala biblioteca imparatului Quianlong.

Hall Of Joyfull Longevity este complexul de cladiri de pe malul lacului Kunming inainte sa cotim 90 de grade spre Coridorul Lung si celelalte atractii foarte importante aflate atat pe malul lacului cat si pe Longevity Hill (Dealul longevitatii) Destinatia initiala a fost o zona de living cu priveliste spre lac si peisajul din jur. Fiind o cale de acces unica pentru a merge mai departe catre lac s-au amenajat strategic cateva magazine si bufete pentru a cumpara cate ceva de ale gurii sau a bea o cafea sau un suc. Dar inainte sa mergem mai departe recomand neaparat un ocol spre Nanhu Island (Insula Nanhu) legat de tarm cu un pod de piatra cu denumirea de Seventeen Arch Bridge (podul celor 17 arce, dar le-am si numarat cele din mijloc sint cele mai inalte) Este cel mai bine pazit pod din lume (simbolic vorbind) peste 500 de lei isi duc viata de statuie pe aici.

Insula Nanhu este artificiala, amenajata o data cu parcul, in afara de decorul oferit de om si natura gasim cladirileDragon King Temple, Hanxu Hall, Wangyan Pavilion. Si bineinteles acele porti cu arhitectura irezistibila care imi plac foarte mult. Pana sa ajungem la insula sau pe drumul inapoi aproape de intrarea estica este o peninsula mica artificiala pe care gasim Pavilionul Heralding Spring. Langa aceasta peninsula in drum spre insula Kuming trecem pe sub un turnulet cu numele de Tower Of Literary Prosperity si chiar inainte de insula dam de un bou din bronz The Bronze Ox in marime naturala creat o data cu parcul in 1750 simbolizand puterea in munca. Dupa ce ne intoarcem si cotim 90 de grade catre malul nordic al lacului vizitam Hall Of Happiness and Longevity (Sala longivitatii si bunavointei) Tot cu destinatie de living pentru imparati dar si cadoul lui Qianlong la aniversarea de 60 de ani a mamei sale contine numeroase opere de arta in interior, statui de bronz si stanci decorative in curte printre care si Stanca Longevitatii.

The Long Gallery (coridorul lung) demn de cartea recordurilor incepe de la o poarta care se numeste Gate Of Inviting A Moon. Este o constructie din lemn lunga de 728m acoperita dar deschisa in parti. Servea pur si simplu celor care locuiau aici (si turistilor de astazi) sa circule/plimbe intre cladirile imperiale pe malul lacului fara a fi udati de ploaie, ninsoare, tinand si umbra in perioada verilor fierbinti. Am intrat si noi pe acest coridor de aproape un kilometru si lasand in urma pavilioanele Yangyun, Wujitny, Mesmenzing Scenery, Harmonizing with the Lake, am ajuns in partea centrala in fata Tower Of Buddhist Incense, aflat pe varful dealului Longevitatii. Este un complex religios si pentru a vizita se plateste suplimentar 10 rmb/6 ron. Poarta care se afla jos se numeste Gate Of Dispelling Clouds. In fata portii catre lac se mai afla o constructie Yunhui Yuyu Archway in forma unei porti. Ca sa ajungem sus la turnul budist frumos colorat vom vedea Hall Of Dispelling Clouds si Hall Of Moral Glory.

Baoyun Pavilion se gaseste imediat la stanga turnului budist pe partea vestica si se mai numeste pavilionul de bronz. Continuand drumul pe coridorul lung am lasat in urma la dreapta un complex de cladiri folosite ca studio in cadrul unor filmari, probabil artistice deoarece decorul este deosebit, cateva pavilioane deosebite, printre care si Pavilionul Ecourilor si am ajuns la coltul vestic acolo unde se afla un pavilion plin de magazine. Aici se afla si Stone Mans Pavilion) De aici avem priveliste spre

Marble Boat (corabia de marmura) constructia acestuia are din nou iz de deturnare de fonduri (ceva de genul Aici sint banii Dumneavoastra) dar ce nu fac imparatii sa-si organizeze petreceri intr-o corabie... de marmura. Dupa ce am admirat corabia (cu fundatie) am trecut pe un pod istoric si am vizitat alt pavilion frumos Chenghuai Pavilion. La dreapta de acesta pe lac am dat de mii de barci si hidrobiciclete care isi asteptau clientii... si sezonul deoarece atunci cand am fost nimeni nu vaslea pe lac. Pretul asa cum am povestit este foarte mic. La stanga de acest pavilion este un fel de port pentru corabiile mai mari traditionale pentru grupuri de mai multe persoane. De aici a inceput numaratoarea inversa pentru vizita, dupa ce am trecut pe sub Poarta Suyunian Chengguan (Gate Tower Of Cloud Retaining Enves) si trecut peste un pod de marmura peste raul Suzhou am ajuns la intrarea/iesirea nord vestica si asteptat acolo de catre soferul nostru.

Ce nu am vazut in parc

Am ratat (dar nu din vina noastra, asa cum am povestit ghizii astia cam sar peste obiective)

Suzhou Market Street, se gaseste imediat dupa o alta intrare in parc cea nordica, este o strada comerciala cu multe magazine si poduri pe malul raului Suzhou. Dealul longevitatii este mare si plin de atractii, dar mult de umblat de ce sa ne mai duca ghizii si pe acolo, asa ca nu am vazut complexul destul de mare tibetan Sumeru aflat dincolo de turnul budist, nu am vazut Hall Of Serenity, Hall Of Increasing Longevity, Hall Of Utmost-Blessing, Pagoda Of Many Treasures si Garden Of Harmonious Interests cu complexul de cladiri din jur.

Daca aveam macar o jumatate de zi (dar poate fi si o zi) ajungeam si pe partea cealalta a lacului. Aici nu prea sint atractii turistice dar ne putem plimba sute de metri pe niste alei construite direct pe apa. Ca sa fie lacul navigabil de catre barcile de agrement podurile sint numeroase aici, cateva chiar deosebite. Asa ca daca continuam drumul pe malul lacului de la insula Nanhu treceam peste podurile Xiuyi Bridge, Willow Bridge, Silk Bridge, Mirror Bridge, Jade Belt Bridge (chiar deosebit), Bridge Of Pastoral Poems, Lake Dividing Bridge. Pavilioane sint destule si pe aceste alei chiar si peste poduri.

Locuri de luat masa si alte utilitati

Pe traseul vizitei noastre am vazut multe locuri unde se poate servi un sandvis, un suc, o cafea, o bere. Preturile pentru asa ceva inclusiv snackuri, chips biscuiti nu prea depasesc 20 rmb (12 ron) Probabil la Restaurantul Tingli Guan preturile sint mai mari aceasta unitate de servire a mesei se gaseste la poarta nord/vestica acolo unde am iesit.

Toalete pe traseul nostru am vazut in 5 locuri, fumatul nu este permis mai ales ca toate cladirile traditionale sint construite din lemn dar am vazut locuri special amenajate pentru fumatori.

Sfatul meu

Vizitati pe cont propriu, daca nu se poate altfel merge si cu ghid (cazul nostru) avantajul este ca va duce si va explica (inclusiv istoria locului) principalele atractii dar va sari in mod sigur peste unele din ele.

WM rog frumos acest clip la inceputul articolului, multumesc

youtube

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de AZE in 18.04.2017 15:09:42

Validat / Publicat: 18.04.17 19:04:11


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în CHINA.
VIZUALIZĂRI: 824


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  33500 PMA (din 35 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster26
[18.04.17 19:03:55]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Palatul de Vară (Yihe yuan), BEIJING" (nou-creată pe sait)

   ===

   Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- AZE
[18.04.17 19:06:08]
» mesaj pers

   @webmaster26: Perfect, acolo este

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- AZE
[18.04.17 19:08:15]
» mesaj pers

   @webmaster26: Este ok, se poate atasa si clipul video la inceput? multumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mishu
[18.04.17 19:10:12]
» mesaj pers

   @AZE: Iar norocul meu sa acord primul vot si mai ales pentru un loc pe care nu am reusit sa-l vizitez, asa incat cu atat mai placuta a fost lectura.

   Pozele si ele minunate insa cum altfel ar putea sa fie cand ele prezinta o istorie de mii de ani.

   Felicitari, votat cu mare placere si astept in continuare sa vad ce locuri minunate ai mai vizitat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmaster26
[18.04.17 19:14:12]
» mesaj pers

   @AZE: Done, scuze!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- AZE
[18.04.17 22:06:13]
» mesaj pers

   @mishu: Multumesc din suflet pentru primul vot, si daca ai reusit sa citesti (integral) atunci ai aprecierea mea maxima pentru acesta. Sincer in cei 6 ore in care am scris acest articol am retrait 100% ceea ce am vazut/simtit acolo. Si nu imi pare rau pentru nici un minut folosit pentru scris. Imi pare rau doar pentru atractiile turistice nevizitate dar cum au fost intr-un procent de cca 33% sa zicem ca a fost cat de cat ok.Iar in ceea ce priveste viitoarele articole ,sint deja enumerate in seria Excursie standard China 1 si 2.Asta inseamna ca din Beijing mai am inca doua de scris,din Xian 3,din Shanghai cca 5 articole plus cateva impresii despre restaurante.Cam asta ar fi pentru alte articole trebuie sa ma mai duc odata pana acolo...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mprofeanu
[02.05.17 21:07:52]
» mesaj pers

   @AZE: Citit cu plăcere acest review și cu mare întârzâiere deoarece am fost plecată 2 săptămâni și mai am multe de citit.

   Pozele și reviewul tău mi-au adus aminte de când am fost acolo și ce minunății am văzut!

   Frumoase locuri pe care nu poți să le uiți chiar dacă timpul uneori îți mai face feste... Mă mai încurc cu denumirile lor...

   Și eu mai am de scris despre China dar sincer nu știu când...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- AZE
[02.05.17 23:25:51]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Multumesc

   Ai fost cumva din nou in Asia? (intreb deoarece tot primavara mergeai)

   Referitor la palatul de vara din Beijing sa stii ca ai scris un articol foarte reusit despre acesta (articolul combinat) si poate ai si vazut mai multe, nu ai avut presiuni din partea ghidului.

   Denumirile din China pe unde am fost n-o sa le uit o viata (nu prea cred ca o sa mai ajung pe acolo) si daca cumva le uit am articolele salvate de pe AFA (pe care le am si pe PC) plus miile de poze care cum sint asa sint dar au o valoare deosebite pentru mine.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mprofeanu
[03.05.17 10:49:15]
» mesaj pers

   @AZE: Nu, de această dată am schimbat zona și am fost în Iran.

   Și eu am articolele salvate pe AFA și la fel ca tine am mii de poze. Noroc că m-am documentat foarte bine, apoi le-am văzut și apoi am început să le scriu. Obiectivele mari normal că nu le uiți, dar mai sunt și amănunte și alte locuri mai puțin importante care cu timpul se mai estompează.

   Off! Nu am timp prea mult pentru a scrie dar mă păstrez pentru pensie care va veni peste 2 ani și atunci sper să recuperez. Noroc că mai scriu și notițe cu pixul în fiecare seară când ajung la hotel pentru a putea să le am stocate undeva.

   Sunt multe locuri pe care le vezi în timp scurt și eu mergând pe cont propriu aș avea multe să scriu și cred că și aș ajuta pe cei dornici să meargă acolo.

   Acum nici nu am avut timp să văd și să sortez toate pozele...

   Vacanțe plăcute în continuare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- AZE
[03.05.17 13:09:35]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Eram sigur ca erai plecata din nou undeva departe si nu am gresit nici de aceasta data continentul doar ca Iranul este putin mai aproape.

   Abia astept sa impartasesti experientele tale despre Iran. Eu am zburat deasupra acestei tari in drum spre Doha, avionul a a ocolit toata zona asta de razboi Siria, Irak. Fiind timpul senin am reusit sa observ Iranul din avion pana am intrat in golful Persic. Am observat ca sint multe lanturi muntoase si pe unele am observat si multa zapada.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[41] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAR-2017] Yuyu Archway -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 18.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av847285">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv847285"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=847285">Şterge vot</a></div><span id="v9847285" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(847285)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f847285Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e847285MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAR-2017] Yuyu Archway
foto AZE [18.04.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P02 [MAR-2017] Coridorul lung -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 18.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av847288">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv847288"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=847288">Şterge vot</a></div><span id="v9847288" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(847288)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f847288Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e847288MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAR-2017] Coridorul lung
foto AZE [18.04.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P03 [MAR-2017] Stone Mans Pavilion -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 18.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av847289">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv847289"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=847289">Şterge vot</a></div><span id="v9847289" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(847289)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f847289Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e847289MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAR-2017] Stone Mans Pavilion
foto AZE [18.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAR-2017] Coridorul lung -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 18.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av847291">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv847291"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=847291">Şterge vot</a></div><span id="v9847291" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(847291)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f847291Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e847291MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAR-2017] Coridorul lung
foto AZE [18.04.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P05 [MAR-2017] Lacul Kunming -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 18.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av847292">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv847292"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=847292">Şterge vot</a></div><span id="v9847292" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(847292)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f847292Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e847292MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAR-2017] Lacul Kunming
foto AZE [18.04.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P06 [MAR-2017] Leoaica cu puiul -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 18.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av847294">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv847294"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=847294">Şterge vot</a></div><span id="v9847294" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(847294)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f847294Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e847294MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAR-2017] Leoaica cu puiul
foto AZE [18.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAR-2017] Tower of Budist Incense -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 18.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av847296">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv847296"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=847296">Şterge vot</a></div><span id="v9847296" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(847296)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f847296Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e847296MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAR-2017] Tower of Budist Incense
foto AZE [18.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAR-2017] Corabia de marmura -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 18.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av847298">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv847298"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=847298">Şterge vot</a></div><span id="v9847298" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(847298)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f847298Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e847298MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAR-2017] Corabia de marmura
foto AZE [18.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAR-2017] Tower of Buddhist Incense -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 18.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av847300">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv847300"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=847300">Şterge vot</a></div><span id="v9847300" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(847300)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f847300Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e847300MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAR-2017] Tower of Buddhist Incense
foto AZE [18.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAR-2017] Spre Chenghuai Pavilion -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 18.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av847302">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv847302"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=847302">Şterge vot</a></div><span id="v9847302" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(847302)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f847302Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e847302MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAR-2017] Spre Chenghuai Pavilion
foto AZE [18.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAR-2017] Si barcile asteapta sezonul -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 18.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av847304">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv847304"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=847304">Şterge vot</a></div><span id="v9847304" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(847304)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f847304Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e847304MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAR-2017] Si barcile asteapta sezonul
foto AZE [18.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAR-2017] Corabii de agrement cu mascota de dragon -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 18.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av847305">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv847305"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=847305">Şterge vot</a></div><span id="v9847305" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(847305)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f847305Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e847305MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAR-2017] Corabii de agrement cu mascota de dragon
foto AZE [18.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAR-2017] Corabie cu mascota de dragon -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 18.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av847308">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv847308"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=847308">Şterge vot</a></div><span id="v9847308" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(847308)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f847308Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e847308MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAR-2017] Corabie cu mascota de dragon
foto AZE [18.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAR-2017] Poarta in zona vestica a parcului -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 18.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av847309">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv847309"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=847309">Şterge vot</a></div><span id="v9847309" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(847309)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f847309Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e847309MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAR-2017] Poarta in zona vestica a parcului
foto AZE [18.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAR-2017] Poarta Chengguan -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 18.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av847310">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv847310"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=847310">Şterge vot</a></div><span id="v9847310" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(847310)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f847310Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e847310MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAR-2017] Poarta Chengguan
foto AZE [18.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAR-2017] Pod peste raul Suzhou -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 18.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av847311">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv847311"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=847311">Şterge vot</a></div><span id="v9847311" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(847311)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f847311Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e847311MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAR-2017] Pod peste raul Suzhou
foto AZE [18.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAR-2017] Pod peste Suzhou -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 18.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av847312">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv847312"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=847312">Şterge vot</a></div><span id="v9847312" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(847312)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f847312Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e847312MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAR-2017] Pod peste Suzhou
foto AZE [18.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAR-2017] Intrarea dinspre poarta nordvestica -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 18.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av847313">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv847313"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=847313">Şterge vot</a></div><span id="v9847313" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(847313)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f847313Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e847313MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAR-2017] Intrarea dinspre poarta nordvestica
foto AZE [18.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAR-2017] Magazin de souveniruri in parc -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 18.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av847314">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv847314"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=847314">Şterge vot</a></div><span id="v9847314" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(847314)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f847314Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e847314MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAR-2017] Magazin de souveniruri in parc
foto AZE [18.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAR-2017] Hall Of Jade Ripples -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 18.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av847315">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv847315"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=847315">Şterge vot</a></div><span id="v9847315" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(847315)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f847315Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e847315MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAR-2017] Hall Of Jade Ripples
foto AZE [18.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAR-2017] Poarta spre lacul Kunming -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 18.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av847316">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv847316"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=847316">Şterge vot</a></div><span id="v9847316" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(847316)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f847316Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e847316MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAR-2017] Poarta spre lacul Kunming
foto AZE [18.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [MAR-2017] Hall of Joyfull Longevity -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 18.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av847317">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv847317"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=847317">Şterge vot</a></div><span id="v9847317" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(847317)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f847317Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e847317MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAR-2017] Hall of Joyfull Longevity
foto AZE [18.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [MAR-2017] Stanca longevitatii -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 18.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av847318">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv847318"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=847318">Şterge vot</a></div><span id="v9847318" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(847318)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f847318Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e847318MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [MAR-2017] Stanca longevitatii
foto AZE [18.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [MAR-2017] Insula Nanhu si podul cu 17 arce -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 18.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av847319">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv847319"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=847319">Şterge vot</a></div><span id="v9847319" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(847319)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f847319Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e847319MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [MAR-2017] Insula Nanhu si podul cu 17 arce
foto AZE [18.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [MAR-2017] Hall of Hapiness and Longevity -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 18.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av847320">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv847320"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=847320">Şterge vot</a></div><span id="v9847320" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(847320)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f847320Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e847320MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [MAR-2017] Hall of Hapiness and Longevity
foto AZE [18.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [MAR-2017] Hall Of Hapinness and Longevity -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 18.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av847321">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv847321"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=847321">Şterge vot</a></div><span id="v9847321" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(847321)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f847321Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e847321MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [MAR-2017] Hall Of Hapinness and Longevity
foto AZE [18.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [MAR-2017] Coridorul lung -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 18.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av847322">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv847322"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=847322">Şterge vot</a></div><span id="v9847322" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(847322)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f847322Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e847322MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [MAR-2017] Coridorul lung
foto AZE [18.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[41] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.31865811348 sec