GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Novotel Xin Qiao, un hotel de calitate din Beijing
Novotel Xin Qiao este un hotel de 4* ce face parte din Lanțul Hotelier Novotel, construit în anul 1954, situat central în Beijing. Este prezent pe Booking din iunie 2009.
Din București în Beijing, la Hotel Novotel
Hotelul este situat la circa 32 km de Aeroportul Internațional Capital Beijing pe al cărui Terminal 2 am aterizat în ziua de 11 aprilie 2016, în jurul orei 6:15 după ce am călătorit 3 ore de la București la Amsterdam cu un avion al companiei aviatice TAROM, și apoi 9,50 ore din Amsterdam cu un airbus al companiei China Southern Airlines.
Bagajele nu au întârziat, dar a lipsit “AFA”, verificarea vizelor și vama s-au derulat rapid, o simplă formalitate, și, foarte repede, am ajuns la Centrul de Bilete al Trenului Expres Aeroport din Terminalul 2, aflat la nivelul B5 subteran, program de lucru 06:35 la 23:10. Am atașat site-ul en.bcia.com.cn/traffic/express
Aici am cumpărat câte un card pentru transportul din Beijing, numit Smart Card, vezi travelchinaguide.com/city ... /smart-card.htm
Smart Cardul de Transport în Beijing valabil la metrou, trenul Expres Aeroport, autobuze, unde se oferă un discount de 50% din tarif, și chiar în alte domenii (anumite supermarketuri, autostrăzi, anumite telefoane publice). Este foarte comod în utilizare, nemaifiind necesar să cumperi bilet pe care trebuie să îl păstrezi bine ca să îl restitui la ieșirea din stație. În caz de pierdere a lui se achită o penalizare de 250 CNY (Yuan Renminbi Chinezesc). Cardul este gratis dar trebuie constituit un depozit de 20 CNY și încărcat cu cel puțin alți 20, dar poate fi restituit și atunci se returnează depozitul și soldul din card. Un alt avantaj constă în acordarea de discounturi: 20% reducere la încărcări între 100 și 150 CNY, 50% la încărcări între 150 și 400 CNY. Noi am încărcat cu mai puțin de 100 CNY, am reîncărcat ulterior, în final depășind 100 CNY, dar nu am mai primit discountul.
Am mers cu Trenul Expres, merge repede atingând și 110 kilometri pe oră, circa 30 de minute până la Stația Dongzhimen, stație finală, cost bilet 25 CNY (3,4 Euro), de unde cu metroul MRT Linia 2 am mers la Stația Chongwenmen și în jurul orei 9:00 eram la hotel. Se merge direct de la tren la metrou pe indicatoare. În tren era foarte puțină lume, chinezii preferând alte mijloace de transport mult mai ieftine, de exemplu autobuzul. Au o protecție socială de invidiat….
Nu am schimbat bani în aeroport deoarece am cumpărat CNY în țară.
Amplasarea hotelui
Hotelul l-am ales și datorită recomandărilor din reviewul lui @Station5 de pe AFA. Rezervarea am făcut-o pe site-ul AccorHotels, accorhotels.com/gb/czech- ... nia/index.shtml, fiind singura rezervare în care nu am folosit Booking sau Agoda.
Hotelul este bine poziționat, în apropierea stațiilor de metrou și autobuz Chongwenmen, unde opresc metrourile Liniei 2 și Liniei 5 și mai multe autobuze. Accesul la metrou este chiar în fața intrării, circa 30 m.
În apropiere, la 2 – 3 kilometri se află mai multe obiective importante, Piața Tiananmen, Orașul Interzis, Templul Cerului, multe agenții și instituții guvernamentale.
La 10 minute de mers pe jos de la hotel se află Mallul Noua Lume. Chiar lângă hotel, pe partea cu el se află mai multe magazine alimentare sau magazine cu fructe, unde am simțit spiritul de comercianți al chinezilor.
Am vrut să cumpărăm un ananas, fructul meu favorit în destinațiile asiatice, dar după ce vânzătorul ne-a spus un preț, prețul cu care vânduse unor chinezi, altcineva, probabil un șef, a dublat prețul. Era prețul pentru nonasiatici, am vrut să le spun că suntem români, nu americani, dar am renunțat. Noi nu am acceptat prețul propus, el nu a acceptat și în final am plecat fără el, dar cu alte produse la care prețul era afișat și care nu dau probleme. A doua zi știind oferta pentru noi, am cumpărat la prețul cerut, adică dublu. În zonă erau și câteva magazinașe cu prețuri afișate în moneda lor din care nu am cumpărat, cunoscând lecția.
Pe partea opusă a străzii chiar în dreptul hotelului se află Patiseria Vendôme, franțuzească cu autoservire, în local sau pentru acasă, cu produse foarte bune și cu prețuri mici. Era foarte potrivită pentru serile, când veneam din plimbări. Nu se putea traversa decât pe trecerea de pietoni aflată destul de departe dar ajungeam foarte ușor prin stația de metrou, ieșirea B2 de lângă hotel și ieșirea C de lângă patiserie fiind față în față, trecând prin pasaj, pe sub stradă.
Facilitățile hotelului
Hotelul are parcare proprie, teren de tenis, închirieri de biciclete. Are saună, sală de fitness și centru SPA, 6 restaurante, cafenea și un bar, saloane de coafură, de înfrumusețare și de masaj. Depozitează valorile turiștilor în seiful hotelului și asigură servicii de room service, baby sitting, spălătorie și schimb valutar.
Specific și unic, hotelul asigură apa caldă utilizată în camere și în centrul Spa dintr-un izvor de apă fierbinte situat la 1400 metri adâncime.
Hotelul are parter, unde se află recepția, zone de relaxare și restaurantul Citrus în care se servește și micul dejun, și 12 etaje cu restaurante, săli de conferință și cu cele 700 de camere ale hotelului și celelalte 5 restaurante. Oferta hotelului cuprinde camere duble (cu un pat) sau twin (cu două paturi) de tip standard, superior sau King și mai oferă Suite King. Are și camere pentru persoane cu dizabilități.
Personalul de la recepţie vorbeşte limba engleză, este amabil, politicos şi profesionist.
Check-in se face la sosire, accesul în cameră se face după orele 14:00, dar se pot depozita bagajele celor care vor să meargă în oraș. Nu am folosit această facilitate, pentru că, făcând foarte repede formalitățile de cazare și camera rezervată nouă fiind liberă, ni s-au dat cheile (de fapt cardurile) și în jurul orei 9:45 eram în cameră pentru instalare și pozare. Când am făcut check-in ni s-a solicitat o garanție de 800 CNY cash sau din card. Ni s-a blocat suma pe card și la plecare ni s-a deblocat.
Check-out se face cel târziu la ora 12:00 și, la fel, se pot lăsa bagajele la sala de bagaje.
Camera
”Am fost acolo” în aprilie 2016, cinci nopţi, cu o ofertă, cred eu, bună, costul fiind de 475 CNY, (64 Euro), pe noapte cu mic dejun inclus, foarte convenabil pentru Beijing la mijloc de primăvară de la 1 noiembrie până la 30 aprilie tariful fiind redus la 65% din tariful anual. Am avut rezervată o camera standard, cu două paturi, cu o suprafață de 30 metri pătrați, cu aer condiţionat și Wi Fi gratuit.
Camera are zonă de relaxare și este dotată cu un birou cu mapă pentru corespondență, cu frigider, seif, telefon, televizor cu mai multe canale, etc... Am avut la dispoziție fierbător de apă, ceai, cafea și apă plată îmbuteliată, apa de rețea nefiind potabilă, dotări pentru călcat, pe care nu le-am folosit. Aerul condiţionat şi Wi-Fi-ul gratis au funcţionat bine.
Culorile calde ale mobilierului și ale huselor măreau spațiul camerei, creând o atmosferă plăcută, odihnitoare.
Zilnic se făcea curat în cameră şi tot zilnic se schimbau lenjeria de pat, prosoapele din baie și papucii de unică folosință.
Baia cu duș este suficient de mare și are toate dotările necesare. Zilnic ni s-au pus la dispoziție articole de igienă, săpun, șampon, pastă și periuțe de dinți.
Micul dejun
Mic dejun a fost inclus în preț și se autoservește între orele 7:00 și 9:30, având specific chinezesc, japonez, cu ușoare influențe europene. Este foarte bine dotat și organizat. Are două baruri, unul pentru ceai și cafea cu tot ce este necesar, ceaiuri de mai multe feluri, lapte cald sau rece, zahar alb sau brun, etc. și altul pentru trei tipuri de sucuri și apă rece. Pentru expunerea mâncărurilor sunt mai multe bufete: bufet cald și bufet rece cu preparate asiatice și europene, bufet “A la minute” unde produsele se preparau în fața turiștilor, bufet pentru fructe, bufet pentru produse de patiserie. Mâncarea oferită a fost în cantități mari și foarte diversificată.
Alte…
Hotelul ne-a oferit și două evenimente plăcute: primul, așteptat de mine, reîntâlnirea cu ”AFA” uitat, nu de noi, în aeroport la Amsterdam și al doilea, surpriză, un minitort pentru aniversarea celor 63 de ani ai soțului. (vezi review ”Grandioasa Chină văzută pe cont propriu”).
Am ales hotelul datorită raportului preț calitate oferit și a poziționării lui centrale, în apropierea unei stații din care puteam pleca spre obiectivele pe care îmi propusesem să le vizităm, despre care voi scrie mai târziu.
Recomand acest hotel pentru poziția lui aproape de obiective turistice importante, pentru liniștea și confortul pe care le oferă, pentru costurile rezonabile pe care le practică, hotelul adresându-se în special turiștilor interesați de vizitare, istorie și cultură și care vor să se deconecteze, nu celor care caută extravaganțele hotelurilor din oraș.
Notă
Cer scuze cititorilor pentru necorelarea dintre orele prezentate în texte și cele ce apar în poze. În text este precizată ora Chinei, iar în poze apare ora României, să ne amintim și de ea, rămasă așa din țară, aparatul fotografic neavând preluare automată a orei din zona în care se află. Corelarea orelor din poze și text se face adunând 6 la ora afișată în poză, 5 ore fiind diferența între fusele orare din China și România și 1 oră diferența dintre ora de iarnă și cea de vară din țară.
Trimis de mprofeanu in 16.07.16 18:24:59
- A fost prima sa vizită/vacanță în CHINA
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest review
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Nu cred ca are rost sa spun ce am simtit vazand acest articol, cert este ca am lasat orice altceva aveam de facut si am inceput sa sorb fiecare cuvintel incarcand sa-mi aduc aminte unele amanunte din vizita noastra acolo. Astfel din cele traite de noi acolo pot spune:
1. Cea mai mare garantie am avut-o la un hotel in Beijing 1000 CNY sau RMB cum eram eu obisnuita iar colega mea esra simpatica si le spunea "rembitei"
2. Noi am mers cu masina de la aeroport in oras sau cu shuttle bus si nu cu trenul. Mergand dimineata era mai gol, deoarece la ore la care am circulat noi (in oras) era destula lume.
3. In ceea ce priveste preferinta lor pentru autobuz poate fi cu dus si intors, noi am asteptat odata la autobuz o multime de vreme (si cand vine se inghesuie toti mai ceva ca la noi) si in final am luat un taxi.
4. Referitor la mancare, in situatia in care faceau si oua prajite, nu stiu daca ai remarcat ca la prepararea ochiurilor obisnuiesc sa intepe galbenusul (eu speram ca macar o data sa le scape asta)
5. iar hotelurile sunt dotate cam la fel la baie si in ceea ce priveste apa si accesoriile de ceai/ cafea (uneori am spus ca mai primeam fructe/ iaurt si eu m-am indragostit de paturile si pernele lor. Si da, papuci primeai zilnic.
Intr-un cuvant simt o mare tristete, mai vreau inca o data acolo si m-am bucurat ca prin intermediul articolului tau am mai ajuns acolo.
Felicitari, votat cu foarte, foarte mare placere si drag.
@mishu - Mulțumesc frumos pentru vizită!
Cred că înțeleg ce simți citind impresii despre China pentru că și eu sunt nostalgică după Japonia despre care abia am terminat de scris...
Nu am înțeles rostul garanției lăsate la hotel, am întâlnit ceva asemănător în Thailanda, dar nu peste tot.
Este interesantă observația ta despre înțepatul gălbenușului, oare de ce? ... chiar am servit la micul dejun ouă ochiuri dar nu am fost atentă.
@mprofeanu: Eu cred ca vor sa fie siguri ca este facut galbenusul sa nu fie sursa eventuala de imbolnavire. Initial am crezut ca este doar o hachita a bucatarului, insa cand am vazut ca se repeta si la alte hoteluri am fost atenta daca e valabil la modul general, si cam asa era.
Felicitari inca o data.
@mprofeanu - Nu știu cum a fost la voi, dar de câte ori am fost în China nu m-am putut atinge de aceste ouă ochiuri. Aveau un gust si un miros incredibil de neplăcut.
Nu știu motivul! Ori cum erau preparate cu cine știe ce ingrediente ori cum erau cresute păsările, în ce condiții si cu ce mâncare!
De altfel mâncarea a fost singurul lucru neplăcut, din toate peregrinările mele prin China!
Cu toate astea și mie, ca și lui Mishu, îmi e foarte dor de această țară deosebită!
Felicitări încă o dată pentru vacanțele frumoase, dar și pentru povestirea lor!
@robert - Eu luam oua ochiuri cand oferta in rest nu era foarte generoasa, si doar daca le facea atunci, pe genul de plita incinsa si asa vedeam ca sparg galbenusul. In rest eram topita dupa ciuperci (urechi de lemn) si imi mai placea radacina de nufar fie gatita ca si garniture, fie ca si muraturi. Si multe altele si iar ma apuca dorul.
Spre deosebire de @mprofeanu eu am fost in interes de serviciu, asta a insemnat multe orase insa putin timp liber (dar de care am profitat cat am putut de mult, am avut 48 ore de ex cand am dormit 2-3 ore).
In schimb am putut experimenta bucataria lor la greu, cam 90% dintre mese au fost oferite de ei deci oferta a fost mai mult decat generoasa (asta este insa motivul pentru care nu stiu cum se numeau felurile de care am avut parte).
Una peste alta recomand cu foarte mare caldura un concediu in China. Chiar daca drumul este mai scump, el compenseaza insa cu altele. Asa cum arata si aceste poze, hotelul este minunat si a fost aproximativ 65 euro.
Iar felul in care te fac sa te simti in hotel este iarasi unul minunat. Am mai povestit in articolele mele despre China ca am coborat la un moment dat in receptie (sa nu-mi deranjez colega) si am stat de vorba pe Skype cu familia (seara la ora 11 adica ora 6 Romania) si a venit receptionerul sa-mi aduca o apa minerala.
Ma bucur insa ca ti-au placut acele locuri, si din cele scrise si de alti useri se pare ca place tuturor.
@mishu - Și eu tot în interes de serviciu, dar care coincide cu cel personal.
Spre deosebire de tine, care aveai de unde alege și ai experimentat bucătaria lor, eu am experimentat de unul singur. Am avut câteva așa zise eșecuri culinare, astfel încât m-am axat mai mult pe localurile gen fast food-McDonalds, Pizza Hut sau KFC.
Seara mai cumpăram Noodles sau câte ceva de ciugulit din alimentară. Oricum oferta era destul de restrânsă.
În ciuda acestor impedimente mi-a plăcut foarte tare această țară și alături de Anglia si Portugalia am plasat-o între destinațiile mele favorite!
@robert - Ai dreptate, China este o destinație deosebită și cred că mulți simt acest lucru după ce o vizitează.
Nu vreau să fiu cârcotașă pentru că nu-mi este firea, dar cu mâncarea asiatică nu prea mă împac. În Thailanda și în Singapore mâncarea a fost acceptabilă (mai mult pui), în Japonia se mânca bine dar nu ne-am permis la restaurante, în schimb în China am mâncat mai mult la KFC și rar stradal. Din alimentare am cumpărat apă, bere, înghețată, fructe, porumb fiert foarte bun...
@mprofeanu - Paradoxul e altul! Eu acasă manânc mâncare chinezească.
Probabil cea gătită strict pentru europeni e un pic adaptată la gusturile noastre!
Buna ziua,
Ati mentionat ca micul dejun are "ușoare influențe europene". Ma intereseaza pentru planificarea concediului de anul viitor sa gasesc hoteluri cu mic dejun bufet unde putem sa servim si produse non-asiatice gen omlete, branzeturi, legume etc. Micul dejun este baza la noi. Are asa ceva acest hotel sau nu? Un taxi de la aeroport la hotel cam cat ar fi costat? Multumesc
@mcnegoita: Am fost mai severă cu meniul pentru că nu mă omor cu mâncarea asiatică, băiatul meu spune că am idei preconcepute... Am mâncat foarte bine și suficient mâncare europeană la acest hotel.
De la celălalt hotel unde am stat în Beijing am plătit în 2016 31 euro pentru deplasare la aeroport și sper să nu fie mai scump la venire, ora era foarte de dimineață...
Merită deplasarea cu mijloacele lor de trasport despre care am scris în acest review, gen Trenul Expres Aeroport, foarte liber, ieftin și rapid, vezi pozele, nu stai în taxi în trafic...
@mprofeanu: multumesc pentru raspuns. Nu mi se pare scump taxiul. problema este ca vom merge din 20 iulie 2019 si incepem cu Beijing si intentionez sa iau masina cu sofer fara ghid pentru Marele zid+ Palatul de vara. Sper sa nu fie cozi prea mari la bilete.
@mcnegoita: Vin si eu cu ceva comentarii. In general in orasele mari ai sansa ca la hotelurile bune sa gasesti ceva mai multa mancare europeana. In Beijing am avut parte de un hotel excelent si cu mancare foarte buna chiar, ar avantaj fata de aeroport, exista un shuttle bus care avea statia vizavi de hotel. In general gasesti mancare una, dar branzeturi mai rar (in special in orasele mai mari), pentru ei branza inseamna cam ce inseamna pentru musulmani porcul, ei considera ca branza e cancerigena, asa ca de multe ori ai sa gasesti un mic platou cu ceva branzeturi. In schimb iaurt gasesti destul de des.
Ce am mancat foarte mult la ei si mi-a placut erau acel ciuperci negricioase si gelatinoase numite urechi de lemn. Acolo m-am indragostit de ele si de radacina de nufar (este ca o rotita de vreo 5-6 cm diametru, greu de descris, ca un fel de plasa si pe care o gaseam gatita sau ca muraturi.
Daca gasesti un loc unde sa faca oua ochiuri ai sa vez cum inteapa galbenusul ca sa nu ramana nimic crud.
Cat despre transportul in comun, este intradevar convenabil.
Daca vrei sa te deplasezi cu taxiul exista statii speciale unde stai la coada pana iti vine randul sa iei taxiul, si merge repede, nu se ia din strada pentru ca iti iei teapa.
E bine sa ai de obicei la tine cartea de vizita a hotelului in caz ca te ratacesti, sau in fine, poate fi utila.
Daca vrei sa te deplasezi dintr-un oras in altul este bine sa folosesti trenul si am sa iti dau un exemplu. Intre Beijing si Shanghai sunt cam 1500 km pe care cu trenul de mare viteza ii parcurgi cam in 4,5 ore, iar dupa trenurile lor iti poti potrivi ceasul. Avioanele pe rute interne pot avea intarzieri de multe ori, poate chiar sunt si anulate (sunt patita) dar trenurile nu.
China este minunata si o sa iti placa.
Multumesc pe tru informatii. Problema noastra sta in felul urmator:
Am făcut greșeala sau poate nu, sa vizitam acum 2 ani Singapore iar anul asta parte din Japonia. Cred ca vom rămâne dezamăgiți de faptul că nu vom mai gasi taximetriști asa de corecți sau alte mijloace de transport prompte si f multa seriozitate. Am făcut cazare in Japonia direct la hotel fără să accepte plata in avans.
De asemenea noi inca studiem ce sa vedem la anul cu un buget similar Japoniei adică cca 6000 euro pt 3 adulți cazare si zbor. Perioada va fi aceeași adică iulie sfârșit. Nu canicula sau umezeala ne deranjează ci sa nu plouă.
Pe hârtie traseul sta cam asa:
Beijing, Xi, an, Zhangjiajie si Phoenix ambient city apoi zbor spre Shanghai. si de acolo alt zbor spre Hong Kong total cca 17 18 zile. În ce sens ati avut probleme cu avioanele, întârziere cat? La trenuri funcționează ca la enumerăm cu rezervări, loc bagaje etc?
De taxiuri am fost informat de o agenție locală sa iau doar aparat cu taxare.
Va scriu si continuarea imediay
Scuze pentru erori in mesajul anterior - a fost scris in drum spre servici. Inca nu ne-am decis daca ramane China. Dorim Asia dar ceva similar cu Singapore si Japonia dpdv al peisajelor, traditii, arhitectura si costuri. Traseul pus pe hartie pentru China, pentru familie 3 adulti depaseste ca buget Japonia chiar daca cazarile at fi in anumite locatii mai rezonabile in schimb se adauga zborurile interne. Intarziere la ce zboruri interne ati avut si cat? Unde ati facut rezervarile la zborurile interne. As dori mai multe detalii tehnice la circuite. Multumesc
@mcnegoita: Mă bucur că ați văzut Japonia și destul de convenabil pentru 3 persoane. Aici ne asemănăm pentru că și noi am văzut și am fost întâi în Singapore apoi în Japonia, China și Coreea de Sud.
Poți citi reviewul meu de intrare despre China, am scris acolo multe lucruri zic eu de folos mai ales că am fost doar pe cont propriu și am luat pulsul bine...
În iulie este cald dar cel mai greu este, mai ales la obiectivele arhicunoscute, marea aglomerație, sunt în vacanță copiii și chinezii sunt tare plimbăreți...
Excursii frumoase vă doresc la toți trei!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2012 Pozitie excelenta, confort si servicii de calitate — scris în 03.02.12 de station5* din CLUJ NAPOCA - RECOMANDĂ